Вие направихте ли същото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вие направихте ли същото?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2723 пъти
Живеем в труден свят. Не е вярно, че сме егоисти. Ако бяхме такива, може би всичко щеше да е, ако не розово, то поне малко по-приятно на цвят. Не намираме време за себе си. Прекалено заети сме да се занимаваме с чуждите работи. Мечтаем, бленуваме, мрънкаме, задълбаваме се в черни мисли, ревнуваме. Правим всичко, което поискаме, а забравяме да обичаме.

Жените смятат, че са богоизбрани принцеси, а несъзнателно се превръщат в изтощени рицари. Мъжете от време оно трябва да са силния пол, а несъзнателно стават "меки марийки". Когато се усетят тръгват по един път и още повече не разбират, че се погубват. Някои се сещат, но е прекалено късно и започват да живеят пълноценно на стари години и хората им се смеят или ги осъждат. А всъщност никой никога не се замисля как точно се чувстваш.

Случва ли Ви се да искате да излезете от кожата си? Да пуснете душата на свобода? Да освободите съзнанието си изцяло? Приемате любовта за даденост. Спирате да я оценяте. И обратното не осъзнавате, че не сте единствения, който може да обича. Мислите си, че Вашата любов е незаменима, нали? Тежи да поемеш отговорност.

Лесно е да прехвърлиш винага върху другия, ти си безгрешния. Ако все пак ти светне лампичката, че може и ти да си сгрешил... О , не, тогава светва другата лампа- на съдбата. Тя била виновна. Гордеем се, че сме хора, само когато усещаме щастие, иначе сме готови да се предадем, без дори да се опитаме. Не съзнаваме, че щастието го носим в себе си. Влияем се от всичко, забравяме да чувстваме. Занимаваме се с "тежки" любовни истории, бракове, съпрузи, съпруги, любовници. Стареем без да се усетим и един ден като се обърнем назад виждаме, че не сме оставили нищо... Аз намерих щастието за себе си. А Вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: c469f1033e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не..

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 73c7d75ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги са ми били скучни тези тривиалности.. и противни.

Аз отговарям за себе си - държа се така, както искам да се държат към мен. Не обвинявам винаги другите, вътре в себе си винаги търся моите пропуски. Не смятам любовта си към някого за незаменима, но изисквам уважение към нея. И пак получавам шамари? Е, къде бъркам по пътя на щастието си, Учителю?

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 706e801e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много объркано написано. Почваш една мисъл, още недовършена, скачаш на друга - в крайна сметка - нищо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eb94cbaf76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Рискувах, спечелих, щастлив съм!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e57f5dd397
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   3. Аз като не мога да разбера нещо не го коментирам.
Намираш нещо, тогава когато знаеш какво всъщност търсиш.

Лоша, не знам къде бъркаш. Може би не си "лоша" и именно добрите получават шамари. И те вместо да си вземат поука за вбъдеще, приемат всичко "мъжката", стават по-силни. И накрая пак си карат по старому, докато не дойде следващия шамар. Парадокс е, че хората, колкото са еднакви, толкова са и различни. Знаят, че грешат и продължават да го правят. Когато намерят верния път пък крепостта, която откриват се оказва съвсем различна. Пътища много и различни. По-важно е какво чувстваш, докато бродиш по тях...

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 74f0a33daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   3 не е объркано написано, това са нахвърляни клишета едно след друго.
Лоша, аз бях също така, докато не осъзнах, че хората ме нараняват, защото им позволявам да го правят. Ако не им давам възможност, няма как да те наранят ;)
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dd9bb482ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласен! И в някаква степен, не знам дали защото написаното е клише /има такова мнение във форума/ или просто е умно, имам чувството че е писано за мен! По същия начин го чувствам, така го мисля, но... не мога да преборя себе си, а не съдбата, за да извадя това щастие за което говорите. Другото лошо, то е свързано с първото е че съм сам и не мога да я намеря - любовта, за разлика от Вас! Браво!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 706e801e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Лола, точно това установих, след като прочетох и коментара на авторката. Клише след клише. Чужди истини.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3d5947cdb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имам чувството, че докато си взема поуките бузите ми ще пламнат..
Лола, опитвам се и аз да вървя на там, където си стигнала и ти, но както знаеш изисква се време и усилия.. :)

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0517629e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да са клишета, но са вярни и хубави клишета.

К.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3b51210abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не са клишета - изстрадана истина е, търсене и затова мъдрост.

Непримиримост и затова смелост. Опълчване и затова щастие!

Осмелете се да бъдете щастливи тук и сега! Вчера отмина, утре може и да не дойде. Единственият ни шанс да живеем е тук и сега, в днешния ден, в настоящият момент - да разграбим всички шансове и да дадем цялата си любов.

Към другите дръжте се така, както се държите към себе си. Съдете ги по начина, по който осъждате себе си и им прощавайте по начина, по който прощавате на себе си!

Развивайте се и бъдете добри, правете добро и се радвайте на живота, променяйте се, рискувайте, забравете страха и предразсъдъците, маниите си и обвързаностите си, гордостта си и навика си да съдите, да осмивате.
Ако не можете да помогнете - отминете и никога не налагайте помощта си там, където не я искат.

А към жените, защото съм жена!
Спомнете си какво е да изпълваш света на формите - това е нашата истинска природа. Една жена би трябвало да бъде нежна и разбираща, да е кротка и ефирна, да е усмихната и жизнерадостна, щастлива от това, че може да се погрижи, да обича, щастлива от това, че е жива. Тя трябва да изпълва създаденото от мъжа. Защото мъжката енергия твори форми, такава е нейната същност и за да бъде света едно хармонично място, мъжката енергия има нужда от женската, която вдъхва живот на формата.
Тя трябва да е тиха, нежна, изпълваща света с добри неща, с любов и грижа и тревога. На мъжът женската тревога е непонятна, не защото е олигофрен, а защото не е заложено в същността му да я разбере. Жената трябва да се тревожи и тревогата й да не е пазене, война, надцакване и интригантстване, а вяра и надежда!

Аз също намерих своето щастие. Защото го потърсих в себе си!
Благодаря за това споделяне!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0517629e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, много красиви неща казваш, но за нашият прагматичен свят са даже твърде красиви и извисени. Разбирам те прекрасно и би ми се искало много хора да мислят така и да бъдат такива каквито казваш. Много ми хареса - "Една жена би трябвало да бъде нежна и разбираща, да е кротка и ефирна, да е усмихната и жизнерадостна, щастлива от това, че може да се погрижи, да обича". Жалко, но не са толкова много онези които мислят така.

Едно не разбирах, откъде извира тази вяра и този оптимизъм. Трябва да живееш откъснат от сивата реалност за да задържиш подобно виждане за света. Предполагам си на около 20тина години, все още непрепатила от живота и гледаща напред с онзи блясък в очите, който може да го има само този тип хора. Това е като пеперудата, веднъж докоснеш ли я, повече няма да полети.

К.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3b51210abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 11 до 12

Не съм авторка на споделянето, просто прочетох и коментирах това, което мисля, чувствам и знам.

Препатила... хм... доста съм препатила в живота си. От дете още все гадости са ми се изсипвали на главата - безпаричие постоянно, предателства, една много тежка болест, аборт, загуба на любим...

На 25 съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker