Как да му помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му помогна?
преди: 10 месеца, 29 дни, прочетена 737 пъти
Здравейте,
половинката ми е много добър човек. Мила и чиста душа, честен, съвестен, работлив... Винаги се е разбирал с всички и в работата му са го обичали буквално, дори най-големите темерути са го ценили.
Обаче сега попадна в много кофти компания, в началото на интервюто му казваха едни задължения, сега се промениха и резултатите, които очакват от тях са супер високи и много много ги натискат. Живял е 10 години в чужбина и там моделът на работа е друг. Няма почти връзки, не се използват лични отношения и т. н. Тук обаче е тотално обратно: Казват му да пита приятел, да обещава неща, които не могат да бъдат изпълнени, а той е много честен, не може да лъже така. Още в началото е казал, че от скоро сме в България, няма толкова много контакти, не е крил, но го наеха. Обаче сега голям тормоз за бързи резултатите, вечно не е направил достатъчно, прави 10 срещи, те му казват трябват 30 и т. н. Накрая както става ясно те искат просто цифри и печалба, другото им е все тая как ще стане...
Търси си друга работа, но за него това е голям удар, вечно недоволни, вечно не се е постарал достатъчно, а аз го виждам, че опитва... Обаче имаме съмнения, че до няколко седмици ще искат да го освободят, защото сега пропаднаха няколко сделки и на колегите му и очакваните приходи са малко за екипа.
Това много го натоварва и направо е в депресия, не може да си представи да остане без работа ( а ние финансово ще се оправим).
Говоря, че това не е края на света и има по-лоши неща, че всичко ще е наред, че ще се справим, но той никога не е попадал в такава ситуция. Винаги са били доволни, даже след напускане са му писали с предложения, ако има нужда от нещо...
Как да му помогна, какво да направя, какво да му кажа... Самата аз много се притеснявам за него, не се храни, не се усмихва, студено му е постоянно... Някаква книга да му купя да прочете и аз не знам... Много се тревожа да не се поболее, майка ми и тя го мисли, пита ме нон стоп... Каза, че ако имаме нужда е на линия, да не се тревожим за финанси, но той просто не се успокоява..
Как сте преминавали през това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 3132dab35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей,

Единствения начин е да напусне, няма друг. Може проблемите да се коренят в прителя ти, че не се справя, не е задължително да е от работодателя, но просто не всеки е подходящ за всяка една длъжност. А може и да е вярно, че работодателя е някакъв лъжлив мутренски кретен. Ще си го преживее сам, след като започне работа, която му допада, няма как да му помогнеш, освен да го подкрепиш и да се махне. Това не е неуспех - това е част от живота. Да не ги преживява тежко нещата - работата е средство за живот, а не живота. Нищо драматично няма - здрави сте, явно сте млади щом родителите предлагат помощ, всичко е точно.

Аз например смених 4 работи в бранша, за който съм учила, в период от 2 години, чак петото място се оказа моето и вече съм тук 3 години. Нормални неща, моито познати и колеги са същите - колкото пъти е необходимо, толкова пъти си сменят работата до докато не си нацелят местенцето.

Успех!

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 5c1dba62c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много Ви е истински постът на фона на цялата простотия тук! Бих посъветвал да прочете отзивите за колективите в различните фирми и да си потърси нова работа в по-добър колектив. Успех!

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 055965ac1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да си намери нова работа и пак ако се наложи, докато открие работата за него, така е често в много сфери на живота, да не му пука, да гледа да има златна среда умерено работа, умерено почивка, по важно е здравето и щастието в живота.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 9bab5922c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравейте, аз съм авторката.
До някаква степен той наистина не е за тази позиция, но когато провеждаха интервютата обясненията за задълженията му бяха напълно различни от това, което сега се изисква. Той ако знаеше от самото начало, че ще са такива нямаше да приеме.
Иначе мога да гарантирам за него навсякъде, че е много умен, амбициозен, бързо схваща… комуникацията с хора му е силна страна… Но тук просто не са добре нещата.
Факт е, че той винаги си е работел по 5-6 години в компания, не сменя често и може би не е свикнал, че има всякакви места и ситуации.
Благодаря за съветите, явно съм на прав път. Активно си търси и да видим. Дано скоро намери нещо, защото отива на работа с голяма тъга и нежелание… Говоря му, че понякога се случва, няма как и да не го преживява толкова.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: f723d68ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Голяма драма куин тоя мъж, не ядял и му било студено заради някаква тъпа работа.
Дано не ви се случват наистина сериозни неща в тоя живот, че не знам как ще ги преживеете.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 9bab5922c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката към №5:

За Ваша голяма изненада са ни се случвали: губили сме близки, имаме две загуби при бременност... Все още правим опити. И всичко това в последните 2 години. Та не знам дали може да си представите какво е да загубиш родител, да приемат жена ти за операция, при която я интубират и втори път след година за аборт, защото плода не се развива... На този целия фон правиш ремонти на жилища три на брой (не са наши и трите), да започнеш нова работа с обещания за нормална работна среда и накрая да ти заложат непосилен таргет и целия екип да ви казват, че едва ли не не ставате за нищо...
Вероятно наистина ги приема по-навътре нещата, но при положение колко се старае е нормално да очаква поне адекватно отношение, а не тормоз ежедневен.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 9b1f8dda4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ами да търси друга работа и да напуска. Сега работа има, летен сезон е, стига да няма много претенции. А най-добре се връщайте в чужбина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker