По-добре късно, отколкото никога, или...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

По-добре късно, отколкото никога, или...?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3039 пъти
Здравейте!
На 35 съм, омъжена, с дете. Със съпруга ми се разбираме добре, рутината не е съсипала брака ни, НО!:

Като всички жени и аз на моменти не знам какво искам и буквално си търся поводи да се заям с мъжа си, което често води до цупене (от моя страна) с часове и безподобен инат (пак мой!), заради който, дори и да знам, че съм в грешка, рядко го признавам! Мъжът ми ме търпи - често се шегува с истериите ми, друг път просто си премълчава.

И така бяхме до скоро - до Юли месец, тази година. Тогава се запознах с един специален човек. В него ме "заслепяваше" фактът, че можехме да говорим на всяка, горе-долу тема, докато с мъжът ми сферата е малко по-ограничена, имаме различни интереси, различни професии.

С другият мъж нещата се задълбочиха. Темите ни на разговор станаха по-лични, усещах интереса му, усещах "накъде духа вятърът" и... се разбрахме да се срещнем някъде по-уединено. Дойде "големият" ден на срещата! Отидох на място, но още с отварянето на вратата съжалявах, че изобщо съм там! За миг, през очите ми минаха като филмова лента всички безкрайно щастливи моменти с мъжа ми, очите му, които толкова обичам, устните, които безбрай пъти съм целувала, допирът му, смехът му... всичко! И осъзнах, че съм един ужасен човек! Извиних се на "другия", врътнах се и си тръгнах без дори да съм влязла и без да дам каквито и да било обяснения!

Осъзнах, че колкото и да си "търся" проблеми в брака, съществени такива няма! Осъзнах, че мъжът ми, в продължение на 11 години винаги е бил до мен, винаги ме е подкрепял и обичал. Но се питам защо трябваше да предприема среща с друг, за да достигна до тези очевадни факти?

Фактът, че нищо не стана и практически не съм изневерила на мъжа си, не ме кара да се чувствам по-добре...

Но изпитвам и малка доза удовлетворение от това, че дори и по този начин, разбрах, че моят мъж е единственият, с когото бих могла да бъда и този, когото обичам и ще обичам, докато двете ни сенки се слеят в една!

Благодаря за прочита и ще се радвам на коментарите ви!

М.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9e36338973
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре си направила хвала за такъв тип жени!!! :P

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 427eba44bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Евала че си се осъзнала! :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 000bc2b482
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти си една страхотна жена! Браво

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1516f994b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Страхотна история, благодаря, че я сподели с нас.
Много се радвам за вас. Желая ти много щастие и любов с мъжа ти. Дано повечето хора си дават сметка какво имат до себе си и не чак, когато сгрешат и го загубят.

:))

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b3d9c7cb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Браво! това се казва жена наясно със себе си

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e7a4b7df73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И какво точно очакваш някой да ти каже, за това, което (не) си направила. Да, от една гледна точка си постъпила добре, като си си тръгнала... но от друга? Ако ''другия'' не те беше пуснал, ако те беше омаял с думи и нещо от сорта и ти се беше поддала? Тогава какво??? После щеше да пишеш тема как се разкайваш, че си изневерила, ама всъщност обичаш мъжа си и т. н. Защо при най-малките проблеми бързате да потърсите друг... не е ли по-лесно да останеш насаме със себе си, да си изясниш кое в съпруга ти не ти харесва и кое обожаваш, не е ли вариант да поговориш с него, ако има по-сериозни неща, които те притесняват?? И като си вземала решение да се омъжваш ще кажеш, че не си била наясно, че няма цял живот всичко да е песен. Не те съдя, но и не ти правя евала! ...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d97826a2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото и рядко да се случва (малко по-рядко от бяла лястовица) и жена може да прояви малко разум. Добре че е било в не твърде късен момент. Изневярата никога не е само спрямо съпруга, изневярата е към семейството. Изневериш ли, изневеряваш и на детето си и на близките, на цялото семейство. Така че си мисли дали някой си е по-важен от детето и семейството, дали го обичаш повече от децата си.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c62950c6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мацка, не разбирам за какво се сдухваш. Първо, че както сама каза, ти технически не си направила нищо нередно.

Второ, и аз съм на мнение, че изневярата не се случва в леглото, а в главата. Но ти и там не си изневерила и последния абзац от историята ти го доказва.

Трето, такава е природата на човека, че винаги иска и се стреми към нещо, което няма. Всъщност това е, което движи света напред. А това, което има, не го оценява, защото то си е там. В този си стремеж човек лесно забравя, че това, което го има, може да го изгуби. И най-напред трябва да го изгуби, или да види пред очите си РЕАЛНАТА опасност да го изгуби, за да го оцени.

Такава е фундаменталната нагласа на човека и няма как при теб да е друго яче. Дори при теб това е сравнително безобидния вариант, защото си се осъзнала навреме. Има хора, които най-напред трябва да изневерят, за да разберат какво имат. Има хора, твърде алчни, които изневеряват редовно и по тоя начин вземат най-доброто и от "двата свята". И чак когато единия свят рухне, опулват очи.

Кой докъде трябва да стигне, за да се осъзнае, е индивидуално за всеки. Аз не съм женен, но съм достатъчно дълго с приятелката ми, за да имам база за сравнение (цифрата е почти колкото при тебе). И двамата сме имали "пориви" към изневяра и по взаимно съгласие на двамата това е ОК, стига от това да не страдат отношенията ни, които винаги са на първо място. И винаги преди някой от двамата да пристъпи към действие, отива при другия, казва за какво става дума, и ако другия е ОК, тогава се действа. Ако има възражения, биеш шута на "външния човек" и всичко си е по старому.

Нямаш представа колко заздравяващо за една връзка действа това. Когато дойдат и ти кажат "така и така, искам да се чукам с еди си кой си", ти пада камък на главата, залива те кофа студена вода, почваш да мислиш и доста скоро си даваш сметка, че в това или онова отношение може би малко си се позабравил, тука си бил нечестен, там си бил нагъл и т. н. Нещата се натрупват.

И като те издрънчат едно хубаво с такива новини, сам си влизаш в пътя и почваш да се бориш обратно за това, което си смятал за даденост, но си спрял да цениш.

Сега тая схема не е за всеки, всичко си е до характерите. Не искам да я натрапвам на никого. Има хора, които като им признаят за изневяра вдигат скандали, искат разводи, озлобяват се още повече и т. н. Трябва да познаваш връзката си и да знаеш какво може да понесе и какво не.

Дали ти ще кажеш на мъжа си за тая случка, си е твое решение, което трябва добре да обмислиш. За мене лично искреността и доверието са на най-най-първо място, и ако единия има проблем, двамата имат проблем, и колкото повече го премълчаваш, толкова по-зле става. Ако към тая авантюра те е подтикнало нещо, което ти липсва в брака ти -- кажи го, защото от мълчене и потискане няма да стане по-добре. Ако просто ти е било любопитно и няма проблем между тебе и мъжа ти... аз пак бих го казал, но както казах, сама си преценяваш.

Във всеки случай да твое място бих бил безкрайно щастлив и не знам от какво се сдухваш -- имаш здраво семейство, щастлив брак, който сега цениш още повече, и на всичко отгоре си "минала метър" :-)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f095d7fa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Радвам се за теб. Свястна жена си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c3e909563
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, отдъхнах си, мислех че ще е поредната изневяра.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f5e08c39c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако искаш да разбереш дали някой те обича - го пусни на свобода. Ако се върне при теб - завинаги ще е с теб.

Понякога живота ни поставя пред изпитания, за да разберем истинската стойност на нещата. Ти си имала свободата да избираш и си избрала да се върнеш при съпруга си. Браво? Няма за какво да се чувстваш виновна. Разбира се, това, че си омъжена не означава, че не можеш да имаш приятели мъже. Успех в брака ти!
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 19d34953fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво си направила всъщност? Спестила си си едно ново преживяване, от което щеше да извлечеш съответния преживелищен опит. Дори изводите, до които щеше да достигнеш след това да съвпадаха напълно с тези, които прокламираш в момента, то първите щяха да са на базата на практика и на реални преживявания, а не на разсъждения и предположения.

На този свят сме за да трупаме преживелищен опит (а не да го избягваме), защото само той е истински и ценен - иначе "теорията" всички си я знаем, даже няколко теории - не една... Никак не са редки случаите, когато човек след нещо преживяно да преобърне представите си за нещата и за живота. Защо? Защото е начтрупал нов, личен преживелищен опит, без който правилната интерпретация на фактите е невъзможна.

Пропуснала си да направиш още една крачка в развитието си, а всъщност то е най-важното. Това едва ли е похвално.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c3e909563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 12)
Ако трябваше да избирам с кого да бъда с авторката или теб, нямаше да избера теб.
И какъв е този "преживелищен" опит да не би да имаш в предвид жизнен опит? !!!
BV

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 290e914c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 8 до 13: "Преживелищен опит" е същото като "имам в предвид" (или "имам на предвид" или "имам внапредвид"...)

По принцип не искам да се заяждам, ама да критикуваш някого за грешки, които правиш сам, изглежда много куцо отстрани...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: cb47de3450
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте :)

Благодаря за коментарите ви. Бих искала да отговоря на всеки един поотделно, но липсата н време не ми го позволява.
И все пак, искам да кажа, че не публикувах историята си с цел да ми се прави "евала", нито животът ми е подчинен на "ако" - то и Елена ако беше някоя грозница, нямаше да има Троянска война, нали така, номер 6?

Особено ми хареса и коментарът под номер 8. Болезнено прав си, приятелю! Но точно с тази човешка нагласа не мога да се примиря. Все пак, осъзнавайки какво се готвя да направя, не съм открила топлата вода, а става дума за неща, за които мога да помисля по всяко време на деноиинощието, без да се стига до изневери. Сдухана съм, защото дори и мисълта, и съгласието ( независимо от резултата) за интимни срещи, в моите представи вече е изневяра!

Снощи говорих с мъжа ми, казах му истината, защото принципно ненавиждам лъжата. Не му стана приятно, но ми каза, че сигурно нещо ми липсва, за да предприемам запознанства и срещи и след дъъълъг разговор, стигнахме до консенсус.

Искам, номер 8, да те поздравя и за схемата, която сте изградили с приятелката ти! При нас не би проработило нещо такова, но със сигурност, връзката/семейството ми не би понесло липсата на искреност, за това и реших да му кажа какви съм ги набъркала. Още веднъж ти благодаря за изчерпателния коментар и ти желая много, много щастие и любов!

Номер 12, "преживелищният", или, както пише номер 13-житейският опит няма много общо с моята история. Имам глава на раменете си и на 35 мисля, че мога да ИЗБИРАМ, когато, разбира се това е възможно, какво да преживея, и какво - не. Ценностната ми система отдавна е изградена и тази случка само доказа, че е така. По твоята логика не трябва да внимавам с пешеходците, когато шофирам, защото ако не сгазя двама-трима, няма да се сдобия с 'преживелищен" опит и изводът ( че човешкият живот е незаменим и никой няма право да го отнема ) няма да е базиран на действителни преживявания и практика, а само на...теория!!! Пиомисли малко..

Още веднъж благодаря на всички ви!
Желая ви много обич и усмивки!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c3e909563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 8)
Благодаря за поправката, научих нещо ново.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 19d34953fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   №12 до авторката:
Ще разбереш какво точно имам в предвид, за съжаление, едва когато "умреш" (както му казваме тука). И не - житейският и преживелищният опит не са едно и също нещо.

"Ценностната ти система" е всъщност амалгама от страх от неизвестното, гарниран с робуване на общоприетото. А "доказателството" Забележителен напредък в духовното си развитие ще постигнеш едва когато се научиш да поставяш под съмнение общоприетото. От тази гледна точка - колкото и пъти да направиш "правилния"(/логичния/подразбиращия се/удоволетворяващ общественото мнение) избор, все някога ще ти се наложи да направиш и обратния... въпрос на карма или на "равновесие в природата" - както искаш го наречи.

Засега обра овациите на себеподобните си (такива като №10), може би имаш и чувството, че си "надвила" и самата себе си. Изживей си радостта от "победата". Но винаги си имай едно наум, и то е - колкото и да си мислим, че сме опознали докрай света и живота, и повече няма нищо, което може да ни изненада, то все ще се намери нещо, което да ни изкара от тази удобна илюзия. И колкото сме по-убедени в горното, толкова по- като гръм от ясно небе ни идва изненадата... А "лошото" е, че с надобряването ни и предизвикателствата, които ни идват до главата, стават по-големи.

Ще разбереш също така, че "истината" е една, но има много нива, и от всяко ниво (на разбиране и осъзнаване) от което я разглеждаш, може да изглежда коренно противоположна на това, което "виждаш" от някое друго ниво.

Това със сгазените пешеходци е интересен казус... Ако го направиш, със сигурност ще се вкараш във филм, който не си и сънувала. Не можеш да отречеш обаче, че от това ще извлечеш уникален и на практика - безценен преживелищен опит (не казвам безболезнен... ). Всъщност, ако е планирано да придобиеш такъв опит, то съответната ситуация ще се случи в живота ти и без да я искаш или замисляш.

№13, изобщо не ме вълнува дали ще ме избереш или не... Осъзнатият човек няма нужда от оценители, партньори, "половинки" и т. н. Той е режисьор на живота си, както и учител, оценител, опора, работодател и т. н. на по-неосъзнатите. Никога няма да го видиш да проси, да хленчи, да търси за всичко някой друг виновен или да подава CV-та. По това ще го и познаеш. Въпреки това всички му се увъртат, понеже подсъзнателно усещат духовната му сила, и му предлагат приятелство, любов, близост, белким и те прихванат нещо от него. Та благодаря за оценката, и ви желая щастие с авторката...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0c3e909563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 12, 17)
О О О, сега разбрах защо си тук ТИ!!!!
ТИ си тук в този изпълнен с дребни грижи на неосъзнати сайт, за да ни спасиш, нас заблудените и низшите недостойни за твоята мъдрост и светлина. ТИ който си извън времето, болката, страданието и битовизмите които властват над нас обречените. Прости моето невежество и глупост, сляп бях за твоята ИСТИНА. ИСТИНАТА, която руши стените в нашето съзнание, ИСТИНА като пречистваш огън изгаряща излишното, ненужното и бурените на преразсъдъци и страхове. ТИ ни донесе светлината на познанието и ни направи СВОБОДНИ.
BV
ПП: Понеже гледам че имаш склонността да се вземаш на сериозно, само да ти кажа - :))) ШЕГУВАМ се

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 38eab964c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   12/17"Защото е начтрупал нов, личен преживелищен опит, без който правилната интерпретация на фактите е невъзможна."

Мили номер 12/17 ценител на "преживелищния опит"( не че има такав дума на български, но лошо няма), означава ли това, че трябва да взема ножа и да се нарежа, или да се изгоря на всички електрически уреди вкъяи, за да стигна до заключението,че това са неща, причиняващи болка? Или мога да оставя обществото да ми обясни,че това рече, гори и да си спестя тея неща?

Трупането на опит е важно нещо, но умният човек няма да си блъска главата, след като някой вече я е блъскал и ще приеме дадената му информация. Така сме се развивали и сме достигнали това ниво до което сме, иначе щеше да е нелепо всеки учен да започва от начало да проверява всичко сам докато стигне до изобретението си (ако въобще стигне), щяха да му трябват двойно и тройно повече годино, защото видите ли той трябва да трупа "прежилищен" опит.

Да се твърди такова нещо е просто нелепо и определено има преживявания, които бих искала да си спестя, и то от чисто моя гледна точка, а не защото сульо и пульо казвали, че не трябвало. Но ти едва ли ще ме разбереш. Приятно чупене на главата, аз моята ще си я задържа цяла, че ми трябва.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: cb47de3450
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей, номер 12

За съжаление не мога да открия разликата между преживелищен и жизнен опит, защото в тълковния ми речник, думичка "преживелищен" просто няма!
Когато умра, едва ли нещо ще разбера, но дори и да е така, нито ти, нито който и да било друг, е в състояние да ми каже какво ще се случи. От "там" никой не се е върнал, за да разкаже какво е, или... бъркам?

Пишеш за "правилния"(/логичния/подразбиращия се/удоволетворяващ общественото мнение)".
Виж, правилата в една връзка се изграждат от участващите в нея. Хич не ме е грижа, дали изборът ми удовлетворява общественото мнение - важното е да удовлетворява мен! Общоприетото съм го загърбила отдавна - още когато започнах връзката си с мъжа ми и всички се вайкаха каква грешка съм правела, колко неподходящ бил за мен, колко голяма разлика във възрастта имаме и бля-бля-бля. Сега, разбира се, са на друго мнение, но и това не ме интересува изобщо.

Също така нямям претенции, че съм опознала света, нито пък живота. Много са нещата, които могат да ме изненадат. Но много са и отрицателните емоции, които чрез избора си си спестих. Накратко, ако бях предприела тази "крачка в развитието си", щях да стана изкусна лъжкиня и лицемерка, в замяна на малко секс с неизвестно качество и безброй безсънни нощи със съвестта ми за компания. Но и това е малко вероятно - нямах желанието дори да започнаа нещо такова, та камо ли да го довърша.

Интересна е теорията ти, но не винаги може да се приложи в практиката.

П.П.: Осъзнатият човек колко добър лъжец е?

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 786c877416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   17 ми ти си си самодостатъчна. що ти са хора и преживелищен опит. викаи си така и си глеи кефа. това че хората в тва време имат някакви ценности не значи че изпускат от живота нещо което ти получаваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ffd94836c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ей страхотно! Поздравления и както сама си написала по-добре късно, отколкото никога! Успех и за в бъдеще и щастлив семеен живот!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a6cc1e39b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От номер 8 до авторката: Много се радвам, ако съм могъл да помогна с нещо, ако ще и само да си подредиш мислите в главата. Още повече се радвам, че разговорът с мъжа ти е минал "успешно". А той Е минал успешно -- никой не скача до тавана от кеф като му кажат такива новини, но по това, което пишеш, разбирам, че е реагирал съвсем цивилизовано и разумно. Точен пич си си взела за мъж. Поздравления за което!

И още нещо: Другото, за което страшно много се радвам, е че си избрала варианта да останеш честна и откровена, вместо да криеш. Малко са такива хора за съжаление, много са пъзльовците/пъзлите.

И на теб ти желая много много щастие и любов занапред!

(П. П. Може да обменим малко координати - интересен човек си, би могло да излезе нещо :Р А и след като вече видя как реагира мъжа ти в такива ситуации, значи всичко е ОК! )

(П. П. П. Горното е майтап :-) )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker