Обмислям да направя нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обмислям да направя нещо
преди: 9 месеца, 26 дни, прочетена 1156 пъти
Да ви поздравя все пак:
Здравейте.

Пише ви мъж преминал през много проблеми, съд, полиция, животоспасяваща операция, малтретиран като малък, без роднини, без капка помощ от някого (освен от родителите ми), без приятели, с няколко разочоравания от връзки, много проблеми в работата, натиск от държавата..
Всичко това го изивях изтърпях за 28-те ми години, въпреки всички премеждия сам успях и живея от към доходи добре, но от друга страна съм просто призрак с усмивка.

След всеки един забит нож от близък или познат, любим имам чувството, че в гърдите ми вече не бие нищо, просто изпомва кръвта и няма енергия за живот.

Нямам желание да живея, обмислям да направя някоя глупост, за да не измъчвам душата си. Спирам се за моменти заради майка ми и баща ми, да не и причинявам тази болка, но аз нямам живот, реално всеки ден събирам само мъка.

Не виждам спасение, с различни хобита и занимания се захванах само единствено с цел да провокирам нещо в себе си, уви привидно обичам предизвикателствата, успявам въпреки всичко, но изпитвам удолетворение от това. Не изпитвам вече чувства, емоции, хора животни са умирали пред мен, не трепвам...
Имам една хубава усмивка нищо друго, другото е без значение. Усмивката си искренно усмихната не съм виждал от години
Навсякъде виждам просто един сив цвят, без нещо което да ме разчуства, да запали огъня вътре в мен.

Живота знам, че не съм си го дал аз и да го взема сам няма да е праведно, но живота ми е просто една тъга и мъка която нося на плещите си...

Може и да не мога да прочета това което ще се напише тук, но благодаря на господ за всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 33d20b0724
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Авторе - не прави нищо такова!

Човек никога не трябва да се отчайва и да разсъждава така!

Животът ни е дар от Бога и има смисъл! Ще ти го обясня подробно:

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези хора със суицидните мисли.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка, защото напоследък ги трият.

Затова просто напиши в you tube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 8ae29a87d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Разбирам как се чувстваш, и аз съм минала през подобни неща. Но всичко ще се нареди, повярвай. Недей мисли глупости, както казах всичко се оправя, но това което мислиш е фатално.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 7ad17247ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   И аз съм така. Нито съм грозен, нито съм тъп, нито съм луд, но сякаш хората се изродиха и станаха много лоши. Предадоха ме и приятели и роднини. Дори собствения ми баща. А момичетата са станали някакви тотални откачки и социопатки и това допълнително ме вади от равновесие и ми смазва самочувствието. Покажеш ли им интерес се надуват като пауни - явно чакат да ги намери някой милионер у инстаграм! Цяла армия от младоци сме така. Това е резултат от дехуманизираното ни и антисоциално общество. Нашето поколение е най-прецаканото с тези скапани "социални" мрежи. Понякога ми се иска интернета никога да не беше създаван! И на мен ми минават щуротии през главата - да се кача на витоша в студа и да затворя очи. Самотата просто ме убива. Подтиснат съм и от масовата деградация и падение на човешкия род. Сякаш не ми е мястото тук. Вечер ми е най-самотно и трудно заспивам. Случвало ми се е да изляза по нощите и да тичам с часове за да не изкрейзя. Какво да ти кажа. Просто стискай зъби и бъди силен! Един живот имаме.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: ee5fc35d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз съм жена и съм на 30. Също за втори път бих казала че изпадам в подобна ситуация с такива мисли като твоите. Но знаеш ли какво всъщност си мислиш колко си нещастен и прочие ама има още много хора които са в твоето положение. Дори масово вече повечето хора не са щастливи. Но аз примерно за себе си стигнах до един такъв извод че всичко е до нагласата как мислиш и как гледаш на нещата. Научи де да преработваш негативите си. Като започнеш да мислиш за лоши неща просто се опитвай да блокираш негативната мисъл като правиш нещо друго. Умът е като дете което възпитаваш, ако си се научил все за негативите да мислиш и колко си безчувствен и прочие така ще е. Няма да стане за ден два но започни да си повтаряш колко си щастлив, успешен и позитивни неща за да можеш да ги повярваш. А за това че хората ти забиват нож в гърбът повярвай ми че това е при всеки човек. Но все пак сами се раждаме и сами умираме не позволявай да си зависим от това кой какво как е направил. Научи се да си позитивен сам за себе си и да се обичаш и уважаваш и ще получаваш същото. За жалост хората станахме все по неспокойни и не доволни и за жалост по някаква причина склонни към негативните емоции и все по затворени за позитивните. Но повярвай ми както има една мнооого стара поговорка “няма да е все така” и това е самата истина. Просто не се оставяй на тези негативи които имаш в момента, защото ще отминат даже след време като се обърнат нещата сам ще се чудиш как по дяволите си имал такива мисли. Не си мисли че само ти си нещастен и предаван и такива неща. Всеки в себеси носи своята история и болки. Просто трябва да не се предаваш. Щом си жив значи всичко може да се поправи просто търси подхода който ти помага да се чувстваш по-добре.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 75236a7c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   НОМЕР 5, стига го бута тоя твой тъп измислен боК във всяка тема! Стига си рекламира тъпите религиозни филми на младите хора, за да им промиваш мозъците с религиозни простотии. Няма да ги привлечеш в гадната ти секта, откажи се. По-добре върви се лекувай в психиатрична клиника, очеизвадно е, че имаш голяма нужда и психическото ти здраве е крайно закъсало. Уверявам те, за твое добро е, тази отрова ти разяжда разсъдъка и съзнанието.

ДО АВТОРА: Съжалявам за всичко това, което ти се е случило. Ако можех да направя нещо за теб, за да ти помогна повярвай ми, бих, но аз самият съм в същото положение, а се сещаш, че единия не може да издърпа другия от калта, когато и двамата са в калта. Но ще ти кажа едно - НЕ СЕ САМОУБИВАЙ!!! Не доставяй това удоволствие на враговете ти, на всички, които са те тъпкали, мачкали и унижавали цял живот, не им давай да разберат, че те са победили, а ти си изгубил. Веднага щом научат, че си умрял, ще ликуват, ще танцуват на гроба ти, може да решат и да се изпикаят на него, даже може и да те изровят и да... Сещаш се. Ти ще допуснеш ли тази гавра да се случи с теб, с тялото ти, с достойнството ти? Все пак не забравяй, че след като умреш, ще загубиш всякакъв контрол над събитията и тялото си и няма да можеш да спреш, каквото има да се случва оттам нататък. Казвам ти го, защото в моето село имаше подаден сигнал, че едни извратеняци са се промъкнали в гробището през нощта и са изровили гроба на една стара баба, и са се гаврили групово с трупа й цяла нощ, преди да ги намерят от полицията и да им изпотрошат главите с палките, и вкарат в затвора. Само те предупреждавам, да го имаш на предвид какво те очаква, ако имаш много смъртни врагове, които ти желаят злото.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 0168849f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Опитай се да си поставиш цел, която да опитваш да постигнеш

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 43f36ce281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Снощи преди да напиша темата избухнах в страшен яд.. Старая се да съм добър, но въпреки че нашите знаят че съм постоянно нервен,

за пореден път се опитаха да ми наливат акъл през фуния но не по правилния начин... просто аз като искам съвет ще попитам не искам на сила някой да ми се бута. Знам че го правят с добро... но и казаха просто да ме оставят... явно е че съм неразбран от хората..

Реагирах остро.. излезнах навън много ми се беше насъбрало.. счупих едно стъкло, ръката ми беше цялата порязана и в кръв, б другата ръка в ярост ударих два пъти в колата в капака на багажникани китката ми отиде подяволите...


Заслужавам си болката... понякога и с болката осъзнаваш коолко можеш да понесеш...

Единственото което ми носи малко тръпка е работата.. да съм добър в нея и нося радост на децата.. главно търгувам с подобен вид асортимент..

Мн ми е мило като видя някое малко дете.. и като се прибере и ми е мега тъпото че дадох и давах във връзките всичко точно заради семейство.

Дори изпитвам удоволствие когато съм бил във връзка да помагам на другия... добър съм но с тази добрина само болка печеля..

Целта която имам от доста година е семейство.. уви непостижима... искам истински неща от фейк хора... няма просто не се вписвам във сегашното описание за интересен мъж.. не пия, не пуша не съм курвар.. уважавам жените.. спортист човек съм...
След снощи освен болката в ръцете, очите ми са пресъхнали... сложих отново нарисуваната усмивка, минах през кинезитепевт, бинтован съм и продължавам до следващия път...

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 75236a7c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От номер 5, допуснах грешка при писането!!! Аз съм номер 5, исках да се обърна към номер 2, моля да ме извините!

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 5b3b566a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе, не си сам в мислите си. Аз също съм преживяла подобни неща, животоспасяваща операция, разочарования от хора, които съм мислила за приятели и най-голямата ми тъга от мъжът, който най-силно съм обичала през живота си, на който дадох най-истинските си чувства и мисли, а бях предадена от него на два пъти през живота си. Всеки ден се обвинявам, че дадох втори шанс и трябва да нося това бреме и до днес, вече толкова години. Ежедневно се укорявам, че съм била явно наивна с хората, емпат и съм си мислила, че като аз съм такава и хората с мен ще се отнасят така. Цялата тази горчилка от лъжи, егоизъм и фалш, които ни заобикалят много ми тежи и ме напряга, не се радвам от сърце както когато бях по-млада, мъчно ми е за онова момиче, което бях и за начина, по който гледах на нещата. Сиво ми е всеки ден, обърнах се към по-духовни неща, не ме интересува суетата на ежедневието. Опитвам се да спортувам, за да ми се качи адреналина, но когато съвсем ме обсебят мислите прибягвам до алкохол, знам че е тъпо, но не винаги издържам. Ти си по-млад, моля те не губи надежда! Да си по-чувствителен в този свят е проклятие, понякога даблазявам на хората, които нямат морал, съвест и гледат доста по-повърхностно на нещата. Но явно всеки си има път, който трябва да извърви, не сме ние които знаем защо така са раздадени картите, само Бог знае. Дано да бъде с теб!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 6235a7f992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Лесно е. Реално навсякъде се говори яко за секс, всякакви се ръчкат всеки ден с различни за спорта, отношенията вече са други. Търси се или ръчкане или пари, като и двата варианта не стигат по далеч от крушата.
Много хора са вече без душа, дай им да преглеждат социалните мрежи и да нямат отговорности.
Статистически нещата са прости. Адски много мъже не са във връзки, защото не могат да понесат съвременните отношения. Предпочитат да са сами пред това, да попаднат на парясница която да ги довърши.
Така имаме голямо количество жени, които делят не до там голямо количество мъже, тези, които са социални, излизат по заведения, говорят с жените, омайват ги. А всъщност жените не харесват точно този тип мъже, да е лесен, да се самопредлага, никога не биха уважавали такъв мъж подсъзнателно.
Положението е патово и е изкуствено насадено, животът не е лесен и връзките в 90% от случаите са компромис, за хляб и зрелище на родата и околните, ксто и това не завършва добре.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 6796386e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всеки си има проблеми, но въпроса е да не задълбаваме в тях, а да ги приемаме като част от живота и емоциите ни да не увличат като река, а да гледаме реката от високо. Гледай лекциите на Yongey mingyur Rinpoche. Ама тия, дето са пред много хора. Много неща ще осъзнаеш, ама трябва и практика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker