За мен светът е спрял... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За мен светът е спрял...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2527 пъти
От доста време си мисля да добавя не една история, а мисли, които не ми дават мира. Виждам как живота ми минава през мен (под носа ми), все едно не съм една част от него, като охрана в банка се чувствам, хората идват и си заминават, някой те поздравяват, някои дори не те забелязват, че стоиш там, пред тях.

Като дете си мечтаех един ден да си имам добра работа, добри приятели, любяща и грижовна съпруга, деца и т.. н.... но нито една от тези мечти не се сбъдва, имам чувството, че никога няма да се случи. Никога не съм търсил вината в други странични фактори, а в мен, всъщност какво ли правя?!... кой съм аз и какво искам, вече не мога да си отговоря на тези феноменални въпроси.

Света е спрял, за мен не знам къде съм, жените, като, че ли ме мразят, дали е така?... В момента, която и да си харесам, се превръща в поредният болезнен и несподелен миг от живота ми (ако мога така да го нарека) Сигурно ще ме посъветвате да потърся помощ, но къде?!...

Преди няколко години гледах един филм, не знам как се казва, но на края завърши с една мисъл, която никога няма да забравя и от която тръпки ме побиват от страх... ''Ако за даден човек любовта съществува и го чака, той няма къде да се скрие, но за някой, нея я няма и колко упорито да я търсят, никога няма да могат да я намерят'' страхувам се да не съм от вторите.
Май всеки го е страх, но аз съм на ръба на отчаянието.

Преди месец и нещо почина един братовчед (на 28 год) нито се ожени, нито деца имаше ей така си замина човека, Ето от такива неща как да не се стресираш, не е оставил нищо след себе си, от къде да знам какво може да ми се случи на мен утре. И какво тогава живял и умрял е баси тъпото затова ли сме на този свят, само да съществуваме, а не да живеем както ние искаме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2a48ad9b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, не казваш на колко си години?
Ако си разбрал какво искаш, което е по-трудната част, следва това да го постигнеш.

Относно любовта- това не може да се планира. Тя като идва не пита. Не се стресирай. Просто се отпусни. Изживявай всичко като за последно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5b4fb92bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм се чувствала като теб. Лично за себе си разбрах, че това, което ми липсва е по-голямо доверие в Бога. Вяра! Това е! Ако никога не си навлизал в християнството, бих те посъветвала с цялото си сърце да навлезеш. Ако имаш някакви предразсъдъци относно църквата и т.н., остави ги настрана и просто изследвай вярата. Запознай се с християнските ценности.

Аз лично започнах със 4те евангелия. Тях прочетох първо. И често си цитирам думи на Исус Христос, когато попадна в дадена ситуация на трудност... Просто съм ги запомнила, а съм ги чела само веднъж (като понякога си отварям Библията за по 1 стих вечер).

Ако наистина чувстваш живота си празен и не знаеш как да живееш, за да бъдеш истински щастлив, Бог е решението. Осъществи връзка с твоя Създател. "Който чука на врата, ще му се отвори!" (цитат по памет на Исус Христос)

Вярата ще ти даде много, повярвай ми! Сигурна съм, че ще преоткриеш себе си. И наистина се осъществява истинска и жива връзка с нашия Спасител, когато ти поискаш!
Не се подвеждай по някакви красиво представени думи от филми. Христос е казал (пак цитат по памет) като го попитали кой е най-висшия закон, който трябва да спазват хората: "Да обичат Бога с цялото си сърце и да обичат ближния си както себе си" :) Не е ли прекрасно? И, повярвай ми, истина е!

Това не значи, че като хванеш Библията, запознаеш се с много раздаващи се и сърдечни хора и започнеш да се молиш и да имаш доверие, всички въпроси от живота ще са ти ясни... Не! Ще имаш въпроси, както аз имам, и няма нищо лошо в това. Обаче Бог ни е разкрил това, което ни е достатъчно да знаем, за да бъдем щастливи и изпълнени! И винаги ПОМАГА!

Аз се убедих, че относно интимните връзки, всичко е един затворен кръг... Рано или късно нараняваш или те нараняват. Да не говорим, че някои (може би повечето) използват само за секс... Мен това не ме изпълва със щастие, не ми дава радост и не отговаря на ценностната ми система. Още повече като виждам, че е възможно да имаш здраво семейство, изпълнено с много любов и смисъл в живота!

Познавам няколко такива двойки лично. И им завиждах. Искам да съм като тях. Да притежавам това щастие и да излъчвам тази любов. Реших, че е вяра и доверие в Бога, което ми липсва. Уморих се от емоционални и физически проблеми в следствие на връзки. За мен това са знаци.

Ако и ти си се уморил и се чувстваш така, а според мен е така, съдейки по написаното от теб, дай си време за себе си и моли се! Prayer changes things! :)
Искрено се надявам да съм ти помогнала!
Виж Римляни 8:28 :)
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd0c8efcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живота е твой, ти си този, които го оставя да се изплъзва. Намери красотата на всяко утро и всеки ден, чувствайки се добре в кожата си, ще привлечеш и останалите... А за какво сме тук... Аз предпочитам да го виждам така: Тук сме, за да учим, за да учим себе си и когато научим всички уроци си заминаваме и отиваме там, където е блаженството (теорията на индииците). Определено не сме на земята обаче само, за да се разплождаме... 7 милиарда са твърде много за тази земя ми се струва... Бъди по-ведър и се усмихни на света, за да ти се усмихне и той...
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 74efa111fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на №2. Напълно съм съгласна с нея. Хората нараняват. Бог няма да те нарани.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ca4d4f7183
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, приятел! Да, почти винаги ненадейната смърт на наш близък ни навежда на подобни размисли за смисъла на живота ни и какво ще остане след нас. Съгласна съм с Лола, че сме тук,за да се обогатим и да научим нещо, за да могат душите ни да преминат на следващо ниво, но още повече съм съгласна с теб, че човек трябва да остави поколение след себе си. Това, разбира се, не е задължително за всички, но за хора, които го искат като теб, съм сигурна, че ще даде нов смисъл на нещата.

Виж, това да намерим Мъжа или Жената на живота си наистина не винаги е под наша власт, прав си, но това не означава, че не може да отгледаш дете или деца. Ако се чувстваш готов и имаш тази възможност, знаеш, че има начини. Потърси помощ от самия себе си! Успех!
М

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8a3528f314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора;

Към номер 1.. на 30 години съм, е това, че съм на 30 пък още повече влоши нещата, дори не съм близо до целта към щастието. Но ти благодаря. Към номер 2 от скоро почнах да чета Библията и наистина има неща за които не сам и подозирал, че по този начин седят, надявам се да си науча урока, на мен наистина ми липсва вяра. Благодаря ти.

Към Лола... права си до някъде, но за някой истинското щастие е семейството, без него къде ще намерим смисъла на живота, за какво ще се борим? ! ... Благодаря ти и на теб за отделеното време.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ac9d7dd2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вместо да си блъскаш главата какъв е смисъла на живота, вземи да почнеш да го живееш. Не във филма, в който сам се вкарваш, а в истинския живот.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ac9d7dd2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абеее, ти ако сам не си помогнеш и Бог да слезе няма да ти помогне..

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b91fa15370
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Чудесен съвет на №2 - вяра и упование в Бога!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3c423c6d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам същия такъв пробле, доста тежък и се чувствам изкючително сам, забравен от връстници отхвърлен от всички, но не мисля, че религията е решението. За по голяма заблуда от религията няма, в исторически аспект тя е създадена да манипулира хората, свидетели сме на това и днес. И мисля, че тя няма с какво да ти помогне, освен да те вкара в една заблуда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker