Уважение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29723)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18537)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Уважение
преди: 4 месеца, 26 дни, прочетена 611 пъти
Здравейте! Ще започна отдалеч... През годините когато растях и опознавах света така и не се научих да оценявам и уважавам себе си от там смятам, ще идва и проблема другите да не го правят. За което страшно много съжалявам и се надявам, че мога да ги поправя тези неща и да бъда истински щастлива. За това и пиша тук можете ли да ме посъветвате как първо да се оценявам високо аз самата и след това и другите да го правят? Ще съм изключително благодарна на вашите отговори, особена на хора, които са минали по този път и знаят какво е преживяването и могат да споделят колко дълъг е пътя и как се постига всичко. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 8cdff3a44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Трябва да желаеш да си добре, това е вътрешна нагласа и зависи от теб.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 7cde55f1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Зависи на каква възраст си. Ако си на 20-30 е трудно, защото си вече изграден човек.
Единият от начините, които се сещам, е по възможност всеки ден да намериш нещо, за което да се похвалиш сама. Дори и дребно. Нещо в работата примерно. Успяла си да си купиш някоя дреха. Казвай си Браво за всяко постижение. Така добиваш самочувствие, че ти можеш. Излизай от вкъщи в добър външен вид, с високо вдигната глава. Помага, ако слушаш музика. Не си мисли колко са гадни колегите, шефа, как нямаш пари, как ти се иска това и това. Намирай по едно позитивно нещо всеки ден. Вечер не си мисли лоши неща преди да заспиш.
В отношенията си с другите се научи да отстояваш себе си. За съжаление не може вечно да печелиш, но се защитавай. Нека разберат, че срещу себе си имат мислещ човек, а не някой без мнение. Казвай първото нещо, което ти идва наум.
Тръгвай си от хора, които не те уважават. Не бъди прекалено добра, скромна. Скромността и добротата отдавна не се ценят. Не търпи всякакви неща, защото те е страх някой да не се разсърди, да не ти проговори повече и други такива. Научи се да казваш Не.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: be7df03134
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моят път е труден в това отношение, още се уча бих казала, а съм на 40. При мен донякъде проблемът се корени още в детството, баба ми, роднините около мен все изискваха да съм по- добра в това, което правя, критичност, да съм любезна и внимателна с хората и реално самочувствието ми е по-ниско от качествата, които притежавам. Това доста ми е пречело да заявявам какво ми е нужно, какво ме притеснява. Така се е стигало по-некадърни да ме използват в работата, във връзките си да давам повече и да се занимавам с мъже, които не са ми на нивото и после съм страдала, че не са ме оценили. Научих се малко по малко да бъда по изискваща, макар да не ми не ми е много лесно. Слес няколко случки, които дълбоко ме нараниха защото се чувствах използвана, станах по- предпазлива и резервирана към хората и предпочитам да отбягвам конфликти.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: ded0f74e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако си доволна от себе си и растеш непрекъснато нагоре в лично и професионално отношение, самочувствието ще дойде.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 8c0ff48fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   от мъж на близо 60г. - щастливо женен.

Авторке, не разсъждаваш правилно!

Това да оценяваш себе си високо се нарича гордост и самомнение, и не е добро качество!

Напротив, човек трябва да разсъждава за себе си трезво, скромно и смирено, и да вижда недостатъците си и да се стреми да ги изправи!

А уважението от другите хора няма нищо общо с гордостта и самомнението - напротив! Такъв човек(който е горд и с високо самомнение и самочувствие) дразни хората и никой искрено не го обича и уважава!

Аз съм уважаван от почти всички хора човек, нямам врагове и неприятели, разбирам се с почти всички, и ще ти кажа моята рецепта за това:

Държа се добре, с уважение и любов към всички хора. Помагам на всеки, който ми поиска помощ. Моля се за всички хора - вярващ човек съм, православен християнин.

Спазвам думите на Господ Иисус Христос: "Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях" (Евангекие от Лука. 6:31)

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 5089e8dc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Начинът е да учиш да постигаш висоти в сверата, която избереш.
Иначе е много хубаво да се самооценяш високо, но това трябва да има покритие, ако няма покритие в очите на другите ще е по скоро смешно от колкото да те уважават.
Погледни се ти си човешко същество наравно с всички други и начина да блеснеш и да бъдеш уважаван е да постигнеш нещо което околните не са успели. Един заварчик да станеш и да си добър в професията си е нещо за което обществото на заварчиците и клиентите им ще те уважават.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker