Писна ми от клишето Светът не се върти около теб - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Писна ми от клишето Светът не се върти около теб
преди: 1 месец, 22 дни, прочетена 774 пъти
Когато някой ме нарани, приятелите на този, който ме е наранил ми казват, че може да си го позволи и за да ме нарани, значи така е преценил за по-добре и ми казват, че светът не се върти около мен
. Аз не съм изпитвал болка, а съм искал внимание. А това не е вярно. Когато някой ме нарани, изпитам болка особено зависи кой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4659a3ee37
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Като цяло всеки си мисли, че света се върти около него, като колкото по-голям цървул е толкова повече си го мисли и толкова по-малко забелязва, че си го мисли. За справка българските политици и управници.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a33a0eb5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Те, клишетата, затова са станали клишета- защото са верни. Да, светът не се върти около теб. Защо си толкова тънкообиден? Никой не може да те нарани без твое съгласие. Ти избираш как да се чувстваш. Можеш да избереш да не ти пука, вместо да се чувстваш наранен. Не приемай нещата лично. Ако нещо или някой не ти допада- дистанцирай се. Няма драма, просто трябва да пораснеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: b7e858e899
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Всеки изпитва болка и би следвало всеки да се учи от тези ситуации. Щом някой те е наранил, обидил, пренебрегнал, значи ще го направи отново и трябва са си освен всичко лабилно и много глупав, за да се навираш там, където си тъпкан.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: d6516ca348
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Не съм авторът, обаче ще отговоря на коментарите...
Всеки има право да реагира подобаващо на дадена ситуация. Не може просто да преглъщаме всичко, което не ни харесва. Някои хора искаме справедливост! Светът може да не се върти около нас, но пък всички заслужаваме уважение! Всички имаме достойнство! И когато някой дръзне да го накърни, то той заслужава да бъде наказан- дали от Вселената или от нас самите.
Моят съвет към автора е, и той да отвръща със същото на тези, които са го наранили, пък тогава те да видят дали е хубаво това, което са надробили; да си го опитат! Пък тези, които така му отговарят, нека на тях да се случи същото, пък да видим тогава дали и те няма друга песен да запеят.
Това клише е подобно на онова: "Никой не ти е длъжен".
Напротив! Длъжен е! Защото ако иска да се държат с него подобаващо, трябва и той да се държи така с околните! Всичко е огледално и е редно каквото дадеш- това да ти се връща.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c6ed6f42c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Като е така, и ти казваш "ми аз мога да си общувам с който си искам" и спираш да си вдигаш телефона и толкоз. Научете се да си избирате стойностни и разбиращи хора за приятели, бе, момчета и момичета...

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 3f6accf455
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Като ти кажат че света не се върти около теб кажи радвам, се че света не се върти около мен :) а покрай мене не въртят само хубави хора:) -

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 2b6882c401
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Автора: До 4- радвам се, че най-накрая намерих някой, който да ме разбира. Аз например на онези, които ми казват, че светът не се върти около мен, им казвам, че на всеки му се полага щастие, а те ми казват, , но не всеки го получава, млъкни ". А според мен заради такива хора държавата ни е на такова дередже, защото се примиряват с всичко и не променят нищо...

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 01acd64c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Нормално е, приеми го, такъв е животът.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 97b159fc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   "Никой не може да те нарани без твое съгласие. Ти избираш как да се чувстваш. " OMG... Будистите попъплиха...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 2b6882c401
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   От автора до 9: напротив, ако примерно любимата ми ме замени с по-добър от мен, тя не пита дали съм съгласен.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 25a76c95e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Зависи, ситуацията е представена много едностранчиво. Ако си прекалено прилепчив и смяташ, че другите са длъжни да се държат както ти искаш, разбирам защо са ти казали, че светът не се върти около теб. Важно е да разбереш, че както ти искаш щастие, точно толкова го искат и другите и не можеш да ги накараш да действат както на теб ти се иска. Приятелството се основава на общи разбирания и интереси.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 75cea8fe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От 4:
За съжаление ми е напълно познато такова поведение:(
И мен зверски ме вбесяват такива разсъждения и изрази. Направо откачам! Няма как да се излезе на глава с такива хора. То е ясно, че гледните ни точки са напълно противоположни.
Аз лично продължавам да вярвам в справедливостта и собствените си убеждения и ми потръгват нещата, от време на време. Не че няма проблеми, както и преди, но се случват и хубавите неща. Наистина привличаме това, в което вярваме. Онези хора, най-вероятно ще продължават да привличат неправди в живота си, чрез тези си черногледи разсъждения- то си е за тяхна сметка.
Но важното е, че ние сме осъзнати и рано или късно ще получим това, което заслужаваме. Стискам палци и при теб да се случи скоро и да намериш правилните хора и събития в живота си и вярвам, че ще стане^^

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 77fc50cb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До автор 7.
Крайно глупаво и тесногърдо мислене. Умен човек съзнава че не е и прашинка от значение за каквото и да е. Че каквото и да направи реално няма кой знае какво значение, дали ще са деца, семейство и тн. Просто след едни години човек съзнава че просто ще умре и нищо повече и че реално дори роднините ще те помнят едни 1-2 години и толкова.
За щастие говорят предимно глупави хора, дихателни с нечовешки простотии в главата. Животът не е щастлие и никога няма да бъде, а ако се опитваш да го живееш така, само ще направиш мозъка си на пихтия, просто защото ще потъпкваш всичко човешко в теб за да го постигнеш това излюзорно понятие.
Всички велики хора оставили нещо, всички велики имена които си чувал, са било предимно нещастни, безпарични и са създавали нещата именно защото така е трябвало, с не защото са търсили кой знае какво щастие.
Даже една страхотна музика, една балада, тези бесцелъри които знаеш, книги които вероятно не си прочел, всички тв са написани в умопомрачение и крайно неприятно душевно състояние, не когато си зеленчук, мислещ се за щастлив.
Та айде спри да мислиш и ни освободи от присъствието си.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 01acd64c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Коментарът на номер 6 е топ.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 01acd64c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 5, идеален коментар.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 75cea8fe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   4/14 към 15:
А комедиите и щастливите песни от къде извират, тогава!? И те ли са вдъхновени от безкрайно-негативни чувства, емоции и събития!?
Несправедливости може и да има, но това не означава, че всичко трябва да бъде само черно! Ако животът е толкова гаден, без капка радост, защо тогава да живеем? Какъв е смисълът да живеем и да се възпроизвеждаме, въобще, щом само ще страдаме?
Има толкова много нюанси в живота, а ти реши да подбереш само най-мрачните, само и само да опонираш и да си аргументираш тезата.
Жалко е, че много хора разсъждават по този начин. Възможно е такова поведение да е провокирано от неудовлетворение, спрямо техния собствен живот, което ги оправдава, донякъде. И аз имам периоди на негативно мислене, спрямо живота, но все още не спирам да вярвам, че има радост и чудеса. Аз вече съм свидетел, че те съществуват и че мечтите се сбъдват и че справедливост също има!
И като цяло смятам, че трябва да се стремим към тези хубави и прекрасни неща от живота, за да ги привлечем и да е още по-хубаво за всички ни.
Иначе, всеки има право на мнение, но не съм съгласен, че хората с песимистично мислене могат свободно да проектират собствената си незадоволеност от живота, спрямо околните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker