Да остана или да си тръгна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да остана или да си тръгна
преди: 7 месеца, 6 дни, прочетена 1178 пъти
От 15 години сме заедно, имаме 2 деца и общо имущество. Но от 4 години насам живота ни е малък ад. Няма да се впускам в подробности, но той изобщо не ме уважава и зачита като човек! Напоследък доста често ме и обижда, заяжда се без причина за почти всичко, контролира ме на всяка крачка, а за капак вчера ми каза, че още в началото ни е свързал едва ли не само секса. До миналата година го отричаше и все настояване, че ме е обичал. Но сега си призна истината (която аз подсъзнателно винаги съм усещала), едва ли не за него съм домашна прислужница, детегледачка и секс - кукла.
Болно ми е, защото му дадох всичко от себе си и доскоро се опитвах да спася каквото там е останало между нас. Но на него не му пука, не си мръдва и пръста да опита да се разберем. Носи се по течението и нито иска да се разделим, нито пък сме истинско семейство. Почти не си говорим, не споделяме, не излизаме заедно, нямаме общи цели и теми, освен децата, а и секс правим веднъж в месеца, колкото да не тръгнем по други. Знам, че не ми изневерява, защото е против принципите му и твърди, че трябва да сме заедно заради децата. Само че те виждат цялата обстановка, чуват скандалите ни, усещат липсата на любов. Казвам му, че не е добре за тях и или да се сдобрим и да опитаме да оправим нещата, или да се разделим. Но той не пада по гръб - проблемът бил само в мен и моето поведение и той нищо не трябвало да променя в себе си, а и развод не иска да ми даде - щял да ме съсипе в съда.
Мислех си, че ще мога лесно да си тръгна от него, но нещо все ме спира. Можеби подсъзнателно още го обичам и имам надежди, но и знам, че нещата няма да се оправят. Понякога си казвам, че трябва да действам и че така ще е най-добре за децата. Но после ме хваща страх - ами ако си остана сама цял живот? Ами ако случа на мъж, по-голям тиранин, дето да тормози децата ми? Ами ако не се справям финансово (не мога много да разчитам и на помощ от родители)....
Не знам какво да правя, но не се живее повече в такава обстановка и стрес.
На 38 години съм ( не съм първа младост, но не съм грозна, нито дебела, а и изглеждам по-млада от набора си), но си мисля, че вече нямам никакъв шанс да си намеря читав мъж, дето да ме цени, уважава и да приеме децата ми.
Моля дайде съвет какво да сторя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 6 дни
hash: b0f7357c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Интересно щеше да е, ако можеше да прояетем какво е написал мъжът на госпожата за нея. Дали е толкова безпогрешна както се описва тук?
Каквото да и кажем ние решението си е нейно, заедно с последствията и трябва да стигне сама до него.
Според мен, за да се окажат в сегашното положение, вина имат и двамата. Авторката, като винаги е усещала подсъзнателно, че този мъж само я използва е можела да си потърси друг преди 15 години или преди да роди. В него нямало любов? А в нея има ли, щом стои в този брак от страх, че няма да намери кандидат да се върже с близо 40 годишна жена с 2 деца, ако пък има може да е по-лош от сегашния или няма да се оправи финансово? Щом не ти стиска да рискуваш, авторке, оставаш там, където си и търпиш. Гаранции за бъдещето никой не дава, поне това, вярвам, си научила до сега.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 4996bad420
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тръгни си веднага и завинаги заедно с децата! Започни дело за развод и попечителство над децата. Разбира се, на този етап и ако той се държи добре с тях, не ги лишавай от срещи с баща им.
Относно това дали ще си сама - макар и по-трудно, има шанс да си намериш нов свестен мъж (без значение дали разведен с деца или не), но дори и да не си намериш, по-добре да бъдеш сама, отколкото да съществуваш така.
Сили, кураж и успех!
Ж

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 80923895e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз съм жена на 40 и съм пред същата дилема. С тази разлика, че не ме обижда директно, просто парира всеки опит да обсъдим някакъв проблем, отговаря с досада и троснато, за да продължи мълчанието. Всеки ден съм в огромно колебание какво да направя. От една страна изключително зле ми се отразява да усещам, че не гледа на мен като на жена и приятел, а седи явно само заради детето. Разговори почти не водим, няма радост, нито желание за секс, ако аз не съм инициирала нещо, просто едно безсмислено съжителство. От друга страна най-вече ме спира детето, защото то е привързано към него и той има интерес към нея като баща. Не върви обаче и то да ме гледа нещастна или да се преструвам на щастлива пред него. Хубаво помисли, напиши плюсовете и минусите на връзката ви и ако не си финансово зависима и натежават неприятните неща, напускай. Ако при мен имаше директни обиди и заплахи, щях по-лесно да взема решение, моят просто е приел позиция на невидим и да вегетира на дивана.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 337c1fb482
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   E, ти не си се отървала от този "мъж", чудиш се за следващия.
Няма такъв филм "да ми даде развод". Умните хора се развеждат за няколко месеца по взаимно съгласие/ според натовареността на съда/. Тъпаците си доказват кой колко е по-зле, съответно плащат на адвокати, допълнителни съдебни такси, вадят си кирливите ризи, но за малко повече време пак се развеждат. Така, че можеш да я обясниш тази подробност на твоя умник.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: bf17b74900
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Разочаровала си го явно, не знаем за какво сте на различно мнение.
Значи за доброто на децата, викаш, искаш да се разделите, но чуденето ти е дали ще им намериш нов баща? ! Ти добре ли си? ! Я помисли дали на тях ще им е добре в такава ситуация или егото ти е на първо място? Даже и да си намериш нов- кое ти гарантира, че той ще остане с теб? Въобще хубаво обмисли всичко и наистина направи най- доброто за децата си! Не се карайте пред тях, говорете със спокоен тон, без обиди и без осъждане и си вижте дали може да се направят взаимни компромиси. Надявам се нещата да са поправими, развод следва при тежки зависимости, агресия и т. н. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: fa3961d570
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Въпросите, които поставяте уважаема са много трудни и на тях много трудно може да се дадеде пресонален съвет, всичко може би ще се ограници в сферата на словестната еквалибристика. Като правило /но са възможни и изклячения/ мъжът обича истински три вида /ако така се изразя/ жени: дъщеря си, съпругата си, сестра си / мойка си и бабите си, ако те са още живи. Да мъжът харесва и други жени, много ги желае, но като правило само за секс, което е доста по различно от обич. В последните десетилетия се забелязва едно странно отношение на мъжете към жените, но и обратно. Проблемите са многопластови, но като водещ е съвременния феминизъм, който придобива все по уродливи форми. Всеки нормален мъж харесва, уважава и обича жените. При мен основна част от възпитанието в детските години е оформено от жени, от майка ми, и двете ми баби. "Повечето съвременни мъже мъчно се разделят с образа на жената-съпруга, жена-пазителка на семейното огнище. В тази мъжка горчивина има някаква истина: процесът на женската еманципация е тръгнал по такъв начин, че социално-икономическото освобождение на жената нерядко води до появата на „нови жени”, лишени от обичайното женско обаяние. Именно от това се оплакваше руският мислител Николай Бердяев в книгата си Метафизика на пола и любовта. Съгласявайки се с това, че жената трябва да бъде икономически независима от мъжа, да има свободен достъп до всички културни блага, а също и правото да въстава срещу „семейното робство”, философът отбелязваше, че всичко това само по себе си не решава проблема. Нещо повече, женската еманципация според Бердяев носи не само позитивна, но лъжлива тенденция, разрушаваща прекрасните мечти и „вълшебните блянове”. На мястото на крайностите на древния свят, обричал жената на безправно съществуване, дойдоха крайностите на феминизма, заразил жената със стремеж непременно да бъде „не по-зле” от мъжа във всичко: дрехите, спорта, професията и т. н. В много отношения подобно тежнение е справедливо и оправдано, но, доведено до крайност, то става абсурдно отрицание на половите разлики и всъщност пречи, а не помага на жената да се развие пълноценно като личност. ""Много жени използват своята полова принадлежност, да развиват кариера по "вторият " начин или да достигат съответният материален статут, пак по същият, но това ги прави пък тотално зависими. Та Вие, ако се разделите с мъжът си, ще възникнат редица проблеми от материално битов характер, вие само го осъзнавате. Решението е трудно и, ще трябва да минете през много трудности, но разбирателството е най-добре. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: e3a37779b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До н. 5: Обяснявала съм му много пъти за разликата между развод по взаимно съгласие и по исков ред, но той твърди, че ще си гони интереса и няма да ми остави цялото жилище, нито децата. Т. Е. Няма как сами да се разберем, колкото и да ми се иска да не минаваме през този цирк.

До н. 7: Да, предполагам, че съм го разочаровала, както и той мен. Взаимно много сме се наранявали. Но поне аз се опитвах да оправя нещата, правих компромиси, отстъпки, промених отношението си. А от негова страна - нищо, нито крачка назад, никакво желание и старание. Е, то в брака би следвало да сме двама. А аз все се оказвам сама.

До н. 8: Явно точно това е проблем и на моя мъж, като чета написаното от теб - моя мъж го повтаря същото. Защото аз съм с образование, имам си добра работа и доходи, но това като че ли го дразни и комплексира. Казва, че му тежи, защото не винаги ми остава време да огрея навсякъде. А той е свикнал аз да гледам децата, да правя всичко в къщи, да съм отлична домакиня. И на няколко пъти съм напускала работа, за да го правя. Но той пак не е доволен. Защото осъзнава, че ще плаща всичко сам и пак му тежи. Аз разбирам жената да си стои вкъщи, но мъжът да я гледа и нея. А той никога една стотинка не е дал за мен. Всички мои лични нужди, както и разходи за децата съм ги плащала аз. Да, той плаща тока и пазарува повече от мен. Но като остана по-дълго време без работа, откъде да имам пари за другите неща, като той не иска да даде??? А като ходя на работа се сърди, че трябва да поеме част от отговорностите за дома и децата - била съм лоша майка и домакиня! Е, кажете ми как да угодя????

Моята основна грешка е, че съм емоционална и избухвам. Не мога да се преструвам и да си мълча като ме обвинява несправедливо, е дразня се и му отвръщам. И така се започва войната. Като цяло избягвам да се караме пред децата, но в повечето случаи той нарочно ме предизвиква с едни гадни, заядливи коментари, докато ме извади от равновесие, и после ми вика, че съм истерична и ненормална. Кой нормален човек ще се опитва постоянно да те дразни, да те обижда, а после да твърди, че всъщност те обича и "много" му пука за теб???

Всъщност той е с биполярно разстройство и не знам дали това не му влияе (въпреки, че си пие редовно хапчетата). Но и все твърди, че не е болен, че аз съм лудата и съм го изкарала него ненормален.



Авторката

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 5c9bfa99f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Абе той с седалище ми е на 70 и си има гадже на 50 ти в кой век живееш? Моя позната 100 кг. с так в мъж я видях и се чудя как са заедно. Това саОГРАНИЧАВАЩИ ВЯРВАНИЯ. Стоиш заради децата, децата гледат и вярват, че това е нормално и утре намират с щия партньор и семейния модел се повтаря. Отвори малко чети, слушай семейни терапевти, психолози, прочети някоя и друга книга или сяда те говорете и влизате в някакви релси или всеки по пътя си. Децата ти живеят в негативна енергия, ад по твои думи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: ddc61c3045
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Авторке, той и да иска да Ви даде развод, не може. Разводът се дава от съда, стига някой от двамата да го поиска.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 65653873ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Пораснала съм в подобна обстановка, макар че вкъщи е на приливи и отливи, може би защото баща ми е международен шофьор и го няма дълго. Мен изключително много ме стресираха подобни скандали, със сигурност и на децата ти е така. По-добре с разведени родители, отколкото в такава враждебна обстановка. За децата не са важни и парите, поне за мен и сестра ми. Баща ми винаги има повече пари, но ние винаги сме на страната на майка ми. Имало е моменти, в които съм се страхувала от омразата, която изпитвам към него. В такава среда винаги единият от двамата ще е мразен от децата. Това не е здравословна среда. Завинаги ще оставите белег в съзнанието им и лоши спомени от детството.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: c3ff613c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ами то при всички хора е така. В началото ви свързва само секса. Чак след година може да ви оригнат отношенията и да почне да гледа на тебе по сериозно. Свали тези позови очила и не си съсипвай семейството заради предпазсъдъци. Всички ще те посъветват да го зарежеш, то защо не зарежат те половинките си. За да не са сами. Всички се унижават по твоята логика. И на другите не им е уникален животът, но просто гледат да не се вторачват и да не го изживяват надълбоко. Почнеш ли да се изживяваш като жертва край - сама си съсипваш живота!

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 0de9ba50a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да, като минат около 13-14 г. от връзката, хората свикват един с друг, приемат се за даденост и вече не се стараят да правят половинката си щастлива. Положението се утежнява ако партньорът има някоя симпатична колежка или колега, с които флиртуват или общуват. Да не говорим ако нещата са по-задълбочени. Това, че имате деца, отговорности, сметки, всекидневен стрес и т. н. утежняват отношенията на макс. В такъв случай избухванията и връзванията на поведението на партньора ти са напълно излишни. 99% от нещата, които някой ти казва не се отнасят до теб, а са знак за това какъв човек стои срещу теб. Когато някой се държи зле с теб, това не е защото го заслужаваш, а защото човека, които се държи си има проблеми със себе си, с реалността, с това как се чувства и т. н. Много голяма грешка е да отговаряш на обидите, нападките и провокаците, особено пред децата. Може би някой те е посъветвал да си мълчиш и ти си го приела как така ще мълча, да не ми е шеф или пък да съм длъжна да търпя. Но съвета е верен, не защото трябва да мълчиш, защото си жена, а защото неотговаряйки на негативизма ти го унищожаваш. Имайки предвид, че човека, който го проявява не се чувства добре със себе си и най- вероятно затова се държи така, няма смисъл да избухваш още повече на такъв човек. Другото което е, дори и чувствата и мислите на партньора ти да ти се струват глупави, странни, много различни от теб, трябва винаги да ги валидираш. Т. е. дори и да не си съгласна с тях, трябва да отразяваш и да казваш по някое изречение, аха, разбирам, значи мислиш така и така, значи чувстваш това и това. Много важна стъпка за елиминиране на напрежението в отношенията. Друго, ако решиш да останеш с човека до теб, колкото и да те е наранил и да не го понасяш ще трябва да подходиш лицемерно в началото докато нещата се нормализират. Трябва да се съгласяваш с мнението на мъжа ти, да се държиш смирено, да се опиташ да го разбереш, а не веднага да отхвърлиш глупостите му ( според теб). Да си по-търпелива и по-разбираща. Ще видиш как обидите и лошото отношение ще се нормализират. Това, че ти е казал, че е само заради секса, подозирам, че го е казал, защото си го натяквала с години и накрая е решил да ти натрие носа като не си престанала. Може би ти си била с него само заради секса и не си го обичала? Освен това, много си се жертвала за връзката- като ти каже, че децата и домакинството са твоя отговорност, му казваш, че децата са наполовина негови, следователно и възпитанието им. Той също живее в тази къща, не е на гости и след като поделяте сметки и задължения, ще върши вкъщи точно толкова, колкото и ти. Ще го натякваш това до откат. И не, с друг няма да ти е по, добре. Никой няма да обича децата ти така както собствените им родители, не си стара, но най - вероятно да попаднеш на несериозен, дърт или най-лошото на педофил. Историята познава много такива случаи. Опичай си акъла, от теб зависи 90% от развоя на събитията. Поеми юздите на живота си и няма да му се плашиш на мъжа ти. Нещата са поправими, говоря от опит.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: d3a5640e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря на н. 13 за изчерпателния отговор и мъдри съвети - Даде ми надежда, че нещата не са необратими.
Само да питам - жена ли си?

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 337c1fb482
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Aма, я, да преговорим някои основни положения. Мъжът се интересува точно само от секса и сервизното обслужване. Грижите по децата се оценяват само в негативен план, но никога в положителен. Грижите по тях не се отразяват като ценност, а само ако и той трябва да свърши нещо. Същото е и за домакинството- обича чистичко и топла манджа, но да го оставиш той да гледа в една точка, евентуално- в телевизора/телефона. Ако жената е с професия, доходи, толкова по-зле за нея. Тя си има слугински задължения, децата да не забравяме- да върши всичко и да не го закача него за нищо. А, си му казала да се включи в някоя дейност, разбираш за какъв точно си се оженила. Стават чувствителни, обидчиви и почти веднага- агресивни. Това е само и само, да не им се промени статуса на свещен бик. И, тъй като положението някой да опъва цялата хамалогия, не може да продължава докато смъртта ви раздели, все пак трябва да има споделени грижи, задължения, финанси, свободно време. Тук е мястото да включа друг много съществен момент- на мъжете се дават кратки и ясни указания какво да свършат. По възможност по единично, защото те не могат да вършат по няколко задачи едновременно, нито да се сетят сами какво трябва да се свърши.
Свободно време- също да не се очаква мъжът да го измисли, ако е извън среща с приятели в кръчма, риболов, мач или "свършване на една на работа на Пешо". Ако искате да ходите на екскурзия- правите резервация вие. Ако искате заведение, правите предложение за посещение с приятели, за да има с кого да си говори по горните много интерсни дейности.
Ако имате празник-тоже го измисляте- форма на празнуване, купувате си вие подарък, за да му се изкефите вие максимално. А, не да получите нова ютия. Мъж да ходи по магазини, да избира, да се чуди това дали ще ви хареса, па, кой номер сте, просто е непосилно за тях. Няма смисъл да се тровите, не се пали, туй що не гори. За да съм справедлива, има и 10% от мъжете, които обичат да харчат пари, купуват скъпи стоки и могат да минат в графата романтични.

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 часа
hash: 62a2482138
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке,
Доста е тъпо да си тръгнеш защото:
"... имаме 2 деца и общо имущество. "
"от 4 години насам живота ни е малък ад. "
- при всички е така, и при мен е същото но не ми е идвало на акъла да си тръгвам. При мен е обратното- жена ми се звери за каквото се сети. Щастливи семейства- не повече от 10%.
"... а и секс правим веднъж в месеца... "
- при мен имаше период от 10тина години когато правихме веднъж на 2- 3 месеца. А съм мъж и при нес е много по- трудно без секс. Маструбираш и толкова, няма къде да идеш.
"... трябва да действам и че така ще е най-добре за децата... "
- така ще е по- зле за децата
"... после ме хваща страх - ами ако си остана сама цял живот? "
- ще останеш сама. Най- много да си намираш тъпкач от време на време, най често за една нощ.
"но си мисля, че вече нямам никакъв шанс да си намеря читав мъж"
- естествено че нямаш. На 38 почти няма неженени мъже. Всичко читаво е хванато още на 25- 30. Останали са най- калпавите.
"... ако случа на мъж, по-голям тиранин, дето да тормози децата ми? "
- най вероятно на такъв ще случиш.
Я най-добре си налягай парцалите. Че може и по-зле да стане.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 0de9ba50a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, номер 13 е, да, жена съм. Между другото номер 15 е много права как мислят мъжете и как трябва да се отнасяш с него. Аз ти ги дадох тези съвети най-вече за да разбереш поведението на мъжа ти и да ти дам повече лостове за самоконтрол и да бъдеш в мир със себе си. Можеш да пробваш съветите, естествено това са предимно теории, които аз също тествам и мисля, че дават резултати, но всичко изисква много работа и търпение. При всяка двойка е различно. Човек се уморява винаги да анализира и да се опитва да се напасва в ситуацията и да мисли за всички останали и да пренебрегва себе си непрекъснато. Още повече в това напрегнато ежедневие, деца, проблеми, болести, сметки и битовизми. Все пак човек иска емоционално интелигентен партньор, който е стабилен и върши своята част от работата във връзката и ежедневието с общи деца. Не може единия да поема цялата тежест и да очаква да остане нормален. Връзката и семейството са 100% работа. Но когато нямаш такъв партньор, съветите по-горе биха ти били от помощ за да се справяш малко или много и да надграждаш. Прецени плюсовете и минусите и ако се държи насилствено с теб или децата снимай, пази доказателства. Мисли, че положението няма да е винаги така, децата ще пораснат, ще се изнесат и ти оставаш с този човек, или не оставаш. Но докато сте заедно и се зависима от него малко или много, виж умни начини да се справяш с токсичността му и да сваляш напрежението на минимум, защото децата страдат. Ти също, Записвай и снимай крещенето и обидите му и ако си смела му покажи клиповете да се види отстрани. Много хора не подозират как звучат и изглеждат отстрани. Като се види го питай дали би стоял със себе си, ако беше партньора му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker