Постъпих ли правилно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постъпих ли правилно
преди: 3 месеца, 15 дни, прочетена 1305 пъти
С приятелката ми си говорим за всичко, тя ме вижда като опора, чувства ме като най-близкия и общо взето се чувства перфектно с мен, като истинска жена. Но понякога имаме спорове и днес беше един от тях. До сега сме изяснявали всичко след конфликт, но сега сякаш беше различно. Става въпрос за това, че днес гледала някакъв сериал цял ден с нейни приятелки и вечерта ми писа ентусиазирано за някакъв актьор - бил симпатичен. Добре, спомени го веднъж, два пъти, но тя говори за него и какво бил направил в сериала в продължение на 10 минути и след като усетих, че очаква от мен да съм ентусиазиран като нея, спокойно и казах, че не ме кефи да обсъжда други мъже, докато е с мен, и да си споделя тези женски разговори с приятелките си. Тя се обиди - "исках да споделя нещо, което ме вълнува, а ти ми отвръщаш с неприятен тон". Искам да чуя мненията ви. Несигурност ли е предпочитанието ми (както тя каза в последствие на разговора), или са някакви женски манипулации? В крайна сметка кой мъж няма против да обсъжда други мъже, камо ли с жена си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 550163834f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   От мъжка гледна точка - не знам
От нашата, женска - не го разбираме това, даже ни смущава готовността на някой да се разсърди от подобно нещо.
В нас светва лампичка - ревнивец, пази се.
За сравнение… даже от ония вечери беше.
С моя мъж правим любов ( брак над 10 години) и аз му казвам
- Да изгасим лампите?
- Аааа, ще си представяш друг?
- Разбира се. Джесъм Момоа
Смях. Страхотен секс.

Разбираш ли. Не очаква да се развълнуваш, а да покажеш мъжкарство, че си над тези неща. Да проявиш чувство за хумор, да знае, че с теб е свободна. Когато успееш да подариш на някого свобода - това е любов.
Всичко друго е просто неувереност

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: e420e38243
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Патологичен ревнивец.
Какво лошо ти е казала? Мъжете в сериалите са идеализирани, и понякога ни се иска и в реалността да правят същите неща. Да са жертвоготовни, верни, мили, да спасяват любимата, града, света и т. н. Приятелката ти е споделила за герой от сериал и нашия вече ревнува като пещерен човек. Може и да има увлечение въз основа на външен вид, образа му и т. н. То затова са и филмите и сериалите. Хората симпатизират на персонажи, имат си фенска база. Лошо е, ако не прави разлика между героя и актьора, но по-скоро звучи, че сериала и е интересен и се кефи на героя. Виж колко фенски групи има из фейсбука за дадена поредица и какво се обсъжда вътре. Като се сетя как сме обсъждали с гаджета даден сериал... не са ревнували хората. Просто не знаеш какво е да си фен.
Какви манипулации? Та ти не може да обсъждаш някакъв филм без да ревнуваш! Споко, шансовете да срещне актьора са нулеви, ако не е български сериала. Дори и да се срещнат, няма да се случи друго освен селфи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: e420e38243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А кой е сериалът и кой е героят?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 3d6cd75919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Кое би предпочел:

• да си мисли, че някой мъж е красив, но ти да НЕ знаеш;
• да си мисли, че някой мъж е красив, но ти да знаеш.

Ние, хората, винаги оценяваме, когато нещо е красиво – не само личност от противоположния пол, но и картина, фотография, скулптура...

Приятелката ти сигурно ти има огромно доверие, щом споделя такива неща. Знам, че си се подразнил и напълно разбирам мотивите ти, но може би е трябвало да подходиш по-реалистично – това е актьор, който теоретично никога не би ти я откраднал. Трябвало е да кажеш нещо от вида на: „Ех, ако можех и аз да съм като него... “. ;)

Този спор наистина е донесъл смут във връзката ви и би направил момичето по-предпазливо – не ми се струва добър ход.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: b5aa509afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Комплексар си. Нищо повече. Ще и омръзне от теб и ще ти бие шута.
ж, 22

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: c86ec92146
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не и се връзвай на обидите, много ясно, че не те кефи. Представи си какво щеше да каже, ако ти говориш за някоя супер яка мадама

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 0f4a7ff279
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пълни глупости. Вие някакви пубери ли сте?

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 8eda72145a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ти не си наред! Ревнуваш от актьор от сериал?

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 4ffc7d8b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Жените са егоисти. Масово. Важно им е само как се чувстват в този момент, сега, и всичко което им създава неприятно усещане е нежелано, независимо от причината. Рядко тия усещания стигат до главния мозък за обработка и преценка на адекватност. Всичко е първични реакции. И по тая причина рядко жените осъзнават собствения си принос за конкретната ситуация. Рядко осъзнават, че реакцията на отсрещния е породена от тяхно действие и почти никога не се замислят какво причиняват техните изказвания (особено спрямо мъжете). Вероятно си запознат с фразата "не можеш ли да се зарадваш заради мен? ".
Ако обстоятелствата бяха реципрочни и ти беше почнал да се възхищаваш на някоя красива актриса, отново ти щеше да си виновен, щеше да бъдеш обвинен в несъобразителност, че и в по-лоши неща.
Опитай се да й обясниш какво е станало, ако не те разбере, й го покажи (примера с готината актриса). Ако не успеете да се разберете по този въпрос, трябва да знаеш че това е сериозен проблем и ще манифестира в бъдеще в далеч по-сериозни теми. Имай си едно на ум, тая жена в момента не се интересува особено от твоите чувства, и това е още повече вярно ако й причинява някакъв дискомфорт.
Правилно си постъпил. Не сте се карали. Трябва да има обратна връзка и да си казвате тези неща. Мисля че е адекватно да се очаква от партньора да не се захласва по "алтернативи", пък било и ТВ герои, а още по-малко да очаква да им се възхищавате заедно. Общо взето не е преценила, че не си от нейното приятелско обкръжение и най-малкото тая тема не те вълнува, а може и да е обидна.
Изглеждате ми като тинейджъри. Говорете си и го изчистете това навреме. За да имате бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 4ffc7d8b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Аз съм малко чепат и бих й отвърнал по някакъв такъв вачин: "супер! И на мен ми се случи подобно нещо. В еди кой си филм, актрисата еди коя си е невероятна. Има нереално излъчване... " И т. н. на тема очите й, краката й, косата й...
Гарантирано ще има обидена реакция, при което можеш да попиташ защо се обижда, след като тя прави точно същото. След което можете да обсъдите ситуацията и да й обясниш защо не бива да прави такива неща. Но е важно да бъде точно в същия момент, по време на разговора. Ако се забавиш и го направиш дори ден по-късно, няма да има същия ефект и по-скоро ще се скарате и ще доведе до нежелани ефекти.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: ad83746134
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Дали е правилно или не - факт е, че в обратната ситуация и тя нямаше да е на върха на щастието.
А това поредната провокативна тема ли е?
Ж

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 388b3f2d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да и мъжът ми ревнува от артисти, без изобщо да съм му намилала какво направил и подобни. Странно, децата ми, момчета, които по онези времена бяха доста малки, също ревнуваха. Сега им се подигравам. Но пак да повторя, че не съм се възторгвала колко били готини.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 0711e9a24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хора, не случайно казах, че може 1-2 пъти да го спомене, нямам проблем с това. Изкарахте го все едно й забранявам. Нито знаете какво точно съм казал тогава, нито нищо. Направих коментар след продължителните й адмирации както на персонажа, така и на външния му вид (акцентът беше на това), което го приех като открито заявяване, че ако той се появи в живота й, тя най-вероятно ще се замисли за някоя афера. Отричате без да мислите, в една връзка няма безкрайна свобода. Защо аз не почна да си коментирам пичета пред нея? Ако мъжът ви почне да прави така, пак ли ще умувате? Ама то на думи е лесно

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: f0c08e250e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ха ха... дъщеря ни на 2г. Баща и луд фен на Лепа Брена. И я научил: Мама как се казва??? А тя: Йепа Бена /Лепа Брена", а на мен ми смешно, , , , сега да е жив и да е при нас, пък нека се влюбва в която иска актриса...

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 83dca27744
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Измислена тема с цел провокация.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: f13e431da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 10, съгласен съм и изглеждаш интелигентен в този аспект. Какъв съвет би дал да не се стига въобще до такива ситуации като естествено се запазва позитивното настроение?

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 43a070a7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Цял ден гледа сериал с приятелки? И обсъжда артистите? Пич, ти с каква си се хванал?
И друго- научи се да казваш, че хубавото е хубаво, независимо, че става въпрос за собствения ти пол.
И двамата трябва да пораснете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 0129cf338d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   То и на мен един, с който имах връзка с повод и без повод хвалеше външния вид на разни актриси, все гледаше да намесва други жени в разговорите ни, с акцент върху външния им вид, както и разни минали сексуални преживявания. Търпях, търпях, правих се че съм над нещата, но един път вече сериозно ми писна, защото не мисля, че е много възпитано и уважително уж да искаш да се чуеш с някой, и вместо да говорите за някакви интересни и за двамата неща, да се правиш на големия женкар. Казах му, че не съм му приятелче от мъжки род, за да ми споделя толкова често такива неща, на него щеше ли да му е приятно да му говоря на кой колко са му яки бицепсите, колко му е голям члена и т. н. Еми подозренията ми, че нещо не може да му се има доверие, се оказаха верни, оказа се, че си го е и търсил на други места, зад гърба ми е свалял наново и бившата си. Зарязах го, това са хора, които нямат елементарна култура на поведение

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: d84566e1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Съжалявам, но си както комплексирана, така и ревнива личност!
Аз имам няколко известни личности на които супер много им се кефя и никога не съм го крила това дори и пред приятеля ми. Когато излезе нов филм с тях, или пък нов албум веднага започвам да му разказвам, защото това е нещо, което ме радва. Със сихурност и аз на моменти звуча супер ентусиазирана, но това съм аз. Доста често се случва той само да се шегува с това, но никога не го е правил на проблем, още повече пък да ревнува. Видях, че някои те съветват да започнеш да й говориш за някоя актриса, но не мисля, че това ще има някакъв ефект. Понякога приятеля ми казва за някои известни личности, че са много готини и т. н., аз даже се съгласявам с него. Как човек да не се кефи на Марго Роби, Меган Фокс, Джей Ло и т. н...? Така че стягай се малко и не се вкарвай в излишни филми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: e420e38243
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   14, и кой е тоя сериал и актьор?
Сакън да не сподели с тебе нещо, което и харесва и я впечатлило. Та ти ревнуваш от актьор на хиляди километри и на друг континент! Българската ревност в пълна сила.
Щом тази млада жена не може да обсъжда филм с теб, смятай колко си нервак. Ако харесва приятелят ми примерно жени като Марго Роби, Скарлет Йохансон, Гал Гадот, значи има вкус за женска красота. Ама ако обсъжда жена като някоя фолкпевица, инфлуенсърка, значи няма вкус.
С уж гаджето трябва да можеш да си свобеден да говориш. Харесала сериал и герой в някоя роля и нашият издивява.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 6f1fe006a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   След коментар 14…. Малки сте :)
Имате много да учите, имаш много да учиш.

Като наближите 40… повярвай ми, ама хич ми не е коя обсъжда. Даже го бутам, ако случайно не я е видял.
Има жени… ееее душата ти пълнят. Нагласила се, наперила гърди, мята коса, токове, едни крака.
А какви мъже има? ! Картинки. Хубави, млади. Оформил брадата, една крива усмивка. Моят мъж ми казва: “Гледай! Дявол. Сам няма да се прибере”

Връзката, любовта, приятелството, доверието, смехът, уважението, което има между нас не бих сменила ако ще и ВЕрно Момоа да дойде, да ме иска. И няма човек, на когото да се възхищавам повече и за когото бих направила ВСИЧКО.

До 20

Мегън Фокс <3 Човеееек… този филм с колите-роботи. Заради нея изобщо си причиних да гледам такова. После като я смениха и… еми, сори.
А Джесика Алба? Пфффф… Катрин Зита от по-старите
Е, стига! Егати и красивите жени.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: e420e38243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не дай си Боже да гледате заедно филм. Трябва да и завържеш очите, да и запушиш очите, за да не чуе чужда мъжка реч. Още една за крими хрониката.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 2387254031
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Приятелката ти е глупава и несъобразителна. Намери си друга.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: d1c03a6c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Е аз с моя мъж постоянно се шегувам, че ще го сменя за младия Брат Пит от раз. Той също харесва красиви жени и ги заглежда. То има и жени и мъже дето като ги видиш с кеф ги гледаш. Не виждам драма в това.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 91388fee8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   А ти сигурен ли си, че по заобиколен начин не ти казва какво очаква от теб? Пример: приятелката ти казва: и той се връща от работа един красив, усмихнат с костюм и цветя и казва на жена си, скъпа днес те водя на ресторант - - > превод: искам и ти да се прибереш от работа усмихнат, с цветя и вместо да съм в кухнята да готвя да излезем на вечеря.

Както казах, просто предполагам, видях, че никой не е писал в тази насока.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 80542cc327
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Типична женска манипулация. Другата простотия, която много често се среща е да започне да те сравнява с някой познат, примерно: 'ее на Пепа мъжа й знаеш ли колко пари изкарва/колко много тренира/какъв е мъжкар' с цел пак да те дразни и провокира.

Повечето коментари на жени по-горе не са релевантни, защото в огледалната ситуация те биха направили страшен фасоню

Примерно ако започнеш да се заглеждаш по някакви жени по улицата й кажеш на твоята "ее виж я тая какво тяло вади, започвай и ти да тренираш, за да изглеждаш така" фасонът и цупенето за поне 1 седмица ти е в кърпа вързан.

Та не слушай жените по-горе, на думи са много ларш, но ако започне някой да ги злепоставя и да ги сравнява и тях повечето ще се нацупят яко, особено ако ги сравняваш с някоя наистина по-млада/по-красива.

В ситуацията действително е най-добре да не се връзваш и да ти мине покрай ушите коментара й за даден актьор, но бъди сигурен, че е провокация, а не "просто си споделяла"

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: e420e38243
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   От това се почва. След време ще я питаш гледала ли е някой филм и изневерила ли ти е наум с някой актьор. Ще я ревнуваш от водещите по новините, певците, продавачите в супера, случайни минувачи. Всеки, който намери за физически хубав освен теб. Ще я питаш час по час този хубав ли е и ще чакаш отговор като от огледалцето на Злата кралица в Снежанка-"Само ти си най-красив на земята. "
За българката е недопустимо да гледа мъже, тя трябва да е вярната робиня на Ганьо. Вечно да го уверява как е негова, че е вярна. Вечно да му служи.
Знаем как се развиват нещата-в криминалната хроника.
Дечко си и си наистина комплексиран. Наченки на психопатия.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 475d948d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Един път с приятелката ми бяхме на едно купонче заедно с двама авера, единия от тях американец. Тя ме попита дали може да потанцува с американеца (пробваше ме), на което можех да се ядосам, да постъпя като кък или да бъда тактичен. Аз я попитах дали би била окей аз да потанцувам с някоя. Тя разбира се не беше, съответно не танцува и с онзи.

Ако се бях ядосал щеше да стане филм и аз да изляза крив - това е станало при теб.
Ако бях си затраял щяха да потанцуват и да ми бъде тъпо.

Виж какво ти е написал номер 11.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 12cf9f697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Много добре те разбирам. Аз също бих реагирала отрицателно. Не е приятно да си във връзка с някого и той да ти говори за това колко е привлекателен трети човек, пък бил той и актьор / герой от сериал. То е ясно, че не сме коне с капаци, и забелязваме хубавите хора от другия пол, но когато си с някого, споделянето на такива симпатии за трети човек не е зряло поведение.
Когато някой мъж започне да ми говори за друга жена - колко е яка и подобни ала-бализми, веднага ми светва лампичката. Имам очи и знам, че има по-хубави жени от мен. Но е проява на лош вкус меко казано да точиш лиги пред жена, с която имаш отношения.
Твоята приятелка може и да не го прави съзнателно, но вероятно се опитва да те уязви или в по-добрия случай индиректно да намекне за някакви очаквания, които не оправдаваш. Ти го усещаш това, иначе нямаше да реагираш както реагираш, щом чак и тема си написал. Ако беше просто някакво невинно харесване, което не е свързано с теб, щеше да е друго.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 9d96271199
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Знам много добре какво имаш предвид и аз съм така и съм намерил трик, които винаги работи. Като стане тема за някакви неща, които не те карат да се чувстваш удобно или те дразнят - направи го на шега, толкова че чак да й стане неудобно. Така хем се смее, хем осъзнва, че май не е много хубаво да го говори това с тебе и после се правиш, че не те ебе или си забравил изобщо за ситуацията. Бачка всеки път и се избягват такива скандали за глупости и то по позитивен начин.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 283e283c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Щом от телевизионни образи ревнуваш, значи си доста зле, брато. Стегни се бре.

Вместо да се цупиш като някой тийн, можеше да излезеш от ситуацията шеговито: примерно, че не се интересуваш от мъже, но ако има някоя знойна мадама в сериала, да казва, ч е да отидеш да си го пуснеш и ти :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 2387254031
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Започнш и ти ентусиазирано да и споделяш когато харесваш някоя жена. ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker