Обичам я, но май ще е най-добре да я оставя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам я, но май ще е най-добре да я оставя
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 5480 пъти
Здравейте,
Моята история е следната. Заедно сме от година и половина. Отначало всичко вървеше добре, докато не започнаха моите натрапчиви мисли, предизвикани от психическата ми нестабилност. Имам такива периоди от време на време. Понякога по-кратки понякога по-дълги.
Толкова се влюбих в нея още от пръв поглед. Бях готов на всичко за нея. Много я обичам и сега, но сега мисля, че най-добре ще бъде да я оставя да е щастлива с някой друг.

Аз съм психически лабилен, от най-малката трудност се страхувам. Страхувам се че няма да се справя, че не мога да създам семейство, не мога да се грижа за деца, не мога да съм всеотдаен. Обичам свободата си. Всяко нещо което приемам като задължение ме измъчва. Като се започне от работа, от срещи и се стигне до отговорности. Никакви отговорноти не мога да поема, страх ме е че няма да се справя и няма да издържа и че всичко ще ме натоварва.

Приятелката ми е много добър човек, разбира ме не ме притиска, но аз знам че нищо не мога да и осигуря. Не мога и да се напъна да го направя. Ще кажете че не я обичам и за това, но аз много я обичам искам най-доброто за нея. А аз не съм най-доброто.

Говорили сме няколко пъти за това и последният път тя се разплака. Мъчно и стана. Но аз искам най-доброто. Все пак не мога директно да и кажа че късаме и се опитвам да я убедя тя да се откаже. Мъка ми е, първата любов ми е нищо че съм на 30. Много я обичам, но съм неспособен.

Болен съм имам нещо като паническо разстройство и лекарите не могат да определят точно какво ми е. Не знам предложих и ако иска да пробва да си намери някой друг, пък ако до 2-3 години не успее винаги може да се върне при мен. Тя обаче го прие като обида и се натъжи и разплака. Какво да правя не знам.

Добре ли постъпих като и казах тези неща? Как смятате да я оставя ли да търси нещо по-добро или да се опитам аз да я направя щастлива, макар че не вярвам че съм способен. Много ще се радвам да ми дадете някакви съвети. Ще се радвам да чуя мнетия от хора в моето положение. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: f9d9b7a7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И ти си тъпанар като моят!!! Ако сме искали друг досега да сме ви натирили, не да чакаме да ни правите един вид услуга-да сте с нас докато си намерим мъж който да ни даде това което вие не искате. Проблема ти е такъв-ти не искаш, а не че не можеш. Мислиш ли, че да имаш семейство е толкова трудно и отговорно? Обичаш ли я, би ли и изневерил, финансово стабилен ли си, уважаваш ли я? Ти какво си мислиш, че да имаш семейство е натоварващо ли, едва ли не ще ти забрани да излизаш и ще те върже с белезници за стола? Не бъди егоист и се впусни в нещо ново за теб, нещо което ще разбие негативните ти представите. пфуу не се глези мъж на 30 си

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1807c0fd78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Общо взето номер 1 обобщи. Слушай сега, ще уча психология и съм 100% сигурна, че това което казваш сега се дължи именно на този твой страх. Не е не можеш да и осигуриш всичко, не че не искаш да го направиш или не я обичаш, теб просто те е страх да опиташ. Осъзнаваш ли че така можеш да я загубиш. Осъзнаваш ли, че не ако е с теб ще я съсипеш, а ако не сте заедно. Разбирам ако сте на различни планове за живота, ако не сте на една вълна, ако ти си прекалено груб, а тя много нежна, но само защото имаш някакви несигурни страхове, неща който дори може да не се случат.

Отпусни се, помисли си какво може да бъде, какво ще се случи, защото тя те обича и мисълта да я оставиш заради страхове я плаши. Иска да е с теб дори това да я убие, не го ли виждаш? Поне опитай, рискувай, няма какво да загубиш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3b722e96fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   ТИ мислиш, че не можеш да осигуриш семейство и всъщност в има много хора без работа които не могат да се осигурят и затова не могат да си направят семейство. Това е факт. Не всеки може. Като не можеш да изкараш заплата редовно, да имаш нормален доход, много ясно, че не можеш да издържаш деца. Ако имаш съпруга, тя разбира се, че ще иска да има дете, поне едно. И дори да нямате деца, пак ще иска де работиш, да носиш пари у дома. Но добре, да речем, че твоята приятелка ти каже, че не иска деца и не иска пари от теб защото тя ще се издържа - това би ли те задоволило като семейство? Щото аз също не бих искала да имам дете и да не мога да го нахраня. То тогава по-добре да нямам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a22fee7656
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Безотговорен си

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 54e12628c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ей-човек -ти си несигурен в себе си. От това, което пишеш разбирам, че нямаш паническо разстройство-а депресия. Нещо май лекарите са объркали симптомите. Ти се страхуваш да поемаш отговорности, страхуваш се от натоварвания, от работата, а да си забелязал същите тия неща, някога да ги вършиш с лекота. Момичето държи на теб-не виждаш ли. Досега щом си на 30 години трябваше да си наясно със себе си. Да знаеш от какво са симптомите и да пиеш съответните лекарства-няма нищо страшно. Просто ще се почувствуваш по-уверен в себе си и след време всичко ще дойде на мястото си. Ще видиш, че живота е прекрасен-не можеш да бягаш от предизвикателствата на живота.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 980516980b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прав си, ако не се чувстваш готов, просто не се впускай в нещо мн голямо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f21d1362a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, я не се излагай. Паника имал, това според мене са си чисти комплекси. Което само по себе си не е нищо особено, всеки ги има, на една или друга тема. Просто при тебе е по-силно изразено. И аз имам 1-2 познати дето така като тебе имат мега ниско мнение за себе си, а всъщност са супер пичове. И външно, и като характер. И са способни, и изкарват пари. И въпреки тва малко нещо да им излезе насреща и се насират. Не го разбирам аз тва, ама както и да е...

Относно мацката ти: Както каза номер 1, щом е с тебе, значи ИСКА да е с тебе! Запомни, двама човека когато са наистина заедно, са заедно за да си помагат. Всеки има кусури, с някои от тях е наясно с други не е, но винаги човека до тебе може по-добре отстрани да прецени когато правиш грешка, отколкото ти самия. И ако наистина държи на тебе няма да те зареже, а ще ти помогне да поправиш тази грешка. И твоята приятелка прави точно това! Стои с тебе въпреки кусурите ти, защото иска да ти ПОМОГНЕ. И когато ти я отхвърляш естествено, че ще й е обидно. Представи си ти да искаш да помогнеш на някого, а той да ти се изплюе в лицето, няма ли да ти е обидно?

Вместо да изпадате в такива латино-сапунени сцени от рода на "ти заслужаваш нещо по-добро" или "аз не съм за теб", седнете и вижте как можете да си помогнете ВЗАИМНО един на друг. Каруцата върви по баира и вместо да се карате кой да слезе пръв и кой да остане да се блъсне с нея, по-добре вижте как да направите тъй че да не се блъска изобщо!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А на колко години е приятелката ти?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 6 явно ти си същия страхливец, трябва да живееш и да поемаш рискове - това е животът, ако започнеш да се криеш от всичко какво става тогава, ами по добре не излизай от вас. Изобщо не се чуди, щом се обичате и разбирате действай - предложи и брак и ще видиш, че всичко ще се оправи и страховете ти лека по лека ще изчезнат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не я оставяй, ще съжаляваш след време, послушай ме! Не повтаряй грешката ми, аз бях също като теб много я обичам, но и аз като теб заради някакви страхове и депресии я оставих, а след време като я видях с друг щях да се побъркам, при всяка мисъл за нея и умирах малко по малко, сега си говорим, чуваме се по телефона от време на време като приятели, но нищо повече, а аз до като съм жив няма да си го простя и няма да спра да я обичам

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не се страхувай да бъдеш щастлив с жената, която обичаш! Наслади се на живота и любовта ви, а всичко друго ще си дойде само на мястото си. Не си малък време ти е за сериозна връзка и семейство. Никой не заслужава да страда заради страховете си, ако я обичаш истински бъди до нея и дай всичко от себе си за да сте щастливи! А тя щом е с теб значи те обича и те е приела такъв какъвто си, не е нужно да и натякваш да си намери друг по-добър, тя ако е искала друг не е щяла да плаче на твоето рамо, т.е тя е готова да приеме всички рискове с теб, бъди и ти готов за нея. Това е любовта и щастието.
П.с това, което си и казал е било голяма грешка, не я повтаряй за да не съжаляваш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №6 защо да не се впуска в нещо мн голямо, след като я обича и тя е голямата му любов.

До автора - казал си и да си намери друг с който да бъде щастлива, а ти щастлив ли ще си ако я видиш с друг щастлива и весела и да знаеш, че е можело ти да си на негово място, а от един страх не си го направил и за това страдаш и се измъчваш, защото, ако я оставиш точно това ще стане и после ще си блъскаш главата, но може би ще е късно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пич не се филмирай, предлагай на мацката и се задомвайте и тва му е майката. Айде и успех
Железния

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Подкрепям 7

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 980516980b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Нм 6 съм. До нм 9, не ме познаваш, сигурно съм мн помалък стахливец от теб-обиколих 4 страни, сам, докато се оправя. С 50 евро в джоба напуснах БГ... и като човека сам казва че не е готов, какъв е смисъла да се бори и за какво? Обичал я. Еми ако я обича, няма да му идват тези мисли. Според мен не я обича и затова е мн подобре да се разделят. Не е честно към момичето.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2f9f5c0357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Страхуваш се, че можеш да се издъниш. Ами ЩЕ СЕ издънваш много в този живот, ще се издънваш при смяна на памперси за пръв път, ще се издънваш много пъти когато детето ти расте, ще се издънваш много пъти и в леглото с жената...

Целия живот е низ от издънки и в 50% от времето си паднал, но колкото по-бързо си изтупаш прахта и скокнеш, продължиш напред-това е признака, че си мъж на място. И не бива да ти пука бе човек!!! Абе ти... я си пусни телевизора, виж им мутрите на политиците? ! В очите те лъже, хващат го, хващат го, че краде, хващат го, че е пълен дебил и некъдърник, че на 2 магарета сламата не може да раздели, правят го на мад и маскара... а той с вдигната глава ти заявява "Аз спечелих, аз направих".

Ако ти бях по-голям брат щях да те набия здраво веднъж, сериозно ти казвам, един култивиращ бой, да ти понаритам задника малко, че да спреш с тези глупости. Имаш жена до себе си, която те обича, мечта за много мъже, не бъди тъп да я оставиш "благородно", защото като ти се натресе някоя курветина ще видиш кон боб яде ли.

Сядай си на гъза ти казвам, на 30 години ти е късничко да правиш такива УНИКАЛНИ глупости, имам усещането, че говоря на сина си, който е на 14. Всеки човек си има недостатъци бе, всеки се притеснява и се страхува, ти да не си Господ Бог? Че дори и Бог си има недостатъци щом е правил Потопа. Значи Бог може да се дъни и излага, само ти не трябва? Хора сме бе, недей така.

Аз да не би да съм идеален, безгрешен, което хвана и хоп-тече мазгата на благоденствието? Боже, как съм се излагал, и пред жена, и пред деца, какво да направя? Човек съм, греша, поправям се, от втория път, стават нещата.

Вземай се в ръце, защото не говориш като мъж, а като някаква ощипана мома. Аз съм по-малък брат, батко ми е 5 години по-голям. Пример ти давам, бях на 18 и взех шофьорска книжка. 1 месец карам с брат ми само, страх братче ти казвам и накрая, в най-отдалечения квартал пича слезе и каза аз се прибирам с автобуса... Аз-хък мък, оня вика-дръж се като мъж малко, че ми писна и ако не си паркирал като хората ще ти чатна два шамара.

Нарочно използвах по-остър език, защото мисля, че така повече ще ти влезе в гравата нещо и ще се свестиш малко. Успех, смело напред и това е, понякога първо трябва да скочиш и после да кажеш хоп... ако има нужда.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Животът е пълен с предизвикателства и трудности, не се отказвай при най - малката трудност, вдигни главата и смело на пред. Напълно съм съгласен със номер 16

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3045975b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Знаеш ли как се определя кое е правилно и кое не? Ами по резултатите :) Ще ти кажа че през живота съм си съм правила и много грешки и много неща съм пропускала да направя по простата причина, че съм проявила слабост. Ами сега, след толкова години, много по-малко съжалявам за това, че съм направила нещо и съм сгрешила, от колкото за пропуснатите моменти, които съм пропиляла от страх. Няма как да знам дали е било правилно или не, но ми тежи, че не съм се възползвала от тях когато съм могла. Никога не се връщат само три неща - време, дума и възможност. Възползвай се максимално от времето и възможностите си. Не оставяй момичето, което те обича, то те обича точно такъв какъвто си, а дори и да не се получи, не е болка за умиране. Нито ще сте първите, които са се разделили, нито последните. Но да пропуснеш шанса си, да не й дадеш право на шанс и на нея да бъде с теб... след като и двамата го желаете, непростимо е и никой няма да те разбере. Успех ви желая!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ти си пълен тъпанар обичал я, но било най-добре да я остави. Е каква е тая обич да тласкаш момичето да си намери друг. Извинявай много, но когато обичаш ти даваш всичко от себе си, а не бягаш. Бил психически нестабилен и т. н. тва твойто да ти кажа не е психическа нестабилност, а глезене. Какво общо има едното с другото. Пич стегни се малко аз сам с 5 години по маък от теб и разсъждавам много по зряло и отговорно. Хората са ти казали всичко, аз няма какво да се повтарям

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2034bd638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Като си толкова прост отблъсни момичето и след това си намери някоя дърта свекърва да не можеш да мръднеш от нея и тогава ще осъзнаеш какво си имал и какво си изпуснал. Веднъж живееш, майка ти няма да те роди втори път!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39c0e0e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Пич... Ти си келеш.. как може да й кажеш така... да ходи да си търси друг, пък след 3 години ако не може да си намери... да се връща БОЖЕЕЕЕЕ... направил си грешка, за която ще съжеляваш.. иначе бъди по-уверен, бъди по - смел! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1f5910fe52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Съмненията са предатели. Ние сме това което мислим, че сме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker