Обсебен човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обсебен човек
преди: 8 месеца, 1 ден, прочетена 535 пъти
Имам бивша изгора, с която поддържахме контакт преди време, с която не се получиха нещата - показа ми многократно, че не е човекът за мен, дори си позволи да ме обижда и да ме кара да се чувствам като опция. В момента, в който видях и се убедих окончателно, че си играе, просто го блокирах и не съм го търсила оттогава.
Впоследствие разбрах, че докато е поддържал връзка с мен, си е въртял контакт с няколко други жени. Разбрах го, защото изведнъж няколко момичета започнаха да ме мразят и да имитират всичко, което правя, да ме коментират зад гърба ми и така нататък, и когато попитах едната какво става и защо се държи така - тя си ми каза в прав текст, че съм била курва, че се занимавам с "нейния човек".
Въпросният мъж е необвързан, т. е. това не е вярно, а и ѝ обясних, че нямам интерес към него, защото не го харесвам, дори ѝ показах снимка на екрана, че е в блокирани.
При което тя спря да ме притеснява повече и самата тя сякаш прогледна каква е ситуацията.
Дотук добре, но откакто го блокирах, той самият опитва всячески да привлече вниманието ми по негативен начин. Преди месец общ приятел публикува негова снимка, заедно с мой бивш, който ме ненавижда, както и с жена му - обща снимка на маса.
По времето, когато поддържахме контакт "изгората ми" и бившия ми не бяха близки - познаваха се, защото се намират бегло в що годе една среда, но никога не са били така близки. А сега са като братя, едва ли не.
Абсурдно ми е как човек, който е твърдял, че ме обича, сега е "брат" на човек, който преди време ми изневери, докара ми паник-атаки поради агресията си и говореше какво ли не зад гърба ми.
И не е само това - същото момче в момента се опитва да наговаря хора срещу мен и да манипулира други да ми правят мръсно. Хора, които никога не съм познавала и с които не съм разменяла и дума, сипят суперлативи по мой адрес, както и опитват да ме излагат публично. Реално няма за какво, но опитват да правят разни дребни номера с цел да ме принизят.
Странно ми е всичко това и се чудя дали някой от вас се е срещал с такъв човек, който търси отмъщение и иска да ви навреди по някакъв начин чрез манипулации и циркове.
До физическа саморазправа той никога няма да стигне, затова и няма да изникне случай, в който да мога да го съдя за телесна повреда (отдъхвам си поне при тази мисъл), но е достатъчно обсебен, че да поръча на някой друг да ме пребие, примерно.
За обида и клевета също не мога да го осъдя, защото прави всичко задкулисно и няма как на 100% да важат показанията в съда, отделно че и той може да си изманипулира приятелите да свидетелстват в негова полза. На няколко пъти той дори не крие, че стои зад всички интриги и гадости по мой адрес, най-гордо си го заявява пред различни хора.
Като цяло - вманиачен тип, който обаче има влиятелни приятели, има и хора, които могат да му дадат достатъчно добри юридически консултации, които да го предпазят от евентуални дела.
За следене имам доказателства - онлайн, предимно, но все още в нашето законодателство няма стабилен консенсус по този въпрос.
Няма такъв и за психическото насилие.
Не се възприемам като жертва понеже е излишно в случая и с нищо няма да ми помогне, но много ми е интересно, попадали ли сте някога на подобен човек, независимо мъж или жена? Измъквали ли сте се от подобни ситуации? Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 12 часа
hash: 067656ea97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Приключиш ли нещо-блокирване и толкова. Никакви контакти.
Това е просто наглец, не му се връзвай.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 часа
hash: 6a03d654fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Май май лабилността е при теб и глупостите са си само твои. Един, втори бивш, този ти докарал паник атаки, другия бил обсебен, а като гледам не те, ами ти ди фантазираш някакви глупсоти, да съдела някой и тн.
Страшни тъпотии, чак съвети иска.
Хайде започни да живееш твой си живот, спри да се занимаваш с бившите и се обгради с хора, които ти докарват положителни емоции.

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 часа
hash: e4454ea0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката:

Номер 2 - живея точно своя си живот, блокирала съм въпросните индивиди и са в графа "минало" за мен, но те се опитват да се бъркат в него и да ми създават драми. :) На теб щеше ли да ти е приятно постоянно някой да те провокира, да злослови по твой адрес и да ти подлива вода на всяко начинание? Едва ли. Но иначе на чужд гръб и сто тояги са малко, типично по нашенски. :)

Не става дума за фантазии, нито за "дълбаене в миналото", а за РЕАЛНИ манипулации и интриги, които се осъществяват с цел да ми бъдат нанесени вреди в настоящето.
Това че някой е "бивш" не му дава правото да вреди, нито да се опитва да ми навлиза в личното пространство, нали? При положение, че аз отдавна съм спряла контакт с човека, дори не съм се държала обидно и нямам каквото и да е общо с него към днешна дата, какъв мотив има според теб? Мисля, че е пределно ясно за какво става въпрос в моята ситуация. В някои по-цивилизовани държави в чужбина всъщност такова поведение би могло да издейства ограничителна заповед, но не и у нас.

Като цяло - провокативен и елементарен е коментарът ти.
Това доколко аз си живея хубаво живота и доколко съм заобиколена от красиви хора не е фактор за това колко нестабилни индивиди ще има извън личното ми пространство, които да се опитват да ми навредят, нали се сещаш? Да не говорим за това, че вадиш заключения без дори да си прочел хубаво темата и да си поразмислил върху казаното.


Номер 1 - благодаря за съвета, точно това правя. Игнор тотален удрям за момента, блокиран е навсякъде и го оставям да прави каквото си поиска - нека се излага като има желание, няма как да му контролирам изблиците, дистанцирала съм се изцяло. И все пак... бих се радвала да се спре с глупостите и всичко да е нормално. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker