Да го напусна ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да го напусна ли?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4141 пъти
Здравейте мили хора!
Никога не съм си мислила, че ще опра до там да търся помощ във виртуалното пространство...
Та ето моята история-на 37 год. съм. Неомъжвана, нераждала дечица. Казват, че съм красива, атрактивна и интересна жена, но не това е важното. Просто не съм срещнала човака си, с когото да създам семейно гнездо, макар че съм имала доста връзки.

С приятеля ми съм от една година, а от 7 месеца живеем заедно. Запознахме се по Интернет. В началото той говореше за брак, дечица, а аз не се чувствах готова и мълчех.. В последно време чувствам дълбока нужда да си родим детенце, да ми предложи брак като на всяка достойна жена. Но когато заговоря с него за това той казва, че се страхува и" нека да изчакаме", защото виждал, че съм все тъжна и неудовлетворена от него, което било предпоставка за нещастен брак.

Но той не разбира, че аз съм тъжна и неудовлетворена, защото не ми предлага брак, не откликва на копнежа ми за детенце...

Тоя е един много практичен и пресметлив мъж(на 37), който мери света предимно с разума си и много малко със сърцето си. Маниак е на тема каква домакиня съм. И никога не е доволен-та дори да се разцепя на две от чистене, готвене, гладене, лъскане.

Знам, че ме обича. И аз го обичам. Но неговата обич е разумна, премерена. А аз съм гореща, искрена и страстна природа и това не ми достига. Не ми достига и отношението му към мен-аз съм пълна с красота, изненади и романтика, а той не се сеща да направи и един мил, красив жест към нен :(

Е, как да не съм тъжна??
Наскоро се запознах с един мъж-разведен с момченце на 10 год, което ни на-малко не ме притеснява, защото обичам децата и съм благородна душа.

Този мъж направо събира всичките ми женски мечти в едно! Изсипва върху мен цялата красота и романтика на света. Обожава ме. Трепери над мен. Солиден и сериозен е в същото време.

Та същият този мъж от второто ни виждане поиска ръката ми. Иска да си направим детенце без условия и пазарлъци. И е готов да се съберем на мига. Много е страдал и душата му е жадна да даде и получи обич искрено и чисто-без условия, каквито ми поставя в момента приятеля ми.
Какво да правя??? Помогнете ми!!!

Виждам, че с настоящия ми приятел ще се влачим безкрай, винаги ще има условия, изисквания, усложнения... А часовника ми тиктака-на 37 не съм имала щастието да родя свое детенце, да бъда съпруга.

Обичам все още приятеля ми, но виждам, че нямаме бъдеще. А другия мъж(той дойде в живота ми не защото съм разгонена кучка неспособна да бъде вярна, а защото съм нещастна и мечтая за семейство, красота и безусловна обич). Не познавам достатъчно добре този мъж и имам известни страхове и резерви, но със сърцето си чувствам, че той би ме направил щастлива. Както и аз него и детенцето му.

Мили хора, помагайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: d828d85779
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересно как се самоопределяте като „искрена“ и в същото време споделяте как се виждате с двама мъже. Не мисля, че имате нужда от това някой да Ви обича и да прави красиви жестове или да казва красиви думи. Вие достатъчно се обичате сама и достатъчно красиви думи казвате за себе си. Може би е добре да си имате дете. Така ще сте по-малко обсебена и заслепена от себе си.

Разбирам желанието Ви за семейство и дете. Дано си ги имате скоро. Наистина нямате време за губене.

За това какво да направите — бъдете наистина искрена и споделете всички подробности с двамата Ви кандидати. Така ще се види от само себе си какво да правите.

Успех и много здраве.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3c18f9d6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъж съм, но ще играя сечено на мъжките номера. Този пресметливия те обича пресметливо, т. е. докато му е изгодно и най-важното както му е изгодно. Той е егоцентрик, макар да не го показва, но ще го покаже. Не иска детенце, защото всяко детенце е моментално новия център на внимание, най-вече товето. Знам, защото и жена ми така попрехвърли повечко внимание към децата като се появиха, но го считам за нормално и дори задължително. Пак сме щастливи.

Ти искаш детенце и семейство, личи си, че това ти е най-съкровеното желание, ами реализирай го бе жена, реализирай го, на 37 г. си, колкото и да си атрактивна не си на 20 и си буквално на последната спирка, не искам да те засягам, но е така. Появява се мъж с дете, казваш обичаш децата, като си родите и още едно ще бъдете едно прекрасно семейство и ще бъдете щастливи, което ти го пожелавам.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7e32965464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом го чувстваш със сърцето, няма какво да се чудиш и колебаеш.:) :)
Приятеля ти отстрани по това, което си описала, изглежда много, ама много зле. "...гледа каква домакиня съм", "...все е недоволен, дори да се разцепя от готвене и чистене"... А той какъв домакин е, добре ли готви и чисти?
А ТИ защо сама се поставяш в положение на домашна прислужница и явно смяташ, че е в реда на нещата да слугуваш на мъжа?!!!! Той ли те издържа, какво?!
Друго: условия и изисквания - в любовта няма такива неща. Където ги има, не е любов.
Искаш семейство и детенце, а "приятеля" ти: не е време, да изчакаме... да, знаем ги тия. :(
Ти ще си решиш какво да правиш, аз само бих ти казала да слушаш сърцето си. УСПЕХ от мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3caa1c25d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето мнение е, че трябва да зарежеш сегашния си приятел, който не иска деца и брак и да приемеш предложението на "мъжът мечта" !Ти ще си щастлива, цащото ще имаш деца и човек, който те обича! Слушай сърцето си , то не лъже!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 08f684f418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми то е ясно бъди с човека които те кара да се чустваш добре. пък тоя недоволния да си хване чистачка кво като е разведен и има дете гледаи да се разбираш с човека

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3f820e8348
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами ти вече си си отговорила и сама.. с кои да продължиш. Разбира се че с мъжа който те обожава и е събрал както пишеш всичките ти женски мечти в едно. Само мъж който те обожава и е готов веднага да заживеете заедно без условия би те направил щастлива, нали....

Няма смисъл да чакаш и си губиш времето с приятеля ти, с недомлъвки -сега е рано, да изчакаме и т. н... Сама усещаш че времето за създаване и отглеждане на деца няма да е вече в твоя полза, колкото си по възрастна, толкова рисковетве от генетични и разни други болести при бебета се увеличават. Затова послушай съвета ми... свържи живота с мъжа който иска дете и да те направи щастлива!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a204dc216
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Обичам все още приятеля ми, но виждам, че нямаме бъдеще."
Сама си написала отговора, който търсиш.
Отивай натам, накъдето те влече, за да можеш да направиш това, което искаш и съответно да си щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b93f89b302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Приятелят ти е закостенял стар ерген на 37 и виждаш недостатъците му, т.е. това, което с него те прави нещастна. А и той е кауза пердута с разсъжденията си спрямо твоите.

Другият мъж е обещаващ. Само ако можеш да разбереш, защо се е развел. Ако е изневерил и затова е разводът - може да си е взел поука, а може и да перманентен сваляч. Проучи го и тогава се обвържи с него. Така описан е добра партия за теб, стига да не играе роля.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 526959c87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Всички писали вече са ти казали да избереш мъжа, който те иска безусловно и сега, а не сегашния ти приятел. И са прави. Ти сама усещаш че няма да си щастлива с приятеля си, дори и сега не си!! Ами след време ако създадете семейство и дете и започнат ежедневните проблеми, тогава ще стане още по зле.

Пишеш че го обичаш още, но си нещастна. Според мен чувствата ги няма вече, но още не си го осъзнала или те е страх да си го признаеш. Без любов не се живее пълноценно, избери мъжа с който ще си себе си и ще си щастлива-а мисля че ти вече знаеш кой е той :). Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7204265800
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен е най най добре да оставиш сегашния, той само май ти губи времето, и да се събереш с другия мъж за който пишеш толкова хубави неща, и да си родите едно детенце-все пак си на 37г. Аз поне така бих направила

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3c198a3dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какъв е този човек, който на втората среща предлага брак без да познава изобщо другият? Не е нормално това, определено има гнило. Сега всичко може да изглежда приказка, както обикновено изглежда отначало всичко.

След като не искаш да си със сегашният си приятел го остави, но ти си чакала да се появи нещо по добро и сигурно. Не ти се е оставало сама, тази черта я много ненавиждам в една жена. Игричката на сигурно. За съжаление повечето са такива.

Както и да е, пробвай се с новия, който предлага брак на 2рата среща! Това е истрел в тъмното. А какво ще уцелиш е руска ролетка в този случай. Та вие не се познавате даже. Все пак успех, ще ти трябва.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aa685ea1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък съм на по-различно мнение от горните. Чудя се дали прекалено много не си се вманиачила в копнежа си за брак и деца. Помисли- ако беше с 10-15 години по-млада щеше ли по същия неразумен начин да търсиш във всеки мъж потенциален съпруг?! Вярно че часовника тик-така, обаче как само след няколко срещи установи, че втория мъж би бил по-подходящ? "Усещаш със сърцето си", защото си обсебена от мисълта за брак. Все още си под първоначалната еуфория. А всеки човек си има скрити негативни черти на характера, които се проявяват чак след време.

Във сегашния си приятел си ги открила вече. Нима си толкова наивна да мислиш, че новия е перфектен, без кофти черти на характера. Моя съвет е да си опичаш ума и ти също да бъдеш по-разумна при избора си. Времето показва всичко. Не бързай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cf6feb4042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   ОТ АВТОРКАТА:
Благодаря на всички ви за съпричастието и съветите!
Наистина ми помогнахте да видя нещата "отстрани".
Желая на всички крепко здраве, обични хора и светлина!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cf6feb4042
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Мила, мъж съм но ще ти кажа искрено какво мисля:
Любовта не поставя условия! Ако сегашния ти приятел те обича искрено и безрезервно не би поставял условия, не би гледал каква домакиня си-би слушал само сърцето си. Но очевидно той не е чувствителен човек, а пресметливо създание.

Женен съм от 5 години и имам едно прекрасно момченце от брака си. Жена ми е не дотам добра домакиня и това го знаех от самото начало, защото живяхме заедно три месеца преди да и предложа брак. Но това нито за миг не ме е спряло да поискам ръката и, защото я обичах и я обичам-не съм търсил готвачка, перачка и чистачка.

Тоя твоя сегашния приятел като има претенции за домакинство сготви ли веднъж една манджа, изглади ли си поне веднъж една дреха(камо ли и твоя дреха), или поне стоял ли е с теб в кухнята поне веднъж да помага в готвенето наравно с теб?

Аз в началото на връзката ми не умеех нищо. Но исках да бъда равностоен партнъор в домакинството на жената до мен-и се научих постепенно да готвя, гладя, чистя, простирам.

На тоя запечения и пресметливия господин под достойнството ли му е да сготви, изглади, или каквото и да било друго? Или какво:Аз съм мъж-това са женски работи.
Глупости на търкалета!

Да си вземе някоя селянка да му слугува! И нека да е тъпа и да не струва като човек!
Жена се избира заради човешките и качества! А не заради това каква домакиня е!

Жената се изгражда като домакиня в процеса на брака!
В 21 век няма мъжки и женски задължения!
Има равностойно партнъорство! Поне така мислим повечето съвременни мъже.

Какво значи не бил романтичен?? И аз не съм романтичен, но като знам, че любимата ми жена има потребност от романтика и красиви жестове за да светят очите и щастливо-ела да ме видиш как тичам за цветя, как правя изненадващи подаръци и уреждам изненади и макар и кратки почивки.

Я го виж ти егоистичното създание! Да гледа как любимата му жена е нещастна и вехне заради липса на романтика и да не си помръдне пръста само защото не му било в характера! Срамота!!!

Мила, като четох написаното от теб виждам, че си една добра, разбрана и благородна жена. Сигурен съм дори, че си променила много неща в себе си за да угодиш на капризия господин. Само че една връзка/брак е взаимни компромиси и съобразяване! А тоя твоичкия е самовлюбен егоист, който няма да помръдне и на сантим в името на взаимното ви щастие!

Я го виж ти!! Да се прави на луд като му говориш за брак и деца!! Това е унизително! Ти да не си бракувано, некачествено изделие?? Никой няма правото да убива самочувствието ти и да те лишава от най-голямото женско щастие-да бъде поискана с обич и уважение ръката ти и да си имаш рожбичка!!!

Ами когато поисках ръката на жена ми и започнахме да си правим детенце тя беше безработна и с хронично заболяване. Какво значи сметки и разум??? Та аз дори нямах кои знае какви доходи. Или обичаш искрено и дълбоко една жена и си готов на всичко за нея-ли не!!!!
Трябвало е поне да му изневериш на твоя самовлюбен егоист-та барем рога да му порастат! Ама като те гледам си почтена жена на място, кото иска да е вярна на мъжа до себе си.

Режи мила и бягай!! Тоя твоя няма да се оправи никога, защото не е компромисна личност. И съм сигурен, че дори не си дава сметка за това.
А нещата в бъдеще ще се влошават и ще си все по-нещастасна...

Извинявам се, че бях толкова рязък и разпален в написаното, но искрено побеснях и се възмутих като мъж от описаната от теб ситуация!
Успехи и много щастие ти желая мило, добро момиче!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3debefd4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ще съм болезнено изкрен. Защо на 37 си се сетила, че си непълноценна и недостатъчно обичана??? !!!! Може би защото заслепена от егоизъм и егоцентризъм не си усетила как бързо са се таркулнали годинките и се опитваш да хванеш последния влак за един нормален семеен живот.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd9f71343f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   към 16: Не бързай да обвиняваш жената. На хората животът се стича различно. Важно е не какво е минало, а какво търси и иска сега.
Лошо е друго, обаче. Не е лесно да кажеш на човека, с когото живееш "Бяхме до тук". Това е голямо и трудно решение. Но авторката трябва да намери време да опознае и другия човек, въпреки че сега ще скочите: как? това е изневяра! Когато една връзка се протака и е неудовлетворителна, особено в тая възраст, когато няма твърде много време да се чака - аз мисля, трябва да приключи. Момиче, времето тиктака. Мисли бързо. Родих на 41 и знам какво е. Не се моткай, няма за кога. Независимо как изглеждаш, ти СИ на 37 и това е факт.
Има една такава възраст, когато ти се струва, че има още много живот пред теб, ама така се изтъркалва незабелязано, че си кукнал, както и авторката, изведнъж на кръстовището на нищото... Знам за какво става дума. Прости ми, ако съм груба, но ти си в средата на нищото. повярвай ми.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7e8c2bc49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Според мен зарежи онзи с който живеете заедно и се омъжи за другия.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cf6feb4042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте. Аз съм мъж на 43 год. Чак на 41 успях да си създам семейство. А на 42 станах баща. Жена ми роди на 42. Много е тежко на тези години да гледаме бебе. Повярвайте ми!
С много хора се случва така... Имат връзки, любови, но не срещат човека с когото да пожелаят да остареят.
И идва един момент, когато вече на са на 20 год. и трябва да се замислят да създадат семейство деца... Тогава вече са осъзнали, че идеален партнъор няма. Просто трябва основните неща в избранника да ти харесват, а другото просто се приема. Това е тайната на всяка връзка, брак.
Може би авторката е търсила твърде дълго идеалния. мечтания... А сега е осъзнала, че такъв няма. А и време няма за кога да се размотава. Господинът до нея също няма време, но е доста запечен и претенциозен, за да си даде сметка за това.
Това, че авторката иска да си създаде семейство, да си роди детенце не я прави егоистка(както се е опитал да намекне номер 16). Тя просто е осъзнала реалността и има право да желае да бъде щастлива съпруга и майка. Това е неотменно право на всяка жена!
Ако приятеля ти продължава да те размотава и пренебрегва желанието ти-НАПУСКАЙ ГО!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b46cc732e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   19, не знам, как се гледа дете на 40+, но мога да ти кажа, че на 30- изобщо не може да се гледа дете - зависим си от старите, неориентиран си, нямаш безсрочен трудов договор и добри осигуровки, спестявания.....
Проблемът, може би, при вас е, че и двамата сте на 40+ години. При нас е така, че мъжът ми е доста по-възрастен от мен, има опита, а аз имам енергията и желанието да гледам деца, както и физическите предпоставки - млада съм - за да родя, да слушам по цяла нощ детски плач и скърцане на беберони.
Тайната на нашата връзка и брак - ти го каза. Човек трябва да приеме партньора си такъв, какъвто е. Или да не се занимава с него. И докато той се стреми да ме превъзпитава, а и има достатачно пространство да го прави - за добро е, а и съм достатачно млада за това, то аз го приех с неговите недостатаци. Повечето жени го намират за ужасен и деспотичен. На мен си ми харесва такъв, защото знам, че крие добро сърце под суровата си броня. Сигурна съм, че ще бъде добър баща - по-добър, отколкото би бил на младини. Сега просто си личи, че знае, какво иска, знае, какво му е важно в живота, има изградени ценности и мнение.
Моите родители са ни родили млади, но честно - след 40 станаха истински добри родители. Особено баща ми.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fc1b739e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20, проблемът бил, че и двамата били възрастни.... Може би според теб една майка трябва да е и баща и майка? Няма ли енергия бащата, жената може да е каквато си иска, пак няма да са наред нещата. След 35 качеството на материала и при жените и при мъжете се разваля, а и когато детето е студент, родителят да се пенсионира ли? От друга старана наистина е по-хубаво да си по-зрял, затова според мен най-добрата възраст за дете е 30-те. Ако човек и тогава е незрял, то си е за него.... и за детето му. Не казвам, че да имаш дете над 40 е неприемливо, напротив, но да не си зрял на 30 и да чакаш, въпреки че имаш възможността, е....

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b46cc732e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ами не знам - на мен си ми харесва моята си ситуация. Мъжът ми е почти на 50, аз съм под 30. Обичаме се и виждам неговите предимства като мъж и като бъдещ баща в сравнение с по-младите. Иначе - има енергия, повече от мен. Подхождаме си. Щастливи сме заедно. Следващата стъпка, и двамата знаем, са децата.
Като станели студенти? Не мисля за това. Аз се изнесах на 19, очаквам това да направят и децата ми, а до тогава все ще можем да ги изгледаме, а ако нещо се случи с единият от нас, или и с двамата, ще се погрижим да останат достатачно средства, за да бъдат изгледани децата до 19. След това - аз и мъжът ми сме се справили, и те ще се справят сами. И двамата не сме разчитали на родителите си след завършване на средното, а и от нас хора е станало.
След 40 като жена не бих правила деца. Едно е мъжът - той само ще пусне семето си, но при жената е друго. Това дете трябва да расте в теб 9 месеца, да го родиш и кърмиш. Но има жени на 20, които са по-болни от жени, които са на 40. Зависи.
Кой сега е по-годен - една 25 годишна диабетичка с наднормено тегло, сърдечни проблеми, пушачка или една 40-годишна запазена жена, която никога не е пушила и пила, спортува и т. н.
Всичко е относително. Мъжът ми може да е почти на 50, но е здрав, слаб, не взима никакви медикаменти, никога не е боледувал в живота си, освен от грип и настинки, не е влизал в болници, няма операции, зъбите му са много по-здрави от моите дори. Момчето, с което ходихме като малки (ходене е силно казано) вече взима медикаменти за високо кръвно, които го правят импотентен, има диабет тип 2, депресии и болки в кръста.
И аз мисля, че най-добрата възраст да станеш родител при жените е от 30 до 35-40, а при мъжете от 35 нагоре. Вярно, на 50 е късничко, но не сляпата неделя не пита. Не мога да променя това, а обичам точно този мъж. Такъв е животът - няма перфектно положение. Много ми казват - какво ще правиш след 20 г. - няма да съжалявам. Предпочитам 2 щастливи месеца дори с този мъж, отколкото 60 години с друг. Никой не знае, кой колко ще живее и т. н. Затова се живее днес и сега. Днес и сега го искам за баща на децата си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker