Помощ, дилема! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Помощ, дилема!
преди: 3 месеца, 22 дни, прочетена 853 пъти
Здравейте! Момиче на 19 години съм и ви пиша със следния казус: с приятеля ми сме първи курс студенти в една специалност и ходим от три години. В курса сме двойка за пример, отличници във випуска, общо взето всичко изглежда перфектно и като от някой романтичен филм. Той се държи сме по същия начин като от ден 1, но... Винаги има едно "но". От едно известно време насам просто не усещам тръпка, абсолютно всичко ми идва като по сценарий - вяло и предвидимо. Усещам всяка негова стъпка, дума, мисъл ако щете. Обичам го, не мога да отрека, но просто се държа сякаш съм оперирана от чувства в последно време и много се терзая за това. Отбягвам преспивания, срещи, вечери и всякакви неща, които не са свързани с ученето и университета. Другият проблем е това, че сме в обща компания. Признавам, че на моменти съм си представяла какво би било, ако се разделим и просто се отчайвам, защото ситуацията за един от нас би била пагубна, а именно да остане без приятели, защото всеки би заел само една страна... Наистина не знам какво да правя, вече дори се улавям, че изпитвам симпатии към друг дори да не е редно, просто ме блазни самото чувство на еуфория и на нещо ново и непредсказуемо. В главата ми е една огромна каша... Наистина обичам приятеля ми и не искам да го нараня, но със сигурност усеща как се отдръпвам. Дори преди няколко дни го хванах да поглежда в телефона ми, което е доста несвойствено за него. Просто не знам как да постъпя и исках да споделя мислите си пред някой неутрален. Ако все пак някой стигне до края на историята ми ще се радвам да дадете странично мнение, съвет или нещо просто ей така... Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 21 дни
hash: fdc9a4ef95
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Еднообразие. Правите ли нещо заедно, освен да учите?
Отидете някъде, на хотел, хижа. Или се запишете на танци.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: ad9311abdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нормално е с времето "пеперудите" в стомаха да изчезнат и да не искаш да си "залепен" за половинката си постоянно. Казва и го жена на 30 и във връзка от 9г от които 4 омъжена.
След като ти е скучно и предвиждаш всяко действие на човека до теб, вариант е да попътувате, защото тогава човек изважда много черти от себе си, понякога изненадващи. Направете нещо заедно, което не сте правили и ще ви донесе адреналин (по възможност без алкохол и упойващи вещества). Вървете на картинг, боулинг, джаги, билярд, изиграйте едно Монополи, . Потърси опознаващи въпроси в Гугъл "Въпроси за двойки" и се опознайте пак..
След като момчето се държи добре с теб, ви трябва съживяване на тръпката. Спомни си какво си харесала в този човек.. Ако се разделите, с новия ще е същото след едни 3, 4, 5г.
Дано съм била полезна.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: a7d51d5117
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами младо момиче си и за това мъжете не могат да разберат, че младите момичета не са израстнали интелектуално и не са подходящи за сериозни връзки. Все още ти се живее и е нормално. Аз също съм само малко по- голяма от теб и те разбирам.

Може би връзката не ти дава израстване и сте изпаднали в рутина, и е твърде хубаво, за да е истина. Не те съветвам бързо да се доверяваш на това чувство, един ден много ще ти липсва тази сигурна любов. Просто си млада още и за това.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 0fc4b956e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Просто любовта е отстъпила мястото на рутината. Опитайте да разнообразите връзката ви. Излизайте повече и правете неща който и двамата харесвате, за да върнете тръпката. Секса е нещо което отново може да върне чувствеността. От личен опит мога да ти кажа, че общите приятели в повечето случай си остават приятели. Това не е война да заемат лагери. Нормално е да ти поглежда телефона, все пак ти не показваш с нищо, че искаш да си с него. Момчето все пак има интуиция и разбира, че нещо не е наред така, че седни и поговори с него. Щом все още го обичаш връзката ви е не приключила. Това, че вече се замисляш е началото на края. Това, че имаш симпатии към други говори, че си започнала да изстиваш към него. Не му го стоварвай като гръм от ясно небе, както се случи в моята връзка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: f278b451fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Изчерпали са се нещата. Най-доброто решение според мен е да приключиш с него преди да си изневерила.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 5e7d4722bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами тя историята е банална и се припокрива с 80 % от всичките тук. Няма тръпка, романтика, пеперудките са отлетели, сивота и скука. Връзката е изконсумирана. Иначе приятелят мнооого го обича, всичко му е ок, обаче вече е набелязан следващият тъпкач. Авторката, твоята лав стори с този вече е приключила, остава само да му го съобщиш. Алабализмите с болката и нежеланието да го нараниш и общата компания можеш да ги спестиш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 52a6835820
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   След точно три години влюбването си отива. Прецени добре имаш ли бъдеще с този човек, най-вече дали е грижовен, работлив и лоялен. Защото много кофти мъже ще ти причинят пеперуди в стомаха в началото, а след това ще искаш изобщо да не си ги срещала

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 750a15703c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Млада си и без житейски опит.

Ти в момента искаш тръпки, искаш някакви емоции. Вече си много време с този човек и е трудно за нещо ново, изпаднали сте в рутина.

По принцип момчетата и мъжете, ни е по-добре да сме в еднообразие и предпочитаме спокойствието с партньора, от колкото емоциите.

Ти като млада жена искаш емоции, тъй като ти липсва житейски опит. Като станеш на 25-28 години, след суматите и мъже, които са ти обащевали света и са те лъгали само и само за да спят с теб и после да те оставят, ще искаш точно това спокойно и еднообразно ежедневие от мъжа до теб, но да си сигурна, че те обича и че няма да те остави, както са направили другите.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 5e7d4722bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Баналната тема на вечно незадоволените жени. Поне едно 60-70 процента от писанията тук са подобни. Той е добър, до сега всичко е било ок, тя много го обича, обаче нещо ѝ липсва, пеперудките са отлетели, тръпка няма, романтика и разнообразие, сиво, скучно и предвидимо. За три години се изчерпала връзката. С този- толкова. Да влезе следващия. Вече е набелязан.
Искаш съвет? Ето ти един- раздели се с приятеля си, по-добре ще е и за теб и за него. И по-честно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 894b428e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Парадоксално е, че търсите принцът на бял кон, но когато вече е ваш, искате друг принц. Със сигурност ще се разделите и то по твоя инициатива. Следващият въобще няма да е като първия и ще го зарежеш, защото не е толкова добър. След него ще има други, но с годините ще правиш все повече компромиси с мъжете и накрая ще останеш с последния, който е една класа под настоящия. И тогава ще си кажеш, че е трябвало да си останеш с него, но той отдавна ще има големи деца. Ще се изсмееш гръмко на всичко това, но то неминуемо ще се случи, ако не поумнееш. Жената винаги търси нова тръпка и много, много рядко намира правилният за нея мъж. Това е заложено в нея и тя дори да иска, не може да го преодолее. Затова 99% от обвързаните жени, ще кажат в откровен разговор, че искат да живеят с някой друг. Ако са с него, след време ще искат или друг, или първия.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: d0a4ed2f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   3 години е кратичко време, за да стигнете дотук. Не си се наживяла, а и сте си организирали твърде скучно ежедневие.
Защо не се запишеш на танци, ба спорт, на някакъв курс. Там ще срещнеш нови хора.
Имаш нужда от разнообразие.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: de977fc032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте, чак сега успях да отделя малко време на темата и да прочета всички коментари и с повечето няма как да не се съглася, но просто чувството на предвидимост ме убива. Родителите ми са женени от 22години, дори при тях не виждам такова вяло и рутинно поведение каквото е в моята връзка и това силно ме потиска. И да, вярно, че сега е времето на равенство между половете и така нататък, но нормално ли е всеки път когато трябва да се предприеме нещо, да се направи все аз да го правя: в последно време опитах доста неща, които да върнат пламъка все някак, но така и не реагира, а в същото време видимо ревнува от другия. Явно просто е решил, че съм му в кърпа вързана и спря да се старае. Абсолютно всичко се свежда до работата, хапването, сесията... По съвсем различен начин си представям живота ми в този етап, в момента ми се правят интересни и вълнуващи неща, което очевидно си противоречи с неговите възгледи. Също и още една ситуация, която силно ме възмути - след като една вечер след голямо мрънкане от моя страна го навих да излезем с приятели на вечеря при разходката ни от нищото един човек започна да ни притеснява като дори понечи да ме удари и.. Ами моят човек абсолютно нищо не направи да ме защити. Защо трябваше другите момчета да се застъпват за НЕГОВАТА приятелка? ! Да, може да се е стреснал, но все пак. Мисля, че доста от дамите биха искали до себе си човек, с който да се чувстват сигурни, а не такъв, който при първи скок бяга. Наистина вече не знам как да действам и започвам да се побърквам.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 23632f16c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 13. На теб ти се правят толкова много неща, а боклука викаш не иска. Търсиш под дърво и камък причини с които да го омаловажиш и всичко това, защото не си удовлетворена от много време.
Как виждаш нещата занапред? Че ти ще се промениш или че той ще се промени?
В същото време такива истории са ми най-забавни, когато ти не отбеляза едно негово положително качество и едно нещо, което не е направил като хората.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: e95f9c72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, много се надценяваш. Не забравяй, че той е мъж, а ти си жена, по-нискостоящо същество от него. Тази женска болест-мания за висока женска стойност се лекува чрез пребиване от бой. Явно това ти е необходимо за да се освестиш и да си знаеш мястото. Говориш като равнопоставена с мъжа си, каквато не си и никога няма да бъдеш, дори и друг мъж да те вземе за жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker