Бившият ми съпруг се държи странно. Моля за съвети! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121237)
 Любов и изневяра (29720)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият ми съпруг се държи странно. Моля за съвети!
преди: 8 месеца, 3 часа, прочетена 1972 пъти
Здравейте,
Не знам дали сте изпадали в подобна ситуация, но ще се радвам да чуя мнения. И двамата с бившия сме на 49 г. от 2 години разведени. Децата са ни пълнолетни. Да речем, че вината за развода ни е изцяло моя, имах афера с колега, но се разбра... Разбирам наранен. е, разочарован е от мен, изразила съм съжалението си, извинила съм се, но времето не мога да върна назад. Разведохме се, което е логично. Само да вметна, не съм била влюбена в колегата си.
Какво се случи след развода с бившия ми съпруг:
1. Започна да се обръща към мен с обръщението "госпожо", дори и пред децата ни. Рядко се виждаме с него, не му се натрапвам, не му досаждам, не го безпокоя и занимавам с моите проблеми, не очаквам и не искам нищо от него. Наясно съм, че връщане назад няма, но все пак това обръщение за мен е странно.
2. Започна да носи изцяло черни дрехи, отгоре-додолу и то кожени. В града кара единствено и само мотор, а не кола, което не го е правил преди.
3. Спря да контактува с моите родители, сестра ми и зет ми и въобще всичките ми роднини. Според тях, аз съм виновна за това му поведение.
4. Започна често да ходи на църква, което не е лошо, но не го е правил преди.
5. Не се среща с никой от старите ни приятели. Една наша позната ми каза, е го е видяла на улицата и му е подала ръка за здрависване, а той само и кимнал с глава и я подминал като пътен знак.
6. Започнал е да пуши, което е много обезпокоително, тъй като преди не е пушил въобще.
Единствено поддържа контакт с децата ни. Синът ни е много привързан към него, той му купи нов мотор и той започна да кара само мотор. Според дъщеря ми, баща и се чувства така добре и "да не се вкарвам във филми".
Искам само да подчертая, че бившият ми съпруг няма родители, те са починали, имаше брат, който също е починал. С малкото си роднини не поддържа контакт.
Имала съм 21 години брак с него, и искрено му желая щастие, но всичко това ме притеснява.
Смятате ли, че е редно да се срещна с него и да му споделя притесненията си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 51 мин.
hash: e743d66a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Чисто човешка гледна точка е добре да се видите и да му кажеш тези неща. Звучими като да е зарибен от някоя секта и да са му промили мозъка.

 
  ...
преди: 8 месеца, 48 мин.
hash: 6f450ddbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   На мен ми се струва, че човекът си живее перфектно. Разбирам, че ви липсва и търсите контакт. Аз също не искам да се виждам с роднините на бившата, нямаме допирни точки.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 мин.
hash: f2949d5913
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Стой в дистанция. Усещането за душевна мръсотия не се чисти с "извинявай" или сапун. Зачеркната си, госпожо, както се обръща към теб и то безвъзвратно.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: b63d573d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Започнал е да живее по негов начин живота си, изобщо не го мисли, той си знае, живеи си живота, защото бързо минава.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: b0713a3218
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не, защо искаш да сипваш сол в раната? От някакво извратено желание за внимание?
Поне говори с теб, макар че явно не го заслужаваш. Нарича те така, за да не те псува пред другите, и най-вече децата Наум сигурно го прави, но поне е културен. Дрехите-ходи си както си иска. Може да е криза на средната възраст, може всичко да е. Защо да общува с вашите, не сте семейство вече? Да, може да го прави, но няма желание и никой няма право да го задължава. Така го усеща, така прави. Може след време да омекне.
Гледай си твоя живот и аферите в него. Важното е, че бившия ти се интересува от децата. Ако не го правеше, щеше да е тъжно.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 0b242bf512
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Човекът те е ЗАЧЕРКНАЛ и е започнал нов живот, в който има място за децата му, но не и за предатели като теб и твоите роднини и приятели, които да му напомнят за стария му живот. Не виждам нищо странно и по-добре не си навирай носа, та отгоре на всичко да му четеш морал какво е добро и какво не за него. Приеми, че има хора, които действат точно така и че това е напълно осъзнат избор.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: cc2e8e3607
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И аз съм разведена, но изобщо не поддържам връзка с бившия. Даже телефона му нямам. Било каквото било, сложили сме точката и всеки по пътя си. Теб какво ти влиза в работата дали носи кожа, дали пуши или дали кара мотор? Единствено би следвало да следиш да не оказва лошо влияние върху децата ви, но след като са пълнолетни, дори и това не е толкова важно.
Така, че какво си се вкопчила в него, че чак се и чудиш защо не искал да се среща с роднините ти. Логично е. Бившият ме нарани, държа се лошо, защо по дяволите да искам да съм приятелка със сестра му? ! Да, тя е готина и няма вина, но защо да го правя? За да слушам на всяка среща колко много се е променил брат й и как не е трябвало да се разделяме? Така, че съветвам те, затвори страницата и продължи напред. Няма какво да се бъркаш в живота му повече и го остави да живее така както иска. КРАЙ! Приеми го.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 502ae3e7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Смятам, че е редно да е го занимаваш със себе си.
Човек прави това, което иска, свободен е.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 330b844f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не, не е едно. И е напълно логично след развод да прекъсне контакт с Вашите роднини, за какво му е да поддържа контакт? Щях да съм на мнение за разговор и намеса, как се занимаваше с хазарт, алкохол, наркотици, в случая той си решава как да се държи и къде да ходи

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: e956cd3a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Смятам, че не е редно да си вреш носа в живота на другите, госпожо. Единственият му близък го е предал по супер долен начин, след толкова много време, как да се държи? Имаш колегата, притеснявай се за него. Бившият ти се държи нормално, не контактува с теб или само като има нещо към децата, ти какво очакваше?

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 65de290aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз не виждам нищо нередно в поведението му. Може би си очаквала да вдигне банкет, след като сте се развели? Хубаво е, че си му се разкарала от главата.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: fa8cb84c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не виждам нищо странно. Човекът е възпитан, толерантен към теб, не е правил драми, но вероятно шока още не е минал за него напълно. За какво да разговаря с родителите ти и т. н. няма причина да го прави. Мотора, дрехите, това показва, че винаги е искал да си угоди, да се поглези, но не го е направил заради вас, сега го е ударил на живот такъв, какъвто иска.
Ти не си му правила проблеми, не си го спирала, не си направила нищо, вика извинила съм се и това е. Не разбирам как е възможно да има подобно поведение от човек който е сгрешил, ама си личи от километри че изобщо не ти пука.
За какво сега е тази тема? Какво искаш?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 752516c267
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не виждам нищо толкова странно или опасно в поведението му. Няма какво да търсиш в живота му. Остави го.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 5422163710
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Пича просто е запопнал да прави нешата, които го карат да се чувства жив и харесва. Понеже си е загубил времето с теб е разбрал, че вече нищо не го спира да прави каквото си иска.
Евала на пича, точно така се действа с изневеряващи жени.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: d0504331fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не, не е нормално след изневяра непременно да има развод. Изневярата не е повод за раздяла, а да осъзнаете защо стигнахме до тук. Второ какво той прови след развода не е твоя работа и за какво да контактува с роднините ти. Поеми си по пътя и няма нужда да го спасяват, как се обличал, пък кола не карал той не е 5 г. дете, а не си му майка. Отдели се от него емоционално и си вземи живота в ръце, сгрешил си, осъзнаваш го и какво да направим. Извините си се, какво още да стане. Просто остави нещата така и се концентрирай върху себе си. Той не иска контакт с тебе, ти се натрупваш.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: c29c9644f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Много ясно. Как може тези неща да те очудват?
1. Естествено, че те нарича с най-процедурното и минимално уважително обръщение. За него ти си отпадък и предател.
2. Свободен от задължението да се облича и държи като семеен, добър мъж си е предефинирал персоната и намира свобода във вятъра по пътя и леко бунтарското облекло. Просто свобода. От теб.
3. Защо да поддържа контакти с роднините ти? Всяка тяхна интеракция ще бъде под сянката на това, което си сторила. За каквод а си говорят? Какво да правят заедно. Да не говорим, че те за него са просто пръдължение на теб, предателката. Как да ги гледа без непрязън, а те не са виновни, че са се паднали в семейство с теб.
4. Много хора намират успокоение в духовното. Откъде пък знаеш, че "често" е започнал да ходи? Май злоупотребата с живота му продължава. Остави човека на мира. Достатъчно си сторила вече.
5. Общите ви приятели само ще му напомнят за теб, която ако можеше би забравил, че съществува. Отново темите им за разговор биха били покварени от теб. Само спомени от мъртвото ви минало. За какво?
6. Виж точка 2.

Какви "съвети" точно да ти дадем? Наври се вдън земя и се опитай да си невидима. Човека по най-перфектния начин се е отнесъл спрямо предателството и те е изрязъл от живота си докрай, както малко имат сила да направят. Ти не си "виновната" или "мразената". Ти просто... не съществуваш, за него си едно нищо.
Шапка му свалям. Така трябва да се процедира със всяко предателство.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 3447fcba37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Темата не ми се струва много убедителна, но да предположим че не е фейк.
Ти нормална ли си? Този човек не ти е никакъв, какво ще облича, какво ще кара, с кого ще контактува не е твоя работа. Да беше се интересувала повече от него преди, не от колегата. Не се ли сещаш защо не иска да види никого от миналите си роднини и приятели, а ти за него си госпожа? Ами не иска нищо от миналото в живота си. И най-вече теб.
Не разбрах какво те брига има ли родители или не. Човекът е приключил с тебе. Няма смисъл да го търсиш и да му се навираш с притесненията си. Търси си някой друг, за който да се притесняваш, този си го изтървала.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 4de33376c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не се държи странно. Просто се чувства много наранен и е възможно да е в депресия.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 80436e2021
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Лично аз не виждам нищо осъдително от описаното. Решил е да промени себе си и начинът си на живот - това е негово право. Дали е за добро или не, само бъдещето ще покаже. Обръща се към теб с "госпожо", за да подчертае, че помежду ви вече има дистанция и не сте близки. Що се отнася до твоите роднини, не мога да разбера защо трябва да контактува с тях. Той не се е оженил за цялата твоя рода. Игнорира старите ви приятели, защото вероятно се чувства неудобно от унизителното положение жена му да отиде при друг мъж. Казваш, че си се извинила (не си помолила за прошка) и за теб въпросът е приключен, но за него това е обида, която може да не е забравил и до днес.

Струва ми се, че на теб ти се иска той да те желае отново. Дразни това, че той изглежда е способен спокойно да изгради живота си без теб.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 5dfd51fe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ще бъда "огледалото" в този коментар.
"Бившият ми мъж прави неща като свободна личност, независима от моето мнение и одобрение. Не контактува с моето семейство, а това не ми позволява индиректен досег до неговият личен живот, също не дава възможност на моите роднини да го насочват и дискретно вземат решения за него, удобни за мен. Притеснява ме ужасно много това, че не ми е оставил никаква пролука от където да мога да дръпна някой конец и го завъртя около себе си. Дори дъщеря ни не допуска да ми бъде "поща" и да помогне да го вкараме в правият път, който аз ще посоча, защото аз знам по- добре какво за мен би било най- изгодно".
Спирам до тук.
Госпожо, тревите единствено себе си така. Време е за ваше добро да се освободите от тази обсебеност към личният живот ни бившият ви съпруг. Той явно е си е ок със себе си. Прави каквото иска, както иска и когато иска. Няма никакви задължения към вас особено. Децата ви са големи и самостоятелни. Продължил е живота си и е избрал да бъде свободен от чужди мнения, да бъде себе си и щастлив.
Направете го и вие.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 73960e9eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Браво на мъжа ти!

Точно така се прави. Започнал е да си живее живота както ТОЙ смята за правилно, а не както е нужно според теб или обществото.
Ще кара мотор, ще вози мацките, ще спи с тях, и няма да му се налага да ти слуша глупостите и лъжите.

И най-важното: противоположността на любов не е омраза. А безразличие. Вече си му безразлична, неслучайно те е обезличил с това госпожо. Ти ще си носиш последствията за действията, а именно - неговия живот ще става много по-хубав и приятен, твоят много по-лош - ще си живееш със съжаленията и въздишките.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 862aec43b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Авторке,
Бившия ти мъж е ПИЧ. След като се е скъсал синджира си живее живота както на него му е кеф. Сигурно вече е почнал да чука и млади мацки.
Дай боже всекиму така. Не му се бъркай в далаверите- гледай си в твоята паница. Кат гледам, май си му направиля услуга с твоите забежки и сега те е яд.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 8cbba3b2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Браво че бившият ви си живее живота и е щастлив, а вие като бивша съпруга защо не си живеете и вие живота???

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 75328db422
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Теб какво толкова те касае как си живее живота човека. Виж аз например исках да подразня бившата и година след развода започнах да контактувам с приятелките и. Две от тях се навиха и си ги изчуках, а преди не можех да си го позволя.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: dd1eda47a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26 евалА! Повече от година и аз съм разделен и смятам да започна да бъда гаден с нея. Тя е гадна с мен чрез децата, защото знае, че мъж няма да ме нарани толкова.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: e08ec2fa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   А не се ли притесняваше, когато му изневери?
Да, "госпожо", странно ти е, а на мен не ми е.
С това обръщение човекът, който е бил до теб, бил ти е предан, верен, лоялен, който синоним повече ти допада, него си избери, показва дистанциране от теб и колко чужда и непозната те чувства. Той е имал вече само това семейство, няма друго, нито брат, нито родители. Мислел е поне, че има семейство, а е бил предсден, жестоко предаден от най-близкия си човек.
Е, той няма нужда от съжалението ти, нито от съчувствието ти, той е отвратен и наранен от твоята постъпка.
Остави го на да си живее живота и се радвай, че децата ти изобщо ти говорят, а не са те пратили " по дяволите".
Не осъзнавате как някои ставате за резил на дърти години.
Презрение и пълен игнор. Това е, което заслужаваш!
Да, роднините ти са напълно прави. Той се дистанцира от всички вас - роднини и общи приятели, защото е убеден, че много пт тях са знаели за твоята афера с колегата, но не са му казали или намекнали дори. Бил е в неведение дълго време.
С какви очи гледаш децата си и твърдиш, че си "сгрешила".
Просто си лицемерна и първична.
Остави човекът, когото дълбоко си наранила на мира и не му се мяркай повече пред очите.
Иди да разпашеш панталоните на следващия колега.
Загрижена, била? !?
Омъжена жена, 48 г.

 
  ...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: b63d573d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Да не ти пука, това е решението.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 725ea7034c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Според мен изневярата ти му е обърнала света, както се казва. Предполагам го е приел тежко и е преосмислил бая неща, следователно промяната в държанието и външния му вид.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 3447fcba37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Отървал се е от теб и си живее живота с кеф. Не се притесняваш за него, а за себе си. Той ще си хване някоя, ако още не е, ама за теб не е много сигурно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 2a996a8ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   16 "Не, не е нормално след изневяра непременно да има развод. Изневярата не е повод за раздяла, а да осъзнаете защо стигнахме до тук"
Тези номера не минават! Глупостите дрънкаш. Как ли не ще се чувствам едва ли не виновна аз, че той примерно (или обратният вариант) не може да си го държи в гащите. Може би и на психолог да ги пращаме завалийките, да ги гушкам повече... абе я!
Аут на мига и нова страница!

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 1daac3665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Значи, ти си била единствения му близък човек и си го предала по най-мерзавския начин, ама ся си се притеснила. Няма нужда от подобни изкупления. Намери си някой друг колега и остави човека намира. Бъди сигурна, че той точно това иска.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: c7bc94bcbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Разкарай се от живота му! След като си боклук върви на майната си, и ти и твойте роднини.... Човека ще прави каквото си иска и както си иска. Търси нов тъпкач.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: ab69e25d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Авторката. Благодаря ви за коментарите, макар че повечето са много крайни и брутални. Не очаквам нищо от бившия си съпруг, а още по-малко да съм му съдник, друго нещо имах предвид. Все пак ви благодаря още един път.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 2d7167ded9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Авторке, не искаш да си съдник, само да контролираш и насочваш...

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 4fa301a980
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   След развода попаднах в същата ситуация като бившия на авторката. Бившата ми съпруга стана много мила към мене, готова да помага и т. н Няколко пъти говорих с нея да престане, но нещата не се поправиха. Тя така искала, нищо не очаквала от мен. Ок и аз се възползах и продължавам да се възползвам. Значи, еба я на аванта, пълна програма, не ми е отказвала секс въобще, карам я да ме прибира с колата от кръчма, когато съм пил, чисти и ми готви, върши ми услуги. Дори с една дума не ми противоречи и нищо не иска и не очаква в замяна. Ами, щастлив съм!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker