Мъжете могат ли да обичат истински - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете могат ли да обичат истински
преди: 2 месеца, 5 дни, прочетена 2147 пъти
Здравейте! Тъй като знам, ние, жените колко лесно се влюбваме, но пък колко истински можем да обичаме даден мъж, ми е чудно и при мъжете ли е така? И те ли обичат толкова много? Просто защото съм забелязала, че в повечето случаи мъжете са непукисти и ги вее вятър на бял кон, out of space са, абе с други думи :ние, жените, преживяваме всичко, а мъжете сякаш не им пука. Та могат ли да обичат истински?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 39a11221a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Не, само вие обичате, само вие се раздавате, само вие сте жертвите.
После пак ми кажете, че женското съсловие има нещо между ушите. Абсолютно загубени животи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: c01acb329a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Да, за разлика от жените!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 96781cb4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Вие преживявате всичко, но в същото време чувствата Ви са от ден до пладне. Поревете два пъти, пък се хванете със следващия. Или направо се хванете за новия докато още не сте разкарали предишния. Мъж когато обича истински обича с години. Иначе нагонът и сексуалното привличане са нещо съвсем различно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Не. Само по филмите, книгите и сериали. Днес обича теб, утре друга. И да си с него, и да не си, все тая. Друга ще намери.
Лъжат и мажат по всякакъв начин, за да им пуснат. Все неоправдани, все неоценени.
Изпитват някакви емоции към жена, която кръшка и го врънка за пари. Тогава вече може да се каже, че уж са влюбени, щато усещат друг мъж по нея и като знаят, че има бая километраж.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: a9339b87e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Нищо в темата не е вярно. Жените са по-емоционални от мъжете, но това не значи, че обичат истински. Жените са като котките, а мъжете като кучетата. Котката е превързана не към стопанина, а към дома и това, което и дава стопанина, а кучето е превързано към стопанина. Ако мъжа престане да е паралийче и спре да дава на жената пари и екскурзии, жената много бързо ще го разобича. То те и затова страшно много жени ходят с пълни изтърсаци и отрепки, само защото те им дават парички и екскурзии. А резултатът от това е общество от уроди, защото такива основно се възпроизвеждат заради жените.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Не. Всички любовни романи са писани от жени за жени. Кажи ми един любовен роман от мъж, изключвам на Спаркс? Аз поне не се сещам за друг автор.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: c377b01c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Въпросът е многопластов и зависи какво разбира авторката под обич. Говоря за моето поколение, ама каква обич към момичетата, като повечето от нас бяхме еталон за срамежливости смотанячество. Та ние бяхме девствени до 20-21 години. Момичетата в емоционалното си развитие бяха поне две-три години пред нас. Както се казва гледай си тренировките по джудо, учи си уроците, чети си книгите, гледай малко телевизия и когато имаш време правете записи със съседското момиче, с което сте израснали от детските години. Поне до двадесет годишна възраст всичко предварително е известно, включително казармата. Завършване на средното образование, кандидатстване, море с родители и есента в казармата. Къде тук място за момиче, ами няма. Влизаш в казармата, а там стотици други момчета като теб, със същите проблеми и изживявания. Е, има тук -там някои по-отворени, но и те си имат проблеми. При тях екзистенциалният въпрос е, какво тя прави, дали не е излезла с някой, дали не върши нещо друго и това ги яде непрекъсната, а от там една крачка до нарушения на дисциплината в армията. Тежки натоварвания--марш на скок, ама какви момичета, та ние миришем на пот, кожа, вакса, оръжейна смазка, по теб автомат, сумка с пълните, манерка, нож, тежки и миризливи, на някаква отвратителна вакса обувки. Размазана кръв, която е изтекла от носът при марш на скока, и засъхнала по буза, и устни, заедно с прахуляка по трасето. Не, че не мислим за момичета когато имаш време, мислим, но не за някое конкретно момиче, а някакъв събирателен образ от съученичка, момиче, което си запомнил, съседче, момиче от филм и всичко това в слято в едно. А и кое момиче ща хареса такъв като нас, освен сестра, ама тя не е това момиче. Сестрите много защитават братята си, даже и когато са по-малки от тях. По принцип мъжът обича следните жени, в следната последователност-дъщеря, съпруга, сестра/майка, баби. Мъжът прави разлика между обич, любов, влюбване, желание. привързаност. Като най-дълбокото и трайното чувство това е обич. Който силно обича, той може и дълбоко и силно да мрази. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: e10c90cd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Само нвкои, изключително рядко.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 049cc52ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Нека позная - ти се разбираш по-добре с мъжете, отколкото със жените?

Моите наблюдения, че и статистиката, показват обратното - на жените хич не им пука, ако някой ги обича. Дори го възприемат като добър случай да се възползват материално и психически.
Там е работата, че вас жените ако ви обичат, не ни възприемате за мъже, най-много за много добри приятели. Откъдето идват и твоите чуденки...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: d8fca9c14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Аз пък съм се питал обратното за жените. Всички жени имате нещо общо и то е, че обичате най-големите боклуци поради някаква причина. Ами такива си ги избирате и хич не ми е жал за вас. Как пък една не видях да се е влюбила в скромен, любвеобилен и всеотдаен мъж.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: a4da3522d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Мъжете обичат много по-силно от жените миличка.

Един мъж като обича е готов да умре за любовта си.

Ние обичаме почти безусловно, защото не ни интересува, дали жената е богата, има ли статут в обществото, колко е висока, какво работи, колко е силна, ще може ли да ни води по пичвки, ще може ли да подсигури финансово семейството и т. н.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 4d0fd6de29
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Що за тъпо обобщение? Мъжете така, пък жените иначе... и мъжете, и жените сме хора и не искаме много различни неща от живота.
На въпроса: да, могат, дали обаче ще обичат теб е друг въпрос

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: b1e9fce2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Могат и също могат да са емоционални.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: b11a5e04ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Адски невежа си.. Ама адски! Нищо подобно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: d04cc9d970
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Ние обичаме също като вас. Просто използваме лявата половина на мозъка си повече и сме по-големи прагматици. Докато вие сте тотално погълнати от емоциите си, които са плод на дясната половина.
Т. е. Вашата любов е омешана с емоции и смяна на настроения.

Да обичаш и да си емоционално превързан са две различни неща. Разбирате го обикновено като станете майки.

Накратко: обичаме ви, както майка обича детето си. Другото е вдетеняване.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: b4fa407b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Някои да, не са много, но има. Има и жени, които не обичат истински. На жените, поради природната роля и майчиният инстинкт, им е по-вродено да са по-грижовни и действащи не чрез нагона си. Мъжете са по-поддатливи на зависимости /алкохол, хазарт, порно, наркотици, побоища, престъпления/поради, което са по-големият причинител за скапване на връзките. Чисто статистически мъжете са по-склонни на унищожение и самоунищожение, но такъв е животът. Има и средностатистически представители, които им е просто удобно да кютат на дивана, а жените им да движат нещата, има и тарикати, които са на принципът, моето си е мое, чуждото-общо. С две думи- най-различни вариации. Много малък е шансът двама души да са равностойни като качества, душевно близки и за капак да са ярко сексуално привлечени и то за дълъг период. Така че, това с истинската обич е по филмите и книгите, животът е по-прозаичен. И е добре да се разбере колкото се може по-рано, за да няма излишни драми от разбити илюзии.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 265e578089
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Не. Преструват се на влюбени и се лигавят докато свалят някоя и я навиват да им пусне.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 3481622ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Да, ама жените не можете... Влюбване и обич са много различни думи.

"защото съм забелязала, че в повечето случаи мъжете са непукисти"

Това са мъжете които ТИ забелязваш...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 22793e72fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Красавците, единствените мъже за които имате очи, не им пука за нищо, защото може да имат всяка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 80818bdeb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Отново идвам да го кажа... Всички такива твърдения от жените за "всички мъже", произлиза от там, че се занимавате само са най-добрите от най-добрите, които са малък процент. А това пък има дава още повече възможност и не им пука за която и да било. Защото лесно може да ви заменят...

Хвани се с обикновен мъж и ще те обича вечно!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: bfb78489f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Темата ти е е като на някой пубер!

Запомни: всеки човек е конкретна индивидуална личност и такива обобщения не са верни и правилни!

Естествено, че има всякакви мъже: и такива, които могат силно да обичат, и такива които са непукисти.

Това, че ти срещаш главно мъже от втория тип - показва, че такива привличаш, защото такава ти е вътрешната нагласа, вкусът и принципите.

Явно си повърхностна. Трябва да се замислиш повече за духовните неща, за Бога и да се въцърковиш в православната църква!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: eaed48da01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Разбира се, че могат да обичат! И когато обичат, се грижат за жената. Грижата - това е най-голямата проява и доказателство за мъжката любов. Да, за грижата може да ама и други причини, но нима и някои от жените не показват и не изказват "любов" поради скрити причини? Когато е истинска любов, то тя си личи и се усеща осезаемо, не може да се сбърка. Просто знаеш, че е любов!
Ж36

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Я виж в реалността колко разплакани, наранени жени има и си отговори дали мъжете обичали.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 9888def5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Към номер 6 - маса класически или сериозни произведения са с любовна история, но не са от типа чик-лит или романтични бози, които се четат в днешно време. Примерно най-известният руски писател от миналия век Владимир Набоков има 7-8 романа за обсебваща любов.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 69a06ef4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Не. Категорично не. Могат да ти свалят звезди дълго време, а накрая да ти кажат "Чао", защото си им омръзнала. Мъжете могат да обичат само себе си.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: c377b01c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Във всеки нормален мъж е генетично е заложено да обича жени. Те са неговата огледална половинка. За добрата, вярна, мила жена, той живота си ще даде без да се замисля. Лично аз с риск да бъда оплют, смятам, че живота на жената е по-важен за продължаването и опазването на човешкият род. По- голямата физическа сила на мъжете, носи и по -голяма отговорност при връзката с жените. Бих искал да пусна едно стихотворение посветено на силните жени. Край мен е имало такива, даже съм женен за такава. Стихотворението съм го пускал и друг път, но много ме вълнува и харесва:

Силните жени са като птици
и често те се реят в самота.
Гори сълза във гордите зеници
и капва тихо някъде в прахта.

Любов даряват, но любов не просят.
Оглеждат се в очите им звезди.
В сърцата женски мъжка сила носят.
Следи оставят, дето са били.

Сами притихват вечер, уморени
от дългата заблуда на деня,
леглата им са празни и студени,
но пълен с нежна обич е съня.

Силните жени са като птици,
понесли на крилете си света,
наказани до болка да обичат,
осъдени на вечна самота!

Автор: Златина Великова

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: ed0a5d8d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Да! :) Ние ХОРАТА можем да обичаме истински.
Намери си мъж. Хубав човек, работен. С който да споделяте радости и да се подкрепяте в трудности. Работещо момче, което ще се грижи за семейството си, ще го пази. С който ще ти е спокойно да си отглеждаш децата.
После имаш само да го уважаваш, да го разбираш и да не си прекалено мрънкаща и обсебваща.
Готово - щастие

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 54e717649f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Мъже може да не обичат по-толкова много пъти като жените, но според мен обичат по-истински. Аз лично много трудно се влюбвам. Трябва наистина жената да си заслужава. Влюбвал съм се два пъти през живота си. Тя беше всичко за мен. Нейното щастие беше един от основните ми приоритети.
М 25

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 0f774931ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   До N: 7 Десанта
Айде да не се произнасяш само и от лична гл. точка, защото нещата са в много допирни точки. И като време и като ментален ресурс, и като извън габаратинен такъв. Нещата опират и много психологически в поколенията и ценностите. Хайде да не се изживяваме на профилактика на личността, защото в днешно време не се случва. Само с профилактика и изречения с обосновки, които са правилни, но не и в практика на днешното време.
И аз така говоря, но в определени моменти и с опраделени хора предвид тяхното ментално положение. Ако ме разбираш.
Жена

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 630e7cb316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Дда, разбира се, че могат, нормално е.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 630e7cb316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Индивидуално е, питаи конкретния мъж, от които се интересуваш, така е точно и ще знаеш отговора, които те вълнува.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   24, и един от романите е за педофилия. Възрастен мъж с малолетна.
Само жена може да напише качествен любовен роман. И Спаркс, но неговите са доста сълзливи. Кой ти говори за чиклит?

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 1f19fccc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Казано е, не можеш и да обичаш и да търсиш комфорта.
Любовта е чувство, което не се контролира и създава много страхове. Често хората бягат от това усещане, защото не са научени да са уязвими, те трябва да командват парада.

Любовта е свободата и превилегията да се чувстваш цял и да не ти е нужно нищо, дори когато нямаш. Чисто по детински, макар и като пораснем, дори остареем, точно за това си мечтаем да сме деца.
Другото е точно обратното, бориш се за по-добър живот с някой, с който можеш да постигнеш това. Имаш всичко, комфорт, възможности и все пак, въпреки че си даваш сметка че всичко е наред, усещаш че си като затворена птица, че все нещо не достига и знаеш, че щом до сега не е стигало, няма да го имаш и занапред, въпреки всичко. От там и колкото и да се опитваш, никога няма да е като онова другото и колкото и да постигнеш, дори да си номер едно, вътрешно ще знаеш че е без значение, защото онова другото го няма.

Много, ама много рядко човек може да има всичко на куп, за малко.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: c377b01c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Уважаема №29, не се произнасям само от персонална гледна точка. Това е един усреден поглед върху тогавашната ситуация, както в училище/завършил съм една от елитните столични гимназии/, още върху момчетата от квартала, в който живея /ж. к. Яворов/, НШЗО, а и в поделението, в което служих, бях ПКВ /старшина-школник/ и командвах още осемнадесет други момчета. Ако Ви е интересно, намерете от някъде една книга на Август Форел "Половият въпрос", въпреки, че ще е доста трудно. Не правете фройдовски пируети. Не виждам какво толкова Ви засегна моето кратко изложение, тогава такава беше реалността. Колкото до ценностите на съвременното поколение, ами то то няма такива. Важното е, чалгата на макс и активни тазовъртенета-гнусничко, но такава е средно-статистическата реалност. Момичетата, които познаваха при следването си във ФРЕ/факултет радио-електроника/ във ВМЕИ /сега ТУ/, както и в института, в който бях научен сътрудник, колежките бяха умни, високо образовани, културни, възпитани, купонджийки. Същото се отнася и до руските млади жени, с които се запознавах при командировките си в бившият Съветски съюз. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: bfef2267eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

35.   Мъж скоро навършващ 31 години съм, с образование и с престижна професия съм. Имал съм между 20-25 жени и да ти кажа, че нито една не съм обичал и не бих обикнал. Имаше жени представящи се за скромни, умни и добри. Имаше и в съвсем другата светлина. Ами колкото повече ги опознавах, толкова повече разбирах, че са напълно еднакви всички и се интересуват само и единствено от себе си. В днешно време за съжаление жената е едно до някъде красиво “изображение”, но отвътре е “прогнила” много. С тези социални мрежи и им “изгни” мозъка, душата я няма.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: f4d29613ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   35 явно и при теб е така, щом не можеш да обичаш и ги сменяш. Не са виновни жените, че при теб работата не се получава.
Аз например не мога да видя хората като лоши, виждам само хубавите им страни.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 6712b0e086
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Любов, за съжаление, не се среща нито при мъже, нито при жени. Истинската любов е да приемеш човека такъв, какъвто е, и да го обичаш, независимо дали той те обича или пък прави това, което на теб ти харесва. Може би най-близко до това чувство се доближава родителската любов, но само в някои случаи, а и да не забравяме, че детето е част от този, който го е създал, така че може да се смята, че обичаш просто едно продължение на себе си.
Това да прекъснеш връзка с някой или да го намразиш, защото ти бил изневерил, например, няма нищо общо с любовта. Хората искат да се притежават, искат половинката им да ги задоволява и да прави това, от което те имат нужда, а това няма никакви допирни точки с чувството любов.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 9888def5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   32, мисля, че не си чела много качествени любовни романи от мъже, за да говориш така; предполагам, че си падаш по съвремени бестселъри, но има и литература извън тях.
(Или си чела, но не ти допадат, което говори единствено, че не са по твой вкус, а не че не са качествени. )
Както и да е, най-хубавите романи са далеч от жанрови, а любовната тематика е била изчерпана преди доста векове, способностите да чувстваме не са се променили, единствено обстоятелствата са малко по-различни..

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: eeec43abe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Естествено, че могат да обичат, но само сексапилните жени, които ги разиграват. Мъжете никога няма да заобичат истински топла и скромна жена, която да ги обича безусловно. Такава те използват само за личните си нужди. Затова после и майките на децата им са к**ви.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   39, кажи един качествен любовен роман от мъж автор. Класики са Гордости предразсъдъци, Брулени хълмове, Ема, Джейн Еър, Птиците умират сами. Писани от жени. От по-съвременните добри са на Нора Робъртс, Даниел Стийл и Диана Габалдон. Ама мъжки любовен автор освен Никълъс Спаркс не се сещам. Споменатият от теб Набоков е прочут най-вече с роман за връзка между чичо и малолетна.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: d51d698d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Според мен мъжете обичат много по-дълбоко и трайно, не изневеряват, търпеливи са, супер даващи - внимание, време, ресурси... Аз 4 сериозни връзки съм имала и всичките аз съм ги прекратявала, защото съм се влюбвала в следващия. Мен никой не ме е напускал и изневерявал досега - само аз съм го правила за съжаление... Говоря за изключително силни, дълбоки връзки между самоосъзнати индивиди с много открити разговори и откритост...
Жена, 36

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 часа
hash: 3c274b23cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   До 41
Пушкин
Макс дьо Вози
Даже Вазов

За мъжете любовта (в литературата) е поезия.
Поетичното изкуство като висша, по-дълбока проява на любовта.
От Шекспир до руските класици
Любов! Страдание! Душа.
Един мъж потопи ли се в любов - умира за нея.
Готов е.

Един наш Ботев имаше по-силна любов. И обичаше една по-голяма жена.
“Мила ми Венето, после Отечеството любя най-много тебе”

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 часа
hash: 9888def5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   39, ето ти един списък от заглавия от известни автори със солидна любовна тематика без да са жанрови клишета от типа, който спомена с тия съвременни авторки, които не искам да коментирам (погледнах какво имам като заглавия в собствената ми библиотека) - Гьоте, Достоевски, Музил, Фитцджералд, Пуиг, Арагон, Флобер:
Страданията на младия Вертер, Бели нощи, Човекът без качества (вторият том), Великият Гетсби, , Целувката на жената-паяк, Орелиен, Мадам Бовари.

Голяма част от произведенията на автори като М. Павич, Х. Джеймз, В. Набоков, В. Юго, Лорънс Дърел, Съмърсет Моъм също може да ти допаднат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 часа
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   44, кажи една книга със здравословна любовна история. Без страдания, изневери, побоища. Джейн Остин била съвременна?
Набоков не ми го споменавай с тази педофилия.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9888def5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Не говорех за Остин, а за съвременните, които спомена (Нора Робъртс, Даниел Стийл и Диана Габалдон). Примерно тази Робъртс е написала уж над 220 романа... Това според теб възможно ли е? За нея работи цял екип драскачи, които бълват скучни клишета стилово написани все едно от четвъртокласник...

Колкото за книга без някакъв конфликт, е, не мисля, че ще намериш подобно четиво в сериозната литература (или ще да е много трудно и ще е отвлечена философска книга най-вероятно; не съм по любовните романи, така че не ми идва на ум в момента нищо подобно, може би се ориентирай към комедиите, ако искаш просто нещо забавно и безобидно).

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 32a3815a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   От 28 до 40. От личен опит ти казвам, аз именно в такива се влюбвам. Жената готова гордо да крачи до мен е това което иска. Прегръдката ѝ е това от което имам нужда след тежкия ден. Не ми трябва манекенка, която след първата трудност ще си тръгне. Искам силна жена да стане майка на мойте деца. Такава която, ако имам нужда да ме подкрепи при трудност. Безусловната любов е нещо което трябва да се заслужи, не бива да се дава на готово, от личен опит го казвам.
М 25

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 1d1c874871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   46, не са толкова книгите, личи си, че нищо не си знаеш. Ти я изкара по-продуктивна от Стивън Кинг, Тери Пратчет и Толкин.
Мисълта ми беше, че любовните, които уж спомена са някакви трагични, депресивни и пълни с убийства, самоубийства. Плюс политика, заговори и войни. Набоков-педофилия и пак убийства. Добри любовни са Гордост и предразсъдъци, Брулени хълмове. Пак има трагедии, но е някакси си по-меко. Само жена може да напише любовен роман, и то въздействащ.
По темата-само мъжете в подобни книги могат да обичат. В реалността са те забравили до час.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 265e578089
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   "Когато един мъж иска да спи с една жена става много нежен с нея". Ърскин Колдуел

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: fffac1a681
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Спомних си за една позната, която на изпращането в казармата на най-любимия, обичан, прекрасен приятел, му каза, че никога няма да го забрави и ще мисли само за него. На 32-рият ден, тя вече беше с друг, забравяйки за войника. Жена със съпруг и две деца изневерява с един, плаче за втория, забравя за втория, преспива с трети, иска да живее с него, зарязвайки децата, само защото третия е с 15 години по-млад. Във всички тя е много влюбена и обичаща. В собствените си очи, тя е прекрасна майка, но заради голямата нова любов, е готова да ги зареже. Тя е напълно убедена, че е напълно почтена, а не лека жена, защото всички тях ги обича не за пари. И ти си мислиш, че жените обичат повече от мъжете? Глупости! Точно заради тази постоянна влюбеност, повечето жени са неспособни да обичат само един мъж. Мъж, който има жена и деца, ще прави секс с някоя, която иска той, или тя него, но няма да си помисли да зареже децата си, само заради новата изгора. Има такива, но са рядкост. Повечето жени днес харесват и обичат един, утре харесват друг, а после друг. Може да не ви харесва всичко това, но е факт.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 69a06ef4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Обичат... ама до време. Реват за деца, а когато им родиш деца, отказват да се грижат за тях, защото "са изморени от работа". Не помагат на жената, не ги интересува нейното щастие. Това каква обич е?

Масово мъжете обичат само себе си. И майка си. Да обичат жена си им е чужда концепция.

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker