Живот без любов - не е живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живот без любов - не е живот
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6931 пъти
Уж имам всичко, а осъзнавам, че нямам нищо. Защо съм най-нещастната в света? Защо е тази празнина? Защо погледът ми вече не блести, защо е празен? Защо нямам стимул да стана сутрин? Отдавна забравих какво е да си влюбен. Прекрасното чувство, леко дразнещо и неприятните пеперудки в стомаха, но толкова красиво.

Когато бях влюбена се чувствах жива. Понякога страдах. Понякога летях. Усмивката на любимия, целувките...
Кога пораснах? От страх да не съм отново наранена, спрях да допускам мъже до себе си. До такава степен се сраснах със самотата и в стремежа си да "успея" в живота, оставих любовта на заден план. Сега виждам, че тя е Двигателят в живота. Загубих ценни години. Не е късно, в разцвета на младостта съм. Защо се чувствам сякаш съм изгубила нещо?

През пропилените години, когато си допадах с някой мъж си казвах "нямам време сега за такива неща". Не съм се целувала от 4 години някъде. Дори последно май се целувах с момиче. За секс да не говорим, че в натовареният график нямаше място за такива неща.

Влюбена съм в живота, откакто се помня. Изневерих му и спрях да му се наслаждавам. Кога спрях да се радвам на малките неща? Кога спрях да правя добро? От кога спрях да благодаря на Бог? Защо хората си мислят, че да обичаш живота е да ходиш по дискотеки, да пиеш и да правиш див секс? В живота има безброй много наслади. Боя се, че няма да ми стигне времето да изживея всичките. И то да ги изживея с любим човек, защото това е най-важното. Нищо друго няма значение.

Ако имах избор да живея цял живот в празнина, или да изживея една силна и изпепеляваща любов, макар и кратка и после да умра-избирам второто!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 44394e3d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Подобно и при мен.. Не само ти се чувстваш най-нещастната на света...не само ти си сама..
Тони, 20 г.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2a26550009
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Нали сексът не бил най-важното и имало безброй много други наслади?
Защо фикс идея трябва да ти бъде съвокуплението с някой, било то замаскирано зад любов?
Нали сама се оплакваш, че си загърбила живота, обсебена от някакъв мъж, а като завършек след голямото разкайване искаш да се върнеш пак там? Не разбирам.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e4630f02c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Уважаеми №2, не наричай правенето на любов "съвукопление", защото явно не си изпитваллюбов и не си правил/а секс с любов. Колкото до авторката - за съжаление аз съм по-скоро в късна зрялост, а не в младост като теб, но за едно си права - нищо няма смисъл без любов. Жалкото е, че много хора, да не кажа повечето никога не намират наистина този, който ще ги накара да летят, да се събуждат и си лягат щастливи, да споделят, да се смеят и да правят най-пркрасния секс, който вече нарекох "правене на любов" и т. н. т. Търси я тази любов и дано имаш късмета да я срещнеш. Рано или късно /както стана при мен/ това е невероятно изживяване. Всъщност това е живот, а останалото колкото и да звучи банално просто съществуване. И колкото и удоволствия, пари и пр. неща да имаш няма ли любов, животът и една лула тютюн не струва както е казал Елин Пелин.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 129d94e8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Напълно подкрепям номер 3! Аз имах невероятния късмет да ударя "джакпота" и да намеря любовта на 20. Тази любов, която както казва 3 те кара да летиш, да ставаш с кеф и да си лягаш с нетърпение за следващия ден, в който отново ще можеш да се радваш на човека до себе си. И да, любовта, с която сексът е бомбастично преживяване, такова че апартамента ви се вижда малък, а да не говорим кожата и тялото...

От тогава мина време, сега съм в края на 20-те, и съм все още със същия човек. Понякога ми липсват щуротиите и дивотиите, с които "нормалните" хора изпълват студентските си години, както и следващите след тях. Един вид малко неизживяна младост. Но ако трябваше да избирам, без никакво замисляне щях да избера неизживяна младост с любов, отколкото изживяна с простотии. Щуротиите може да ги правиш винаги, стига да отделиш малко време и енергия (която за съжаление също не е безкрайна и вече усещам, че почва да намалява). За любовта също никога не е късно, но без нея наистина губиш нещо от живота!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   с това съм съгласен животът без любов е безсмислен но когато си ранен от любов е по-страшно аз съм по-голям на 34 години

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fb27e016a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Звучиш малко като от драматичен филм. На света има милиони хора, които твърдят, че са най-нещастните. Който и сайт за споделяне да отвориш все такива думи ще чуеш. И никой не може да бъде оборен. И никой няма да отстъпи, всеки е най-нешастният. Не го казвам, за да те критикувам, а за да те подсетя, че в живота има наистина нещастия, за които въображението ти ще се окаже съвсем слабо. Жените имаме склонност да се опияняваме от собствените си чувства, така както мъжете обичат хубаво да се напият (макар че ролите могат да бъдат сменени). Въпросът тук не е до любовта, а до това, че ти имаш затворен характер, който те води в определена неудовлетворяваща те посока. Това те кара да живееш повече в себе си, отколкото да виждаш какво има навън. Ако не си обърнеш внимание състоянието ти ще се задълбочи. Любовта я изпитваме първо в себе си и после извън себе си. Извън това правило ситуацията се нарича зависимост и свършва рано или късно. Колкото е по-късно, толкова повече боли и е толкова по-трудно възстановяването.
Чувстваш сякаш си изгубила нещо, защото имаш потиснати негативни емоции, в които си потънала. Спомни си какво е станало преди време. Един мъж няма да ти ги реши и да остане с теб, ако излъчваш същото. А ти при всички случаи ще се вкопчиш в него, вярвайки, че е спасител. Ти си единственият си спасител. Другите са партньори, приятели, съмишленици, любовници, но не и спасители.

Поздрави!
Soul

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Първо мъж съм второ нямам затворен характер трето искам да бъда с човека който аз си избрах а не просто с хора които и да са аз съм силен характер и аз си избирам хората но ето не срещам разбиране което е жалко а освен това не съм съгласен да ме поучават мога да чуя мнение но отстоявам своето

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Освен това с мнение 6 потъвам още повече явно вярно е че добри хора останаха малко завистници колкото щеш

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Освен това приятел ти е този който е до теб в трудните моменти жертва се за теб а не този който познаваш от години към номер 6 струва ми се че не разбираш значението на думата приятел

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Освен това за противоречията са виновни хора да тежи на тяхната съвест ако имат такава а да ги съди Господ но аз не съм такъв че да градя щастието си на чуждото нещастие

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 55bcb6b51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7 странно се изразяваш за мъж! И на мене като на номер 5 тая изповед ми прилича на женска

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6a50b6c7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз съм авторката и съм жена.
Номер 5, си е помислил че 6 говори на него и затова така се е получило сигурно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: fb27e016a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Написаното от 6 е за авторката на писмото, ако друг се е познал в него, ще му кажа 'честито' :) и няма да получи вниманието ми, сори, има си специализирани кабинети за това.

Soul

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b9c6f6acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Сега съм съгласен щом се отнася за авторката а дали има кабинети не сте вие хората които да ми кажат къде да ида

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 50ea062849
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Aвторче, не смей да проектираш своите нужди, чувства и мисли в/у цялото човечество... "Живот без любов не е живот" ОК, ама... да ти имам и представите за любов да ти имам...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 ден
hash: 059fd7c7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Супер!!! Ето такива истории, като на номер 4 трябва да има повече! Няма какво да се съжалява, че някой не е правил "щуротии" през студентските си години. То егати щуротиите-напивания по квартири и дискотеки. Това всеки може да го прави и с приятелката си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 38a7896694
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Здравейте! Четях и клатех с глава, почти всичко съвпада. колко жалко. Вече съм малко над 50-те, намират ме за добре изглеждаща, весела, душата на компанията, но не се усещам жива. нямаблясък в очите ми, добрата козметика не скрива че от години липсва красивия блясък на кожата на любена жена. На моменти ме дострашава-така ли ще завърши живота ми? 567

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker