Защо е така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо е така?
преди: 3 месеца, 4 дни, прочетена 1165 пъти
Здравейте, момиче съм на 21 години и си имам приятел, който е на 24. Във връзка сме от 2 години и няколко месеца и както във всяка нормална връзка си имаме своите неразбирателства и караници заедно с хубави моменти. Напоследък се засилиха неразбирателствата и аз започнах да се замислям и да изтъквам положителни неща във връзката ни. Стигнах до следния казус, на който просто заседнах и се чувствам гадно от факта че е така. Ситуацията е следната… За това време, през което сме били заедно той никога не ме е водил на среща. Излизали сме, спрем някъде колата и толкова… Замислих се, че нормалните двойки поне веднъж са ходили накъде двамата и са разчупвали еднообразието, а аз на една вечеря не съм била с него или на едно кино. Всичко е монотонно и еднообразно и имам чувството, че той просто не се сеща за това или не му се занимава да ме изведе някъде (тук не става дума за финанси и двамата работим и сме осигурени и си позволяваме доста неща). Някой път се чувствам гузно поради тези мисли, но мисля че съм правото си. По този начин връзката е в застой, не се чувствам значителна или специална по някакъв начин. Не бих искала да му казвам и да го ръчкам да ходим на срещи и подобни, защото по този начин се обезмисля всичко.
Не знам какво да правя с тази ситуация?
Нормално ли е това да не прави такива обикновенни неща?
Каква би била причината?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 63392956d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не е нормално.
Не го прави, защото не иска да харчи за теб. Крие те един вид. Излизаш му евтино- взима те с колата, или идва, вършите работата и си заминава. Не дава пари за кафета, ресторанти, сладкарници, кина или почивки. Излизаш страшно изгодно. Това за Ганьо е добро дошло. Все иска скромничка, тихичка, евтинка жена, която нищо не иска, само му се възхищава. За него е добре, за теб-не. Така ще свикнеш и за бъдещи връзки- нищо да не искаш, да сте потайни, да нямате социален живот. Да бъдеш покорна и да си мислиш, че така му показваш колко го цениш. Че не си меркантилна, а си с него, защото го обичаш. Робска психика.
Ти да не мислиш, че той не излиза изобщо? Че не ходи по местата, където не те води? Заблуждаваш се.
Прекратявай докато е време. Взел те е за балама. Две години и някакви месеци нито една среща. Защото сигурно си от добрите, тихички момичета, а те са винаги прецакани. За отраканите, шавливи и капризни дават всичко. Това е. Просто искай. И сега и в бъдеще.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 6f1c8a0dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Явно младежа не успява да отгатне какво искаш и очакваш - това е нормално. Не виждам какъв е проблема просто и директно да му кажеш - искам да изелем на заведение само двамата
или искам да излезем на среща или каквото там искат.
Жените много често предполагат, че мъжете можем да отгатнем какво ви е в главата и ако не направим това, което очаквате - да се сърдите. Глупаво е. Ние не сме гадатели, а и мъжкото мислене е по-различно от женското.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 00f7c42402
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ужасна ситуация, когато имаш вятър в ушите.
Преди да ти се отговори е интересен въпроса:
Ти искаш да те изведат тук и там, защото ти искаш, или защото приятелките ти, тези от Фейсбук ги виждаш колко много ги водят и колко са усмихнати на такива места, все едно са грабнали цялото щастие?
Не питам за друго, ами ако те изведат примерно един път в седмицата, това за теб ще са адски щастливи няколко часа.
Но в отношенията между вас, караниците и всички закономерности след това, реално тази среща както я наричаш, не играе никаква роля предвид оставащите часове, в които трябва да прекарвате само двамата.

Ами ско тези срещи хванат да ти бъдат поднесени и ти пак се чувстваш така, както сега, значи ли това че той ще трябва да ги сгъсти, за да ти стане по-добре?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: f0d4562795
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Социално изолирана си от него и позволяваш, тоест: доброволна жертва.
Лошото е, че още не осъзнаваш, хубавото е, че вече поне си задаваш въпроси.
Лесно ще разбереш дали съм права, че си жертва. Върви на кино сама, не му казвай предварително. Като се прибереш, разкажи му развълнувана за филма.
Ако все пак греша (не вярвам) и те попита човешки защо не си го поканила, кажи му очеизвадното: при положение, че той никога не те е канил, никога не сте ходили заедно на кино, си сметнала, че не му харесва, но на Теб-Да.
Обзалагам се обаче, че ще тръгне с "защо не ми каза" като да си длъжна да искаш разрешение, ще те обвини, ще те атакува без значение дали истерично или прикрито манипулативно.
Ако добавиш и, че ще ходиш с колежки на ресторант (на него като не му харесва, не е поканен) и да видиш реакция.
Тогава ще е разбереш, че е контрол, а не друго.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: c90e26495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е нормално да не излиза никъде с теб 2 години, но зададе ли му въпроса защо? Покани ли го ти да идете някъде? Не са само ресторантите, има много културни събития. Купи ли например билети за театър или кино? Да предложиш нещо ти, да дадеш идея, не значи да го ръчкаш. Отказа ли му да излизаш само с колата му и да стоите вкъщи, каза ли, че това ти е скучно и неприятно? Ако само изразяваш съгласие с всичко, което иска той, няма смисъл да мрънкаш и да питаш тук. Връзка се прави от двама и двамата трябва да изразяват своите желания, какво им харесва и какво не. Така както пишеш, ти сякаш си момиче на повикване.
Ние с мъжа ми обикаляхме къде ли не, тогава той нямаше кола и пътувахме с влакове, автобуси, с кораб, не пропускахме различни събития.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 0bd21b9f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Каква е причината за неговото държание няма значение. Проблема е, че ти приемаш the bare minimum. Тоест някакви минимални усилия от негова страна и се задоволяваш трохи. Поради ниско самочувствие и липса на себеуважение. Нямаш никакви изисквания. И си игнорирала червените флагове още в началото на връзката ви. Ти не си учителка, че да го учиш как да се отнася спрямо теб, нито можеш да го промениш. Единственото, което можеш и трябва да направиш е да прекратиш тези взаимоотношения. Не оставай в тази връзка, надявайки се на промяна. И да си губиш времето. Недей! Няма значение какво е било преди и какви и колко хубави моменти сте имали заедно. Важното е сега какво е и как се чувстваш. Ти сама казваш, че неразбирателствата са се засили и не се чувстваш добре. Щом лошите моменти, надделяват над хубавите и щом те кара да се чувстваш зле... Прекратявай! Колкото по-бързо кажеш "не" на неправилните хора, толкова по-бързо ще дойде правилния човек за теб.

Ж

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: da0fc4470d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не е нужно да го ръчкаш, за да разбереш каква му е нагласата по въпроса за срещите. Говори с него, питай го какво му е мнението за това, че не излизате да правите неща заедно. Може просто да не се е замислял по въпроса и да е влязал в рутина. Или да ти каже нещо, което не си очаквала. Опитайте се да установите дали има някаква обща причина за по-честите неразбирателства. Повече стрес на работа? Семейни проблеми? Здравословни? Всичко може да се изговори, не става с гадаене.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 2a076f790c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като ти се ходи някъде ти го покани, нали нямате проблем с финанси?
Никаде не е написано че само мъжът е длъжен да измисля как да разнообрази връзката. Твоето задължение в тази вързка какво е да седиш и да чакаш да те разнообразяват ли?
Тази глупст да те води на среща какво означава, нима като те изведе с колата не е среща? Щом идва да те види е среща, къде ще ходите е ваше ОБЩО решение, не е негово задължение да чете мислите ти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: deba5f9305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Просто си му удобна и си е изградил рутина, която да му е комфортна. Има си някой до него, с който да се занимава и да си прави секс. Видял е, че ще седиш при него и е решил, че няма защо да полага повече усилия, хем си има всичко, хем си му е евтинко..

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: b0468c3396
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ами не е нормално да не излизате никъде. Все пак сме социални животни. А пък и си е удоволствие за мъжа да покани любимата на сладкарница примерно, да и купи една толумбичка и бозичка...

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 8878f88572
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 4.
Ти си жена и пак не разбираш за какво ти говори авторката....
Става въпрос за това че ТОЙ не води НЕЯ на среща.
Не е идеята да ходи на кино или ресторант с приятелки или сама. Това е тъпо, скучно и безсмислено. Идеята е той да й обърне внимание и да я изведе сред хора, независимо къде, мястото няма значение!
Ама... Ти откъде да знаеш тия неща....

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 63392956d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   2, мъжете знаете какво и как да правите. И то много добре. Не сте паднали от космоса, нито има нужда някой да ви казва. Проблемът е, че не искате с добрите момичета, а с някакви натокани. Авторката приема the bare minimum. Явно страда от заблудата как като не иска, се издига в очите на мъжа, как той прелива от любов и т. н. Нищо подобно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 9d0622cf60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мъжете не са като нас. Разбери го, приеми го и ще си спестиш много терзания.
Той разсъждава така: Доста време сме заедно, излизаме, никой не изневерява, няма големи драми значи всичко е наред.
И през ум не им минава, че емоционалната ти среда е разстроена. Защото те просто не разсъждават така.
И много важно - научи се да искаш. Възможно най - ясно и кратко.
Ако му кажеш “Колко би било хубаво да дойдеш с цветя пред нас, да ме отведеш в ресторант, да прекараме романтично…” Няма да те разбере. Ще ти отговори: Да, би било хубаво! Или “ Айде сега романтика ли искаш? ”

Затова си казвай, какво искаш. Мъжете оценяват това.
“Другият петък искам да ме поканиш на среща, да ме отведеш в някой ресторант и после да ходим на кино или да се разходим някъде. Организирай нещо! ”
Готово! Поставила си му задача. Знае какво ТОЧНО искаш. И ако си му важна, ще ти го даде.
Защото мъжете обичат да си радват жените. Когато жена му е усмихната, значи той се справя добре.
И му благодари после с хубав секс.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 456343ce97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е нормално подобно поведение. Много си го изтърпяла.
Стиснат използвач.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 9c4a56a01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не е нормално това поведение. Говори за липса на внимание от негова страна. За него рутината е нещо което му е удобно. Именно еднообразието е това което убива повечето връзки. За мен е нормално да излезете веднъж седмично като за начало на ресторант, кино и т. н.
М 25

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: c90e26495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   С човек се държат така, както той сам е позволил. След като ти нямаш никакви изисквания и правиш каквото той поиска, за какво му е да те води някъде и да се харчи за теб? Той знае, че ще му пуснеш и без да се старае.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 7e1587cdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   А ти говорила ли си с него за тези неща? Но първо внимателно, без драми, без обвинения?

Може да има нещо, което не знаеш - примерно, финансови задължения, които не позволяват. Ползва кола, която сама по себе си гълта доста средства. Може и на родителите си да помага. Наем, заем, спестяване за нещо..? Това, че получаваш относително добра заплата само по себе си нищо не значи.

Като излизате, взима ли нещо за ядене и пиене и за теб? Защото може просто да не обича заведения (а и с тези космически цени навсякъде в последните години вече са почти невъзможни за много хора), но е показателна грижата за другия. Това се усеща винаги. Киното също вече не е за всяко излизане, уви, а и много българи не дават пари за такива неща.

Подаръци получаваш ли, поне по празниците?

Странно е, че са минали 2 години и повече, а ти чак сега си задаваш такива въпроси. И трупаш негативизъм.

Опитай да поговориш спокойно с него за тези неща. Не е задължително да е стиснат и да не цени жената.

Не очаквайте хората са четат мисли, да живеят като вас и каквото очаквате - да става реалност, както го мислите.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: a388a01307
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Да обясня за уж неразбралите- не става въпрос за киното, ресторанта или нещо друго, а за съвместния им живот. Младите хора иска да видят, да опитат, да споделят, да направят нещо заедно, да се срещнат с компания, да заредят някак батериите. Въпросният, дето уж не знае или не се сещал/ още по-голяма глупост/, много добре си прави сметката, няма никакви интереси, няма инициатива. Отиват до точка Б, но не на някой връх, Венеция, концерт и т. н, ами на някоя полянка, дето да помине с минимум усиля и бензин.
Вече няколко теми чета, не мога да повярвам, че има толкова заблудени жени.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: c90e26495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   №19 е с най-точният коментар.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 63392956d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Заблудени жени има, защото са влюбени. Затварят си очите за куп проблеми, защото обичат и вярват, че ще се променят нещата. Тъжна работа. Патят си от чувствата и наивност.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 390c87a42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Нормално, да не ти пука, масово е, свиква се.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 часа
hash: c2475df421
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 14. Хаха, мъжете не сме били като вас, колко удобно.
Как съм живял 40 години в заблуда, а ти си откривател-пътешественик.

14 тя емоционалната среда на такива като вас винаги е разстроена, каквото и да направиш, както и да го направиш.

До 19. Те младите жени и не само искат всичко, значи ли това, че някой им е длъжен в тези им начинания?
Искат всичко, пък не могат нищо. Колкото по-лесно и не изисква усилия, толкова повече го иска.
Ми я си представи че този “комплексар”, на авторката приятелят иска здраво семейство и дете. Я кажи ти как с тези желания ще припокрива дори минимума за отглеждане на такова и на какво ще научиш въпросното.


Все искате и накрая един куп такива теми, че все сте в дупка и ни хората до вас могат да ви смигнат на глупостите, ни червящите се от срам родители.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 часа
hash: 85725156ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Точно за финанси иде реч. Той много добре знае, но явно за него връзката ви е само нещо, временно, а той в това време ще си събира паричките и подгатвя за семейство, което няма да е с теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 114bf2e96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 23 от 14

Не се заяждай с мен. В коментара ми няма нищо нападателно, нито съветите ми са нездравословни.
Да, различни сме. Но младите момичета не го разбират навреме. Една жена веднага ще разбере защо друга е нацупена, един мъж ще каже: те всички и постоянно са кисели.

Пожелавам ти ( ако си нямаш) да се обикнете с някое лъчезарно същество, което пълни душата с лекота.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: c2475df421
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 35, 14 последно.
Всъщност това “ не сте като нас” е много нахвърляно и го приемате като нещо, което не подлежи на обсъждане. Реално украинките, също жени, не са “като вас”, просто защото са в друга ситуация и се налага 3-4 украинки да се борят за един мъж със зъби и нокти, за да направят поколение.

Така че това “като вас” си е чиста проба естествен прираст, като разликата е приблизително 50 000 във ваша полза.
Само че въпреки всичко, това “като вас” като гледам не ви е направило нито умни нито щастливи. И да, една жена спокойно може да разпознае тъпотиите на друга жена, защото 90% сте в една и съща измамна схема лъжейки себе си. Един мъж- балък както все по често си мислите подсъзнателно действа чисто и без задни мисли и не му се иска това “като вас” да включва постоянно сметкаджийство и притегляне.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 776ba4263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Първоначално и аз смятах, че №14 /№25/ хиперболизира случката и прави неверни изводи., но има истина и то не малка в нейните думи. Върнах много години назад някои мои спомени и установих, че половете възприемат едно събитие, особено когато е лично по различен начин. Според мен, жените са като, че ли са по - обединени когото трябва да защитят непозната жена от вербална агресия, отколкото мъжете. Е, не съм Фройд все пак. За жените да поднесеш цветя, особено рози има някакъв имагинерен, за мен неразбираем дълбок емоционален смисъл носят някакъв емоционален заряд. Примерно аз ще се зарадвам много повече на комплект отвертки/не че в къщи няма няколко комплекта/. Това съм го установил много пъти. В института в моят програмен колектив имаше осем жени, а мъжете бяхме само трима, кат при това единият беше безказарменик по здравословни проблеми. Винаги за осми март на колежките купувах рози, никога карамфили/не ги харесвам/, ама голяма радост, то колко целувки получавах. Същото при високо-организираната ми съпруга-работохоличка, много се радва на кокичета, даже в метрото подарих на едно японско момиче две букетчета кокичета, а то горкото беше изумено, но аз героично избягах преди да реагира. При блус с колежка, с която имаш по-близки отношения, та тя го изживява много дълбоко, не, че мъжете не се вълнуват, но не толкова дълбоко. Предполагам, че жените и по-дълбоко и потайно мразят. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: c27af18f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До 27 от 14
Съвсем друго имах предвид. И ето ти доказателство, че сме различни и не говорим сякаш един език.
Може би разликата се определя от водещите в организма хормони. Ние естроген, мъжете тестостерон.
Вие сте логични, прагматични, ясни.
Ние сме емоционални, премислящи, хаотични.
Като начин на мислене, като подход към света изобщо.
Много примери.
Мъж е ядосан и казва: Остави ме намира! И той иска точно това. Но жената започва да нищи проблеми и вие казвате, че ви пилим на главата. Ако при нас нещо не е наред, дори да кажем: остави ме! . Да ни оставят е последното, което искаме. Разбираш ли? И жената, гледайки на света през своята призма и през своя опит, тя именно НЕ оставя ядосания мъж на мира. Особено ако го обича - тя иска да разбере, да помогне, да го накара да сподели, да обсъдят. И той се ядосва повече.
Имам 10 годишен успешен брак. И това с “Остави ме намира! ” го говоря от своя опит със съпруга си. Имаме дъщеря, която е малка още. Но и тя общува така с баща си. Той ѝ казва: Тате, остави ме, уморен съм! И я виждам как започва да го гушка, да се лигосва, иска да играят.
И това е елементарен пример.
Или вечерята. Аз готвя, меся, загубила съм си половин ден в кухнята. Развълнувана. Подредила съм масата. Той идва, хапва и : Да гледаме някой филм! Първия път се разплаках. Казах си, че не оценява нищо и т. н Но ние много се обичаме и много обсъждаме точно тези разлики. Той после ми обясни, че ако наистина не му е харесало е щял да ми каже. Щом си е изял всичко, значи няма проблем. И именно това, че си е хапнал и е предложил после да гледаме филм за него е начин да ми покаже, че е трогнат.
Номер 23 много се засегна от това “не са като нас”, но “и ние не сме като вас” Няма как да бъдем. Не го очаквайте. Възприемаме света различно. Гледаме го през различни очи.

За авторката липсата на инициатива за среща е обидна. И това за нея наистина е проблем. Прекрасно я разбирам. За мъжа ѝ най-вероятно е най-нормалното нещо на света. И няма никаква представа, че нещо я тревожи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker