Имам ли право да му кажа "не ми е до теб" ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам ли право да му кажа "не ми е до теб" ?
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 906 пъти
Изживях голям за мен личен проблем, на който нямах решение и бях притисната от време.
Споделих на партньора си за проблема и че съм много изнервена, че не ми е до него, не ми е до нищо и че искам малко да остана на саме със себе си. Просто нито ще съм добра компания, нито искам да не ми е добре и да развалям настроението на отсрещния човек. Той само ми каза, че не трябвало да ми пука за проблема и видно се разсърди.
Днес преобърнах света за да намеря някакво решение, успях на голям късмет и благодарение на роднини да изляза от проблема ми. Първо на него писах. Споделих му всичко, и как камък ми е паднал от сърцето и че вече се чувствам спокойна и добре. Хора това са 24 часа, бях искрена, че не ми е до нищо, имам ли право да искам да остана няколко дни сама със себе си просто за да се успокоя, да търся някакво решение. В случая той знаеше всичко, нямаше как да ми помогне.
Първо на него писах веднага, а той ме упрекна, той бил обиден, бил наранен, избщо не му пукаше, че съм успяла да си реша проблема. Сега го играе на разсърден и на мен ми стана много тъпо.
Имам ли това право да му кажа, че не ми е до него /знаейки причината той/?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 9afb0f301e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Мъж съм и ако приятелката ми каже това, в главата ми ще възникне мисълта, че аз не съм перфектния за нея. Приемам го, че все едно има някой, който може да я утеши във всеки момент и аз не съм този някой, а той появи ли се в живота й - тя ще иска да се раздели с мен. Доста преувеличавам, знам. Реалистично всеки човек си има такива периоди, в които иска да остане сам с мислите си, но не мога да се отърва от тази досадна мисъл. Сигурно и приятелят ти мисли като мен, няма друга логична причина да се сърди

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5631f27153
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Дете е. Вместо да се втурне като мъж и да ти помогне, да те подкрепя, той се сърди, цупи като жена. Такъв ще е и като семеен-Сърдитко Петко.
Определено не е на добре, ако имаш проблем и той не се трогне. Както и да споделиш, че всичко е наред, че ти е олекнало и той пак да нехае. Няма ли емоционална близост, емпатия, никаква двойка не сте.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5affb0a70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Естествено, че имаш право. Разбирам го защо е разсърден, но не е прав. Опитай се да се да му обясниш, че не е, защото не си го искала, а просто си имала нужда от време да намериш решение. По тая логика и ти може да го играеш сърдита, че не му пука, че си намерила решение и че си имала проблем.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: cf54cb7879
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Имаш право от твоя гледна точка, можеш да правиш каквото си искаш. От негова съвсем нормално да е обиден, за това го играете двойка, за да сте заедно в добро и лошо.
Не казването за него значи, че ти не го приемаш за едни неща като партньор и това си чист игнор относно него.
Не можеш да изискваш спокойствие няколко дни просто ей така без причина, без да дадеш обяснения на някой, с който се очаква да градите нещо заедно, неадекватно е това поведение спрямо мен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 657d04c431
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Имаш пълното право. След като не може да помогне, да не пречи. Той е пълен егоист. Вали, гърми, ти трябва да си около него, на разположение, в настроение. Възползвай се от шанса и прекрати отношения с него. За какво ти е това бебе, което има нужда от постоянно дундуркане и не влиза в положение. И в твоята история лошото е било за добро, да осъзнаеш че този не става.
ж, 25

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 58fb460376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи от колко време сте гаджета, умишленно не го наричам партньор, защото партньор в живота е много повече и би трябвало ако беше житейски партньор решенията за личните ви проблеми да вземате заедно, ти обаче си му доказала че той е само сексуален партньор, тоест ползваш го за секс.
Дали е прав да се обиди зависи само от това колко е дълга връзката ви и докаде сте стигнали в взаимотношенията, ако този човек ти е официален годеник, това което си сторила е много обидно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 70863e5765
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ако партньорът ти не може да бъде ПОНЕ емоционална подкрепа... че и сърдит и обиден, хем неможко, хем голям.
Ти си знаеш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: a316ec96c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какъвто и проблем да имаш, не е нужно така да се държиш, проблемите идват и си отиват, а човека до теб не.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 9db0bc9395
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Има и други начини да кажеш, че искаш малко време за себе си.
Пък и дори да не правите нещо кой знае какво и дори само да мълчите, самия факт, че не искаш да е около теб е притеснителен. Би трябвало партньорът ти да ти е пристана. Да може да те прегърне, да си излееш какво ти е, да помълчите гушнати, да поплачеш ако искаш.
Нормално да е обиден и аз да съм и аз бих била. Ако все пак толкова не ти е до никого кажи просто, че искаш да останеш насаме и малко да ти се кротне главата и после ще му звъннеш. Като за това време поне едно лека нощ да му кажеш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 8c876dfe3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Aми, звучи доста грубо " не ми е до теб". И много лесно би преценила, без да пускаш тема, ако се поставиш на негово място. Предполагам, че и ти би се засегнала.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 7d0f9c214f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много условности, много неясноти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: d8ae10bf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Много ясно. Този не е за тебе просто, с това поведение на женчо...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: a65240912e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Имаш право да казваш каквото решиш и той има право да го приема както иска. Имате право и да се разделите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 07b47f89d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ти си имала своя момент, не поясняваш от какво естество е проблема, имала си нужда да останеш сама. И ти си права. Но и той е прав, решаваш си проблема и първото, което е е да му пишеш и да очакваш той да продължава да пита за твоя проблем, без примерно ти да се позаинтересуваш той как е бил през това време и е малко егоистично от твоя страна, ти се дърпаш първа, дай му сега времето да е обиден или да се преструва на обиден от гордост и после нещата ще се оправят, това е негова ответна реакция и е временна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: b6de0b083a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Може да си въобразявам, но оставам с впечатление, че някак фино, меко, тихичко се насажда системно една омраза към мъжете, което може да се определи като мизандрия. Формите, чрез, които се насажда са различни от физическо насилие над мъжете, до системно унижаване и подигравки. Даже най- невинни произведения на изкуството могат да се превърнат като своеобразна форма на мизандрия. Когато съм ходил в командировки в Милано, винаги отивам и се възхищавам на "Дуомо". Чудя се как е съхранена конструктивната документацията в продължение на стотици години, мерните единици, технологиите и т. н. Не съм строителен инженер, а по електроника. До катедралата има така наречената "Галерия Виторио Емануеле". Вътре красиви и скъпи магазини, клубове с ограничен достъп, , заведения. На пода красиви плочки, различни фигури на различни мотиви. На едно място има фигура на лъв с всичките му достойнство. Жените с огромен ентусиазъм отиват стъпват на двете части на мъжкото му достойнство на петата на едната обувка и се завъртат. толкова често го правят, че имаше дупка, може би към сантиметър дълбока и някъде към 10-12 см в диаметър. Даже личи как са сменяни плочките, голямо въртене е паднало. Питам един от италианските колеги и доколкото схванах неговият английски, това било на късмет, жената да срещне мъж, който да ръководи /мачка/, физически да го малтретира , да се грижи за него /като за куче/ и желание да се върне отново в Милано. Но винаги имаше по няколко жени, които се въртяха на петите на спортните си обувки и се заливаха от смях. Бяха от различна националност, даже съм виждал японки и арабки. Ама, че повод за смях да смажат тестисите на лъвът /мъжът/ Определено не е повод за смях. Аз лично винаги съм защитавал и помагал на жени, уважавал съм ги, когато съм имал възможност, ама кой ти го гледа. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 873f062109
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   16. Прав си и не си.
Не се насажда омраза със сигурност. Просто жега е модерно жените да изразяват себе си и да казват нещата каквито са, без да е нужно да задържат в себе си поради морални подбуди.

Логично въпросната и много други реално казват какво искат. Искат той да им угажда когато те искат, да получават подаръци когато те искат, той да е Еди какъв си когато те поискат и от там, него да го няма, пак когато те искат.
В същото време тя е широко скроена, безкомпромисна и уверена в тези умнотии които разправя, само защото е с конкретния мъж, за който тя знае, че колкото и да се сърди (което тя няма да забрави и ще му го върне тъпкано, когато на нев и изнася), той ще направи каквото тя поиска.
Ако е попаднала на мъж на място тоя, сега темата щеше да е съвсем различна и въпросите които я интересуват, щяха да са съвсем различни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 56af740a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Десантчик, разбирам добре какво точно казваш и дори съм съгласна с теб за накояи случаи. Но тук авторката не може да разчита дори на емоционална подкрепа на един ревльо в труден за нея моме т, за това е на "не ми е до теб". Ако тя можеше да разчита поне на изслушване, морална подкрепа, бъди сигурен, че нямаше да се отдръпва от него в такива моменти, а тъкмо напротив. Той и е в тежест, за това при по-сериозен проблем, тя не може да фокусира и разрешава ситуацията, защото ревльо не само не помага, а иска дори в тези моменти целият и въздух за него.
Такъв е моят извод от прочетеното.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 669cbb67c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Имаш естествено, животът си е твой.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker