Мъже, как демонстрирате любовта към жените си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъже, как демонстрирате любовта към жените си?
преди: 6 месеца, 3 дни, прочетена 1733 пъти
Иска ми се да знам как се държат мъжете в дълга Връзка / брак. Дали е нормално това, което се случва в моето семейство. Дали мога да оправя нещата или няма какво да се направи. Дали изобщо има щастливи бракове или любовта всъщност е илюзия?

Защото аз не се чувствам обичана от моя мъж. Поради много причини.
Да, помага ми в домакинството, но обикновено е с пазарлък или ако реши да свърши нещо сам (като това да напазарува или да изхвърли боклука), чака след това непременно да му благодаря и да му казвам колко е добър. А в същото време, аз каквото и да правя за дома и децата, все не го забелязва и твърди, че почти нищо не правя вкъщи (което не е вярно! ). Работим на графици, разминаване се и когато единия е на работа, другият взима децата. Но според него, само той ги бил возил!
Друго - все гледа нещо да ме заяде, било пред децата, било пред приятели или роднини. Никога например не ме е защитил пред друг човек - било в спор или друго - или ще мълчи като пукел, или открито ще ме изкарва мен виновна.
Другото, което ми тежи е, че никога не ми обръща внимание - било да поговори с мен, да сподели нещо - НЕ! За него първо и най-важно е работата му. А ако не работи - спи. Аз никога не съм му била достатъчно интересна и важна явно. Говори с мен само ако аз го питам нещо или му се помоля за две минути да ми обърне внимание.
По принцип съм мъжко момиче - върша си нещата, работя, уча, гледам децата, дома, не мрънкам и гледам да не го занимавам излишно. Но все пак съм жена, имам нужда от време на време да усетя малко ласка, внимание, жест на любов някакъв. Когато например съм имала тежък ден или има някакъв проблем, който ми тежи и е очевидно, че съм разстроена, че не съм добре - моят мъж се прави, че не го забелязва. Никога няма да ме попита - "Как си? " "Какво ти има? " "Сподели ми, може да ти олекне" "Мога ли да ти помогна с нещо?" Не! Вижда ме, заобикаля ме и се прави, че всичко е наред. По същия начин се държи и след като сме се карали. Никога няма да се опита да оправим нещата, да поговорим, да се разберем. На мен ми тежи, а на него му е все тая. Може да се сърди и да се държи дръпнато с месеци, докато аз не реша да говорим по проблема.
По принцип за всичко обвинява мен - била съм изискваща, гадна, истерична, мързелива! Той бил най-добрия мъж, а аз най-гадната жена. А дори и приятелите ни твърдят точно обратното!
Напоследък все по-често ми подхвърля гадни саркастични, заядливи коментари и то без причина.
Никога не обсъжда нищо с мен - било за инвестиция, било за екскурзия. Ако ходим някъде - винаги е по моя инициатива и организация. За празници и рождени дни също. Ако чакам той да организира нещо, така и си оставаме без нищо. Но виж - да инвестира пари в нещо голямо (кола, имот, скъпи стоки), там е пръв, като дори не ми и казва. Разбирам в последствие.
Общо взето - за него съм част от мебелировката вкъщи. Не се съобразява с мен за нищо.
Преди поне за секс ме търсеше, а сега и за това не се сеща. Веднъж в месеца ако ме поиска, ще е добре. В същото време ми казва, че има нужда от повече (аз също), но когато и да съм поискала аз - все ми отказва - или е изморен, или е на пост, или не му е добре. Казва, че вече е стар и не му става толкова лесно (а е на 43? ! ). Поне знам, че никога не е и не би ми изневерил.
Като цяло - живеем като съквартиранти, които си делят задълженията и почти не си говорят. То така или иначе в повечето случаи сме на различно мнение - било за децата, за храната, за чистотата.

Много ми тежи всичко това и си мисля, че той всъщност никога не ме е обичал (макар на думи да твърди обратното). Винаги е избягвал да ме гледа в очите и като цяло е студен, обран и затворен в себе си човек. Но преди поне не се заяждаше така с мен.
Не знам колко още ще издържа на това отношение. Стоя все още заради децата и защото доскоро имах надежда, че той ще се осъзнае и все ще можем да оправим нещата. Но като гледам - той няма никакво желание за това. А сме говорили много пъти и уж обещава, но нищо на практика не се променя.
А аз не мога да живея повече така - имам нужда от любов! Да знам, че съм важна за някой, да усещам подкрепа, да се чувствам обичана и ценна за мъжа до мен....
А сега сякаш не живея - не се чувствам пълноценна и не виждам смисъл в нищо.

Моля дайте съвет какво бих могла да направя в случая? И дали изобщо има смисъл вече... Знам, че много хора биха казали, че нямам избор и трябва да си седя на задника, че вече е късно да търся любов. Да, не съм първа младост, но още нямам 40 години, а вече не виждам Никакъв смисъл в живота. Как се живее така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 3 дни
hash: beae68535a
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Даа, колко познато... аз писах подобна тема преди няколко дни.. нещо им става на тия мъже, винаги ли са си били такива или ние започнахме да негодуваме и да се опълчваме? Гледам ги родителите на моя, ми баща му като седне на дивана, все едно залепва и не става дори до тоалетната.. и вика на жена си: "Майкаа, донеси салатата".. ма тя не му е майка, а му е жена. Така и моя "мъж" е научен, че мама (аз) ще си го гледкам пера и обгрижвам, без той да има задължението да ме накара да се почувствам защитена, важна, да ми е подарил цвете и да ми е ударил една патка. Аз имам повече тестостерон в себе си от него, той повече естроген от мен. Вкъщи аз вземам решенията за абсолютно всичко, включително кога ще отворим да проветрим. Още навремете така стана, като видях, че е неспособен, започнах аз да действам, което за зла участ утвърди практиката вкъщи аз да съм мъжът. Не всички са такива, да се обидят само тези, за които важи, но голямата част от мъжете са мам си джас, после тръбят, че много мрънкаме. Еми, да бе, мрънкаме, щото нищо не правите...

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: e9691a03aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   приеми го, ако ще си с него, но много задачи за теб и малко разбиране

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 7ae193acaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Въпрос - за какъв чеп ти е този мъж?

Той се държи с теб като със слугиня, която е длъжна да върши всичко. Пазарлъци ли? Я пуста тояга в задника! Той да не би да не живее в тази къща? Само той ли работи?

Не те защитава, обижда те, подхвърля ти саркастични подмятания. Това не е мъж, а леке.
Що се отнася до секса и изневярата - не бъди наивна! Той може да си е хванал любовница. Не му бил ставал толкова лесно - друг път. Моят мъж е на 47 и му става без проблеми. Какви са тия глупости? !

За мен, твоят мъж е нарцисист. Вечно онеправдан и неразбран. Имах едно такова гадже преди да се омъжа. Разкарай тоя паразит от вкъщи и го прати да гони фустите.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 274c4a9cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторката съм:

Пропуснах да кажа и друго, за което все не е доволен - финансите. Винаги съм работила и съм изкарвала не лоши пари. За децата, за дома, за подаръци и дрехи - все аз пазарувам. Храната също, когато имам възможност. Моята кола изцяло аз си я обслужвам и плащам. За уроци и тренировки на децата се редуваме. Но той все казва, че много разходи имал, че той плащал всичко (сметките са ни до 150 лв.! ). Като го попитам колко точно иска да му давам, казва, че не иска да му давам нищо, а да съм му била благодарна? !
Като уча нещо, все се мръщи и недоволства, че не съм си вършила нещата у дома. Като закъснявам от работа се сърди, че не съм се прибрала навреме да му направя салата.
Имаше периоди, когато ме караше да напусна работа и да си гледам домакинството, но когато съм си оставала у дома (по време на майчинствата), ми искаше пари и за сметките.. Няма угодия!
Много е стиснат и на подаръци, с живи зорове по едно цвете за празник (ако изобщо се сети) и това е. Никога не ми е дал 20 лв. ей така, да си купя нещо, просто за жеста. Не.
Е, плаща сметките като ходим на ресторант, но това се случва веднъж на два месеца..
Сега след толкова години се чудя какво съм видяла в него. Явно съм била много влюбена и загубена.
Или всички мъже са такива?

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: cc2ee1a263
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Познато.
Ами намери неща, които обичаш да правиш, забавлявай се, гледай си децата и не го мисли него.
Те май повечето са така, като си спечелена вече не си интересна.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 971eaaf676
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никак. Абсолютно никак. Желая успех. Ще се научиш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 3b24932a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Да, толкова познато от предишни връзки и разкази на колежки, приятелки и познати. Аз затова и късно (за стандартите на "модерна" България) се омъжих - добре, че поне голяма част от проблемите с този мъж ги няма, но се настрадах за 10 живота. Просто като си добричка, морална и честна, ти се забива нож в гърба.

И в обществото ни все още има огромен проблем с уважението към жените - само чуй и чети как ги наричат "пача", "дърта", "лелка", "дебелана", "тъпа" и прочие.. Жената рядко я приемат сериозно като професионалист, ако пък не работи - "използвачка, мързелана, златотърсачка". Мъжете след раздяла май повече жалят за похарчените по жена пари и "апартамента", но за чувства и по-сериозна загуба нито дума. Смешно ми е като чета оплаквания как българката си взимала мъж, за да не работи и да ходи по поети от друг почивки и видя реалната картина - как, ако не работиш, буквално умираш от глад. Не знам кои и какви са тези издържани българки, сигурно в различни Българии живеем. Аз една такава не познавам. Обаче познавам много разведени с деца, които и смешната, присъдена от съда издръжка за децата, не са видели..

Много може да напише и каже всяка от нас. И пак жените у нас сме възпитани, че "стара мома" било най-страшното, което може да се случи на жената. Затова и търпим всичко. А фината манипулация и психическо насилие трудно може да се докаже. Но ако прогледнем и осъзнаем, че сами сме си ценност, какво ще правят всички тези мъже? Дали се замислят? Не сме идеални, но какви жени и защо ще го търпят?

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: b88447e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ох, много има да рева за моя мъж, много... докато съм жива...

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 9a30ec7488
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всеки добър мъж би се държал по същия начин с теб, затова не се надявай на нещо по добро, тоест за да има промяна трябва да промениш подхода, мъжът ти е прекрасен, трябва само да го научиш какво искаш и да му чешеш малко егото щом е стигнал до там че да си търси благодарности. В ръцете на умна жена мъжът ти би вършил всичко в домакинството и нямаше да осъзнава че го прави

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 66cadb1c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Искам да ти кажа, че любовта съществува и не всички мъже са еднакви. В моя случай винаги съм гледал тя да е добре. Никога домакинските задължения, не са ми били проблем. Когато ѝ се налагаше да е до късно на работа съм готвил и съм я чакал да хапнем вечерта. Не исках да я мъча след дългият ден да готви. Никога не съм го повдигал на въпрос. Благодарността се виждаше в очите ѝ и като ме гушне вечерта това ми беше предостатъчна награда. Заяждането е нещо което най-мразя. И аз съм израстнал в такова семейство и мога да ти кажа, че това винаги ми е било черна точка. За това се опитвам да не го повтарям. За четири години не съм ѝ вдигнал и един скандал, да спори ли сме, но не съм ѝ повишавал тон. Когато започнеш да псуваш или викаш, вече спора е загубен. В моя случай и аз гледах да не ѝ мрънка и да оправям нещата което го приемам за грешка. Защото когато на човек всичко му е оправено, той започва да не вижда колко усилия се изискват и го приема за даденост. Вниманието трябва да бъде получавано и от две страни. Както написах по-нагоре за мен една "гушка" струва повече от хиляди подаръци. Това за несподелянето и аз не го правя, защото не искам да я натоварвам с мойте проблеми. Аз съм готов на много жертви за жената която обичам, но искам и тя да е готова за мен. Темата за парите ми е противна. Случвало ми се е и с два лева в джоба да ходя, но главата ми да е горе, щом знам, че тези пари са ѝ послужили за това да е добре.
Бих се радвал някой ден и моята жена да е такава като теб.
От нещата който прочетох ми се струва, че те е приел за даденост, все едно си му длъжна. Това в мойте очи е много грозно. Една жена дала ти всичко заслужава и тя същото. Изглеждаш ми искрена в любовта си към него. Според мен все пак още те обича, но това само той може да ти го докаже, а това се прави с жестове, с думи. Може да минава през труден период. Пробва ли си да поговорите какво му тежи. Ако нещата продължат, аз бих те посъветвал да си вземете малка почивка един от друг. Поддържайте все пак комуникация, за да не травмирате децата. Остави го малко да види какво ще изпусне. Ако нещата не се подобрят може би наистина най-доброто нещо за теб е да го оставиш. Заслужаваш да си щастлива. Всеки човек има избор. Винаги има смисъл. И аз като не го виждах след като се разделих с човека който мислех, че ми е сродната душа. В последствие се запознах с много сладко и умно момиче което ме върна в юздите на живота. Винаги след най-тъмния залез следва изгрева. Надявам се да съм ти помогнал.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: cee922dbd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Звучи меко казано ужасно, аз не бих търпяла такова леке, коя жена заслужава подобен елемент до себе си. Но факт е, че мъжът е огледало на жената. Ако тя го вдъхновява, мотивира, вярва в него, той се превръща в съвсем нов човек, способен на истински подвизи в нейно име.
Помислете как изглежда най-добрата версия на вашия мъж, може да си направите списък дори с конкретни точки. Визуализирайте как се чувствате вие до такъв мъж. След това преминете към действие. Да кажем, че в идеалния облик на мъжа ви, той ви обгрижва с внимание и нежност и ви гледа с обожание и любов, например. Помислете какво е нужно от ваша страна, за да се случи това. Активирайте женската си енергия, това е енергията, която ви е нужна, а не мъжката. По този начин ще му помогнете да изяви своята мъжка енергия и да го накарате да ви преоткрие. Накарайте мъжа ви да се почувства герой. Подозирам, че във вашите отношения е настъпил дисбаланс на мъжката и на женската енергия и оттам са всички проблеми. Няма страшно, просто помнете, че двамата сте си огледала. Късмет!

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 0d87312a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   До н. 5. - ами аз имам хобита, спортувам, уча, ходим на разходки с децата. Но въпреки всичко, пак ми липсва любов - целувка, секс, мила дума, споделена интимност... Това няма как да си го набавя сама за съжаление :( От години се чувствам самотна, необичана, незабележима... Младостта ми мина напразно да чакам за грам внимание от него. И не искам и да мисля, че така ще е и целият ми оставащ живот!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: acab56bb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В тази тема, ако един читав мъж сподели какво прави за жена си като жест на внимание и обич, ще излезе фукльо (или ако жена му го хвали, фукла).

Не трябва да бъде така.

Мъжът и жената трябва да се подкрепят. Има мъже, които рядко ще тръгнат да те галят без това да е прелюдия към секса. Или няма да ти казват "обичам те" всеки ден, че дори и всеки месец. Но във въпроса "Как си? " вечер ще четеш това, че ги е грижа за теб. В "Аз ще се оправя с това, ти си почини. " ще виждаш любов. И понякога ще ти се иска да е по-добър от това, но все пак ще усещаш, че наистина те обича и се грижи за теб точно толкова, колкото е неговия лимит.

Знам жени, които търпят и са търпели да са в твоето положение. Не им е леко. Всеки сам си избира пътя. Избери си твоя.

Често пъти е по-добре сам, отколкото зле придружен. :-)

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 0227604553
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Въобще не звучи добре тази ситуация. От написаното мога да заключа, че мъжът ти е егоист и не те обича. Това не е нормално. Колко време може да издържиш без любов? И трябва ли децата ви да растат в такава среда?

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 81f64cfa84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами много прилича като да си има някоя.
И те е взел за даденост.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 1b4ac7118c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   История от средата на филма, (удобно, може би? ), е пропуснато началото. Абе този мъж да не ти е бил спуснат с хеликоптер и с пистолет опрян на челото? Нали сте се харесали взаимно и сте решили да създавате семейство, тогава всички тези неща, които описваш защо не ги забеляза?

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: f241c02ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Подкрепям номер 6. И аз никак.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 711f3bae4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ха-ха-ха...
Все едно аз съм писала темата някога, дори често използвах същото изречение за мебелировката. Единствено жаргонната дума"обран" не ми е присъща. И някога хихзаявила с такава увереност, че не ми изневерява или не би ми изневерил, но сега като се замисля, мога да вярвам само на себе си, въпреки че съм много подозрителна и за толкова години никога не съм го хванала, няма как да съм сигурна.
Но да, има надежда! Отдавна нещата са други!
Поразрови се малко и ще откриеш, че човекът редовно гледа порно и вземи нещата в свои ръце. Няма да говориш за секс и да го молиш за секс, а сутрин за събуждане го хвашаш за ч епа и започваш да го масажираш, следващият път отново, но ако получиш отказ директно му кажи, че повече не можеш да живееш така, имаш нужда от секс всеки ден и няма нужда да шикалкави повече, защото си наясно, че мъжете с проблеми с ерекцията не гледат порно, а той гледа диста често.
Кажи му, че си му жена, не майка или домашна прислужница, която да го обгрижва.
Кажи му, че си нещастна в подобни отношения и че си очаквала да имаш партньор в живота, а не съквартирант и че всички големи покупки трябва да са семейни решения, а бе еднолични на единият партньор, защото имате деца, за които носите отговорност заедно и за които трябва да се грижите заедно, а не да постъпвате себично и егоистично.
Дай му да разбере, че се лишаваш от много неща в името на семейството, изброй ги, а той с лека ръка пазарува скъпи придобивки.
Кажи му, че предпочитал да живееш сама, отколкото да продължаваш да си част от тази пенсионерска агония, лишена от секс, от положителни емоции и от от лично време за себе си. Обясни ми, пе не може да имаш само отговорности и задължения, и че си искаш свободата обратно!
И каквото още се сетиш.
Стигнах и до заплахи за развод и наистина бях твърдо решена, че ще го разкарам, ако нищо не се промени.
Е, след двумесечни борби сексът стана 4-5 пъти седмично и продължав години вече да е така, а относно имотните придобивки и колите ми трябваше повече от година и половина, за да обърна играта.
Мъжете са егоисти, особено тези, които са отраснали като единствено дете.
Съжалявам само, че не го нахапах по-рано, а чак на 15 година от брака.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 7ae193acaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номре 16 - много хора крият истинското си лице преди брака.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 5794578fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Лично аз я гушкам. Въпреки, че съм дърт / по лумпено-дегенератската терминология/, когато я гушна и усетя аромата на тялото И, тя вече не е възрастната и волева жена-ръководител и директор, а е онова младо момиче, което ми грабна сърцето преди много години на една студентска бригада. Аз случих на съпруга, но дали тя случи на съпруг-не съм сигурен. Ние се запознахме на една бригада. Бяхме настанени в едно училище. Вечерно време на двора се танцуваше, като вървяха по-стари парчета на Битълз, Ролинг стонс, Доорс, Юрая Хийп, Пърпл, Лед Зепелин, Абба, Джудаст прист, Пинк Флойд, и т. н. Седя аз на прозореца, гледам първокурсничките как си танцят, Една някак по-мълчалива, по-добре облечена, много мълчалива, но е нещо като център обединяващ малка групичка момичета. По- късно се оказа се дъщеря на някакъв зам. министър, но патологично мълчалива и срамежлива. Точно в този момент един от нашите, бодро заявява, "Ех, сега ще ходя да сваля тази мацка". Той е сваляч, а аз значително по-скромен и стеснителен, но точно този път си викам, "Абе аз чак такъв ли съм" и докато той обикаля по коридора и стълбищата, аз скочих от прозореца, беше висок партер, отдолу имаше ученически стол, но джудото и службата в парашутно- десантният батальон ми дадоха възможност да го направя без никакви проблеми. Поканих момичето на блус и цяла вечер не се отделих от нея, че онзи досадник се навърташе наоколо. Така се запознахме, оказахме се почти съседи, живеем на около 1, 5 км. Нейните родители имат апартамент в "Изток", моите в тогавашният "Ленин"/Яворов-сега/. Така няколко дни, но започнаха местните "пиШове" да се навъртат, да искат да танцуват с момичетата, малко се напрегна ситуацията, та дойде народната милиция, даде разпореждане купоните да са вътре в училището, защо и съседните къщи се оплакват, че не могат да спят. Влизаме с нея в училището да търсим подходящо помещение и първото е физ. салона и тогава тя застана под халките помоли ме да я повдигна, мислех, че иска само да се полюлее, но какво ми беше изумлението, когато направи възлизане и мина през "кръст" като задържа. И така се запознахме. Ама как си лягахме към 1 часа, а ставахме в 5 и половина. Сега хората И я наричат шефката, "центуриона" началничката, госпожа директор, един външен под-изпълнител на А1, понякога я нарича "големият генерал". Сега вече не е онова слабо и жилаво момиче, годините си казват сноето, пушенето, отказването от него, емоционалното натоварване, здравословни проблеми, Хашимотото, стреса и т. н. Както се пее в "Царицата на чардаша, " от Калман, и както пееше Видин Даскалов "Живот човешки, живот глупешки". Трябва някак да го избутаме, е поне аз така смятам. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 8ea1b662d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   "По принцип за всичко обвинява мен - била съм изискваща, гадна, истерична, мързелива".... няма да е лошо авторката, всички нейни подкрепящи я "колежки" тук, а и като цяло жените когато някой мъж почне да им ги говори тия неща, положението да не е " от едното ухо влиза - от другата излиза". Вземете се уточнете веднъж завинаги - ще бъдете ли активни участници в доскорошния изцяло мъжки свят, който си е жесток и циничен, или ще си се върнете в кухните и отглеждането на децата. Тоя хибрид, в който повечето от вас живеете - хем да съм наравно с мъжа ама ако може да се държи с мен като с невинно цветенце явно не се получава, виждаме го нагледно в обществата навсякъде. И последно - почнете да разговаряте малко повече с майките и бабите си, и по принцип с по-старите жени. Да ви поразкажат колко са били ухажвани от мъжете си, и колко са ги питали "какво ти е, мило? ". Баси, като ви чета такива и се чудя тоя свят от тоя век ли е почнал?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 67e449df48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Пак ще го кажа- кой каквото си е избрал с това живее. Всеки сам си прави живота. Вместо да ревете по анонимните сайтове, или се разберете с мъжете си как ще я карате или се разделяйте.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b9c829854f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Моят мъж също не ми прави комплименти и е такъв типаж не показващ любов. Аз също съм получавала отказ за секс, но вече не предлагам нищо, той си изявява желание понякога.
Думите, които ти казва не са изобщо хубави.
Няма как да го накараш като не иска. Живота не е такъв какъвто си го представяме.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b9c829854f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Аз на моя мъж почти всеки месец му казвам, че са ми свършили парите. Нито ме пита поне нещо, дали да ми даде, нито се сеща. Ако ми трябват пари, продавам някои дрехи и така. Като цяло са малко мъжете издържащи изцяло жените си, повечето са неспособни и месец да ги гледат, да плащат сметки. Пък да платят те почивката, това е невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 67e449df48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   4 - Пропусна да кажеш и нещо друго- има ли въобще нещо добро в този образ? И защо въобще си се събрала с него, че и деца си му дала да ти направи?

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: a1c6627014
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Очевидно мъжът ти не те е взел, защото си много красива. Ако виждаше в тебе привлекателна и сексапилна жена, повярвай, щеше да те сцепва от секс. В живота си просто е направил компромис с тебе, за да не е сам. Доста мъже не откриват жената, която искат. А и да я открият, тя се хваща с друг и така мъжът трябва да се задоволи с нещо по-непривлекателно. Това седи в основата на незаинтересоваността му към теб, за отбягването, за липсата на желание да правите нещата общо и т. н.. Ти си компромис в живота му. А и не бъди толкова сигурна, че не ти кръшка. Всяка седмица може да посещава някое младо момиче, компаньонка, така че ти въобще да не забележиш това.

Суровата истина е, че и друг мъж да беше на негово място, след 35-годишна възраст жените рязко се състарявате първо в лице, после и в тяло и няма как да искаш да заместиш някоя на 20 г., ако си е харесал такава и я поебва от време на време.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 9b3171a633
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   И моите омъжени колежки ежедневно се оплакват. А са млади - в началото на 30-те. Смятай щом от сега се е почнало какво ги чака. Не е само твоя, масово ги мързи да гледат. Аз затова си седя "стара мома" - така ми казват само мъжете, сигурно от злоба че не съм прибрала някой техен побратим да го дундуркам. Не знам и дали бих търпяла подобен търтей в живота си. С годините жените поумняваме и се лъжем трудно. Колкото по-късне се омъжа - ако изобщо го направя - толкова по-малко време подобен бунак ще ми трови живота. Като се замисля сама е най-добре.
ж33

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: d9074e4c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   От 10 до 28. Мога да ти кажа, че явно не си намерила подходящия или са те наранили. Това със "старата мома" си е твой избор. Това с подмятанията не е задължително да е със злоба. Може просто да се опитват по някакъв начин да привлекат вниманието ти. Особено ако винаги изглеждаш супер сериозна или си секси. Мъжа на авторката е типичния балкански мъж, но това изобщо не значи, че всички сме такива. В предишната ми връзка, аз поемах повечето домакинска работа защото тя работеше до късно и не ме е срам от това. Любовта в нейните очи си струва всички тези часове.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 40bc81c1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27 не е нормално 40 годишен, да се занимава с 20 годишни.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 9ea3b6d8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   От "щях да ти купя цвете" до "купих ти цвете" има една любов разстояние.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 8c28cee129
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   От всички жени писали в темата, виждам няколко общи неща. Всичките твърдят че мъжете им са пословично мързеливи и непотребни, че не са достойни за такава невероятна половинка, която освен всички положителни качества е и много умна.
Чак стигнахме до крайности, че всички мъже били такива или че не било нормално, 40 годишен да бъде с 20 годишна.

И някак седя и си мисля:
Защо толкова умни и креативни личности, просветени, знаещи и перспективни са се вкарали в такава ситуация?

Как така заета жена, работеща на макс, взимаща добра заплата, после отиваща да прибере детето, после да почисти, подреди, сготви, някъде междувременно да си направи кола маска, да си направи маникюр, да си направи прическа и още хиляди задължения, има време да влезе в интернет и да се оплаква за положението си?

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: a27f1f9efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Този мъж не те обича. Никой не се държи така с хората, които обича. Оженил се е за теб, защото е искал да има кой да му прави салатата, да угоди на мама и да си му максимално удобна. Ще ти кажа едно, веднъж се живее. Това ли искаш да е остатъка от живота ти, та и по-зле. Днешното време е най-доброто време за жените, защото вече можем да живеем и да се издържаме сами и не сме зависими от някой льольо, да имаме каквато свобода пожелаем и да даваме примера, който искаме на децата си. За съжаление добричките хора ги намират едни паразити, които си живеят чудесно с тях, пък добричките теглят.
На първо време промени тотално правилата на играта - стани верно гадна към него. Който не може да те оцени, когато си добър, заслужава да си лош.
Спри да му слугуваш, вдигни му скандал, започни да се цениш и да се грижиш за себе си и за външния си вид. Започни да спортуваш, да излизаш и да флиртуваш. Чети, образовай се, информирай се, разшири приятелския си кръг, напредвай в кариерата. Има прекрасни мъже, но трябва да има какво да им предложиш освен визия - интелект, душевност, искреност, откритост, подкрепа. Такива вече заслужават да си добричка с тях.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: a27f1f9efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   И още нещо. Най-вероятно видимо го превъзхождаш, затова толкова се опитва да те принизи. Защото се чувства неадекватен. Не е той лидерът. Точно това е причината толкова български мъже да са такива женомразци. Защото не стават за нищо и го знаят и виждат, че жените се справят много по-добре от тях. Тогава най-лесното е да кажат, че жените били боклуци, използвачки или меркантилни. На всички им е ясно каква е истината всъщност.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: de2dd0a283
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Всеки нормален мъж обича, харесва, бива привлечен от момичета и жени. Аз също не правя изключение. Като българин съм дърво и талпа в емоционален аспект. Не мога да говоря на тази тема или ако говоря гледам да има леко хумористичен смисъл. Някога в училище бях пъпчив и гледах да не се набивам в очите на момичетата, криех се на последният чин и се правех на невидим, иначе по -телефона нямаше проблем да говоря със съученичките си Говоря за времето преди социалните мрежи и мобилките. Не съм имал така наречената ученическо любов, времето ми беше разпределяно между училище, джудото, уроците, книгите и така ден след ден. След това казарма за две години, следване и тук вече попаднах на истинска жена, някъде към 10-12 години по-възрастна от мен, бивша млада колежка на майка ми. Някак започнах да излизам от черупката си. На работното ми място преобладаваха жени, някои на моите години, други по -млади. Всичките умни, креативни, културни, четящи, високо образовани, някои спортуващи. Със съпругата си се запознах на студентска бригада, беше влюбване от пръв поглед, поне от моя страна. Умна е много организира, отлична математичка на инженерно ниво, отлична студентка, през цялото следване е вземала стипендия за отличен успех. Винаги съм бил сред умни жени, усещал съм понякога тяхната невидима подкрепа. Мога да кажа, че аз случих на съпруга, но въпроса е дали тя случи на съпруг. Тя е техническа директор в голяма фирма, ръководи на триста мъже. Ползва се с тяхното уважение и самата тя ги уважава като личности и специалисти. Добра домакиня, особено събота и неделя в нея се вселява някакво енергийно чудо. Няма спиране, все едно е робот с ядрен двигател или такъв с двигател с непозната енергия. Като помисля, приготвя бельо и риза за всеки ден от седмицата, които подрежда грижливо на купчета, даже едно резервно, че може да отида на някаква по-делова среща /разбирайте на ресторант с познати/. Обичам я, но не мога да го изразя, винаги когато се опитвам да го кажа, излиза нещо "дървено ", без грам емоция. Писал съм го, мъжът през живото си обича следните жени дъщеря, съпруга, сестра/майка, бабите си. Всички останали той ги желае, влюбва се / това не е обич/, прави секс с тях /какъв мръсник и отвратителен лицемер/, но сърцето му принадлежи на онези жени, които подредени по-горе. Тази тема е безкрайна, но мога да кажа, че свят без жени не може да съществува и не трябва да съществува. Не разбирам мизогонците, как така мразят жени, та те жените са прекрасни. Не ги идеализирам, но по някакъв странен начин всеки човек попада сред такива жени, които съответстват на неговият мироглед, отношението му към тях, неговото възпитание, неговият произход, образование. Това, което съм написал е също "дървено", не мога да се изразявам в писмен вид. Иначе в училище бях отличник, но не пълен и защото не мога да пиша и другарката Иванова ме остави на матура по български език, където по стар обичай изкарах четворка на писмен и отличен на устен. Та и нейният коментар беше, че не е могла да ме научи да пиша, но пък по физика и математика съм бил отличен и аз съм щял с тях да кандидатствам. Чудя се на търпението и обичта, та ме търпи толкова години. и при нас е имало възходи и падения във отношенията ни, като правило причината съм бил аз, ама и Тя е много ревнива, особено когато беше млада. Опитвам се да пооправя нещата като и купя или пръстен или гривна, но златото доста поскъпна, а и тя смята, че има достатъчно. Като правило дъщеря ни, която също е инженер, но софтуерен върви по стъпките на съпругата ми и винаги е на нейна страна. Същото се отнася и до балдъзата ми и племеницата ми. Аз съм малцинство, защото безказармениците / мъжът на дъщеря ми и съпругът на племеницата/ не ги броя за подкрепа и те са програмисти, всичките много добре платени. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 608e3f9f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Много тъжно ми стана като го чета. Аз съм на 31, омъжена щастливо. Но докато моя мъж, през такив гадости съм минала, включително и това, което описваш. Никакво зачитане от него нямаше, нито една мила дума, храната да е готова като се прибере. Всякаш аз не работех, стоях само и си клатех краката.
И още много. Едно от нещата беше, че разбрах, че гледа порно редовно. Беше пълна историята му. Чудех се защо няма секс. Честно, към днешна дата мисля, че е имало и друга в някакъв период.


Най-доброто ми решение беше, че се разделих с него и после открих моя съпруг. Истинската обич се усеща, както и където няма също.

Не виждам причина да си с него. Смяташ ли, че можеш да жквееш така? Аз бих го напуснала. Живот без любов е като да си осъден до края на дните си. А ти имаш шанс да потърсиш любов и внимание. Но няма да е от мъжа ти. Там е загубена кауза.

Защо стоиш? И не казвай децата.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 668f02dfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Всичко това е ясно, но как вие жените демонстрирате любовта си към мъжете си.
Само няколко предположениея да нахвърлям:
-готвите супер здравословно т. е. безвкусно, защото това харесвате, и го карате да го яде, и се цупите ако не го прави. И никога не го питате какво всъщност той иска да яде.
-искате да правите секс само през нощта, след като децата са заспали, защото така ви харесва (набързо) и когато е много вероятно той да е супер изморен по това време и да му е трудно да го направи. И никога не го питате кога на него му е най-удобно да го направи, т. е. той да е в най-добрата си форма (обикновено сутрин, или на обяд).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker