Връзка с нарцистичен мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка с нарцистичен мъж
преди: 2 месеца, 18 дни, прочетена 818 пъти
Здравейте.

Момиче на 21 съм и от няколко години имам връзка с нарцисист.

Преди половин година разбрах, че партньорът ми е писал на стотици, без да преувеличавам - стотици момичета, като това се случва от ден 1 на нашата връзка, преди това със сигурност също го е правил.

Пише им, разменят си някакви съобщения и накрая разговорите приключват, без да се срещне с въпросните момичета.

Дневно последва различни момичета в социалните си мрежи, след което ги отпоследва след 10 дена и последва нови. Постоянно флиртува с момичета по дискотеки, без да стига до нищо повече - секс или връзка, или каквото и да било. Твърди, че ме обича, в което вече не вярвам.

Лъгана съм за почти всичко и почти постоянно.

Случвало ми се е тази връзка да се отрази зле на здравето и нервната ми система, поради което трябваше да вляза в болница. Той, разбира се, беше много загрижен тогава, но не промени отношението си - за нарцистичните хора ти нямаш значение.

Самочувствието и самооценката ми са изключително зле, тъй като не спирам да се сравнявам с други момичета. Стигала съм до обсесии, в които дори съм им писала, за да ги попитам какво точно се е случило между тях, тъй като често когато го конфронтирам, той отрича до последно, карайки ме да се чувствам луда - например една позната намери тиндър профила му, показах му скрийншот от него, а той до ден днешен отрича или прилага така нареченото gaslighting.

Днес разглеждах свои снимки от началото на връзката ми и сега и виждам колко зле ми е повлияло всичко. Изглеждам много по-зле не само физически, но и психически. Загубих някои приятели, бях в лоши отношения с част от семейството ми заради него - нещо, което, слава богу, успях да поправя, но най-вече осъзнавам как съм загубила себе си.

Няма по-трудно нещо от това да си тръгнеш и за съжаление много хора не го разбират - пожелавам им и никога да не разберат.

Връзките с нарцистични хора са нещо опасно. Разчитайте първите знаци и бягайте от такива хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 133dd7af09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Прочетох само няколко изречения от историята ти, но за те успокоя и да ти кажа истината :Какво му е толкова любовното, ако някой си пише със срещуположния пол(говорим без сърчица и тн, а просто приятелски разговори)? Като си във връзка, да не би да нямаш право да си приятел със срещуположния пол?

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: c5b6912da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Прекратявай. Какви връзки, какви 5 лв?
Като се смята за вървежен, да върви на магистралата.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 955bad88d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ох, трудна работа. Връзката с такъв е изключително изтощителна. По-добре да я прекратиш, преди да те е смачкал.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 3ad6f31082
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Такъв ти е вкуса за мъже. Избирате, избирате и накрая все на такива попадате. Интернет е пълен с такива оплаквания.

Нарцисите по принцип са доста привлекателни, но вие жените не знаете как да ги преценяте. Важно ви е как ви карат да се чувствате в началото и вярвате че ще е така за винаги.

И колкото и да си патите, критериите си остават същите - висок, красив и богат. И да има пеперуди в стомаха... (не той де :) ).

Ако се появи нормален и свестен - "Ами какво да направяяяя, не ме привличааааа. "

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: b84caa499d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   А, нищо ти няма! То ти щом му траеш изневерите на "вървежния" ти приятел години наред значи си достатъчно калена, за да можеш да изтраеш още един рунд от няколко години. Нали е харесван от другите жени, пази си го да не ти го открадне някоя вещица.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 2ec572ed8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз имах взаимоотношения с подобен тип, мога да кажа със сигурност, че такива хора било нарцисисти, социопати или някакво друго личностно розстройство, не се променят. Знам колко е трудно да се преживее такова нещо, чисто психически е много изтощаващо, чувствах се използвана, манипулирана, моят беше патологичен лъжец, винаги имаше какво да извърти, за да звучи достоверно, да те вкара в някакъв mind trip, после да се изкара жертва или да е арогонтен, в зависимост кое му отърва на момента. Ако можех да върна времето назад, това което трябваше да направя е да послушам интуицията си. Но пусти чувства... , а и те добре умеят да пускат емоционални кукички и да те върнат в играта им, когато усещат, че се отталечаваш. Интуцията ми подсказваше, че има нещо което не е наред с този човек. Имах усещането, че е лишен от човешки емоции, но добре се беше научил да ги имитира, за да си получи каквото го интересува от дадения човек- задоволяване на болното му его и нагон. Най-големият срам е когато осъзнаеш, че си дал най-хубавите си чувства, мисли, енергия, отношение на някой, който е гледал на теб като на предмет, от който да лекува счупената си психика. Винаги ми е играл на топло и студено, някаква несигурност и потиснатост усещах в повечето моменти. И той беше женкар, който никога не приключваше и с бившите си, а лъжеше, че не е така. Говореше доста за жени, но някак първично, все едно само външният вид има значение. Той е човек, който гледа да си има по няколко резерви и играе двойни игри и няма никави скрупули да ти внуши как си любовта на живота му, а през това време се сваля и говори същото на други. Едвам успях да намеря сили този път да прекъсна всякакъв контакт с него, иначе съвсем щях да психясам. Страдах много от срам, че си позволих да ми срине самочувствието и да се чувствам зле заради един психопат. Вече две години откакто приключих, още има моменти, в които преработвам това. Желая ти да скъсаш завинаги с това подобие на човек. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: ca3ba937c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Фейк тема !

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: e39963d3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Еми честито... Хвани се с нормален... Не с такъв...

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 01354c4e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 6. Аха, две години са минали, ти вече си 6, обаче ско прочетеш какво си писала, най-вероятно ще си дадеш сметка, че даже не си на финалната права. С такъв плам говориш за него, че ско сега ри звънне, ще тичаш със все сила.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: c5f30df7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Авторке, виж само как ти започва темата:

"Момиче на 21 съм и от няколко години имам връзка с нарцисист. "

Първо: на 21 - отдавна вече си жена, мои познати - семейство и две деца имаха вече на твоите години.

Второ: от няколко години казваш - от 15 годишна ли я почна тая връзка?

Трето: не се ли научихте вече, че не се гледа само външния вид! Той е второстепенното! Важното е: човекът да е подходящ за вас!

Четвърто: не разбрахте ли вече, че в момента, в който се появят подобни червени флагове - такива отношения веднага трябва да се прекратяват!

Спазвайте тези неща - и проблемите ви ще намалеят многократно!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 971a17506f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Психолози с опит не раздават така лесно диагнози.
Ти обаче защо си била с него?

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: a13ee2160b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Наблюдават се все повече такива теми, което не е добре.
Аз съм в същата ситуация и осъзнавам в какво съм се забъркала, обаче засега не знам как ще се спасявам.
Трудното е, че той ме атакува постоянно с приказки за нещата, за които си мечтая (семейство и живот заедно). В същото време тези неща все предстоят, но не се случват. Все чакаме нещо... може би следващата високосна година, слънчево затъмнение или и аз не знам.
Не мога да повярвам, че простичките неща в живота да мен са някаква непостижима цел.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 7e7ee6986c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Бягай. Бягай от този, колкото можеш, даже си сложи и нитро система, за да ускориш бягането си. Да, да си тръгнеш от взаимоотношенията е много трудно, но след време ще си дадеш сметка, че така е по- добре за теб. В началото ще ти е трудно, но после ще започне да ти става по- леко. Човек в една връзка трябва да се чувства добре, особено във връзка като вашата от няколко години. Виж, ако имахте деца и бяхте от 10- 20 години заедно, тогава щеше да е друго, защото при толкова дълги връзки, особено когато има деца, нещата стоят по- другояче, но в такава 'млада' връзка трябва да цъфтиш от щастие, а не да вехнеш психически. Даваш младостта си за психично болен и след време горчиво ще съжаляваш. А докато се занимаваш с този, може да изтървеш много по- подходящ за теб мъж.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 2477d3f032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Фалшива тема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker