Защо повечето хора слагат половете под общ знаменател - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо повечето хора слагат половете под общ знаменател
преди: 3 месеца, 3 дни, прочетена 624 пъти
80% от проблемите на пишещите тук могат да се решат с един прост разговор със събеседника. Жените мислели така, мъжете по друг начин. Толкова ли е трудно да говориш с другия и да се изясните по най-точен начин. Всеки си има своите светогледи, с какво мнението на един коментиращ (повечето от които са псевдо психолози, редпилъри, женомразци и мъжемразци) е по-стойностно от човека, когото се очаква да уважаваш повече - неговото мнение е по-валидно. Не мога да го разбера това. Ако може интелигенцията в сайта да ме просветли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 085ea6114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Да толкова е трудно да говориш. Ако говориш с твоите близки, ще ги натовариш с проблемите си и състоянията си. Пък никой читав човек не би натоварил близките си съзнателно. От друга страна винаги ще вземат твоята позиция, което не е точно споделяне с възможност за съвет.
Да говориш с някой, който е агресивен към теб, който не иска да е с теб, който те будалка по-всякакъв начин пък е ужасно глупаво нещо. Разбира се това казва личният ми опит.
Би било хубаво да можеш да говориш с някой, който е източника на страданията ти, но това може да стане само с крайно зрели хора, които искат да се обичат един друг, но пък ако е така, няма да си причиняват страдание, ще правят компромиси и няма да има нужда да се говори за това. За това съм стигнала до извода, че приказките са хубаво нещо, но не помагат.

Аз забелязвам, че е все по-модерно да има някакъв вид инфлуенсъри, жени представящи се за психолози по социалните мрежи, които с лека ръка раздават правосъдие и квалификации в някакви крайно общи ситуации, в които ще се разпознаят почти всички хора. И има страшно много лайкове и виждаш че има страшно много страдащи хора, които намират нещо за себе си като удавник хванал се за сламка, за думи на човек, който е чист шарлатанин и разчита да изкара пари от страдащи и лековерни хора. Пък то ако ставаше с общи приказки, всички щяхме да сме крайно щастливи.
Иначе съм съгласна, че като имаш проблем се изправяш срещу него по някакъв начин, а не да използваш удобни заместители, защото времето минава и нещата рядко стават по весели.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: b14344069f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Според мен хората не са свикнали, нямали са този пример как да решават междуличностни конфликти, как да подходят спрямо събеседника си и т. н. и това въобще не е проблем само ако става въпрос за интимни връзки. Хората не могат да се справят с проблеми с приятели, на работното място, дори да имат добра комуникация с децата си, което за мен е един голям глобален проблем и пречка като цяло на обществото. Няма съпричастност и разбиране към другите, следователно при настъпило напрежение във взаимоотношенията няма как да се стигне до компромис или осъзнаване на грешка на някоя от страните (в идеалния случай и от двете). От друга страна поради ниско самочувствие или притеснение действията им да не са причина за ескалация, някои хора пренебрегват самите себе си, търпят лошо поведение и не прекратяват взаимоотношенията навреме или не се отстояват. И когато такива хора се съберат със садистични и манипулативни личности всички знаем какво става за жалост.
Ще споделя как аз виждам нещата. При настъпила трудност, неприятно усещане, преживяване или мисъл следва споделяне и логическо намиране на причината защо положението е такова. След това споделяне на тази информация. От отсрещната страна приемане на тази информация. Последвано от действия и от двете страни за справяне със ситуацията, всичко това без груби думи, без подценяване на чувства и мисли, без нападки, обвиняване, жертви и прочее. Ако положението не те удовлетворява, няма желание и/или начин за подобрение напускаш и търсиш по- добро, тъй като животът е прекалено кратък да се занимаваш с глупости и да търпиш незнайно защо нещо с идеята, че примерно "ама те всички мъже/жени и без това са еднакви" и други меко казано ограничени изказвания.
За половете, не виждам смисъл от това. Личното ми мнение е, че главните проблеми на хората нямат общо с пола. Не отричам различията на мъжете и жените, но мисля, че предвид факта, че живеем в общество където срещаме представители на другия пол ежедневно в работа, в личен план, в интернет и т. н. е несериозно да не можем да научим главните различия, да ги приемем като нещо нормално и да продължим да живеем живота си без да слагаме етикет на няколко милиарда души, че не стават само, защото бившият/бившата не е ставал примерно. Според мен хора, които поставят под общ знаменател, обиждат и подценяват хора на база пола им най- малкото идват от нефункционални семейства (още една причина защо не могат и да водят добро общуване мъже-жени). Причината да мисля така е, че ако имаш добри родители и те се уважават взаимно никога няма да си позволиш да кажеш нещо лошо за всички жени като това, че търсят само пари или, че всички мъже мислят само и единствено за секс просто, защото ще уважаваш майка си, баща си и другите си роднини и ако имаш малко интелигентност ще се сетиш, че щом те не са такива няма как да кажеш, че всички са. На практика ако кажеш, че всички мъже са комплексари, мислят само за себе си, не уважават жените и други включваш и баща си в това число, тъй като той е главна мъжка фигура в живота ти. Същото е и с жените. Детството ни(преживяванията, показаните модели за подражание, средата и т. н. )определя голяма част от действията и мислите ни като възрастни и колкото повече го осъзнавам, толкова повече можем да разберем и контролираме сами себе си.
Накратко смятам, че този тип хора не са имали добър пример и нямат нужното желание да видят по- мащабно положението ниско ниво на приемане на мислите и чувствата на другите, което ги отвежда в нефункционални взаимоотношения, вероятно такива, каквито са свикнали да виждат и поради вътрешни несигурности, липса на доверие и подобен пример в живота си не са напълно открити, за да извършват реална здравословна комуникация. Тъй като за нея е нужна уязвимост, честност и чувство на сигурност, че ще бъдеш разбран, а не съден. От своя страна жените по- трудно биха могли да изпитат нужното ниво на откритост ако в миналото са били съдени или имат негативни емоционални преживявания с мъже. От страна на мъжете подобни откритости до голяма степен биха били възприемани като слабост от самите тях и поради това избягват уязвимост, също особено ако са имали неприятни преживявания в миналото
Интересна тема е, надявам се да се произнесат и други подробни мнения, ако някой има критика или мисли, че думите ми не са валидни ще е удоволствие за мен да обсъдим по- подробно къде греша и да видя други аргументирани гледни точки.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 79484e0712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Джендър революцията започва с унисекс модата. По- лесно и примитивно се работи и обяснява в единствено числи, а в последствие и контролира. По- евтино е и задачата за масите е изпълнена. Следва чипиране и препрограмиране като във филмите от преди 20 години.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: c05b6f8fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Един познат ми пусна следното интересно съобщение. """" Фирма, съпричастна към борбата за равенство между половете, търси четири жени за ежедневно разтоварване на камиони с торби цимент""". Силно се надявам да са нормалните торби с цимент от по 50кг, а не тези дамските от 25кг. Някога по време на " тъмният" социализъм бяхме с едно момче от института на комсомолска бригада в строителството. Един ден бригадира, заявява нещо от сорта "Абе вие учените ще товарите цимент". Та тогава изпитах това удоволствие да товариш торби с цимент, защото след това следва и разтоварване. Отиваме на сточна гара, камиона на заден ход и свален заден борд почти се допира до вратата на товарният вагон и купона започва-това са 120 торби по 50 кг. Средно на човек по шестдесет. "Красиво " подредени в редове с торби и ако не греша по седем-осем една над друга, "най-неприятните " са тези, които са на пода, че тогава мускулите на бедрата и кръста са най-натоварени и това се повтаря по шестдесет пъти на човек, а след това следва разтоварване в обратен ред в склада, като се ходи с всяка торба на разстояние към 7-10 метра. Сутрин един и следобед по един камион, и така пет работни дни. Не е теглото неприятно, а цимента, който се завира под дрехите, в носът, в ушите, вдишваш го, попада по устните, него винаги го има върху торбите. Толкова добре се справяхме, че бригадира на бригада цигани, ни предложи да се присъединим към тяхната бригада. На отговора, че сме научни сътрудници, ни попита, каква ни е заплата, и като чуха, че бруто е по към 250-270лв, те се смяха от сърце, защото при тях сме щели да вземаме по 500-600, а каквото "странично" си докараме е за нас. С една дума ни оцениха. Та ще е забавно това иновативно предложение на тази фирма, издържано в духът на, неолиберализма. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: d9e6edf87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А защо си мислиш, че човека срещу теб ще е честен и откровен?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 943d6633af
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Хубава тема за разговор, но едва ли ще добие кой знае каква популярност тук за съжаление. Проблема идва от възпитанието на индивида няма значение било то мъж или жена, но с това не се изчерпва темата. Десетки са факторите влияещи на поведението на повечето хора и не само тук в сайта. Някак си спряхме да възпитаваме истинските ценности в поколенията идващи след нас и в комбинация с това, което върви по касовите медии тотално слага край не човешките ценности. Всеки иска да изпъкне по бруталният начин наложен от съвременните възприятия за човешко отношение. Другото което е било винаги на мода тук в интернет пространството, е че по всяко време можем да си слагаме маска и да бъдем сините на деня, но дали това е така в реалния свят - едва ли. Много е грозно, когато видя някой да споделя проблема си и притесненията си, а по долу в коментарите започва едно плюене, едно гаврене, че сигурно човека споделил това му иде да изтрие темата. И не на последно място е разделението между жените и мъжете и никой не си дава сметка, че един без друг не можем.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 79484e0712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Браво на доктора по философски науки от десантния корпус! Дамския състав колко вагона тухли е разтоварил по Татово време!? В Тухларната се влизаше по заслуги, като уронване престижа на социалистическия морал от късна доба до ранни зори, например в карето на хотел Родина.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 814f2e3182
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А защо поставихте пишещите тук под общ знаменател. Отговорете и ще си обясните

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: fe1d021fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото и "образованието" прави същото. Създаваедно фаршиво и пожелателно усещане за противоположния пол, което в последствие се надгражда до невероятни извращения и резултатите се виждат.
Жените били цветя, нежни, красиви, ценни, умни и силни.
Действителностна е доста по-различна и е добре отрано да се знае.
Мъжете били груби, тъпи и най-вече недостойни.
Изкуствено създадена война между половете, заради която човечеството ще търпи големи загуби.
Когато единия пол се опитва да се изтъкне и да покаже че превъзхожда другия във всички аспекти, нищо хубаво няма да последва.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 5530767272
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Няма как половете да са под общ знаменател, защото единият пол, мъжкият, всячески превъзхожда женския относно създаеване на условия за живот и подържането му. Под общ знаменател може да са само при положение че се касае за репродукция на човешки фактор, и то за сега, защото в бъдеще е възможно женският пол да отпадне от процеса за производството на човешки фактор с въвеждането на искуствената утроба.
Адмирации десантчик, най-после може би си осъзнал, че жените не са способни колкото мъжете във всяко едно отношение и за това граждански закони за женско равенство с мъжкия пол са престъпление срещу природата. Примера с цимента е показателен.
Имаше една песничка, където се отнася за мъжкото превъзходство над женския пол в семейството и не само!
Надявам се нямаш проблем с превода.

"Anything you can do, I can do better.
I can do anything better than you. "

Поздрави от Херкулес!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 8 часа
hash: c05b6f8fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До №7. България няма десантен корпус. Тогава имаше парашутно-десантен полк в Пловдив и отделни парашутно-десантни, непълно формирани батальони на най-различни места. По-точно съм к. т. н., в областта на електрониката. До № 10. Ами продължавам да смятам, че жените са по-ценният пол. Моят живот не е толкова ценен колкото живота на една жена. Когато беше млада, жена ми вдигаше към 60кг на лежанка, а тежеше към 49 кг. Тренирала спортна гимнастика, но това не и пречеше да е пълна отличничка и да влезне във ВМЕИ с пълно отличие. Много добра математичка на инженерно нива, има папка с грамоти от олимпиади по математика и физика. Стеснителна и скромна. Технически директор, ръководи над 300 мъже, но много човечна. Винаги съм защитавал жените. ""Rain, rain, rain in my tears
Measuring carefully my years
Shame, shame, shame in my mind
See what you've done to my life! """ Това е последният куплет от парчето "Дъжд" на Юрая Хийп. Ами харесвам жените, вече е много късно да се променям, а и нямам желание. Жените не трябва да ги разбираш, прости ги уважавай, особено тези, които заслужават и в които си влюбен. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 часа
hash: 5b82dabcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Десятке, пожелавам ти бързо оздравяване

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 5530767272
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Десантчик, много слаб опонент си бе, аз бих защитавал жените със същия патос както възхвалявам превъзходството на мъжете, но защо да го правя, а и те не го заслужават, освен моите жени малко други жени заслужават мъжко уважение. Като казваш че жена ти вдигала 60 кг. от лежанка в млада възраст това за постижение ли го смяташ? Минах 50-те и вдигам 190 кг. в серия три пъти от лежанка, правя още над 100 лицеви опори за около 3 минути, а тежа 101 кг.! Как мислиш, има ли жена която да е по-силна от мен в каквато и да е възраст? Да ми посегне на мен жена, за да ме намушка с отвертка с нож или с нещо друго е невъзможно, защото сама ще си е купила билет за пътуване в отвъдното. Повече от сигурен съм, че тези 300 мъже, които ръководи жена ти са много по-добри от нея в професията. Де да имаше възможност да се състезавам с нея по радио-елестроника, високочестотна техника и каквото ти кажеш, на теория и практика, за да видим кой е по-добър, аз или прехвалената ти специалистка-центурион, от която се страхуват 300-та мъже да не ги накаже, че казваш била много строга.

Поздрави от Херкулес!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker