Харесвам го само като приятел... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Харесвам го само като приятел...
преди: 13 години, 2 дни, прочетена 3057 пъти
Беше точно преди една година, когато го срещнах. Явно ме хареса много, защото пръв се запозна с мен, разменихме скайпове, работи. Големи хора сме, на по 30. Аз бях обвързана, а сега даже съм омъжена, но никога не успях да му спомена. Нямах възможност, нямах смелост, всъщност повече нямаше кога да му кажа, бяхме колеги, работихме в една сфера миналата година, обсъждахме разни професионални неща, той е много добър човек, невероятен мъж, помагаше ми много в работата, даваше идеи за реализация на икономическите проекти, превеждаше ми текстове. НЕ го молих за нищо, сам предлагаше помощта си, аз тепърва навлизах в материята, а той е малко по-голям, работил в чужбина. Винаги сме говорили на професионално ниво, общи неща..
До преди месец.

Когато се омъжих миналата година за човека, който винаги съм обичала, реших да спра всякакви контакти с повечето мъже, които познавам. Понякога усещах,че той ме имаше за по-специална, казваше комплименти, не беше настоятелен, и смятах, че просто си е такъв, мил.

Изчезнах от живота му, спрях да пиша по скайп, знаех, че не е хубаво да си пиша, можеше да таи надежди. Но преди месец той ми писа, започна да ме търси - бяха минали 5-6 месеца от последното писане и чуване, да настоява, едва ли не да ми се кара, че не съм се сещала за него. Иска много да ме види, нарича ме страхотен човек, сладурана, и че е щастлив, че си пишем пак. Сподели даже, че си търсил жена.

Аз за този един месец така и не успях да му кажа истината, писали сме си два-три пъти. Вече работата не ни събира, и за щастие не се виждаме. Не че не искам, не мога. Страх ме е, ако му кажа всичко, ще ме помисли за кучка. Знам, че ако споделя, ще го изгубя като приятел, а той е много ценен за мен, много.

Как да му кажа деликатно, в очите ли да е, или по скайп, какво да му кажа? Не знам, знам, че ще се отдръпне, защото съм излъгала, премълчала, може да се отдръпне и защото се е надявал на нещо друго. Може и подсъзнателно да съм премълчала всичко, за да го запазя като приятел, а осъзнавайки, че казвайки му, че всъщност се омъжих даже, ще разбия всичките му надежди за мен и него, и.. как и какво да кажа, как :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 дни
hash: 6b335f7afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Защо се чувстваш зле и си мислиш че ще го нараниш? В крайна сметка ти не си имала връзка с него, не си му се клела в любов. А и той не ти се е обяснявал в любов та да се тревожиш, че ще си помисли че си подла кучка. Сподели, повдигни темата както си драскате в скайп или когато се чувате по телефона и кажи, че си се омъжила преди година. Не чакай да се стигне до целувки и милувки и т. н. и тогава да го изръсиш, това ще го разбие още повече отколкото сега да убиеш чувствата му в зародиш. Аз не виждам какъв е проблема да си останете приятели? Той ако те цени и уважава като човек ще поддържа връзка-така ще ви е спокойно и на двамата.

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: b29eafa7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Женитбата не е нещо което трябва да премълчиш, особено когато според теб той те харесва малко повече от приятелка. Затова случайно в разговор вметни нещо за съпруга си, или му прати някоя снимка от сватбата....

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: a8e4d35bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Аз имах подобен приятел, който имаше чувства към мен, аз към него - не, въпреки съм необвързана. Казах му след известно време, че няма да се получи между нас, бях искрена, казах му ако иска да сме приятели - ок, но дотам. Когато си говорихме уж беше ок, след което ми писа колко съм била лицемерна и т.н. и бях сигурна, че ме е намразил. А аз просто бях искрена и не исках да го заблуждавам и да го използвам (човекът е с доста добро материално положение и доста жени биха се изкушили).

След една година в която не сме се чували ми пише да ме пита как съм!? Не знам какво да мисля. Може би все пак е разбрал, че съм избрала да постъпя честно спрямо него, въпреки, че не му е било приятно.

Както и да е, според мен си дала напразни надежди на този човек (дали без да искаш или просто ти е било приятно вниманието му, при мен беше само това), но по-добре му кажи истината и се извини ако си оставила погрешно впечатление. Ще му стане кофти, но по-добре така, отколкото да го държиш на стенд бай. След време ще разбере, че така е било по-добре за него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5cfa872059
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако силно искаш този човек да е още близък приятел, ще е добре да смениш подхода. Можеш да го поканиш на среща, независимо дали ще се срещнете в неговата работа. Уговорете си следваща среща, в разговора преди да свърши срещата. След това на втората среща му кажи истината и потърси работа за твоя позната в неговата работа. Така той ще има възможност да избира между вас двете и ти ще си близо до него. Не мисля и, че е късно да се опиташ да го запознаеш с родителите ти като твой близък.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5b1a2c3fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Май имаш чувства към него, но не го признаваш ама карай...

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 47dc671e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако... (имаш чувства към този човек, но)... сте се разделили, няма да се срещнете по негово осмотрение. Ако се разделите, излиза че работата помежду ви е основана само на флирт, което е цинично за двама ви. Кажи му, че си се опасявала да му кажеш истината. Така имаш шанс да общуваш и да търсиш помощ от този човек (и какво ли още не)... Говорете по общи теми, но не задълбочавайте нещата, за да не заприлича на несходство в мигове и интереси... Ако веднъж ти не поемеш инициативата, няма никога да се удовлетвориш от някакъв напредък в отношенията ви. Не се отчуждавай от мъжете като цяло, защото показваш че ти липсва самочувствие. А така ти липсва близост и изчезват още неща и още, и още

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5cfa872059
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво общо ще ви остане с него, след като сте се разделили и не си искала нищо от него? Иначе ако поддържаш надежда по интернет, той ще се превърне хейтър. Кажи му истината в среща.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 47dc671e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №3 и №5 са прави.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 47dc671e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всъщност, подкрепям № 3, защото е минало още много време...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker