Може би все пак проблема е в мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може би все пак проблема е в мен
преди: 1 месец, 26 дни, прочетена 516 пъти
Здравейте, наистина ми трябва мнението Ви, защото очевидно нещо не е наред и ако не е с другите, то значи е в мен.
На 15 години съм и попринцип харесвам себе си и тялото си. Но фактите са си факти - на 15 - 9 клас все още никога не съм имала дори нещо подобно на гадже. Не защото е най-важното нещо на света, но все пак всички в класа ми са имали по няколко, доста ми спада самочувствието и ставам все по-неуверена в общуването си с момчетата.
Аз съм слаба за годините си - 50 кг., но съм доста ниска 1, 60 едва-едва. Не нося много "готини" дрехи и обувки, защото мама още си мисли, че трябва да нося Елза и Ана. Така че нося доста обикновени и незабележими дрехи. Но повечето са и доста широки, защото мама мисли, че винаги ще ми е студено и честно казано те ме правят да изглеждам дебела. Не нося и грим, нито фондьо тен, нито спирала, нито гланц за устни дори. Майка ми наистина е много старомодна, но мисля, че вреди на социалния ми живот. Не ми дават и джобни, защото се боря за повече тренировки по тенис, а там е скъпо.
Другото, което си мисля, е че може би ме възприемат повече като момче отколкото като момиче. Почти не ходя със спусната коса, защото ми седи нелепо, а не мога и да я изправя и това ми е забранено. И я нося на опашка или почти винаги на кокче. Имам плочки, от спорта са ми много мускулести и ръцете, бия повечето от момчетата от класа ми на канадска борба. Понякога момчетата ми бият дуспи по физическо, защото много обичам да пазя на вратата и ми се удава. Гърдите ми са средни, но изглеждат по-малки, защото не нося сутиен, мама и това не ми дава, само бюстиета. Аз лично съм доволна от фигурата си, но или обстоятелствата или нещо в мен не е както трябва да е.
Моля Ви кажете ми какво мога да роменя или ми дайте съвет. Особено ще съм благодарна на някои на моите години, защото ще могат да ми влязат в положението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 25 дни
hash: ce5dc10f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   На 15 ти е рано за гаджета. Това че все още си нямала, може да ти изглежда като някакъв недостатък сега, но след няколко години, ще осъзнаеш, че е нещо добро.
Иначе нито дрехите, нито грима нито парфюма имат някакво значение за красотата на една жена. Особено ако си на 15.
Грима има смисъл за жените 40 . Младите момичета го слагате, за да изглеждате по-големи. Това обаче е глупаво - ще го осъзнаеш след време.
За поведението - да това да си "мъжкарана" вероятно плаши някои момчета, но пък честно казано тези дето се плашат от това, не ти и трябват.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f9cdc1c7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей! Минаха доста години откакто бях на 15, но те разбирам защото всички сме били в подобна ситуация. На 15 се чувстваш вече голяма, искаш повече свобода, пък родителите ти те третират едва ли не като дете.

За начало, ще те посъветвам да не се сравняваш толкова с останалите. Стадното мислене е вредно, убива индивидуалността на човек и освен това, особено при тийнейджърите, тласка към вършене на глупости. Говоря за неща от сорта на пушене, бягане от училище и подобни само защото всички го правят та и ти като искаш да си част от групата, също тръгваш по лош път.

Първо се замисли за какво ти е гадже. За да бъдеш като всички останали, за да си повдигнеш самочувствието или защото има някое момче което реално ти харесва? Ако до момента няма момче, което да събужда симпатии у теб, няма какво да се притесняваш за гаджета. Като му дойде времето, т. е. когато наистина има човек когото харесваш, тогава ще му мислиш. Повечето родители обикновено са против гаджетата на тая възраст, но това е на теория. После на практика ако става въпрос за свястно и отговорно момче, като се запознаят с него може и да се променят решението.

Относно облеклото, на 15 вече си достатъчно голяма за да проявиш малко собствен вкус. Мисля че майка ти просто се притеснява за теб и не иска да се обличаш като долнопробна проститутка, както за съжаление се обличат някои ученички без да осъзнават колко грозно и нелепо стои. Поговори с майка си и й кажи, че би искала да промениш малко стила си на облекло, да е малко по-юношески, и ще се радваш ако отидете двете на пазар.

Фон дьо тен не ти е нужен. На 15 години имаш свежа и красива кожа. Не бързай да се клепаш с химии. Качествените фон дьо тени са скъпи, а евтините са пълни с боклуци и запушват порите, което от своя страна води до поява на пъпки. Гланц или балсам за устни е подходящо за твоите години, но щом майка ти не ти позволява, ще трябва да изчакаш малко.

Започни от косата. Защо мислиш че ти стои нелепо? Чупливата коса може да стои много добре. Просто трябва да се грижиш правилно за нея за да има блясък и да е мека. Изправянето сериозно уврежда косъма. После жените искат да имат дълга коса, а не могат, защото от много изправяне и топлинни обработки косата им цъфти и трябва да я подстригват за да им стои прилично. Аз на твоите години почнах да си изправям косата и буквално за година и нещо косата ми беше съсипана и трябваше да престана, защото просто стоеше ужасно. Така че те съветвам да си оформяш прическа с крем за коса или малко гел с лека фиксация.
Може да сплиташ косата си преди да легнеш да спиш и на сутринта като я разплетеш ще са се оформили красиви вълни. Може да редуваш спусната коса с високо вдигната опашка.

И най-важно е да знаеш че женственоста не зависи от това дали си гримирана или не. Става въпрос за излъчване и поведение. Аз вдигам тежести (живея в чужбина и тук е доста разпространено жените да тренират така) и нито един мъжете в залата не ме възприема като мъж. Дори са ме канили на кафе да се запознаем. Така че проблема ти не е в спорта. Трябва да си малко по-уверена в себе си.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: c51ed95d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Малка си, за да се притесняваш, че нямаш гадже.
Не бъди една от многото, бъди различна.
Ако това ти е представата за за хубав живот( хубави дрехи и обувки за да те забележи някой и да сте гаджета)нищо хубаво и добро не те очаква...
Тъжно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 4c3b26c845
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Искрено съжалявам да чуя за поредният родител, който ограничава до такава степен детето си, че то губи вяра в себе си, за всяко нещо. Мило момиче, казвам ти го от опит, този период ще мине и един ден ще имаш всичко, за което желаеш. Опитай се да говориш с майка си, покажи откровеност, но и характер. Родителите ти не трябва да злоупотребяват с факта, че те издържат.. и в момента да те карат да чувстваш, че нямаш свобода за нищо. Предлагам ти да кажеш на майка си, че не се чувстваш добре с всички тези забрани и ограничения и, че това те прави неуверена и несигурна. Кажи й, че тя трябва да ти има доверие и, че човек трябва да прави избори, дори и преди 18г., за да му е по - лесно занапред. А колкото до гаджето - моля те, не се комплексирай от това, че нямаш гадже. Послушай ме, на 27 съм и съм имала няколко връзки, които не искам да се бяха случвали. Фокусирай се над себе си и прави това, което обичаш. Това, което изградиш сега - като характер и начин на мислене, ще ти донесе много печалби занапред! Успех и окажи малко съпротива, но по - дипломатичния и хитър начин. ;)

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: a56cdfdf9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо трябва да се променяш? Много си си готина от това, което си написала. Забрави за идеята, че трябва да се променяш, за да се харесаш на другите. Те повечето и без това са някакви чалга комерсиални пръчки. Това ще те направи роб на чуждото мнение и клюки, а истината е в автентичността. Когато си себе си, ти гарантирам, че ще намериш момчетата, които ще те обожават каквато си.

Аз съм вече над 35 г., не нося грим, сутиен, парфюм и не си правя косата, но никога не съм била сама, обратното - винаги има мъже, които ме харесват, както и много жени. Сега си имам нов приятел, който още в началото ми каза: Ох, толкова много ми харесва, че си натурална, не се мацаш с разни химии, не смърдиш на тежки парфюми, толкова си секси, че не носиш сутиени или гащички лятото... Даже много му харесва да си тримвам, а не да си бръсна/епилурам космите под мишниците и триъгълника... А той самият е много секси, спортен, мил, забавен, грижовен мъж... Супер сме си щастливи заедно!

Просто това е моят съвет - бъди себе си, развивай се, намери си работа за лятото, като станеш на 16, за да си имаш твои парички и също така се еманципирай от майка си. Тя винаги ще ти дава най-доброто, на което е способна, но това не значи, че е правилното за теб! Бъди смела! Успех!!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 9999d2e3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Прекрасна си- натурална, спортна, здрава и извън стадото от еднакви "нацапани" куклички. Момчетата усещат, знаят, че с такова момиче шега не бива и за това те уважават и пазят някаква дистанция, не си като някои от другите--да се сменят няколко момчета за кратко време като да си "общата". Знаят си, че ти си само за сериозни отношения. За какво ти е да се буташ сред другите като да могат и с теб така, няколко да се сменят през седмици или дни? !
А майка ти просто се опитва да опази и имаш времето за естественото ти израстване като човек, личност и тази тънка линия вече от тийнеджърка към младо момиче/жена. Подкрепям я напълно.
Бях като теб и знам за какво говоря, както и знам как се чувстваш.
Влюбих се за пръв път на 16 г в момче на същата възраст, от съседен блок и беше прекрасно, защото беше споделено. Беше истинско, а не пози и демонстрации за пред други.
Та- повярвай ми, че си прекрасна, уникална в своята натурална уникалност, радост за очите и душата сред толкова изкуствени визии с изкуствено поведение.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 287d39b446
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се притеснявай, че нямаш гадже. Напротив, дай си време да се появи точният човек. Избирай много внимателно и разумно. Първо мисли за себе си, не какво мислят останалите. Бъди внимателна да не допуснеш някой да злоупотреби с теб и да те използва. Така че дай си време. Но майка ти греши. Трябва да развиеш женствеността си, за да имаш успешни отношения с мъжете в бъдеще. Хубаво е, че се чувстваш добре в тялото си. Но трябва да осъзнаеш женствеността си и да я използваш в добрия смисъл. Майка ти трябва да си промени отношението, иначе ще ти навреди. И ще те направи твърде плаха и неуверена, а това не е добре

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker