Съвет от християни - как да превъзмогна чувствата си към човек от моя пол? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съвет от християни - как да превъзмогна чувствата си към човек от моя пол?
преди: 3 месеца, 6 дни, прочетена 770 пъти
Здравейте. Аз съм жена на 25 години. Бих се определила като бисексуална. Влюбвала съм се досега няколко пъти в жени. Този път е различно... аз я обичам. Тя ми е близка приятелка. Не знае за чувствата ми. Всичко започна, когато се запознах с нея. Тя е християнка. Влюбих се в нея още в първия момент.
След това започнах да ходя на християнски събирания заради нея. Така срещнах Бог и наистина Го обичам. Живея живот на вяра и отдаденост. Той промени живота ми и ме направи нов човек. Тази моя приятелка и до ден днешен много ми помага да раста като християнка(тя е по-зряла във вярата си от мен). Но има нещо, което не мога да изкореня и това са чувствата ми към нея. Аз съм и емоционално свързана с нея, близка ми е и не искам да я загубя. Не мога да й споделя, защото ще я загубя, а и сме в един християнски кръг. Това ще означава да напусна църквата си и цялата си компания.
Опитвам се да се дистанцирам от нея, но просто не ми се получава. Боли ме, когато я виждам с годеника й. Боли ме дори, когато я гледам просто. Боли ме от любовта, която изпитвам към нея. От това, че никога не мога да я имам по начина по който не просто желая, а бленувам. Боли ме, че това ме отдалечава от Бог и изпитвам несигурност в спасението си.
Знам, че има много хора, които са имали различна сексуална ориентация, но са срещнали Бог и Той ги е променил. Отчаяно моля за съвети точно от тези хора, или от някой християнин. Знам за един такъв, който пише коментари под някои теми - ако четеш това, моля те, посъветвай ме нещо. Не ми казвайте, че това е грях - знам го. Не искам това за себе си, не искам да съм далеч от Бог, не го искам.
Знам, че Бог променя хора като мен, гледала съм такива
свидетелства. Искам да промени и мен. Отчаяна съм. Също така, не искам повече да се мъча. А искам да я запазя в
живота си, тя е прекрасен човек и приятел.
Моля админите да одобрят само коментари, които наистина биха могли да са ми от полза. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 6 дни
hash: f366c301db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Обичайте се дъще - Бог не прави разлика между хетеросексуални и хомосексуални.

Прочети в Библията и ще видиш, че Исус съветва да не мразим хомосексуалистите.

Сподели и и ако отговори на чувствата ти - бъдете щастливи.

Не се бори с чувствата си - нито е християнско, нито ще си щастлива, ако се промениш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: dc8d33f789
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   "Моля админите да одобрят само коментари, които наистина биха могли да са ми от полза"

Значи направо могат да ти затворят темата... щото аз не знам какво си представяш "да ти е от полза". Като си християнка:
1) Бог не ти е дал пенис да желаеш сексуално други жени. Нито можеш да я задоволиш, нито дете да и направиш. Бог е създал мъж и жена, с това започва Библията ако не знаеш
2) Доколкото знам е грях да желаеш "жената на ближния". А ти признаваш, че тя си има годеник...
3) Щом си има годеник и е "напреднала във вярата", най-вероятно е хетеро и няма интерес към теб...
4) Пак тъй съм чувал, ама християните се изповядват и търсят съвет /прошка от проповедник, не питат произволни хора в сподели. нет - какво да правя.

Бих те посъветвал да си озаптиш малко сексуалния нагон, защото няма да ти се получи в тая ситуация. Но като цяло ще ти е проблем да задяваш жени на тия "християнски събирания". Сама си създаваш проблемите като хем имаш мераци като лесбийка, хем като силно вярваща... Едно от двете е фалшиви, и мисля че е очевидно дори за теб кое. Най-вероятно заради тая жена си тръгнала да се правиш на християнка, но ако поне малко наистина я обичаше, щеше да я оставиш на мира да си живее живота. Има разлика между похот и обич. Обич значи да си частлив когато другия е щастлив, а ти си нещастна защото тя е щастлива с някой друг. Елементарно е.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 46bc8ef7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен, ако не си го направила се изповядай и свещеника ти може да ти помогне. Иначе аз съм в такава ситуация, но живея с греха и не мога да се откажа от този човек да не е част от живота ми.
На този етап живея с този грях и се моля Господ да ми прости един ден преди да умра.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 39456812a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Отиди в църква, и говори със свещеник и се изповядай!

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: a8433b4927
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Я уточни първо - тая християнка ли е или сектантка? Залагам, че е я адвентистка, я нещо подобни - те обичат да се събират и да си говорят за Исус (известен при по-умерените като Христос). Опипай я някой път и й разкажи за грешните си мисли. При следваща среща давай пак и ще поддаде.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 3219c27041
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Сестро! Насълзяват ми се очите като те чета. Минал съм по твоят път. Пази битката си, кръста си. И най-важното - не се страхувай от истината, особено ако съвестта ти е чиста няма от какво да те е страх! Бог е с нас. Малко са хората като теб, но са солта на земята. Страданието ни осмисля толкова много хора около нас, ако пазиш битката си - ще страдаш, но кръвта на сърцето ти си ще осветява, озарява всичко около теб. Само не изпадай и в прелест - че е кой-знае колко велик този кръст. Напротив, разпространен е все-повече. Издръж докато можеш. Знам, че Бог е казал - който претърпи докрай, той ще се спаси. Аз издържах до 31, дотогава нямах никакви връзки. След гова - с момиче, което за мен пак беше грях - не я обичах. После се оказа, че идеалите ми ме задушават. В един момент самомнението ми, че съм издържал, че видиш ли това че страдам ме прави по-висш ме прекатури. Оказа се, че не съм от квас за монах - усещах си го. Ще ти кажа за моята история. Много страдах по момчета (22-23 годишен когато бях, запмен това са момчета). Имах сърцераздиращи влюбвания, още съм влюбен в хората - сега съм на 32, първото ми много силно влюбване в момче беше на 23 някъде. Иначе от малък съм изпитвал "харесвания".

Борих се със себе си, с помощта на Бог, на определени хора-фарове, които срещах по пътя си. След дълги години - закоравях. Придобих едно твърдо сърце, без да изгубих любовта си към хората, но след толкова много страдание - беше ми все тая. Точно това чувство ме освободи - потърсих Бог и божиите закони не само в религиозните предписания, които, смея да твърдя, за 10на години понаучих (макар и да съм далеч). Но потърсих истината, безстрашието от нея, това да правя на ближния онова, което искам на себе си - в въобще, всички правила... парадоксално, открих психоложка, която да ги следва. Да не е против морала, напротив - оказа се, че е твърдо за неговото съблюдаване в личните дела - май въобще представата ми за психологията - и оттам за хората де юре извън църквата - ми е била много ограничена. Та, след църквата, тръгнах на психолог по съвет на майка си и баща си. Да, бях им споделил. И те насиха кръста, съсипах майка си за жалост. Но сихбеше истина - психологията разкри проблемните момменти от сетството ми само с майка ми. Имахме една вечеря, когато и баща ми и майка ми седнаха на една маса, смед 30 години, и двамата сякаш искаха да е било друго, да са били с мен, но - миналото - минало, влеченията - станали каквито станали.

Извини ме, хаотичен съм. След психоложката имах период на отричане на вярата - не на изборът ми да не бъда хомосексуален, моля те - но на предписанията във вярата. Намерих исгорически факти, които оборваха историчността на библията (виж Йосиф Флавии и трудовете му, писани са 90тте, когато се води че са писани и писанията. Той е човекът, който би могъл да измисли християнството, ако някога изследваш тази хипотеза). Нищо от това не ме накара да се впусна в отношения с момче.


Уви, не мога да пиша повече сега, но с две думи исках да ти кажа - да стъпваш уверено по пътя си! Не се страхувай от истината, бъди бдителна и не се доверявай на всеки и пази съвестта си.

Днес аз имам приятелка, живеем заедно, не очаквах че ще срещна човек, с който така сходно да се разбираме. Наистина е божа работа, но не се опитвай да се месиш в селата на Бог и да му ги изчисляваш - кога кое ще стане. Бъди съвестна и не се самозъгвай. Страдай безстрашно. Ще пиша пак!

М 32

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 30e879430f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Здравей, авторке!

Предполагам, от тези твои думи:

"Отчаяно моля за съвети... или от някой християнин. Знам за един такъв, който пише коментари под някои теми - ако четеш това, моля те, посъветвай ме нещо"

че визираш мен, защото аз често пиша по-дълги коментари в християнските теми. Пиша от собствен опит, защото съм от много години въцърковен православен християнин, имам и Богословско образование и много богат житейски опит... (Стига за мен, че много се самоизтъкнах... )

Ето, чета те, и въпреки късния час - веднага сядам да ти отговоря!

ОК, няма да ти казвам, че това твоето е грях, защото виждам, че ти добре го виждаш и осъзнаваш!

Сега, от думите ти, обаче не става ясно дали си влязла в Православната църква или при протестантите?
От начина, по който пишеш, ми се струва, че по-скоро е при протестантите, затова отговори ми, ако обичаш, първо на този въпрос? Защото това е важно!

(Само ще кажа по този въпрос в момента, че ако си при протестантите - няма как да познаеш Бога, защото самите те не го познават... )
А в момента само Православната църква е пряка наследница на древната апостолска църква и единствена преподава вярно Божието слово!

Решението на твоя проблем е просто за казване, но много трудно и сложно за изпълнение!

ОК - пиша го с големи букви:

ТРЯБВА ДА ОБИКНЕШ БОГА С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ И ДУША, И С ВСИЧКАТА СИ СИЛА И РАЗУМ!

И ДА МУ СЕ МОЛИШ ПЛАМЕННО И ГОРЕЩО ЗА ТВОЕТО ВРАЗУМЛЕНИЕ, И ДА ТЕ ОСВОБОДИ ОТ ОБСЕБВАЩАТА И ГРЕХОВНА ПЛЪТСКА СТРАСТ(дори не мога да я нарека любов) към тази жена!

Това е същността на нещата, разбира се има и някои ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА:

1. Да приемеш кръщение в Православната църква
2. Да се въцърковиш в Православната църква
3. Да се молиш с молитвите от молитвеника сутрин и вечер, и в други случаи, а също и със свои молитви към Бога
4. Да четеш Библията, само Новият Завет, Житията на светиите, и други духовни книги от светите отци на Православието
5. Да водиш православен и духовен начин на живот като помагаш на ближните си и вършиш добри дела, а избягваш греховете и пороците

Когато направиш всичко това, ще си стъпила на правилния път, и след това ще трябва да продължиш да вървиш по него, защото земният живот е непрестанна борба! До смъртта.
Но Бог ще ти помогне!

Има много светци и светици, които са били големи грешници, дори и блудници, а след това са се обърнали към Бога и са изоставили своя греховен живот! Прочети житията на света Таисия(има две светици с това име), света преподобна Пелагия, Свети Бонифаций и преп. Аглаида - но разширените жития, от Свети Димитрий Ростовски - има ги на сайта Православен храм. Съответно датите са на 10 май, 8 октомври и на 19 декември.

Нека тези светци и светици да ти бъдат като светъл пример!

Другият ми съвет е да намериш опитен православен свещеник, който да ти стане изповедник, а и да можеш да ходиш да се съветваш с него по различни въпроси! Защото ще имаш много трудности по своя път към Бога и такъв човек ще ти е нужен!

Като за начало изгледай филма, който аз препоръчвам в много свои коментари: Форпост!
Това е един уникален, прекрасен, потресаващ документален православен филм за отец Михаил, който е основал приют за болни и изоставени деца, подобно на нашият отец Иван от Нови хан.

Няма да давам връзка към него, защото напоследък ги трият: затова просто напиши в търсачката на Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра!

Това е засега от мен. Бог да те вразуми, укрепи и просветли!

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: ddf433a096
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Питай попа в църквата, защо питаш нас?

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 064c41a48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз също съм за варианта да отидеш при някой по-възрастен и духовно опитен православен свещеник, да се изповядаш и да се вслушваш в съветите му.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 1f1193ee7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Бог е създал хората с различна сексуална ориентация. Не знам църквата защо се прави на ощипана. Никой не е гей по собствен избор. Не че няма и хора, които се правят на такива, само за да са интересни де.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: e05f5d5a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Въобще одобряването на тази тема е крайна проява на хомофобия и конверсионна терапия, която е отречена от науката.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: ffe9e97d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Бог не се среща в църква, джамия, синагога и там каквото и да е. Самата дума Бог значи универсал човек имащ знанията за изграждане и разрушаване на всичко видимо и невидимо във Вселената. Животът ни е едно голямо училище смисъла на което е да се учим и надграждаме и допускаме по малко грешки като мисли и действия. Тук на планетата Земя сме най ниски развити забравили своя Създател измислили свои правила и закони и затова страдаме. Така че мила мое Бога е там някъде високо в небесата и там праща благата на земята.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 9dc2a3124d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 16 - За първото - Ок? И какво от това? А второто дори не съм го чувал. Явно е някаква модерна глупост.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 3b60659d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   до 15, прочети Римляни 1:18-32 и ще ти стане ясно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker