Петте крачки към другия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Петте крачки към другия
преди: 5 месеца, 22 дни, прочетена 573 пъти
Връщайки се назад в мои отношения, четейки истории в сайта все повече разсъждавам върху думите "направи своите пет крачки към другия и го остави да направи своите пет към теб" (или да не ги направи). Аз също като доста хора тук във връзка винаги се стараех, старая, гледам да правя изненади (жена съм) и общо взето да бъда един приятен човек и да се държа с другия, независимо дали познат, приятел или любим както искам с мен да се държат. Да избухна е крайно рядко, но трябва някой много да ме е обидил, да ме предизвиква или да е била ситуация, в която, споделяйки с познати после, те дори не биха дали шанс на другия. Чувствителността ми в годините ми изигра предимно лоша шега, наред със силната ми влюбчивост и това, че не получавах верността, лоялността и честността на партньорите си (често го разбирах след много време). Щеше ми се да върна времето назад и да си кажа, че направих своите пет крачки в дадена връзка, приятелство или познанство. Ред е на другия и ако не ги направи, това е било. На тези от вас, които се колебаят в дадена ситуация дали отново те да оправят положението, те да направят всички десет крачки, ще ги посъветвам да изчакат. Аз не изчаках навремето, поддадох се на импулс, силна любов и желание да я покажа, не е довело до нищо добро. Когато се спрях да изчакам в повечето случаи другите не правеха своите крачки. Сега нещата се обърнаха и трябва да изчакат мен да дам своите пет крачки (приятелства, познанства), стигне ли се дотук давам шанс само на много добър човек и чиста душа без грам лукавство. А те са толкова малко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 11618af7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   От човек на близо 60г - щастливо женен

Авторке, виж сега, същността на нещата по този въпрос е следната:

Трябва да подхождаш към едни нови отношения не с чувства, а с разум и разсъждение!

Това означава: да имаш критерии, които смяташ за важни и необходими, за да се случат нещата - и ако човекът не отговаря на тях - прекратяваш овреме отношенията!

Давам ти прости примери:

1. Аз винаги съм искал да имам поне три деца.
Като бях на 40г. се запознах с една жена, първоначално се харесахме и си допаднахме, но на третата среща аз разбрах, че тя не иска да има деца... И естествено четвърта среща нямаше! - Разбираш ли ме?

2. Аз съм вярващ и въцърковен православен християнин и задължително условие при мен, за да се оженя беше - и жената да е такава! Значи имах, срещи и с неособено вярващи, но като им кажа нещо за Бога(да ги тествам) ги виждам, че са далеч от тези неща. И естествено ги оставих "на бира".

Ще кажеш - защо да не се опитам аз да ги въцърковя, ако всичко друго е ОК? Защото това е загубена кауза - да се мъчиш ти да променяш възрастен човек с утвърдени възгледи! Това е невъзможно! (Възможно е само, ако и другият човек го иска и положи усилия затова)Много хора се лъжат така и мислят, че ще променят другия - но това не работи!

Затова правилното и работещото е: да си избереш човек според критериите си, а този който не отговаря на тях - да го отхвърлиш!

А не да се вкарваш във филми като се хващаш с някой неподходящ човек за теб, и неотговарящ на критериите ти, само защото имаш чувства! И да се надяваш, че ще го промениш, така че да отговаря и да се впише в критериите ти - пълна илюзия е това!

Руснаците имат една много точна поговорка по този въпрос:

"С лице вода не пиеш" - смисълът е, че няма значение в брака красивото лице, красивата външност, а са важни други неща - душата на човека!

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: c01d31c625
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Що за глупости!? Какви ти 5 крачки? Как може жена, предполагам вече на възраст да чете, вярва и пише подобни лапешки измишльотини? .
Ако съществуваха подобни "златни стандарти", светът отдавна да се е затрил!
От това се възползват точно най-големите тарикати, използвачи и хитреци а ти си вярвай в твоите 5, 10, 50крачки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker