Любовните стереотипи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовните стереотипи
преди: 6 месеца, 2 дни, прочетена 1468 пъти
Здравейте! Пиша тази публикация с цел хората да се замислят малко. Живеем в много стереотипи, но най-страшните са любовните. Например в днещно време, като по улицата видим някой татуран мъж, с бръсната глава, изкуствени мускули и всички си казваме - Тоя е пълен боклук, гледай го на какво прилича. Виждаме някоя привлекателна мадама с къса рокля или пола и ведната- Тая е голяма уличница. Защо бе хора, защо съдим другите по външния им вид, преди да сме ги опознали? Вие какво смятате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 9a58e58e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Татуираният, анаболен мъж нямаше да се татуира, ако имаше самочувствие и самоуважение. Нямаше да взима химия, да си бие тестостерон и да купува с килограми всеки месец протеин на прах, ако беше загрижен за здравето си, за оплодителната си способност и ако имаше повечко интелектуален багаж. Зобът и блъскането във фитнеса се явява и надеждата му, че жените ще му обръщат повече внимание и че ще мине повечко от тях, което го прави и комплексар. Така че за първият субект категорично може да се твърди, че в самия него е проблемът.

За привлекателната мадама с къса рокля може само да гадаем дали е уличница, но със сигурност може да твърдим, че дере нечии кожи, ако не на няколко коча едновременно. Жените са под всякаква критика в днешно време, така че там положението е ясно.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 927651aa79
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Стереотипите не са случайни. Аз лично читав татуиран не познавам. Или е боклук, или е прост, или е комплексиран, или е най-малкото странен.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 18175019ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Смятам, че външния вид се влияе от вътрешния!

Така, че тези стереотипи затова са станали такива - защото в много по-голямата си част са верни! Има тук там по някое изключение, което само потвърждава правилото.

Аз ще ти го обясня логично: специално хората, които имат екстравагантен външен вид няма как да са скромни, смирени, тихи! Защото, ако са такива - ще имат и скромен външен вид!

Благочестивият човек - има и благочестив външен вид!
Но обратното, вече, невинаги е вярно! Че ако имаш нормален и благочестив външен вид(и облекло) - си благочестив и вътрешно!
Неслучайно има народна мъдрост: по дрехите посрещат, а по ума изпращат!

Дори ми е правило впечатление, когато виждам по новините снимки на убийци(главно в Америка), извършили тежки престъпления - че изглеждат съвсем нормално и обикновено, и по външния им вид - изобщо не можеш и да предположиш, че са направили такова нещо!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 8b0008cec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Изобщо не си прав. Не говорим за това кой какво казал, всякакъв народ, чуждото мнение никога не ми е било важно, но съм твърдо ЗА класическите случаи.
Тоя с татуировки и мускули викаш, постоянно оглеждащ се като госпожичка в огледалата и викаш какво пък толкова? Ми това значи, че пича виси поне по 2 часа на ден във фитнеса, също така значи, че преди татусите не е бил от желаните и някак е решил че точно те ще го направят по-голям мъж, същото като фитнеса. Щото трябва да правиш разлика между мъж трениращ за здраве и мъж трениращ за мускули, разликата е в няколко грама химия на ден.
За жените с къси поли като цяло не може да се говори. Но съм виждал събитие, на което всички са официално облечени или който няма възможност поне е облечен скромно, но спрямо естеството на събитието и виждаш само една, дето се е облякла не както трябва, подкъсена уж направена. Ми нямам как да не си го кажеш или помислиш, щом тя не е имала акъл да се сети сама, значи с тия два грама мозък няма как да ражда велики мисли от там и дела.
Има и много други такива стереотипи, които са си баш на място и си има резон.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b9516e3e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ами то е въпрос на наблюдения и статистика! Като познаваш 10 татурани мъже, с бръснати глави, изкуствени мускули, и знаеш, че всичките до един са пълни боклуци, за единадесетия какво ще си помислиш? Че е поет с китара ли? Или пък виден математик?

Същото и за тези с поличките...

А ти ако видиш някой обикновен мъж, спретнат, приветлив, с леко загатнати (очевидно естествени ) мускули, не татуиран, без пиърсинги и други изгъзици, може и да е със стилни очила, какво ще си помислиш за него? Че е боклук от най-долните ли? Който го хапе мухата или избива комплекси?

Ако се позамислиш малко и сам ще си отговориш на въпросите...

Я само на една маса в заведение или на улицата, където са седнали дами да се почерпят, само отиди и кажи че наоколо се навърта някаква циганка и да видиш какво ще стане - всяка от жените инстинктивно ще посегне към чантата си да си я прибере в скута...
Пробвай! Точно така ще стане!

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: db38f9b3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Ами, ако излгежда като пате, ходи като пате и кряка като пате, то най-вероятно е пате.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: e984a1dbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Всеки има свобода да избира как да изглежда, но и трябва да си търпи последствията от това, а не да го играе жертва. На мен не ми пречат нито тия с мускулите, нито онези с пкастмасовите лица. Но и аз имам право на избор и не искам подобни хора в обкръжението си. Нямам допирни точки с такива хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: e466510c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Смятам, че ако не искаш някой да те възприема като боклук, няма да се татуираш и да си бръснеш главата. Има 00001% шанс да приличаш на мутра и да си свестен човек. Така че съжалявам уважаеми авторе, но според мен не си прав.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: c13cb953e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Просто е-комплексите не водят до нищо добро, в никоя област.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 4ac7f70f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Щото да се обличаш като уличница трябва да бъдеш такава, само дето уличниците не си дават сметка че са такива.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 0c3093c8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Така е, прибързано се съди. Има груби и невъзпитани хора, които не гледат себе си, но очакват другите да живеят по техните критерии.

Ако не си кукла барби - не си жена, ако не си ходещ скелет - не струваш, ако си мъж с дълга коса, татуировки, кожи и т. н. - наркоман, ако жената тренира и се поддържа много - търси мъж с пари... И не е само до външен вид. Много е.

Затова и не обръщайте внимание и си живейте по Вашите си разбирания, стига да не пречите на другите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 375fdc85a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Защото човек изразява характера и възпитанието чрез външният си вид! Ако си морален мъж / жена с ценности няма да допусне да иста я лоши впечатление у другите! " По дрехите посрещане, по акъла изпращаме " ето защо!


Жена на 26

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 9cfe0d97e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Защото стериотипите почти винаги са верни.
Ако жена е облечена прекалено разголено за сезона- кифла е. Няма как вънка да е студ, някоя се е барнала по голи кълки, и да ми мине през ум, че не иска мъжко внимание. Същото е, ако има много мъже абонати и качва по 5-6 снимки на ден. Кифла и търсеща внимание. Ако се е нагримосала доста- несигурна, търсеща внимание.
Ако видя мъж татуряга-не е умен. Иска да е мутра, алфа и прочие измислици. Ако има много жени абонати- лек.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 9470b1e722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Нова не са стереотипи, масово изглеждат нелепо. Жена с топ професия, доктор и като видя да си бръчки устата, за да покаже още повече, че е с с силиконови устни, ами простотийка си е. Съгласи се. Масово жените се обличат като проститутки, никак в усет. Виж Хубава жена филма, красивата Джулия Робертс в различни стил дрехи, не е нужно да ти се вижда задника зада си елегантна. Да не говорим. за гнусните маникюри последно време.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 84bbf7e0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Защото никой, който не е таъв не се облича/носи така. Свестните са просто алергични към това.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 715e52cc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ужасявам се от татуирани с изрисувани целите ръце и крака, а обикновено същите са с халки на носа, устните и с обеци-халки, които са вклинени в ухото и от него зее дупка колкото монета от 20 стотинки. Ужасявам се от оджукенитени оскулените жениша с дълги заострени ксто връх на ножица нокти.
Кожата е дишащ орган, а в ушите има кючови точки за всички вътрешни органи.
Да, мисля си колко невеж и комплексиран трябва да си, за да се обезобразиш така?
Само от дебели и отпуснати жени с къси поли се ужасявам, ако са спортни и с хубави крака нека си ходят с къси поли.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: a80d41e17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Аз не си мисля, че са боклуци, но не желая да опознавам и да имам нещо общо с татуирани и брадати мъже.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: d87f824227
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Външния вид е отражение на това какъв човек си. И междудругото когато българска жена види татуиран мъж с фалшиви мускули си казва "това би бил страхотен любовник и баща".

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 75b655ee21
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Факт е, че част от описаните от теб хора действително са такива, на каквито приличат. Според мен обаче причината е, че сме бедни, прости, комплексирани, завистливи... Никой доволен от живота си човек (като мен) няма да тръгне да коментира, клюкари и злобее кой какво направил, на какво мязал и така нататък. Качествените хора си гледаме целите и се радваме на живота, а комплексираните злобари винаги в чуждата паница...

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 7fbb151d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Татуировките говорят за ниска себеоценка, за травмa, за ниска култура и за мен лично са червен флаг. Защо иначе ще се самозагрозяваш, като си слагаш мастило под кожата? Едно време си слагаха татуировки тип "жоро форевър" от келешлък и да се правят на интересни ама сега целите им ръце и крака са покрити с мастило и приличат не на хора, а на игуани. Нормално ли е според теб това, авторе(ке)? Жена която се голещи, издава сериозни комплекси за малоценност и за травми от детството и за мен също е червен флаг. От личен опит ще ти кажа, че този тип момичета идват от проблемни семейства и са увредени в главите. А и повечето от тях са слабообразовани и нищо друго не могат да предложат на мъжете. Културната, себеуважаваща се и уравновесена жена никога няма да тръгне да се показва така.

М33

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: f1a586bf6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Човешкият мозък е така устроен, че е склонен да класифицира обектите и когато види нов такъв, да се опита да го причисли към някой от познатите типове. Както в мозъка си имаме визуални изображения на сгради, паметници, дървета и т. н., така и на типовете хора. Като видиш някой с бръсната глава, татуировки и напомпани мускули, е малко вероятно да е лекар или адвокат, защото за тези хора по принцип са важни други неща, не да изглеждат като бандити.
Това е естествена реакция, статистика, дето писа някой по-горе. Ако видиш група мургави срещу теб, най-вероятно ще си стиснеш чантата по-здраво или направо ще минеш на другия тротоар, това е същото. Разбира се, всеки може да си изглежда както иска, времената на преследването на бради, дълги коси и къси поли отминаха. В такъв случай обаче си носи последствията да не го вземат на сериозно.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: d4dd24408f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Това не са любовни стереотипи, а чиста психология на развитие.
Той цял живот изневерява, пие, пуши, псува всичко живо, не било правилно да обобщаваме че бил боклук. Някоя види в него принца, той я пребие, насини, тя вика случва се, той е добър по душа.

Или тя сменила 100 мъже, все оправдания че нещо не и достига, гледа само в телефона, фейса, тик-тока, само рови за промоции на екскурзии, парцалките, не търпи критика, прословут лош характер, а някой балък и угажда, чака че тя ще стане някак добродушната принцеса от сънищата му.

Заради идиоти са направен тези стереотипи, не че им помага, ама все пак се очаква да се учат от чуждите грешки, не от своите, ама уви то не става.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: a5bb48667f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Това, което описваш не са стереотипи, а интуиция - нашата вродена интелигентност, която ни дава възможност да преценяваме хората.
И да - назобаните татуирани батки, няма как да са професори по ядрена физика - просто ако имаха мозък, нямаше да си причинят това. А за красивите мацки - не съм съгласен - напротив - по-грозничките курвеят повече. Всички красиви мацки, които познавам са свестни (може пък и точно заради това да ми се струват красиви)

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 73bd97b1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Тия глупости с татуировките не умряха с падането на комунизма бе, другари? Гледате нещата само в черно и бяло. Нищо по средата.

Сега, зависи за какви татуировки говорим. Няколко татуировки - не е проблем. Отгоре до долу син като смърф - няма начин! Татуировки по лицето - псевдо бандит. Но да разправяш, че щом някой имал няколко татуса бил комплексар - не. Този типично селски балкански манталитет е хубаво да умре скоро.

За жените - еми извинявай, ама ако вънка е -10 и ти си тръгнала по къса пола, няма как да имат добро мнение за теб. Една жена трябва винаги да е облечена стилно. Стиловете са различни, да, но ако си сложиш хубава тениска и едни дънки, ще направиш доста по - добро впечатление, отколкото облечена като евтина магистралка.

Като цяло - гледайте си вашата черга и не се месете в чуждите работи.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 0d0ae1d8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Днес се срещнах с едни съученици, които не съм виждал 5-6 години. Станали дебели и побеляли на едва около 40 години. Аз не съм с бели коси, а съм с мускули и нямам ни шкембе, ни стърчащи мазнини от всякъде. Грижа се за външния си вид и така и жена ми е доволна, и аз съм със самочувствие.

Седя и си мисля аз ли не съм в стереотипа за българския мъж или стандартите ни са нещо сбъркани.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: caef9aee07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Като един татуиран мъж, с брада, татуировки и пиещ добавки ( не зоб, както тука един се е изразил, а разликата е до небето) искрено се смях на всички коментари. Благодаря ви

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 3d5ff7496c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Това обаче не са любовни стереотипи, а предразсъдъци.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 часа
hash: aaaf2cfd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Абе, като цяло повечето татуирани мъже и жени са си във филмчето. Всички НЕфилмирани са с татуси, скрити под дрехите и не предполагаш, че ги има изобщо. А относно късата пола, да, 99% си е развратница. ;)

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 часа
hash: 7a9bd6e8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ако има татуировки и мускули- не му става.
Ако е жена- много пие и много се ебе.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 часа
hash: bc6cce4563
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Уж всички жени били зиморничави пък повечето все с поли ходят.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 14 часа
hash: e984a1dbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Сега тия с татусите, напомпаните лица и мускулите ще се изтрепят да се хвалят колко са свестни, а другите хора са лоши, защото не ги искат. Не забравяйте че мускулите вървят и в комплект с два пръста чело и много беден речник. Като чуя напъните на такъв дръвник да говори и ми иде да избягам с 200. То и затова най-често тия с мускулите и татусите са с жени с пластмасови глави. Един за друг са. И двата типа имат само външност и дрънчат на кухо. И в един момент той започва да хленчи че кифлата го е използвала за да й плаща допълнителен тунинг. Кифлата хленчи че е отнесла шамарите. Благодаря на Господ че досега ме е пазил от такива хора. Дано винаги да е така.

 
  ...
преди: 6 месеца, 10 часа
hash: 93d2efc2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Никой не видях да е казал, че тия с татусите масово са си ги правили на по осемнайсет - двайсет години и после на читирсет някои вече съжаляват.

Тоест при тия с татусите много често не е някакъв белег, че е бандит човека, а е било обикновен келешлък и правене на интересен.

Т Т

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 7fbb151d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Такава е епохата. Преди 50 години идеал за мъж е бил Елвис Пресли (или Ален Делон) - висок, строен, красив, чаровен, забавен, добър, на моменти дори стеснителен, и много талантлив.
В днешно време за да се котираш пред младите момичета просто трябва да си дебеловрат, набит, нисък, трътлест, стриган, брадат, с аграрна физиономия, беден речник, ръце покрити с татуировки, татуирана сълза на лицето, ланец, златен ролекс и разбира се - черно/синьо bmw. И по възможност да работиш като някакъв бияч - охранител в дискотека или емемей боец, а в свободното си време да продаваш дрога на ученици. Ключово е също да взимаш стероиди за да мязаш на нещо средно между горила и хипопотам, да те избива на агресия и във всеки един момент да си в състояние да острижеш/накълцаш приятелката си. Повярвайте ми, дългокраките джукести мадами със силиконовите гърди и късите полички ще се избиват за вас. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: f770478344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Джони Деп и той има татуировки, ама е мнооого по-напред от всичките тук. Стереотипите са в главите ви. Умен и успешен човек не гледа и не коментира как са облечени, татуирани, гримирани и т. н. хората. Няма нито интерес, нито време за това.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: e67cc8dec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   35, Джони Деп е нещастен, пропит наркоман с провален личен/любовен живот, а дъщеря му е пословична разпоретина и ексхибиционистка. Така, че не са никакви "стереотипи", и не са само в нашите глави, а са съвсем реални и основателни индикатори за притеснение, относно съответния пропаднал "индивид", носещ ги тия татуЙровки.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: fa0d74de70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   До 34. Аха, то за това сме цъфнали като нация, поради изброеното. Децата повечето с наднормено тегло, с болести от малки, погубени души, без шанс за приятен и чист живот.
Пък то тия тлъстите и са за предпочитане, секса е смешен, поведението балканско, ако има пари, претенциите до небето. На всяка крачка такива двойки, ама защо проблемът да е чужда, взаимна изгода, вижда се от километри. Емоции, обич, не ставай смешен. Само се чудя как още по рекламите и по ревютата има стройни и красиви мъже, вместо дебелаци с напукани пети.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: e984a1dbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   34. Иска ми се да живеех по онова време. Това наистина са красиви мъже. Като ги гледам днешните татуирани дебили с фалшиви мускули смучещи балончета и предпочитам да остана стара мома. Никакъв шанс такъв да влезе в дома ми. Ще умра от срам ако трябва да го запознавам с родителите ми. Заради такива спрях да посещавам фитнес и си купих мини пътека. Оръсих се, ама си спестих някои гледки.
ж, 25

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 8dec72b1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Беше жега, над 35 градуса, бях с къса рокля и в хотела имаше по-възрастни хора. Рецепционист ли беше или сервитьор, не си спомням, но каза на един друг работник в хотела, че аз съм била момичето на хотела. Каза го на испански и си мислеше, че аз не разбирам. Стана ми неприятно, защото само заради късата рокля ме прецени като лека жена. Напоследък имам някакъв комплекс, че ако облека къса пола или рокля ще ме помислят за лека жена. За татуировките съм забелязала, че не особено начетените прекаляват с тях(поне тук, където живея). В България може и да е различно, там нямам наблюдения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker