Проблеми в съжителството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (119025)
 Любов и изневяра (29100)
 Секс и интимност (14126)
 Тинейджърски (21760)
 Семейство (6313)
 Здраве (9421)
 Спорт и красота (4646)
 На работното място (3071)
 Образование (7204)
 В чужбина (1611)
 Наркотици и алкохол (1097)
 Измислени истории (792)
 Проза, литература (1714)
 Други (18014)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблеми в съжителството
преди: 22 дни, 13 часа, прочетена 678 пъти
Здравейте
Първо накратко за нас: Аз съм жена на 25, живея с приятеля ми (на 26) и брат ми. Аз съм студентка редовно обучение и отделно работя 6часа на ден всеки ден, общо взето ставам в 6, излизам в 7, и се прибирам към 8:30-9 от работа вечерта. Приятеля чи работи нормална работа 8 часа дневно от 8:30-17. Брат ми е студент редовно обучеение. С брат ми полйчаваме наследствена пенсия (имаме починал родител).
Накратко за проблема вкъщи:
Аз правя почти всичко-готвене чистене пране простиране, пазаруване, като помоля приятеля ми той ми помага. Брат ми готви на себе си, не яде от нашето ядене което сготвя, като чистя нр му чистя стаята оставям го сам. Сметките ги делим тримата помежду си. Приятеля ми мие чинии на мас двамата, брат ми си мие неговите. Брат ми се оправя с пенсията си затова още не работи, но от догодина също и той ще започне, не мрънка като му кажа нещо че трябва да се плати, плаща. Проблема засяга приятеля ми. Той се дразни изключително много че понякога моля него за помощ, а не брат ми. В действителност, съм го молила 2 пъти да пусне прахосмукачка за 2 месеца и да напзари 2 пъти. Не го моля постоянно както той го изкарва. Дразни се че нещо като стане вкъщи дори да е дребно-изгоряла крушка, аз моля него, а не брат ми. Вчера го помолих да пусне пералня (не съм в града) и приятеля ми вдигна голям скандал че в пералнята е имало 3 трниски на брат ми и той не е длъжен да му пере дррхите. Аз казах- окей остави ги не си длъжен да и готово. На мен проблема с него ми е че при най малкото нещо- както в случая за 3 тениски, приятеля ми заплашва че ще се изнесе, че сме щяли да живеем заедно като сме само двамата (да уточня жилището е наше сега в което сме ), той няма пари за наем нито аз, че да се изнесем отделно, а заплашва. Това мен изключително много ме напряга защото не може при най малкия проблем това а са му винаги думите изнасям се и че снищо повеченяма да ми помгне като го помоля. Казвала съм му че ме нараняват и че не може да ги казва за 3 тениски реално проблема е лесно разрешим (в моите очи), но той очевидно продължава с това да заплашва.
Как се процедира изобщо в тази ситуация, чувствам се като между чук инаковалня и все аз го отнасям да върша абсолютно всичко

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 21 дни, 10 часа
hash: 41ecd4c83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Разкарвай го тоя. С възрастта по-зле ще става.

 
  ...
преди: 21 дни, 8 часа
hash: 3b6f901b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Това е меркантилен мъж. Идва у вас да живее и поставя условия.
Брат ти хич не те товари, той си е самостоятелен.
Къде е мъжкото на твоя-дом ли е осигурил, че да се дуе толкова? ! Да се изнася. Не стига, че си го взела у вас, не плаща наем, ползва уреди и т. н наготово, и пак му зее устата. Той от сега се ежи, пък какво остава, ако заживеете само двамата? И се появи дете след някоя година? Всеки ден ще тропа с краче.

 
  ...
преди: 21 дни, 7 часа
hash: 12ccd617e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От една страна номер 2 е прав, но след като не познаваме човека е възможно и да не е точно така. Да чистиш само ти общите помещения е твое решение, но да караш само приятеля да полага грижи за общите помещения, не е много честно. Ако ти тежи да чистиш сама общите помещения направи график, кой кога какво, щом и брат ти си готви, каква е причината той да не мие печка и под на кухня? Все пак брат ти не ви е малкото дете, че да го съжаляваш при домакински задължения. Ти си се превърнала в тяхна слуга за общите помещения и приятеля донякъде е прав да не иска да става слуга на брат ти.

Всъщност си мисля че трябва да говориш с приятеля си, какво той предпочита да ти помага понякога или да делите работата на три, като му обясниш че така работата която ще се налага той лично да върши ще е повече, но пък за теб ще е полеко. Кажи му разбира се че винаги когато пожелае може да си иде и че ще го разбереш ако за него е по леко да е далеч от теб от колкото да пусне пералня с 3 тениски в повече.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 7 часа
hash: 66b5b5eb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Приятелят ти не е никак читава. Ползва брат ти за оправдание сега, когато сте сами някой ден... няма да има буфер, ще си ти.
А иначе брат ти също не е длъжен да търпи чужд човек в къщата си, някой който не плаща наем...
Може би и за това момчето правилно го е преценил и си готви и чисти отделно.
Следващият път като заплаши, че ще се изнася приятелят ти, само му лажи: ок, кога? И гледай сеир, тогава може би най- после ще ти се изясни какъв е.

 
  ...
преди: 21 дни, 6 часа
hash: f14d2a58ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Леле, ужас , а мойта дъщеря взе, че дари своята част от етажа на баща им, е така, за без пари.... "Да си има брат ми свой си дом и да си поема семейството! ", тя има половин етаж дарение от баба си, а този търтей твоя, взел да се сърди за нищо, уважавай брат си и не се карай с него заради този прошляк...

 
  ...


...
преди: 21 дни, 6 часа
hash: 45bc209a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Махай го тоя боклук. За какво ти е човек, който само те напряга. Оная работа ли ще му се откачи и падне ако пусне три тениски. Боклуците като него стават все повече за съжаление. Нямам желание за нищо с никой като ги гледам какви утрепки има.
ж, 23

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 5 часа
hash: caec20c04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Те не се харесват с брат ти. Друг проблем няма.

 
  ...
преди: 21 дни, 3 часа
hash: 78acc190ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен приятеля ти е един... Не може ти да се завреш у на някого дома и да използваш всички мебели и уреди, а да не искаш да участваш в поддържането. Ако приятеля ти не е длъжен да пусне прахосмукачката или пералнята, тъй като има тениски на брат ти, то брат ти с какво е длъжен да търпи въобще присъствието на приятеля ти и да се съобразява с него? Брат ли ти е в чужд дом или приятеля? Аз, ако съм на твое място, бих го изгонил, а не да ме заплашва, че ще се изнесе...

 
  ...
преди: 21 дни, 3 часа
hash: 0b66e383d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Да уточним нещо. Като живееш с мъж, той не ти ПОМАГА, той върши половината дейности в дома, в който ЖИВЕЕ. Добре е това да се изяснява, защото явно все още много мъже се крият зад работата си и делят домакинстването на "мъжка" и "женска" работа. Но като теглиш чертата, мъжката нещо не се вижда много често... Сметките щом се делят, дели се всичко. Така че не е нужно да се унижавате и молите на мъжете да ви "помагат". Вземете мерки в самото начало, за да не ревете после.

На брат ти не сте му длъжни да го перете и готвите, той и сам като чета си го прави. И плаща сметки, макар че няма високи доходи.

Но като/ако се изнесете някъде с приятеля ти, той как смята да се процедира с парите? Сега му е лесно - в чуждото жилище, без наем, има кой да му готви и обгрижва. А тогава, с по-големите разходи? Да не се окажеш в още по-тежко положение? Добре си помисли.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 1 час
hash: 7e37b01b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Намери си читав приятел.

 
  ...

...
преди: 20 дни, 9 часа
hash: 57d4789fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Разкарай го този паразит.

 
  ...
преди: 18 дни, 8 часа
hash: 47cbf9de93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Приятелят ти е нахален готованко и паразит. Живее в твоето жилище, не плаща наем, има повече свободно време от теб и се дразни когато трябва да се включи в домакинските задължения? Не знам какво още чакаш, за да го изгониш. В 21 век живеем, в Европа, не в Пакистан. Жилището е твое и той трябва да се съобразява. Той има повече свободно време от теб и би трябвало той да посвещава повече време на домакинството! Ако идете да живеете сами, по-лошо ще стане. Той си е свикнал на готово. Ако искаш после да му слугуваш и той да ти прави скандали когато го помолиш за нещо, продължавай с него.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 23 часа
hash: a376ac666d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Двама чужди мъже под един покрив не става. Изнесете се с твоя и виж дали нещата ще се успокоят. На твое място не бих канила гадже да живее с брат ми.

 
  ...
преди: 16 дни, 14 часа
hash: 06ecb2d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не се оставяй да те заплашва. Като ти каже, че ще се изнесе, кажи му, че щом така е решил, да го направи. Това, че не ядете заедно е много тъжно. А може да съжителстват по-добре. Ти си човекът, който трябва да ви сплотява, измисли как да ги сближи, поговори сериозно с двамата и изготви някакъв план. Като се готви за всички в едно домакинство е по-изгодно.
Ти трябва да създадеш добра атмосфера, ако не се получава или се изнасяте или само приятелят ти живее другаде. А брат ти дали ще си намери приятелка? Това би било вариант, да има още една жена вкъщи, така ще се уравновесят женските и мъжките енергии. Представи си сега приятелката на брат ти да мрънка, че ти имаш 3 тениски в пералнята...

 
  ...
преди: 16 дни, 8 часа
hash: e8286f8642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ха, много интересно.
Някога живеехме с бивше гадже, той, брат му и аз в жилище, купено от техните родители. Братчето беше още ученик и сметките ги плащахме ние, той си почистваше неговата стая, холът, кухнята, другата стая и коридорите - ние. Банята я почиствах аз, защото не мисля, че мъж ще я почисти щателно.
За говенето всички помагаха, но ние работехме и общата храна я плащахме ние. Той си купуваше разни неща сам, но никога не съм смятала нещата по този начин.
Беше симпатично и свястно хлапе, е вече е голям мъж, но винаги съм го възприемала като малкото братче.
Според мен приятелят ти е злобен, използвач и егоист. Голяма работа станало за 3 тениски да вдига скандал.
Мисля, че освен това не харесва брат ти, а изнасянето под наем, с което те заплашва, особено ако сте в София, ще му излезе през носа.
Следващият път, като те заплаши, му кажи, че не можеш повече да го спираш, щом толкова много всичко в твоя дом го дразни и бе се чувства добре там.

 
  ... горе^

...
преди: 16 дни, 6 часа
hash: a376ac666d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мъж, влязъл наготово в дома ти, не е твоят мъж.

 
  ...
преди: 16 дни, 1 час
hash: cc676fc597
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Кажи на приятелят ти да ви плаща наем и ако тръгне да се изнася, още по-добре. Не е добър човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker