Не познавам любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не познавам любовта
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3037 пъти
Здравейте хора. Без да се офлянквам направо ще пусна бомбата - на 25 години съм, а все още не съм имал приятелка.
Не съм сигурен защо го споделям... вероятно за да си излея мъката. Не бих казал че търся съжаление или съвети, а по-скоро душевен отдушник - не говоря с моите приятели на тази тема, защото си ме досрамява.

Откъде да започна... може би първо ще ви кажа няколко думи за себе си... от малък съм срамежлив и дори не смеех да си говоря с момичетата, които ми се случеше да харесам, като ученик. Когато станах студент се поотраках и почнах да излизам по дискотеки и купони, но голямата ми, може би първа, любов намерих не в студентски град, а в лицето на колежка от групата ми.

Един мой много скъп и близък приятел (също колега) ме убеди да и призная, че я харесвам, и ето ме мен... носих и цветя за празника на влюбените (съквартирантката и се изненада приятно, но нея я нямаше - жалко), писах й стихотворения, признах и го лично в очите, но уви всичко бе напразно. Просто не бях неин тип и колкото и да я ухажвах нямаше да се получи. Тя ми даде да го разбера.

Сега е момента да вметна, че недостатъка с главно Н, който имам (поне физически) е дребния ми ръст - извисявам се на "цели" 1,63м. над земята. Не позволявам на това да ме депресира, свикнал съм да живея в собствената си кожа, но често си мисля, че именно ръстът ми е основната пречка за взаимоотношенията ми с жените... за съжаление не са много момичетата, които харесват ниски мъже... а може би си го втълпявам сам :)

След като се дипломирах и започнах работа почнах все по-рядко да ходя по купони. Въпреки това, в един силен период, всяка седмица с компанията посещавахме караоке барове. Там съм заговарял момичета, но те или са отвръщали по-скоро хладно, или аз съм се стъписвал от притеснение какво да кажа и сам съм се отказвал от по-нататъшни опити за флирт.

Когато компанията се разформира и спрях да посещавам "светски събития", се регистрирах по сайтовете за запознанства (дотогава това беше немислимо за мен) с надеждата да се случи чудо и там да попадна на подходящата за мен жена... е, излизах на срещи с няколко момичета, но с нито една не се получи химичната реакция на любовта.

Единствено с една от тях излизахме повече от веднъж и след 3тата среща ми призна, че ме харесвала повече като характер, отколкото като мъж.
И в интернет ударих на камък... Е, все още посещавам сайтовете, но изгубих надежда в тях, а донякъде и в себе си.

Какво друго... не съм човек без хобита - спортувам, свиря на музикален инструмент, чета книги... но тези дейности не ми помагат да се запозная с нови хора (жени) и просто нямам толкова социални контакти, а знам че те са най-важни в случая.

Най-много се опасявам от това, че съм гола вода в отношенията с нежния пол - всичко в една връзка ми се струва прекалено сложно и неясно... дори съм убеден, че го правя по-сложно в главата си, но не мога да спра да разсъждавам как да подходя и в последствие да търся грешките си. Това ме докарва до лудост и до още по-голямо объркване.
Буквално не знам, как хората стават близки и почват да "ходят" заедно... нереално е, но е факт.

Другото което ме тревожи е, че прекалено неистово копнея за приятелка. Понякога имам чувството, че ще се хвана за първото момиче, което прояви интерес към мен, като удавник за сламка.
Дори в отчаянието си започвам да си въобразявам, че всяка усмивка е Шанс, вероятност съответното момиче да ме харесва, докато често това са обикновени жестове на любезност и нищо повече.

Пресен пример - наскоро срещнах едно момиче, което ми хареса от пръв поглед и неколкократно очите ни се срещнаха за дълги интервали от време, при което те свеждаше поглед с лека усмивка. Накрая събрах кураж и я заговорих, като и поисках... фейсбук профила :))
В по-нататъшни разговори ми призна, че ме е помислила за ученик, което съвсем ми срина самочувствието и илюзорната увереност че ме е харесала стана на пух и прах.

Струва ми се, че говоря много несвързани работи, но наистина имам много неща за казване наум, а и не знам как да ги структурирам, особено в този късен час.

В интерес на истината не съм с бог-знае-колко хиперболизирани стандарти към жените. Харесват ми момичета с естествена красота, в която намирам нещо чаровно. Харесват ми весели и човечни, скромни момичета, които не мислят само за материални ценности. Харесват ми умните жени. Възхищавам им се.
Честно да ви кажа даже сексът не ми е фикс идея, макар че естествено е също много важен за мен, но като че ли засега изостава на заден план.

Понякога чувствам страшна безнадежност и безсилие от положението си и често съм на ръба между гнeвa и депресията. Решен съм обаче да променя това и да започна да излизам редовно сред нови хора... само остава да си спазя плановете, а историята показва, че в това не ме бива особено :D

Благодаря ви за вниманието и се извинявам ако съм бил неясен или скучен в словоизлиянията си :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd9bfa919e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пич... ебати сложния случай... Сложен затова, защото си изключително интелигентен човек, това е може би най-грамотно написания текст, който съм срещал на тоя сайт. И като правопис и граматика, и като структура, свързаност и логика на мисълта. Също така до много голяма степен си наясно със себе си и имаш обективна преценка за себе си (с малки изключения, вж. по-долу), което много малко хора го могат. Дори мога да се обзаложа какво си учил и какво работиш -- информатик си, или поне някаква друга природна наука. Не за друго, и аз съм такъв и знам, че почти няма "средностатистичеки" хора с това аналитично и систематично мислене, което е нужно, за да си добър в тоя занаят. Анализираш себе си и ситуации около себе си, търсиш причини и грешки ("бъгове в системата"), променяш нещо и тестваш пак.

Това ти е от голяма полза и може да ти бъде от още по-голяма, ако го използваш правилно.

И точно затова недоумявам как може да си се докарал до това положение. Грешката е в главата ти, никъде другаде. Самочувствието ти е на подземно ниво, и това е единственото, което ти пречи. И ти сам си го казваш, в последното изречение твърдиш, че и си бил "неясен или скучен в словоизлиянията си", което няма как да е по-далеч от истината.

И от тук идват всички проблеми: Жените търсят самоуверени и силни мъже, такива, на които могат да се уповават. В трудна ситуация мъжът е тоя, който трябва да вдъхва спокойствие, да казва какво да се прави, да контролира ситуацията и в крайна сметка да изведе семейството си от нея и да го предпази. Такава е ролята на мъжа в една връзка -- едно време във физическия смисъл, в днешно време по-скоро в морален, психологически и финансов смисъл. Затова и мачовците са толкова "вървежни", защото излъчват самоувереност и контрол над ситуацията и околните. Естествено при тях всичко е въздух под налягане, и на всяка средноинтелигентна жена това й е ясно и никога не би се хванала с такъв дългосрочно, но въпреки това като го види и я "присвива корема"... Инстинкт. Жените не мислят логично и по правила, дори и математичките сред тях (познавам доста, вкл. майка ми е такава). Мислят с "корема" си -- демек по интуиция.

Какво значи цялото това за теб? Трудно е да се каже, защото пък самочувствието на един мъж идва от жената до него. Няма мъж без жена, който да е уверен в себе си. Така ни е създала природата, че се допълваме взаимно по един толкова елементарен и същевременно преплетен начин.

При теб това е един омагьосан кръг, от който много трудно ще излезеш. Особено предвид, че си 10 години назад от социалното и сексуално развитие на повечето хора. Това, което мога да те посъветвам, е да не се втурваш към особено "задръстени" да ги наречем момичета, защото и те имат същите проблеми като тебе, с тая разлика, че хептен не са наясно със себе си и в крайна сметка само ще се сдухвате взаимно и нищо добро няма да излезе. Трябва ти жена, която е "в час" с нещата и иска и може да ти помогне да излезеш от дупката си. Не са много такива, но ги има и всеки мъж, който не е роден сваляч, е "минал" през такива.

Това с ръста дето казваш, че не позволяваш да те депресеира -- позволяваш и още как. Сам го определяш като "недостатъка с главно Н". За съжаление това ти е комплекс, но и тука не си сам, познавам двама човека с ръст като твоя, и на двамата това им е голям "кахър".

Но всъщност няма за какво. За някои жени това наистина е главен критерий ("под 1, 85 не ми ги носете"), но за повечето това е само един фактор от много. А на теб това ти е последния проблем, още повече, че за разлика от другите него не можеш да го промениш. Всеки човек си има кусури и това е ОК, ако има и поне същия брой предимства. А ти ги имаш. Замисли се -- има баскетболисти, които са високи колкото тебе, че и по-ниски даже. И въпреки това са успешни и печелят милиони. И то в свят, в който ако си под 2 метра си нисък.

Аз също не съм от високия клас, по лична карта съм 1, 75, но не съм се мерил от години. Приятелката ми е почти 10 см по-висока от мене, като сложи високите токчета (което рядко прави) стават и 15 см. Заедно сме от повече от 5 години и често са ме питали това не ме ли притеснява, било изглеждало странно или дори смешно. Who cares, аз да не седя всеки ден пред огледалото с нея, че да знам как изглежда отстрани. Койт не му изнася, да се оправя.

Тъй, мисля, че достатъчно роман написах. Силно се надявам да съм ти помогнал с нещо. Както казах, не мога да ти дам съвет "прави това, не прави онова", но ти имаш достатъчно акъл да ги съобразиш тия работи сам. Още повече, че в свалките рецепта няма, при някои работи едно, при други друго, трябва да "надушваш" човека насреща си, да го усетиш какъв тип е и от какво има нужда. Някой имат нужда от приятел, други имат нужда от пишка, трети имат нужда от семейство. Всички имат нужда от солиден мъж насреща си.

Успех ти желая от все сърце!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 533be45867
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Ако знаеш колко си приличаме... само дето аз съм 8 години по-голям от теб, преминал през същите терзания на твоята възраст. Не знам какво да те съветвам, защото и аз не успях. На 25 години бях отчаян като теб. Влюбвал съм се няколко пъти - все без успех. След 25-та година започнах да си поставям за цел да потискам това мое желание. Излизах с момичета, към които нямам тръпка, но само и само да не съм сам. Това в началото помага, човек придобива самочувствие и увереност. Но до едно време. В един момент осъзнах, че онова чувство от тръпката за споделената любов продължава да ми липсва и никое от тези момичета, колкото и да са мили и добри не могат да ми го дадат. За съжаление след дългогодишна връзка с такава приятелка, вече се обвързах официално с брак. Сега вече и мечтите ми рухнаха, че някога мога да бъда щастлив.
По това, което чета виждам, че си много интелигентен и наистина заслужаваш да срещнеш Истинската жена. Съветът ми е да не тръгваш с някоя само за да не си сам. Знам, че не издържаш вече, мога да те разбера напълно. Със сигурност ръста ти не е проблема. Има много ниски мъже, както и пълни или с не дотам привлекателна външност, но в любовта успяват. Всичко е до самочувствието. Краткотрайните връзки без чувства могат да ти вдъхнат доверие и за момент да ти помогнат да излезеш от кризата. Но ако нямаш никакви чувства, поддържай връзката наистина в рамките на неангажираността. Знам колко е трудно да си сам, но още по-трудно е да си сам с някой!
Искрено ти пожелавам успех! Няма да ти е лесно и да стане бързо, но хора като теб успяват. Имаш време. Само не бързай и внимавай!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 37ddd0cc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   1) отваряш сайт с обяви и отиваш в секцията "запознанства" оттам в компаньонки, ескорт
2) разглеждаш надлъж и нашир обявите
3) харесваш си няколко пички които те устройват финансово, външно, по местоположение и работно време, надеждност
4) звъниш и се уговаряш
5) отиваш и правиш с тех квото се уговорите и те кефи :)))
6) - повтори от 1 насам колкото сметнеш за добре :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: de9bec8f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мм, разбирам те :)
Като човек висок с мъка 1. 70 знам за какво ми говориш и въпреки че наистина мнозинството жени харесват високи мъже, ще ти кажа, че ти допълнително сам се натоварваш с тази мисъл.
Наистина, външният вид помага много, но има и такива жени и момичета, които ценят отношението, уважението и емоцията. Виждаш ми се интелигентен пич. Едва ли цял живот ще си останеш така. Все някой ден ще срещнеш точната за теб :) И не се отчайвай. Пак ти казвам - положението не е толкова лошо, колкото сам си втълпяваш, че е.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 569ae2947e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Е, аз съм май момичето, което търсиш :D Студентка съм, 2-ри курс.. имам се за сравнително интелигентна/умна (все пак не обичам да се хваля). Абе.. какво да ти кажа - срамежлива съм, също като теб. И аз неистово искам гадже, но за разлика от теб може би съм толкова срамежлива, че дори някой да ме загледа по градския по скоро се питам - сигурно нещо не ми е наред, щом гледа.

Не съм грозна (доколкото са ми казвали), но някак си не ми върви с мъжете. Впрочем и аз съм ниска - някъде към 1.60 см. Имала съм гадже, високо и 1.85 и да втория беше по-нисичък (някъде 1.70 може би). Ръстът не е важен за мен нито толкова килограмите. И аз се надявах да срещна просто едно нормално момче, което да ми е вярно и да ме подкрепя, да ме обича. Но уви.. и аз ударих на камък и честно казано в момента съм доста отчаяна :(
Тони, 20 г.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 17b8384d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има и ниски момичета. Слава Богу, за всеки си има подходяща. Няма да те харесат навярно по-високи жени, но ниските, ще те приемат нормално. Пълно е с такива и те също с комплекси за ръст. А и са хубавки. Не се отчайвай. Ти си мъж в крайна сметка, малък или голям, все тая, все си мъж.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e95b5f0ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Привет от мен, автора съм. Благодаря ви за коментарите (номер 3, не си ме разбрал правилно), ще ги препрочета, за да ги осмисля хубаво.

Към дамата: ако желае можем да разменим координати и да се запознаем. Все пак имаме поне една обща тема за разговор :).
Ще оставя мейл адрес, който използвам рядко. Пощата ми е: ***

Модератор - пускам мейла, но сред като се свържете, моля да съобщите тук, за да бъде премахнат.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dc0380b635
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За пръв път срещам толкова грамотно написан текст тук и съм абсолютно съгласна с първия коментирал.

Самочувствието ти е проблемът, не друго.
По начина ти на изразяване и разсъжденията си личи, че си интелигентен, свестен човек. Може би заради ниския ръст си придобил комплекс, който се отразява на излъчването ти. Хората усещат притеснителността и за съжаление не прощават в повечето случаи, най-вече когато стане дума за свалка.

А повярвай - няма никакво значение колко си висок. Познавам мъже, високи колкото теб (даже и по-ниски, примерно 1.60, 1.58 ...), които благодарение на личния си чар, самочувствие, интелигентност нямат проблем с жените, имат стабилни връзки или, ако са от типа свалячи, съвсем успешно сменят момичетата.

Всичко е до излъчването, до харизмата. Стойностен човек си, но трябва да се харесаш, всъщност направо да си се заобичаш точно такъв какъвто си - 1.63, притеснителен, малко различен от масата. Заобичаш ли се, то веднага си проличава и се усеща, а оттам останалото става лесно, хората сами започват да проявяват желание да те открият :)

А и, сети се за такива личности като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Уди Алън, Джак Никълсън... Ниски, но прекрасни и успешни не само в кариерата си, но и сред жените.

Знам колко абстрактно звучи всичко това, обаче няма друг начин - всичко наистина опира до личната увереност, особено при вас мъжете.

Между другото, ако нямаш против - бих се радвала да си разменим няколко мейла (момиче съм, малко по-млада от теб :)). Знам, че подобен сайт не е най-доброто място за запознанства, а и не му е това целта, но пък ще ми е интересно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 518e25eeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей,

За първи път пиша в този сайт, но наистина ми се прииска да напиша отговор именно под твоята история. Разбирам добре положението, в което се намираш (момиче съм, 23 г. но сякаш си написал всяка моя мисъл). За съжаление и на мен ми е познато чувството на разочарование, което изпитвам след всеки поглед, който съм уловила и в който съм се заблудила, че е породен от нечии истински чувства. Изключително болезнено чувство поне за мен.

За съжаление съм ужасно влюбчив човек и без любов ми е наистина трудно, но искрено вярвам, че на някои хора им отнема малко повече време отколкото при други. Макар често да се натъжавам от тази мисъл успявам да повярвам отново и отново, че единствено любовта е тази, която решава кога и с кого.

Написал си, че имаш хобита, а от написаното от теб оставяш впечатление у мен, че си и интелигентно момче. Според мен проблемът ти не е в ръста ти, който ти описваш като недостатък, а не трябва да е така, Мисля, че просто трябва да преодолееш срамежливостта си.

Смятам, че и ти го осъзнаваш, от личен опит го казвам - наистина е ужасно трудно, аз съм така, тя е част от мен и колкото и да се опитвам всеки път, не успявам да я изкореня поне до някаква степен. Написал си, че планираш да се промениш, и да излизаш по-често. Браво на теб!

Бъди смел, вярвам, че ще успееш да откриеш онова момиче, което ще изпълва всеки миг от остатъка от твоя живот само и единствено с усмивки и щастие! Никога не се подценявай и не подценявай и ситуацията, в която попадаш, никога не знаеш дали следващия поглед, който уловиш в своя посока няма да е на момичето, което в следващия момент ще върви до теб. Пожелавам ти да откриеш любовта - онази истинска и превземаща те любов, която те кара да забравиш за всичко и всички отстанали!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 791699b4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Свържи се с Тони (5-ти коментар) и дано си допаднете. Успех и на двама ви! :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c694a51c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Проблемът ти е, че прекалено надълбока си навлязъл в проблема. Тоест бил си срамежлив(срамежливостта не е просто черта на характера, тя показва че се срамуваш от нещо свързано с личността си(например ниския ти ръст). Тази твоя срамежливост те кара да действаш по начин при който не се разгръщаш пред другите, а обратното - свиваш се и те не могат изобщо да разберат какъв човек си. В случая тази твоя срамежливост се е задълбочавала с годините и ти вместо да решиш проблема и да станеш уверен, си чакал да се случи нещо отвън, което да ти даде самочувствие- например да си намериш приятелка. Обаче то не става, именно поради тази срамежливост и кръгът в който си се затворил се върти и до днес. От друга страна, твоето неистово желание да се случи нещо което да разреши проблема, започва да те изнервя страшно много и започваш да търсиш момиче, като удавник за сламка, мислейките си че ако имаш приятелка всичко ще е тип топ. Е да ама не, дори и да си хванеш приятелка, истинкия проблем(срамежливост) винаги ще ти пречи да бъдеш достатъчно открит и спокоен с нея. От друга страна това да имаш приятелка се е превърнало във фикс идея. Когато нещо стане прекалено важно за човек, той не го получава. Това е така, защото той спира да го възприема като нещо нормално, а започва да му придава такова значение, че трепери и се стяга дотам, случайно да не допусне някаква грешка, която още повече да го отдалечи от желаното. И в крайна сметка допуска хиляди грешки. Виж като си стегнат и изнервен колко трудно върви всичко, а като си спокоен и отпуснат се нарежда от само себе си. Така че извода е че имаш много проблеми да решаваш- на 1во място да си изградиш самочувствие и може би тогава ще започнеш да срещаш хора, които са за теб и с които ще се чувстваш комфортно, а няма да се свиваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e9b16dc15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 1 до 11: По-съгласен няма как да съм с тебе. Получаваш 5 точки :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e95b5f0ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Уважаемият модератор може да изтрие вече e-mail-а ми. Още веднъж благодаря за коментарите, дадохте ми някои нови гледни точки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker