Как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да постъпя
преди: 6 месеца, 13 дни, прочетена 806 пъти
Ситуацията е следната:
Ние сме двойка ж28, м30, с приятеля ми сме заедно от 6 години, живеем заедно в мой апартамент от 3. С него си делим битовите разходи, като апартамента е на изплащане (майка ми засега плаща вноската). Предстои ни местене края на тази година в моя роден град заради моята работа. Той е съгласен, с условието да сме под наем- за да не живеем с майка ми, понеже той не я харесва а и тя него, но майка ми няма прогив за да спестим от наем да живеем там. Идеята е да живеем известно време под наем докато спестим за първоначална вноска за жилище. Тук идва проблема: той вече купи на зелено жилище, което вече е готово и ще има вноска 500 лв за него (поне година докато се ремонтира). Заплатата му не е висока-2000 лв. И той ми заяви че не знае как ако няма допълнителен доход ще се справя с вноска, половин наем, половин разходи като се преместим при което иска да рискува със собствен бизнес. Аз му казах ако мисли че няма да се справи да не ремонтира сега жилището за да не се нагърбва с кредит а да изчака. Преди беше споменавал че ако се наложи ще продаде апартамента си за да купим в моя роден град. Подчертавам това е негово предложение аз сама никога няма да предложа подобно нещо. Казах му ако наистина мисли така, няма смисъл да набива пари в ремонт. И той се заинати че при всички положения ремонт щяло да има. Казах - добре, но ако със страничния малък бизнес не потръгне (90% съм сигурна че няма защото преди година пробва подобен бизнес и увисна с кредит за него който и в момента изплаща) и сам казваш че заплатата не стига за разходите, защо да живеем под наем? В крайна сметка това е негово желание. Не би ли трябвало щом сам вижда че няма да се справи, както майка ми е склонна така и той да склони глава и временно да се живее заедно от финансова гледна точка. Излиза че - ако страничния бизнес не потръгне и той открито след като е заявил че не знае как ще се оправи финансово, излиза че аз ще се наложи да плащам и квартира и всичко и защо като има къде да се живее без наема? Един вид аз ще се нагърбвам с наем който всъщност той иска. Не знам според вас правилно ли разсъждавам, но не мисля че е окей това негово изискване за наема и в същото време да казва не знам как ще стигнат парите. Много съм объркана и не знам какво да правя защото не искам всички финансови грижи да паднат на мен. Да не говорим че за първия му опит за малък бизнес и аз му заех доста голяма сума пари, и като чух сега че иска пак да рискува с такъв тип бизнес без въобще първо да каже- ще ти върна парите и тогава ако изобщо остане, вече се замислям дали изобщо ще ми върне парите, не го питам за да не изляза меркантилна един вид но този въпрос се надигна в мен като мух желанието му пак за доп доход

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 5a667b5267
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   "Ти плащай наем и разходи, пък аз ще пробвам бизнес и междувременно ще си ремонтира жилището"... Аммм
Също Не бих била ок на. егово място да живея с майката на половинката, но не бих и искала другият да поема всички разходи за да си правя моето жилище. Ако исках обаче, точно това щях да лъжа вероятно " "после ще го продам за нас"
Той и сега не плаща наем, защото плаваща майка ти.
Мисли... Мисли.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 1515b78f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ти пък защо си мислиш, че иска да живее с майка ти? ! Живял у теб, сега си е купил свое и иска да го ремонтира. Какво лошо има? Нямало да му потръгне бизнеса, откъде знаеш? Врачка ли си?
Не искала всичко да падне на нея. Нали искахте еманципация, пък пак виете колко трудно било. Щом искаш да бачкаш наравно с мъжете, ще даваш. Защо не създадете заедно бизнес?

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: c9689775a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Вие не сте двойка, а съквартиранти и бизнес партньори... В едно семейство няма мое и твое има само наше. И двамата трябва да уважавате мнението на другия, тъй като всяко действие от едната страна дава отражение от другата. Тоест той трябва да се съобрази с теб, че неговите провалени опити нагърбват теб, но и ти трябва да се съобразиш с него. Нещата са взаимни няма как просто.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: c03fa3c316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Май трябва да извадиш на една екселска таблица всичките ви апартаменти и начинания :)... Някаква огромна каша е цялото нещо.

Иначе да, абсурдно е да си мислиш, че понижаваш риск, като започваш рисков бизнес. В тая ситуация която е в момента - голяма инфлация, войни, политическа каша... започването на бизнес които иска инвестиция на пари е самоубийство според мен. Но много млади хора си представят, че само трябва да имат инициатива, да отворят собствен бизнес, и парите ще потекат. Вече е "демокрация"...

В такава ситуация никой не може да ти каже какво да правиш. Модерните взаимоотношения са също каша. Това понятие "двойка", не знам какво значи. Хора които правят секс? Еми да, силно си се обвързала финансово с човек който може утре да ти каже чао и да те остави със заеми. Много хара не разбират какъв е смисъла на брака. Еми просто е - финансов е. Поне навремето е бил такъв, вече е проформа. Защото когато финансите се оплекат по тоя начин, трябва някакъв договор, гаранция и за двете страни.

Бракът днес също не работи, защото хората в миналото и днешните имат много различни проблеми. Навремето е било физическо оцеляване. Семейството, общността е трябвало да стискат зъби да намерят начин да се разберат. Днес и двата пола, особено жените, са недоволни и от най-малките неща. И поради глобалния свят, си представят, че там някъде винаги има по-добра партия за тях.

Та заключението е - всеки трябва да гледа да е финансово независим. Никакви пари просто така, никакви финансови взаимоотношения повече от това да си делите разходите. Това се отнася и за мъжете, и за жените.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: af1ae92fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Замисляла ли си се, че ако се скарате за нещо, ти пари от него няма видиш никога.
Използва те.
Да си прави бизнес, но след като ти върне парите.
Той не взема голяма заплата, но има големи амбиции.
Държи се като егоист.
Защо търпиш!?

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: d2a0bd98b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да живеете смайка ти е гупаво, преди 50 г. е било нормално, днес не. Това ще се отрази зле на отношенията ви, които и без това са миш маш. Майка ти, защо ми плаща сега апартамента?
Отивате в родния ти град, всичко е ново за него, та и при майка ти насаден, за теб добре при мама, всичко познато. Продавайте го този апартамент, нали няма да живеете в този град. Мисли как да сте самостоятелни, а не как да видите на някой друг.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: bc0fc37619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Той ще си изплаща вноската за апартамента, а ти ще изплащаш наем, сметки и храна. И ако се разделите? Той ще си има апартамент, а за теб ще останат сметките и разходите! Мисли!

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 05c8e382d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката до номер 6
Не съм казала да живеем постоянно с нея, а временно-1/2/3 години най-много, за да спестим пари за наш си апартамент. Не мога да продам този, в който сега живеем, защото не съм само аз собственичка а сме няколко роднини, в случая само майка ми плаща вноските за момента защото тя получава наем от друг имот и с него покрива вноската, един вид помага. Аз именно мисля как да сме самостоятелни, но не мисля че е редно да изисква да сме под наемми да казва не може да си го позволим.

До номер 2:
Сигурна съм че този малък бизнес който иска да започне ще се провали именно защото преди година го започна същия, остана с кредит и фалира. Именно зстова не е добра идея според мен. Второ къде съм казала че няма да работя заедно с него и тн, напротив- казах че идеята е да спестим за наше общо жилище, затова според мен ако сме при майка ми известно време а не под наем едно излишни 5-700 лв вместо да се дават под наем отиват спестени и ще стане още по-бързо купуването на наше жилище.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 05c8e382d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката до номер 5:
Да това също са ми притеснения. Парите му ги заех защото банката не му отпусна достатъчно кредит за малкия бизнес преди година, и му дадох още за да му стигнат. Както казах вече фалира, увисна с креди, пари не видях. Само повтаря как като изтегли ипотечния ще покрия потрбеителски и ще ми върне и моите. Знам че в семейството няма мое и твое, затова му казах когато прецениш тогава. После сам каза - ще ти давам вс месец някаква сума лека полека да ми ги връща, отново казах- както прецениш, реално изобщо не го притискам за тези пари, но той не си спази думата, нищо не ми изплаща всеки месец. Проблема тук е не сумата а че не си спазва думата, която сам е дал, аз реално никога не повдигам въпроса за тази сума. С тези негови приказки обаче как щял да пробва пак същия бизнес вече леко започнах да се замислям дали въобще ще ми ги върне, и не мисля че е егоистично, защото аз първия път повярвах в него помогнах му дадох му но той не помисли за мен, а пак е готов да жертва пари за себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 3ec5387113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Разкарай този използвач.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 86dcfca027
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Доколкото разбрах ти имаш вече един апартамент и той има един. Защо не ги дадете под наем и с наемите спокойно ще плащате ипотека за общо трето жилище. Глупаво е да държиш заключен апартамент и да пропускаш ползи. В момента средна двустайка в нормалните квартали на София е в порядъка на 1000 лв. наем.

 
  ...
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 243be63303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До номер 11- моя апартамент това е идеята- да се даде под навм, но не може още 2-3 години защото брст ми е студент и ще живее там докато завърши. Неговия поне година -година и половина няма как също защото ще тече ремонт- току що е построен блока и си е за основен ремонт няма нищо вапртамента му. Не е проблем вноската за моя апартамент-проблем е неговата вноска, която той заявява че след нея няма да му остават пари а държи да сме под наем.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 5b63192d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абе, авторке,

Какво се обясняваш на хора, които не могат да четат с разбиране!?
Нито пък се интересуват да помогнат!

Аз мисля, че щом не може да си позволи да е под наем- няма да е под наем- очевидно е!
Къде да е- ми да си реши, и да ГО НАПРАВИ! И то НЕ САМО с ТВОИ пари! А макс с 50% твои пари! И то след като ти върне заема!
Не, не сте семейство, парите ви не са общи все още!

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 5ab57b2a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, че е егоист и използвач е ясно.
От теб зависи как ще процедираш, дали ще пиеш една студена вода за парите до момента или ще му дадеш възможност а те завлачи с още.
Но да набутваш когото и да е да живеете с майка ти... И казваш 1, 2, 3 г, от една до три години има поне 2 г терапия при психолог и/или много семейни драми и скандали.
Сещам се за един само лек намек преди години от мъжът ми да живеем с майка му (имам собствен дом, който се предполагаше да дадем под наем, а живеем в чужбина иначе) - на мига без изобщо да отговарям каквото и да е се обърнах, извадих куфар и го питах той ли иска да се изнася някъде с майка си или аз да си ходя.
Имам усещането, че идеята ти е по-скоро да го превъзпитаваш с помощта на майка си и на чужда територия, където да няма думата за нищо. Не, че е цвете за мирисане, но и ти си знаеш, че по-добре няма да стане, а тъкмо напротив.
Защо просто не приключиш с него, си живееш ти при майка си докато си събереш парк за каквото и искаш?

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: aa9634ef0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Каква сума пари ти дължи? Ако е над 10000 е крайно време да започне да ти ги връща.
Мъжете имат навика да не връщат пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker