Ммотивационно писмо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ммотивационно писмо
преди: 10 месеца, 21 дни, прочетена 595 пъти
Кратко и честно казано, всеки работи за пари и това е основната мотивация за един човек. Други фактори са местоположение на работното място, колектив, професия, задължения и т. н. Аз, например, всичко бих работила, само да ми плащат достатъчно добре. Не мога да разбера БГ робовладелците за какви се мислят и толкова ли са латентно комплексирани, че мотивационните писма ги изискват задължително. Явно искат не само да се подиграват с труда на хората и самите тях като личности, а вече трябва и да им се молиш да те вземат. Интересно, какво очакват да прочетат в тези писма? Единият жалък сайт за работа в България (Джобс) е пълен с такива. Презирам страната, системата и хората в нея. Само в чужбина се чувствам човек. И, не, не в гейропа и фащ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 665225498f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти не си добре, мотивационното писмо има друга идея да видят как пишеш, розсъждаваш и т. н. И надали ще работиш всичко, хайде да не правим предложения 3 ще кажеш а не, това няма да го работя. Много елементи разсъждения.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 89a919b2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз никога не изпращам писма в Jobs. bg и пак ме наемат

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 58f660b069
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Jobs е най-пропадналото място за търсене на работа - никой от познатите ми не си нсмериха работа от там. Половината от обявите качени там са фиктивни, нереални, с цел проучване. Разбрах го лично...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 3afcf31003
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   1, с този правопис и изказ най-добре не пиши такива. Те принципно не са задължителни. Уж биха ти дали приоритет. Там би могъл да напишеш неща, които не е правилно да пишеш в CV-то. Не за всяка работа е от значение как пишеш, разсъждаваш. Още по-малко, четящите ги, имат нужното образование, за да направят коректен анализ на написаното. През соца бяха нормални такива глупости. В днешно време ми намирисва идеята.
Аз също бих работил "всичко" стига да ми плащат подобаващо. Под всичко се разбира всяка законна работа, с редовен трудов договор и по физическите, умствените и професионалните ми възможности. Разбира се една жена не би бъркала бетон. Най-малкото ще е много ниско продуктивна. Но не би имало проблем да работи в бетонен център, където всичко е автоматизирано. За мъж ми е трудно да се сетя какво не би могъл да работи. Имам един познат - плете. На машини, в цех. Беше поддръжка, но собственика реши, че не му трябва такава. Алтернативата беше да остане безработен, в район, в който намирането на работа е... "мисия невъзможна".
Мотивацията е само една - достойно заплащане. Странно е как работодателите у нас не го знаят това и пробват да го заместят с някакви измислени социални придобивки ;)
Авторката, ми стой си там. Що пишеш в този български сайт? Съветваш ни всички вкупом да дойдем при теб ли? Ами аз излизах на няколко пъти. За мен унижението и лишенията там не си заслужават заплащането. Със сигурност е по-добре за някои прослойки - добри специалисти с език и тези дето тук хич ги няма. Моя близка е доста години "там". Като си дойде демонстрира "положение". А много добре си я знам (виждам и сега), че направо за нищо не става. Там с натискане на парцалите и тихо мизерстване можеш и да си малко по-добре от тук. Някои...
А не разбрах за каква "любов и изневяра" става дума в темата ти ;)

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: e7b37b6b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мотивационното писмо има за цел да се види дали можеш да вържеш две свързани изречения на кръст, дали си културен човек. Само в някакви смехорански чужди компании в Бизнеспарка наистина искат да излъчваш "правилните" ценности.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 9d8a2c2515
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Те тия глупости със сивитата и мотивационните писма дойдоха точно от чужбина и по-точно запада. И ще кажа защо са глупости. Ти можеш да им напишеш всичко и то да не е вярно. Колко хора има само с пулни глупости и лъжи в техните сивита. И аз 5 години не съм работил никъде официално и няколко пъти са ме питали, аз им казвал, че съм имал собствен бизнес в тоя период, е то аз имах де ама неофициално. Без регистрация на фирма, всичко на черно куче влаче диря няма. За мен най-вярното мотивационно писмо е първия месец. В него можеш да добиеш някаква реална представа от работника. Всичко друго е бош лаф.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 8d77488fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мотивационните писма се искат по две причини:

- някоя патка, дето прави мили очички (и не само) на шефа, няма грам идея как се търсят хора и затова гледа какво прави съседната фирма, преписва обявата мотамо и ето, пръкнало се изискването и за мотивационно писмо. Ако съседната фирма искаше и утринна фецес проба, тази и това щеше да иска. (Между другото, едната такава куха патка, в момента е съ-мин. -председател).

- да се провери колко грама мозък имаш. В рамките на един абзац може да научиш много неща за един човек - дали е грамотен, дали може да върже пет изречения, дали изобщо е прочел за какво кандидатства, дали е наясно какво може да предложи, дали е послушно мекотело и т. н.

Примерно, само от текста, който си написала, аз лично, никога не бих те наел за нищо. "Всичко бих работила, само да ми плащат достатъчно добре" е девиза на завършения некадърник.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 5a09ac62b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И мен ми се струват тъпи писмата, за това до сега съм писал какво съм правил като хоби. Ако е свързано с работата или поне показва до каква степен е технически грамотен човек. Предполагам, че някой като ги чете може да си каже - Да и аз така започнах, това съм правил и аз. Пък може и да се излагам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker