Как се лекува разбито сърце? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се лекува разбито сърце?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 7623 пъти
Разочарована, объркана, отчаена... Не знам коя дума би ме описала най-добре.
Винаги съм смеела да твърдя, че съм добър човек, защо тогава все на мен ми се случват лошите неща... едно след друго. Като Омагьосан кръг, от който не мога да изляза.
Не претендирам, че съм жертва, просто се опитвам да намеря обяснение....

Приятелят ми ми изневерява... чудя се какво му липсва, какво не му дадох... Къде сгреших. И защо всъщност търся вината в себе си-аз съм човека, който беше до него във всички трудни моменти, аз съм тази, която го подкрепяше когато всички други го напуснаха, аз бях с него вапреки всичко и всички. Давах му всичко, чаках го с широко отворени ръце всяка вечер, дори след многобройните му грешки. Простих му всичко-дори и изневярата. Никога не му натяквах за това, но защо се случи на мен? Защо ми го причини?

Защо всички "верни" приятели около мен знаехе и нито еидн от тях, нито един, не ми отвори очите за случаващото се около мен. Нито един не посмя да каже истината в хилядите пъти, в които плаках пред тях и се измъчвах...
А аз глупачката давах мило и драго за тези фалшиви хора...

И как да се съвзема сега? Защо хората правят глупости без да се замислят какво причиняват на човека отсреща? Как се лекува разбито сърце, как да върна вярата си в хората отново?
И... защо на мен? Защо? аз не го заслужих с нищо, даже напротив-трябваше да съм щастлива с този човек, в тази среда...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 999934b9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки минава един такъв момент, всеки се е чувствал така в дадена ситуация наистина е неприятно поне месец ще си доста уязвима. Опитай се да се изолираш малк, колкото и трудно да звучи. Живота продължава! Бъди силна! 95 % от мъжете са боклуци трудно е да намериш стойностен успех.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72ecdcebe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами като слушам за средата ти и за човека, ти просто няма шанс да си щастлива.
Това с добрите хора и въпросите от сорта "защо на мен?" е безсмислица, поне в този живот, иначе казват че евентуално може да разчиташ на някакъв Страшен Съд но това по-нататък и не в земните дела.
А мога да ти дам много точна рецепта за разбито сърце:
ЖИВОТ+ВРЕМЕ.

Лошото е че е трудно да се каже кога настъпва оздравяването - строго индивидуално е и зависи както от степента на разбиване така и от качеството на ЖИВОТА който приемаш.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4ad33d0873
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами може би приятелите ти са знаели че между гаджето ти и момичето с което е излизал не имало любов просто секс... смисъл той щом е останал с теб значи те обича и чувставата само силни аа оная к*рва е била просто за забавление...(hug)(hug)!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 62708a8adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Много тъжно... ако мога да ти отговоря поне на един въпрос бих го направила... защо все заблуждаваме че като сме добри и отзивчиви хората ще го оценят... не виждаме ли че целия свят е изграден от егоизъм ...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 511b6ab4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   7-8 години бях с един човек, за когото давах всичко. И като казвам всичко, наистина всичко. От много страни чувах, че ми изневерява, но упорито се самозалъгвах, че той това не може да ми го причини(така си мислех). Един ден съвсем случайно получих неуспорими доказателства. Седнах на дивана и дишах дълбоко, страшно ме сви стомаха и започна да ми се повръща. Стоях така може би 30-40 минути и за тези минути озъзнах, че няма да му простя и няма да плача за него, защото просто не си заслужава.

В този момент бях по-изненадана от себе си, от колкото от неговата постъпка. Обадих му се по телефона и му казах "Знам за всичките ти лъжи, приключихме", а той ми отговори "После ще се разберем, че сега имам работа". Това беше първото нещо, което ми доказа, че съм взела правилното решение.

След това ме потърси, но аз не исках обяснение от него. Много добре знаех, че от това защо го е направил няма да ми стане по-леко, а и едва ли щях да повярвам на дума изречена от него. След време му проговорих, но само общи приказки. Във времето получавах страшно много доказателства, че решението ми е било правилно, а най-забавното беше, когато разбрах, че връзката им е от година преди аз да се разделя с този човек.

С този дълъг и отекчителен мой разказ, исках да ти кажа, че разбитото сърце се лекува от самите нас. Колкото по-бързо намериш положителните неща в това, че вече не си с този човек, по-добре за теб. Недей да губиш вярата в хората, такива хора винаги ще има. Не се отчайвай и недей да си мислиш "сега никога повече няма да:го целувам, прегръщам и т. н".

Недей да се самосъжаляваш(знам, че е трудно). Бъди благодарна, че той вече не е в живота ти(пона аз съм благодарна). Относно тези хора, които не са ти казали-не ги обвинявай, съществува тази възможност убий вестоносеца. Аз също не казвам такива неща, не е моя работа. Отърви се от всичко което те натоварва и тръгвай напред. Надявам се да съм ти била поне малко полезна и успех в новото начало.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 58547c2674
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лекува се на принципа "клин-клин избива" (или "чеп-чеп избива")! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 79ffe052e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Мила моя, Авторке!!
Трудно е да излекуваш едно разбито сърце, особено ако то е обичало много и се е отдавало безрезервно. Моето сърце е разбивано няколко пъти, но това ме накара да стана по-силна. Да понякога когато съм сама и си спомня за тежките емоционални моменти започвам да плача, и не мога да се спра.
Тежко е, вече трудно се доверяваш, но това е животът една непрестанна борба. Изправи се, погледни напред и си кажи, че по –важна от теб на този свят няма, и никой няма да ти попречи и да те сломи да изживееш твоя щастлив живот на тази земя.УСПЕХ

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 994f421c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз съм била на твоето място, миличка, задавала съм си същите въпроси. И накрая си отговорих - животът просто е искал да ни даде урок. На мен преди 2-3 години, на теб сега. Без значение е кога точно. Важното е да го изживееш, да се научиш... З

нам колко е трудно и знам как боли. И на мен са ми изневерявали, дори приятелят ми нямаше доблестта да си признае, а ме гледаше в очите и лъжеше "Никога не съм ти изневерявал!" От тогава безпогрешно усещам кога някой ме лъже, дори за нещо дребно. От тогава се пазя много, от всякакви лъжци и измамници. Не позволявам на никого да ми влезе толкова навътре "под кожата", защото знам как боли след това. Знам какво да очаквам и от какво да бягам.

Така че, приеми го от добрата страна - сега и ти ще си по-силна, ще си научила много повече неща, ще знаеш как да се пазиш и от "приятели" и от "свестни гаджета".
Болката от разбитите мечти и вяра не минава бързо, остава ти белег, но това, което ще научиш сега, ще ти е полезно цял живот.

И не се тревожи, рано или късно ще бъдеш истински щастлива. Но все пак, когато срещнеш точния мъж, трябва някак си да го познаеш, нали? :)
Жекая ти успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9e30c007cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти му прости изневярата и продължавате? Все едно си му казала "следващия път пак ще ти простя".
Спокойно. Не се случва само на теб. Около теб е пълно с изневеряващи, изневеряващи си, не е болка за умиране. И не е един мъж на този свят. А и ти трябва да си най-важната за себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d726e8f0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Чета отговорите и виждам как бих бил съгласен с някои от тях... преди време. Да съгласен съм, че времето лекува... само болката. Но раната ще остане завинаги. Човек се променя след подобно преживяване. Искрено се надявам промяната в теб да е към по-добро. И да намериш други хора в живота, които ще ти донесат радост и щастие, вместо обида и болка. Повярвай, такива хора съществуват. Моето търсене продълже 10 години, но не се отказах. Не беше лесно, но си струваше.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1d1abc8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така ви се пада !!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0f5465e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Хубаво е, че се питаш.
Моето мнение е малко по-различно от тези на предишните тук.
Добре е, че търсиш причините, но не ги търси така - да, изживяваш се като жертва.
За да намериш наистина отговорите първо се отърви от вредните ти емоции.
Виновни няма. Хората се срещат и се разделят. Ти си простила, но забравила ли си тази изневяра или утре ако се срещнеш с въпросната особа ще те свие сърцето и ще ти пламнат бузите?

Може би имаш вина...но не се наказвай заради нея. Може би и той има вина, но и него не наказвай. Приятелите не са били достатъчно смели, не значи, че не са те обичали и ако спокойно проследиш разговорите ви, сигурна съм, че ще намериш някакви намеци в поведението им, вицовете, шегите.
Ти да не мислиш, че е лесно да кажеш на приятел, който знаеш, че е луд (почти обсебен от обич по половинката си): Той си разиграва коня? Ти нямаше и да повярваш, знаеш ли и само щеше да си развалиш приятелството. Затова са мълчали.

Хората си мислят, че благородната лъжа щади човека, но когато рано или късно истината излезе наяве, тя боли повече, защото осъзнаваш, че е било проявяа на съжаление от тяхна страна, че за тях си слаба, че са ти отнели правото на свободен избор.

За да се стигне до изневяра, нещо във връзката куца. Дори не е задължително да има виновен. Просто се е изчерпала и е време за нови неща. Приеми раздялата като катализатор на промяна и щастие, а не като " защо на мен все се случва".
Разгледай и грешките, може би само ти себе си виждаш като добър човек, може би обаче човекът от теб да нм нужда да постъпваш по твоите представи за "добре".

За мен изневярата е винаги външна проява на вътрешни фактори, тя е следствие и никога причина.
А и друго - ако обича другата, на теб би ли ти се искало да си с човек, когото като целуваш знаеш, че си представя друга. Искаш ли да задържиш такъв човек като него? За какво?

Смело напред! Не се отказвай да го обичаш, никой не може да ти отнеме правото да обичаш... но ИЗБЕРИ тази обич да не ти носи болка. Ще видиш, че като приемеш да го обичаш от разстояние, сърцето ти ще се успокои, ще остане само радост от това, че си способна да обичаш и когато най-малко очакваш някой ще се появи на пътя ти с протегната длан...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5c33ba4224
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   В една връзка отношения взимат двама души, никой няма прав да се бърка в това, което става, за това твоите приятели не са ти казали, въпреки че са знаели. Може би са говорили с него по въпроса, но това няма как да знаеш.
Явно много те е наранило твоето гадже. Питаш как да се освободиш от болката? Освободи се първо от причинителя ?, защото всеки път, когато го виждаш този човек, ще си спомняш какво ти е причинил, а това е все ено да ровиш из прясна рана. Затвори страницата и си позволи да се излекуваш.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: dc96015fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Изневярата е нещо, което се помни за цял живот. Никой не може да ме убеди, че като простиш ще изтриеш дълбоко в тебе болката. Там някъде в сърцето ти има рана, а раната след време белег, а белега за цял живот. От писмото ти не разбрах на колко години е вашата връзка, но за мен тя е изчерпена. Пиша ти така, защото когато има чувства, а след време и доверие това не трябва да ти се случва-да изневериш, за мен това е предателство. Реших да пиша, защото точно когато си пуснала твоята история аз преживях моята, но при мен е различно. Моята връзка е 23годишна, но никога не съм предполагала, че и на мен ще се случи. Нашата любов устоя във времето, защото бе истинска, само факта, че10г нямахме деца е достатъчен. Всичко започна от Фейсбук. Тук е интересното при нас, че аз не го хванах, а той сам си призна два дни след това. Знам, че ме обича и че аз съм и ще бъда жената на живота му, но друг е факта какво уби той в мен. Обичам го и му простих, но доверието сам трябва да си изгрди.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 46076d1841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   в момента и аз се чувствам по същия начин :((

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7381dc57b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравеите пиша ви и съм доста отчаяна преди няколко месеца приятелят ми посегна и от тогава живота ми се превърна в ад постояно ми е нервно немога да спа трепери ми тялото вдигам високо кръвно сутрин ми се гади нямам апетит всичко ме дразни

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 86c1644285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Дори и да изглежда странно ето че в тази тема пише и момче. Може да ми е трудно да си го призная и въпреки че навън успявам да се сдържам, ми е адски трудно. Това беше момичето, което най-много желаех. Обожавах я. Всяка вечер заспивах с мисълта за нея, през деня не ми излизаше от главата. Бях убеден че тя е всичко което винаги съм търсил. За нея щях да направя всичко. Даде ми съвсем съзнателно надежди и ме накара буквално да летя, а след това ме размаза и разсипа като ми каза че ме възприема само като приятел. Не мога да разбера как е възможно да има хора които по този начин се подиграват с нещо толкова съкровено като любовта. Понякога седя и си мисля защо трябва да има хора като мен, които никога няма да могат да намерят взаимност, с какво толкова я обидих че ми заби така зловещо нож в гърба, защото забелязах подигравателния й поглед докато го правеше. Нима това я накара да се чувства по-значима. Осъзнава ли изобщо, че разби сърцето ми на хиляди парчета? Знае ли колко трудно се лекуват такива травми? Разбира ли, че това оставя у хората отпечатък за цял живот? Дано тези зловещи моменти наистина ни правят по-силни.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d55997a795
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   вместо да се тръшкаш, потърси вината в себе си и се промени
и не забравяй, че някоя като теб го е изчукала
всички сте еднакви

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e9109a4a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И аз съм така! Само че съм мъж. Правих всичко за въпросното девойче, а тя се изплюща с някъв боклук и ме заряза...
И аз се питам същото "И... защо на мен? Защо? аз не го заслужих с нищо, даже напротив-трябваше да съм щастлива с този човек, в тази среда... "
Да правиш толкова за човека до теб и да не го оцени...
Както е написал №19 явно всички сте еднакви....

М 33

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6d2fd77775
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Привет и от мен, кaкто виждaм мaй дойде сезонa нa рaзделите, и aз съм в същото положение, почти след 4 годишнa връзкa, нaстъпи крaй, и е много болезнено дa чуеш ''aз не те обичaм вече, нещо в мен изчезнa!!! ''УЖAСНО Е!!! Но мисля че всичко е въпрос нa време, времето лекувa, и може би всичко е един нов шaнс зa едно по-добро бъдеще, стaрaя се дa мисля позитивно и дa подредя животa си без него! Тaкa че милa aвторке, смело нaпред, нaй-хубaвото предстои!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 86c1644285
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Той ме заряза като мършаво коте и на всичко отгоре се скапа от подигравки за болката ми и то заедно с новата му. По-зле не знам дали може да стане. Нямам пари да си позволя психолог и вече ми се иска да се самоубия. За мен повече няма да има бял ден. Споделям тук, защото имам нужда да бъда някъде истинска. Много ме мъчи като по цял ден се правя че ми няма нищо и се смея фалшиво, а отвътре бавно умирам. Аз съм в много тежка депресия- предадна, изоставеа и станала за смях пред толкова много хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3531518720
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Лошо е мили момичета, че когато намерите това стойностно момче вие не го оценявате. Мислите за други, излизате с други, пишете си с други и после очаквате ние да продължаваме да ви сваляме звезди и да даваме всичко за вас ами мерси.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e67ee02372
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз така изгубих един човек който се оказа много важен за мен, за съжаление разбрах едва когато се разделихме. Не бях имала сериозна връзка със никого преди да го срещна не бях се замисляла за по сериозни отношения, той се появи в много неподходящ момент във който не бях сигурна какво искам да правя. Скрих за някой неща и той впоследтвие разбра и изгуби доверие в мен след това промени държанието си.. измъчвахме се взаимно доста дълъг период от време а сега като се замисля всичко можеше да бъде много по различно.. Не съм му изневерявала но наистина не бях сигурна че съм готова за това което искаше и очакваше от мен, сега знам че съм готова но той вече не иска.. и не само че не иска.. то си е невъзможно! :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3c05e79403
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Така е в живота. Връзки - раздели и отново. Няма нужда от такива силни драми. Нещата трябва по спокойто да се приемат. Ако си мислите, че всичко в живота е сигурно и ще продължава до безкрай сте в голяма грешка. Всичко е променливо, важи в пълна сила и за чувствата към някого. Много хора, които познавам се разделиха тази и миналата година. Сякаш всички накуп са се разбрали. Да се живее не е лесно. Радвайте се, че сте живи и здрави, защото има хора в много по-лошо положение от разни любовни драми.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 24f176c0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Това, което е казал K-Man в края на коментара си, наистина е най-важното! "Радвайте се, че сте живи и здрави, защото има хора в много по-лошо положение от разни любовни драми". Всичко друго се оправя и болката си минава, и то напълно. Естествено, първите няколко месеца е много гадно, но след това човек започва да се съвзема. Колкото до самите връзки, мъжете често правим грешката да гледаме само външната красота, без изобщо да се замисляме за човека насреща. Харесва ни продавачката в магазина, сервитьорката в кафето или момиче на някой купон и хайде вече сме влюбени и едва ли не е жената на живота ни. После се чудим защо ни била оставила! Еми, който не мисли, така се получава. Като се опариш няколко пъти обаче, започваш да преценяваш човека до теб.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 23c1621a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   №25 е напълно прав!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e992c36454
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   И аз бях сразена преди един месец от мъжа, с когото живеех от 5 годинилОбвини ме, че не съм носила достатъчно пари в къщи, докато той от месеци беше без работа, НАКАРА МЕ ДА СИ СЪБЕРА БАГАЖА ЗА за две минути, без разговори, без нищо, което да ме подготви за това, ден по рано всичко беше нормално, казваше ми, че ме обича и без мен не може, разбита съм вече месец, не мога да мисля за нищо друго, знам, че той се отнесе жестоко с мен и егоистично, но не мога още да го проумея и ме боли, какво да правя0не знам, ние сме на средна възраст имахме планове и мечти, оказа се, че и на този етап от живота ни всичко може дап се преобърне, а нямам сили да започна отначало

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9541b0a0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Най-добрата ми връзка е с мен самият/а. Създавам голямо пространство за любовта. Взаимоотношенията са прекрасно нещо, браковете са прекрасно нещо, но всички те са временни, защото в определен момент свършват. Единственият човек с когото съм завинаги, съм самият/а аз. Връзката ми с мен самият/а е вечна. Ето защо аз съм най-добрият си приятел. Всеки ден отделям време да общувам със сърцето си. Притихвам и чувствам любовта да тече в тялото ми, разпръсвайки всеки страх или вина. Буквално чувствам любовта да се просмуква във всяка клетка на тялото ми. Знам, че винаги съм свързана с Вселената, която обича безусловно мен и всички останали. Тази безусловно любяща Вселена е Силата, която ме е създала, тя винаги е на мое разположение. Създавайки вътре в себе си сигурно място за любовта, аз привличам към себе си изпълнени с любов хора и преживявания. Време е да се откажа от идеите си за това какви е редно да бъдат взаимоотношенията.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 713bf35bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Да последният коментар ми допадна най много, интересното е че откакто приех света по този начин (а го приех заради тежка раздяла), всичко ми е наред не ми пука за чуждото мнение (защото думите са ужасяващо оръжие, а много хора си играят с тях и после... ама защо стана така), има хора за които ми пука и на тях се опитвам да помагам с каквото мога-а дали на тях им пука за мен... не ме интересува. Научих най важният урок и все още не съм намерил някой който да ме разубеди, а урока е:Сам съм дошъл на този свят и сам ще си отида, очаквам ли нещо от някого=разочарование и болка.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0e5599ef93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Шоколад, просто купи много шоколад :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 50d70c8fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Не съм напълно съгласен с това, което казва K-Man. Един такъв шок, един такъв стрес от измама, предателство, раздяла може и болест да ти докара, дори от най-тежките - четох, че в основата на онкологичните заболявания били именно тежките душевни преживявания, прекомерното нервно напрежение. В този смисъл думите му имат смисъл - пазете си нервите и здравето, като виждате, че няма да върнете нужния човек, че сте измамени, предадени, поне не се съсипвайте допълнително. Мисълта ми е друга- че толкова много предателства, измени, разводи, раздели - това далеч не е нещо нормално, и това е симптом на много тежка болест на цялото общество и на една крайно опасна тенденция на загниването му, което почва от психиката и манталитета на хора - неговите членове. Изкриви се тази ценностна система, хората губят ориентири, всеки се вкопчва в нещо и плюе на всичко останало, жалост и съчувствие няма никой към никого. Нищо не ги вълнува, освен собственото им оцеляване и евентуално благоденствие. И заради това са готов да жертва и да предаде всекиго и всичко. Дори измислиха и един крилат израз, като универсално обяснение на всички възможни гадости и простащини във взаимоотношенията: че никой на никого не бил длъжен... Как така, бе, джанъм? Нали има една друга максима- че в живота всеки е отговорен за всичко! Чалгаджийски егоизъм, бездушие ни тровят, съсипват и убиват, обществото гние под тази неимоверна тежест на всеобщата безотговорност и егоцентризъм. И най-потърпевши са личните взаимоотношения. "Аз да си се уредя, пък тези, които са ми се раздавали, да гинат, ако щат, щом са балами" - ето това е господстващият манталитет. Жалост никаква, съвест никаква. Е, ако този манталитет не се промени, накъде отиваме?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker