Ревнувам я безобразно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревнувам я безобразно
преди: 9 месеца, 24 дни, прочетена 1481 пъти
Аз не съм ревнив по принцип. Харесвал съм предишните си гаджета, бил съм и влюбен, но никога не съм ги ревнувал.
Настоящата ми обаче е специален човек и сякаш получава специално "внимание" от моя страна. Ревнив съм до ужасяващи нива.
Първо, още в началото на връзката ни я зарязах, защото си беше писала с някакъв. Тя пък ме пита що съм я излъгал, че не съм ревнив, като явно съм. И още от тогава си дадох сметка, че явно с нея ще е друго, но не знаех колко зле ще стане. Оправихме се тогава, няма драма.
Но аз това момиче искам да го притежавам. Искам да си я мъкна с мен навсякъде, ако ще и да я забуля, никой да не ми я гледа и да си бъде само моя. Седмица след раздялата ни (еднодневна такава) й предложих да живее при мен, защото не исках да се чудя какво прави вечер и дали не е с някой друг случайно. Тя работи дистанционно, аз работя на смени. Карам я да идва при мен да бачка, като съм на смяна, пак за да не я мисля какви ги върши. Настоявах да ме запознае със семейството си, за да не изпускам никакви техни събиранки, че да не вземе да й метне око някой друг.
Тя е страхотна жена. И поне на пръв поглед си е доста лоялна. С всичките ми прищевки на тази тема се съобразява, мога да кажа. Дава ми телефона си, когато пожелая. Позволих си даже да я питам дали би имала против да й сложа проследяваща програма на него, нямала драма. Влюбена е в мен, всички го казват. Не мисля че дава грешни сигнали на някого или че има увлечение по друг. Но имам чувството, че даже това й послушание още повече изостря моята ревност. Сякаш отвътре ми идва да й се кача на главата така че да ми бие контра. Дали ме разбирате?
Причината да пиша е вчерашна ситуация. Стоим си ние на едно заведение с компания. Дойдоха двама мои познати. Единият почна да си говори с нея за това кой какво предпочита - море или планина. За него - с 20 години над нея е, има си жена и деца, не го познавам като кръшкач. Не се е държал неблагоприлично или нещо такова. Но така хубаво им вървеше раздумката, че отвътре такъв бяс ме хвана, че исках на него да му забия няколко юмрука, а нея да хвана за косата и да си я завлача вкъщи. Знам че звучи много, много, много зле. Още тогава се усетих, така че нито съм правил сцени, нито нищо. Но просто това беше моето вътрешно истинско усещане. Разбирате защо не бих споделил на тоя и оня и защо го пиша анонимно.
Сега въпросът ми е - с нея изобщо имаме ли шанс? Аз я обичам много, тя си ме обича. Но тази ревност освен някоя беля да ни докара друго не виждам какво може да направи. А по принцип не съм такъв и никога не съм бил. Само като си помисля да я оставя и откачам, но стигнах до заключението, че е вариант да ида на гурбет за 1-2-3 години, така че да ми мине всичко към нея. Искам да оправя нещата, но то не е генерален проблем в личността ми. Мислех за психолог, но реално погледнато това чувство е насочено само към нея, само тя го предизвиква. Не мисля че в този случай може да се говори за терапия, не е ли така? Или да пробвам? Споделете мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 51fbcf3061
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мнението ми е, че си с много опасна психика и агресията ти ще премине границите съвсем скоро. С такъв не бих се захванала. Проблемът е в това, че ти не можеш да създадеш стерилен свят около нея. Все с някого ще говори, погледне, някой ще й се обади, някой ще я харесва и т. н. На нея много скоро ще започне да й тежи непрекъснато твоето съмнение. Да я караш да идва да работи с теб, да й монтираш проследяваща програма е пълно безумие и това си е тормоз. Раздлете се, съмнявам се че това може да се преодолее. Нищо не пречи на правиш консултации с психолог.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 4d82e88258
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ревнуваш я, защото имаш някакви (подсъзнателни) комплекси и си мислиш, че си недостоен за нея, затова всеки мъж, с когото разговаря, предизвиква в теб агресия, искаш да доминираш и него и нея, за да се докажеш като голям мъжкар.
Това е явно инстинкт, наследен от примитивните ни прадеди, които са живеели по дърветета или в пещерите. Не му е мястото в 21ви век да го проявяваш.

Най-добрият начин да се освободиш от това чувство е да премахнеш неувереността ти първо (разбери какъв е проблемът, примерно работи с психолог) и след това да се изправиш пред реални ситуации, в които я свалят и т. н. Накарай някой твой приятел да я сваля, запознавай я с други мъже и т. н.

Защо ревността е безполезна -тя ако иска да ти изневери, няма и да разбереш (защото ще е когато си на работа или нещо подобно), така че твоето следене е загуба на време. Освен това винаги може да те напусне, защото има недостиг на млади жени, а не обратното, така че трябва ти да се съобразяваш с нея, а не обратното. Не зная дори как те търпи да я следиш и прочие, за мен си потенциален престъпник или луд, ако още малко се вманиачиш по нея. Щом като те търпи, явно те обича, но ако прекрачиш границата или накрая станеш прекалено досаден, сам ще си виновен за провалената връзка.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: f7dd0d6d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Приятелката ти явно е много търпелив човек. Аз още при първото искане на мъж да ми гледа телефона или без повод да ходи при роднините ми, ще се замисля сериозно дали да не го разкарам.
С такова поведение освен да я отблъснеш и наистина да започне да мисли за друг, няма да постигнеш друго.
Човек, когато е влюбен винаги има и ревност, но не бива да минава в токсични нива.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 4866f64b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти не си добре. Горката. То и мен са ме ревнували, ама това минава граници. Комплексиран си. Това не е любов.
Дано да те зареже, ама завинаги, иначе май ще я четем по новините. Подобни отношения звучат добре само на книга или филм. В реалността е насилие.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: e54815e0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Стои си с нея, радваи се на щастието, може и дете да роди от теб, така със сигурност, ще си е винаги само твоя, деистваи, това е точният път за теб в живота, да не ти пука.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: f96493f488
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Какъв психолог, отивай направо на Психиатър. Миналата седмица гледах по lD даваха документален филм за един подобен на теб ревнивец, сложил проследяваща програма в телефона на жената, без тя да знае, сложил скрити камери навсякъде из апартамента, постоянно я следял, дори когато е с роднини, мъж не допускал да се доближи до нея, накарал я да се облича с дрехи, които всичко й покриват, яки закопчани до шията и т. н. Онова наивно момиче, все разправяло, че било влюбено в оня психопат -ревнивец, накрая като решила, че вече не издържа и след побой от него, решила да се прибере от Австралия при семейството си в Канада, онзи боклук я дръпнал за косата-вижда се на собствените му камери в жилището, после при полицейското разследване, завлича я до терасата и я блъска от 15-тия етаж долу... умряла е на място.
Още отсега си се осъзнал, че няма да свърши добре тая работа, затова най-добре напусни момичето веднага, преди да си станал убиец или побойник. Предотврати нещата, докато са още само в главата ти!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 63eaec2537
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Леле, човек, много си зле, как това момиче е още с теб, се чудя.
Сериозно се притеснявам за нея.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: d54df7cb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хахахах историята ти ме изкефи … а съм жена …
Не виждам нищо лошо в ревноста ти стига да не се стига до лошо отношение към приятелката ти и физически саморазправи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 8c1e9c1bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ха-ха, като станеш на 50 ще се чудиш какъв идиот си бил! :)

Имаше един виц:
- Какво е сребърна сватба?
- Това е изобщо да не ти пука жена ти къде ходи и какво прави, само да не те мъкне с нея!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 288ced188f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, ти да не си от малцинства?

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 234b5eed6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Знам за какво говориш! Изпитала съм го. Това те съсипва, не си щастлив. Няма оправия. Намери сили, късай и бягай. Мен този по когото се бях поболяла ме заряза след време. Две години страдах, но го преживях и усетих отново свободата. Чувството да си спокоен, да не мислиш постоянно за невероятни глупости и сценарии за изневяра. Защо се поражда - все от някъде тръгва. При мен беше фал старт на връзката, още в началото го хванах в лъжа и от този момент нататък грешката беше, че реших да ни дам шанс. Виждах измама в “добро утро”, откачах ако не ми отговори 4 минути, мислех, че е в някоя тоалетна с някоя. Е, пак казвам, свободата след като се излекуваш е едно несравнимо чувство. В момента съм в прекрасна връзка вече 3 години. Нито един път не съм му поглеждала телефона.

Късай и бягай! Съсипваш два живота - своя и нейния. Колкото по-рано прекратиш, толкова по-добре. Лечение няма.

Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 51fbcf3061
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Имах познато семейство, мъжът й мяташе под леглото гримовете, за да не се разкрасява. Жената беше скромна и обрана, поне на външен вид. И не говорим за някакви кой знае какви козметики-червило и някакъв елементарен молив. Предполагам, че това не му е бил едиствения начин на ревност и тормоз.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: e89b11c661
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Има една приказка за птичето и свободата. Но психопатите като теб не я разбират. Дано момичето се спаси. А ти иди се лекувай.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 47f3b5e47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Дано ммичето не стане част от черната статистика!

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 282e2d40da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторът съм.
Заради коментар номер 2 все пак се свързах с психолог, с който имах десетина сеанса. В общи линии не можахме да избистрим въпроса какво поражда тази ревност в мен. Опитахме се нещо да направим по въпроса с ограниченията, но просто не се получи.
След Нова година заминавам в чужбина и ще видим кога ще се разделя с нея, още не знам, но най-много още два месеца да изкараме, така че всичко ще бъде наред. Аз наистина я обичам, вярвате или не, и със сигурност не желая да й причиня нещо лошо. Не съм искал да стане така, не съм искал да проявявам налудничава ревност, никога не съм си и представял, че ще го сторя. Осъзнавам какво се случва, но просто не мога да спра мислите в главата си, както и чувствата си.
За съжаление, имам същите опасения като вас, ако продължим връзката си. Заради това и съм решен да я прекратим, каквото и да ми коства това и колкото и да съжалявам, че любовта ни няма да има продължение. Просто не се справих със себе си.
12, благодаря!
11, не съм от малцинствата.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 8c8a9aa2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Върви се лекувай, не си наред.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 часа
hash: 2bc0899a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Сладур!
Мен пък така никога не са ме ревнували, а бих искала някой да приритва за мен!
От една седмица си въртя един хит от едно време, “Ревност”:

When I’m away
And you - at home,
I don’t believe
You’re on your own!

It cuts me deep
And it cuts me wild
……

I blame you
But it’s really me
Can’t rid myself
Of jealousy

It gets me so
I can’t sleep at night
I’ m on the floor
……

I love you so much
It’s killing me, baby

I love you more
Than you love me

Всъщност, това е луда ревност, тази песен е точно за теб.
Полудяваш ако не си до човека.
И Джон Ленън има едно страхотно парче, Jealous Guy, писано за лудата му ревност към Йоко, щастливка недна :-)
Тоест I will not blame you.

Бъди здрав!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 часа
hash: e125bf6ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Чак сега прочетох коментарите след като пуснах своя с текст от песен - става дума за Jealousy на Frankie Miller, пусни си я, изслушай си я, преведи си я, вникни в нея.
Виж какво се казва в нея - глупава несигурност; чувство, което ме реже дълбоко като с нож; във вените ми е, в кръвта ми е…, убива ме и т. н.
Защо пък да я напускаш ако толкова я обичаш?
Помисли си.
Ако няма агресия спрямо нея, с времето ще се успокоиш.
Може пък никога повече да не обикнеш друга, знаеш ли?
Има такива любови, изпепеляващи.
Мен пък никога не са ме обичали така.
А бих искала. Да ме искат така, че да им причернява пред очите само ако се усмихна или поздравя друг.
За да го успокоя, ще съм по много с него, до него и ще правим много и страстен секс. Вие пък го изкарахте болен маниак. Не е съвсем така.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 054d848ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторе, и аз съм го изпитвала и също като теб съм се чудела и опитвала да разбера защо и откъде идва. Е, осъзнах, че първият ми приятел ме е накарал да бъда несигурна, тъй като непрекъснато обясняваше коя актриса колко е красива, но по един мръснишки начин. Имаше и куп други истории, даже разбрах, че ми е изневерил. Не, че го обвинявам, ние сме били на по 17г. В последствие и аз станах ужасяващо ревнива, но не към всички. Просто има хора, които ни напомнят нещо отпреди. Помисли си за кого ти напомня тя и дали изобщо виждаш реален човек или някаква илюзорна представа. Иначе за разговора между приятелката ти и приятеля предполагам, че те някакси искат да се разбират заради теб и защото сте в една компания. Просто момичето иска да се представи добре, няма нищо лошо в това. Според мен търси причините, но не се отказвай от любовта. Звучи ми абсурдно и ми се струва, че теб те е страх най-вече от самата ти привързаност към нея. Това, че ставаш по-слаб и не можеш да се контролираш. Аз не бих се отказала. А колкото до това дали ще има насилие, абе, то си трябва да си нещо не съвсем добре, за да извършиш такова нещо. На мен ти не ми звучиш така. Един насилник не би седнал да си споделя в разни форуми и да ходи по психолози. Той си мисли, че постъпва правилно и другите са му виновни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker