Каква е тази мода напоследък толкова млади момичета да раждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Каква е тази мода напоследък толкова млади момичета да раждат?
преди: 14 дни, 33 мин., прочетена 2154 пъти
Днес на път към вкъщи, случайно видях една бивша съученичка, която не бях виждала от бала. Изненадата за мен беше, че я видях с количка и с малко дете. Оказа се, че се е омъжила и има дете на 2 години. Първоначално не я познах, но тя ме позна и ме поздрави. Изглеждаше доста променена - беше симпатично и стройно момиче, а сега изведнъж с 10 кг отгоре и с небрежна визия, което не ме учуди, все пак е родила. Сподели ми, че се е отказала да учи и не работи, каза ми, че и за напред нямала да работи. Издържал я мъжът и, който работел в чужбина. Аз само се усмихнах. За мен е изключително грешно да чакаш пари от един мъж и да нямаш собствени, буквално зависиш от този човек, но всеки сам си решава. Попита ме как са нещата при мен, аз казах, че всичко е добре, ходя на университет, нямам приятел, но и сама се чувствам отлично. Отвърна ми, че съм същото сериозно и умно момиче, както и в гимназията. От там започнахме разговор- колко много от нашите наборки вече са или бременни, или с деца на по 3-4 години. Отварям Инстаграм или Тик-ток и всяка втора е teen-mom, което даже е трагично, но нямам предвид тази аномалия, а за момичета, пълнолетни на 20-21г, които са решили да раждат. Винаги съм си мислила, че за да имаш дете първо трябва да си финансово осигурен, да имаш професия и сигурни доходи, за да не се притесняваш как ще свързваш двата края. Да си независим от родителите си и да си емоционално зрял и осъзнат, че е това, което искаш, защото връщане назад няма и от теб зависи дали едно дете ще страда или ще има нормално детство. Аз лично не искам да имам деца в близкото бъдеще поради други причини, но не се и заричам. Просто не споделям мнението на обществото, че това е смисълът на живота и ако не родиш едва ли не, не си пълноценна жена. Ако го почувствам ще си родя, ако ли не, ще живея, както на мен ми е удобно. В момента уча и мисля да се развивам още и още, да дам всичко от себе си, за да стана професионалист в работата си и да сбъдвам мечтите си. Не мога да си представя какъв кошмар трябва да е в началото на 20-те си години да дундуркаш бебе, да сменяш памперси и да домакинстваш вкъщи… Имаш цял живот за това, но младостта и тези години никога няма да се върнат. На 40 вече ще бъде жалка гледка да ходиш по дискотеки и да купонясваш. Наречете ме егоист, но аз лично никога не бих пропиляла годините си за развитие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 13 дни, 17 часа
hash: f8a6ee9521
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Вие не пропилявате годините си вие си оставате едни долни утайки.

Тичате по боклуците и нарко маните и накрая на не на 30 на 40 50 няма да имате деца!

Момиче което на външен вид и държание никой не би казал че е боклук, се оказва най големия.
Пресен пример харесва те, пишеш и казва че е такава такава и такава.. накрая я виждаш с уж забравения бивш след дискотека.

Същия тоя уж го била преодоля, всички нейнк приятелки казват колко била скромна колко била добра. И. Как е направила грешка че вървяла с тоя (продава трева и хванат за втори път и лежал 1г в затвора)

Казах си шанса да е сгрешила и да е глупава и да се е подлъгла е малък.

Инвестирах време в нея и видях как тя не оценява наистина добрите неща и просто се отдръпнах, казах окей не съм твоя човек.

Мина се не мина време тя не спира да ме поздравява да показва че ме е харесвала и за да си затвърдя позицията че е боклук, тази вечер я видях с уж забравения си бивш да се качва в таксито след диско. А иначе идва до мен усмихва ми се прави се на недостъпна..

 
  ...
преди: 13 дни, 16 часа
hash: bd995ade1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Всеки преценява за себе си. Аз си родих децата много млада. И двете бременности си изкарах почти изцяло в болници (високо рискови) като през това време и учех и работех. През моят опит- децата не само нищо не ми отнеха, дори не усетих така силно натовареност, умора, бях много по-организирана.
Работата ми беше такава, че можех да ги вземам и с мен, но имах и помощ като бяха бебета- баща им, майка ми. А като стана и малкият на 3 г. наехме и момиче да помага с тях.
За себе си бих казала, че имах страхотен късмет, че се случиха точно така нещата. Имаше вероятност да не мога да имам деца- имам две напълно здрави момчета. Не знам дали в по-напреднала възраст тялото ми щеше да помага да ги задържа, а не да се отърве от тях (генетична несъвместимост).
Изобщо не е било кошмар да сменяме пелени, даже ни беше забавно.
Изкарах второ детство с тях. Домакинстването с или без деца пак си е един от ангажиментите и на двама ни, аз и мъжът ми.
За дискотеки :))))))) ходила съм сега вече и със синовете си на дискотеки, пътуваме си из чужбини разни, с тях, без тях, с мъжът ми и без него.
Никога не съм си мислела, че щом съм станала майка, всичко останало трябва да се стопира. Работя хобито си, с децата сме и приятели вече освен родители, мъжът ми също не е стопирал живота си - дори в момента кара още един курс освен работата му.
Не ме вълнува никак дали според някого съм жалка гледка, забавлявам се, гледам си моя живот.
Дори смятам, че тези които подреждат живота си по: 1 така, пък после онова... са по-стресирани и не живеят така пълноценно, защото им липсва това, което е планирано за после, някога.

 
  ...
преди: 13 дни, 15 часа
hash: 18dec81233
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Всички нормални жени раждат между 20-30г. това е истинската действителност за фертилната възраст при жените. Ако беше родена назад във времето не само щеше да дундуркаш бебе, а щеше държиш едното за ръката докато дундуркаш второ такова в другата!
Това което си видяла в приятелите и съучиниците си е напълно нормално! Дай боже все така да раждат повече деца младите хора иначе с този демографски срив до няколко десетилетия ще ни няма като нация!
Младите хора сте бъдещето на България!
Промиха ви мозъците с кариери и глупости и т. н., като да имаш деца не било толкова важно. Напротив важно е! Защото ако твоите родители мислеха така нямаше да съществуваш. Семейството и децата са дар и всичко това и един ден рано или късно ще го осъзнаеш. Завърши образованието си започни работа създай семейство когато прецениш, но не съди останалите, че това е техният личен избор! Някой хора имат друга визия за живота си вместо да вдигат ръце по чалготеките и да "купонясват"! Няма омраза в коментара ми към теб, а просто градивна критика!
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 15 часа
hash: cb8ffdcd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Какво развитие, какви 2 лева. Мислиш си, че ще оставиш отпечатък в света ли? Имала мечти... да си поредния офис планктон? След 20 години няма да имаш енергията да се занимаваш с деца, а след 50 може и да не си сред живите и никой няма да ти помни мечтите и кариерата и развитието и т. н. В общи линии, смисълът на живота от биологична гледна точка е да се възпроизвеждаш, а от лична гледка - да правиш нещата, които ти доставят удоволствие или щастие. Човек достига своя пик около 25, оттам нататък постоянно върви надолу, застарява... имала цял живот пред себе си хахахаха това е една от илюзиите, които създава младостта. Мислиш си, че си и че ще си вечен и че старостта е далечеее в бъдещето, но живота е изключително кратък, а младостта - още повече.

 
  ...
преди: 13 дни, 14 часа
hash: 4a28378d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторке, аз съм на 40 и си ходя по купони и концерти редовно и въобще не съм жалка гледка. Що си мислиш, че едва ли не, на определени години всичко приключва и край със социалния живот? ! ;))
Колкото до майчинството, то е когато и ако го усетиш. Няма правилно и неправилно време.

 
  ...


...
преди: 13 дни, 14 часа
hash: e47dd92e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Абсолютно си права. Аз също родих първото си дете на 31г., когато имах професия и стабилни доходи. Така съветвам и моите дъщери. Една жена трябва да има професия, която й позволява да се издържа сама. В живота всичко се случва и не можеш да разчиташ на един мъж да те издържа. Такива държанки редовно изпадат в отчайваща финансова ситуация, когато се окажат сами с деца и без доходи обикновено на средна възраст.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 14 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Какво те интересува живота на другите, кой когато се чувства готов тогава ще ражда. Виждала съм майки и над 30 ми да ти кажа, те пък нямат енергията да ги гледат и да търпят рев. Аз съм студентка и не съм майка, но пък при мен има колежки, които са бременни и продължават да идват, има и такива които вече са родили от късметлийските са има на кого да оставят бебето за няколко часа, а има и такива чиито деца ходят на ясла възрастта на тези жени е между 20-24 и учат повече от мен и другите, които нямаме семейства, за да може да приключат без проблем и да имат хубава работа, макар че някои и сега работят, но едно е да работиш в магазин друго е да работиш примерно в училище (нищоо лошо към касиерките даже им се възхищавам не е за всеки много търпение изисква, говоря само за обстановката, че в училище ще имаш определени часове и урок, който да преподаваш и така ) това че твоята съученичка е с 10 кг отгоре и не се грижи за себе си явно и мъжа ѝ не си прави труда да се грижи, не означава че и другите са така, относно финансово, не само жената ще се грижи за детето и мъжа, ако той може да осигури финансово детето и жената за няколко години докато завърши какъв е проблема. Аз пък не разбирам другото жени на 30 казват, рано е за дете ми всеки решава за себе си.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 5636e8a928
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   От 25 до 30 жената трябва да мисли за дете. Преди 25 г е рано след 35 е късно.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 5636e8a928
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Ами след 30г, срока на годност на жените да стават майки намалява значително!

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 6fd25adace
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Напълно те подкрепям! И не си егоист. Егоизъм е да създадеш дете, за което после няма да се грижиш.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 4557c667f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Много трудно стана да си намериш добра работа, да се развиеш и да изкарваш добри пари. Отделно е нужно време. Повечето са нетърпеливи и слабохарактерни и се хвърлят да раждат понеже явно друго едва ли ще постигнат и затова. Не че да родиш е някакво постижение, ти като си нереализирана, ще предадеш това и на детето си и вероятно и то ще стане като теб, което е възпроизвеждане на посредственост.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 56eff27ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И край мен има много такива млади майки, но имай предвид, че тези като теб и мен, повечето нямаме социални мрежи или неразвити такива (аз имах преди, но ги изтрих), защото сме заети да се развиваме и нямаме време да ровим, гледаме сторита кой къде бил, а и честно казано, не ни интересува особено. При безработните майки е друго - повечето дават нещо в ръцете на малките си деца да не ги занимават и почват да си цъкат на телефона. Моля някоя майка, която чете да не ме напада, защото това, което написах, съм го виждала многократно около мен или самите майки са ми го казвали. Щом Вие, четящата, не го правите, браво!
Ж25

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 32e780bfc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тема-провокация на трол :)))

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 37287edee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Винаги е имало жени, които раждат на ранна възраст. Това не е нещо ново. Раждаемостта е ниска в страната. Явно просто определени жени се хвалят с децата си в социалните мрежи.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ми кога да раждат хората след 30 ли.

 
  ... горе^

...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: f519be002d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Всеки да си живее, както. иска, няма "правилно", и кое не нормално да купонясваш в дискотека, или считаш, че на 40 си бракуван и нещо не ставаш. Има всякакви хора и приоритети, всеки да гледа себе си. На 20 и какъв ти е проблема, че някой има дете, и това много при теб са сигурно 4, 5 човека, някога е било масово, почти всички са били с деца.

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 770239bd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   А, защо не, преди са раждали на 17, 18 г.
Когато станат на 40 децата ще са големи, могат да видят и внуци и правнуци.
Защо мъжа да не може да си позволи да издържа семейството си, хубаво жената да има доходи, но щом мъжа може да си го позволи няма лошо. За една жена има достатъчно работа по дома и занимавка с децата. Жената хем може да ходи на работа, а почти всичко вкъщи чака също нея. Това е реалността в България. Мъжете масово не могат да гледат жена и деца с една заплата. Ами добре се е уредила според мен, макар че аз предпочитам да работя и да имам пари, но не мога да разчитам на някой да ми дава.

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 1ef1ba8b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Всеки човек е различен. За едни смисълът са децата, за други - пари, кариера, купони. Нито ти си длъжна да оправдаваш изборът си пред някого, нито момичетата решили да родят рано са длъжни. Личното ми мнение, е че на теб никога няма да ти се прииска да имаш деца. Дори и някой ден да го направиш то ще е по задължение и няма да си щастлива, както и твоето семейство. Така че, живей си живота и бъди отговорна.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 12 часа
hash: fe9c76a6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз родих на 25 първото си дете. До 25 съм ходила рядко на дискотека и съм учила. Познавам жени, които родиха рано и после завършиха. Но аз нямам такива наблюдения като теб. Тенденцията е, че жените раждат все по-късно. Вече има много 40 годишни майки, които до сега са градили кариера... и какво? Мислиш ли, че това е по-добре?
Винаги е по-лесно за жената да се грижи за дете докато е още млада. Аз не съжалявам, че родих на 25, за мен това е перфектната възраст. Сега съм на 35 и съм много доволна от живота си. След 8 години детето ще е пълнолетно, ако бях чакала до 40 за да родя, щях да съм на 58 докато стане на 18.
Млади момичета, не чакайте да станете на 40! Няма нищо страшно да си майка. Това изгражда характера и ако имате добър партньор ще сте много доволни.

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 8386e2e0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Никаква мода няма, ами все по-късно раждат жените навсякъде по света, ако изключим най-бедните държави, така че твоето наблюдение е изключение от правилото.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Еййй вие сте новата мода, които не искате деца не те. Пък кое му е лошото да родиш на 20-21 не е малка възраст, може да решаваш за себе си, кое е правилно и кое не, пък детето ще има млада майка, ще прекарат повече време заедно, майката ще има повече енергия да гледа детето. Мои приятели си направиха деца когато бяха на 21 имаха си финансови възможности и то добри, ходиха на почивки заедно с детето правиха всичко което едно нормално младо семейство може да прави, имат и второ дете с него действаха по същия начин и пак ви бяха млади когато се роди детето те бяха на около 25, сега вече са над 40 е щастливи са с децата си, те също завършиха висше образование. Пък семейството в момента имат време само и специално отделено на тях си, децата вече са големи. Аз родих на 25 първото си дете а второто на 30 да ви кажа, понякога съжалявам, защо не родих по-рано, но съдба явно.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 5128c7cb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз съм мъж на 30 и деца на тоя етап не искам, а съшо така съм на мнение, че никой няма право да казва на другите как да живеят.
Та, в тоя ред на мисли, ако това не е поредната пързалка-провокация, се питам откъде накъде ти държиш сметка на момичетата кога и защо са родили?
Още по-жалка гледка от 40 годишни по дискотеки ще е 40 годишна, която има куп грамоти и "успехи" в професионален план, а в личен е пълна дупка и няма абсолютно никой до нея, или пък тепърва на 40 гледа бебета, докато всичките и познати си живеят живота с големите деца.
Живей както искаш, на никой не му дреме реално, само не си налагай мнението на другите. Откъде знаеш дали на 20 или 22 момичето не е готово за майка? Откъде си сигурна, че не щастлива в живота си?
Обшо взето много плоско и ограничено мислене и това го казвам, като човек, който няма и засега не иска деца. Ти уж си толкова интелигентна, ама иначе следиш в тик-ток живота на хората.

 
  ...
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 4cbe8ac710
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз нямам такива впечатления.

 
  ...
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Каква злоба само било жалко на 40 да ходиш на дискотека, защо да е жалко, всеки е свободен да прави каквото си иска, пък и на дискотека стъпвала ли си напоследък само тийнеджъри са там от 20 на горе рядко срещам, аз съм мъж на 43 с жена ми до ден днешен обичаме да ходим на дискотека и да се забавляваме, кое му е лошото.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 25b793a6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Две такива познати имам, познай какво стана после и двете бяха самотни майки преди 30, ма те си знаят. Сега на твоята приятелка и
е супер, мъжът и плаща всичко, но ако това свърши, ще види как се гледа дете без стабилна работа и без пари.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Като жена на 42 искам да ти кажа, че разсъждаваш детско, да човек трябва да се развива да учи, да работи, но трябва и да си създаде семейство, живота не чака никого. Писала си, че жените трябва да имат и собствени пари, когато създадете семейство няма твое или мое, парите са общи, днес може да пазарува мъжа ти утре ти, и няма нищо срамно да харчиш парите на мъжа си или да искаш от него пари, ако и двамата в семейството си кажат моето си е мое оправяй се тогава що за семейство сте. Съученичката ти килограми качила ми ще качи, да родиш не е лесна работа, обаче тези килограми с времето изчезват, пък ако момичето се чувства добре така, какъв е проблема, ще надебелееш дори и на 40 да родиш пак ще имаш корем, пак ще ти се развали стройната фигура това не е толкова ужасяващо, както казах килограмите се свалят, пък и колкото по-късно раждаш толкова по-трудно ще ги свалиш тези килограми все пак метаболизмата не работи винаги така както е било на 20 години. А ти що за жена си, как може да пишеш личните на твоята съученичка тук, явно нямаш никакво уважение към нея, споделял твои неща, а не чужди, всеки е свободен да ражда и да създава семейство когато си поиска. Както казах и началото ЖИВОТА НЕ ЧАКА.

 
  ...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: ccfaf8db06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Ами то ти си проблемната, а не те. Какво лошо има човек да създаде семейство, докато е млад? Само положителни неща виждам. Били зависими, а ти не. Май завиждаш ми се струва? Ти не си ли зависима от шефа си? Не бършеш ли задника на шефчето? Те си имат мъже, които се грижат за тях и децата им, а ти лижи нечии чужди задници, докато не остарееш. После щяла да мисли за деца! Смешница. Точно такива като тебе са проблема защо в България не се раждат деца. Според теб не било най-важното да се възпроизведеш и да оставиш поколение. Е, за мене и за много други това е най-важното и за това си заслужава човек да живее и да се бори в живота. А ти за какво живееш? Да изкарваш парици и да си гледаш само собствения задник, нали? Не мислиш ли, че си доста егоистична? Ако ме питаш мене като мъж, ти не ставаш за семейство.

И сега такива като тебе, които учиха висше образование какво работят в момента и за какво им е този тапия? Ако въобще работят, бачкат нещо повърхностно, което въобще не изисква висше. А всички останали пак са виснали на финансите на някой мъж, нали така? Тогава какво се дуете като пуйки, колко много сте учили, колко сте незаменими и как бачкате, като то и да бачкате само вие си харчите париците за свои нужди, а мъжете да ви осигуряват всичко останало.

Мисля, че освен егоистка си доста меркантилна и лицемерна.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 6f9ce309f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Всичко това е добре, но хайде да си спомним нашите баби и дядовци и родители на колко са ни родили. Нима тогава времето е било по-лесно, имали са повече пари от нас, или пък са чакали всичко на готово? Разбира се всяка жена си преценя кога и дали да има деца, но за съжаление ние хората (глупави и егоисти) почнахме да се местим в човешката биология и оттам станаха много промени. Трудно женският организъм може да забременее на 40 години, след това пробваш инвитро, един път, два пъти, докато стане и хоп вече си на 45, раждат ти се близначета, но започват проблемите... За съжаление, всяка намеса в биологията има своя ефект, не се чудете защо днес има толкова много проблемни деца, аутисти, даунчета и др. Защото природата си знае работата, най-добрата възраст да родиш и да гледаш деца е между 20 и 30 години максимум, пък кариера, пари и тем подобни неща са подробности.
Приключвам с един пример. Работих в чужбина като болногледач известно време, за да изкарам допълнителен лев и знаете ли хората съжашяваха най-много за това, че последните си дни прекарваш сам, защото нямат деца.
Така че нека има деца, нека се раждат българчета, пък всичко останало е суета, а решение за трудностите винаги се намира.
Бъдете здрави,
Баща на 2 деца

 
  ...
преди: 13 дни, 7 часа
hash: 9a398a4755
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Било кошмар да гледаш дете на 21г. и си щяла да бъдеш нелепа гледала да плескаш по дискотеките на 40г.

Искаш ли аз да ти кажа кое е кошмар и нелепа гледка. Кошмар и нелепа гледка е до 30 години да подскачаш по дискотеките и в съшито време да навъртиш километраж от мъжки полове членове. Кошмар и нелепа гледка е на 40г. те първа да си с тумбака, въобще ако можеш да забременееш на такава късна възраст. Кошмар е да си на 40г. и вместо да се радваш на голямо семейство от хора ти да се радваш на голямо семейство от котки. Кошмар е да приключи живота ти захвърлена от държавата в някой старчески дом и никой да не ти идва на посещения там.





От един баща мъж на 41г.

 
  ...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 7a143e8d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Да, да, те много като теб мислеха и сега на 32-33 още нямат деца. На 21-22 не си момиче, а жена.

 
  ... горе^

...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 63ca5aca2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Жалко за теб, че мислиш така, нали се сещаш, че ако имаш дете ще имаш и мъж до себе си и няма да си сама в домакинската работа, а дори и да станеш някоя с докторска степен и застанеш на висок пост, ти пак ще вършиш домакинска работа, кое толкова не можеш да приемеш в младите родители, просто те сега ще родят и ще гледат и след време когато вече те си почиват и ходят на семейни почивки ти тепърва ще имаш дете и ще се занимаваш с бебе да сменяш памперси.

 
  ...
преди: 13 дни, 5 часа
hash: ea03794db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Добре че от моя град познавам само две момичета, които са на възраст 20 - 22 години и са родили. И аз не разбирам това, но те си знаят. Пък и не винаги се случва така че дадена жена да роди дори и да иска само това на този свят. Аз съм на мнението, че родител се става около 27, 30-годишна възраст когато вече си се накупонясвал, напътувал и с една дума наживял. После вече като ти се роди дете, не че не можеш да правиш същите неща, но трябва да отделяш 80% от времето си за детето ти и става трудно да съчетаваш ангажименти, забавления и така нататък. Лично мен обаче ме притеснява качеството на момичетата, които са ни наборки, особено родените в периода 2003 - 2006 г. Наблягам точно на тези набори, тъй като вече са моми, но за жалост половият им живот е бил толкова активен и разнообразен, че малко ме е страх да създам семейство с такава жена. Има и такива сред тях, които не са с навъртян километраж както се казва, но са единици. Ако попаднете на такава, пазете си я като очите и я обгрижвайте здравата, ей!

 
  ...
преди: 13 дни, 5 часа
hash: 26e3ab4240
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Ще живея, както на мен ми е удобно, казваш. Ами и другите това правят- живеят както им е удобно. Гледай си живота, авторке, не се занимавай с хорския. Че и безсмислени теми да пускаш.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 4 часа
hash: e8f346ae78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Питай такова момиче, да ти каже, това е решението.

 
  ...
преди: 13 дни, 4 часа
hash: e5a8b8d395
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Интересно аз си мислех, че новата мода при жените е, че не искат да раждат, а майка ви на колко е родила а госпожице, че съдите другите.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 3 часа
hash: 56e90b24ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Оф, пак се почна с тая досадна тема за жените, децата, кога и как трябвало. Вече си мисля че специално ги пускат провокатори за да не умре сайта. Оставете хората да си живеят както искат. Защо ще им казвате какво и кога да го правят? Аз нямам деца, не ми харесват и не съм тръгнала да давам акъл на останалите. Толкова не можахме да разберете че никои не сте че да определяте какво да правят останалите? Аман от комплексари.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 2 часа
hash: d4b5efeac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Не знам мода ли е, но звучи като нормализация. Ти докато осигуриш кариера, доход, наживяване по дискотеки, поумняване и т. н. накрая ще четеш за инвитро процедури на 36г и ще си викаш "абе поне 1 дете да успея да родя, то за второ ясно, че няма да има време". А тия съученички ще са млади с пораснали деца и ще те гледат състрадателно.

 
  ...
преди: 13 дни, 2 часа
hash: 739aecd776
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   После ще се чудиш защо не можеш да родиш. За мен до 30 годишна възраст трябва вече да си имаш. Това е единственото нещо, което ще остане след теб. Никой няма да го интересува след теб колко работа си свършила или си била директор някоя друга година. Животът си е твой. Живей го както на теб ти харесва. Аз така мисля.

 
  ...
преди: 13 дни, 2 часа
hash: 2c90df8379
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Няма такава тенденция при младите българки, имаш някаква грешка. Чул си за два случая и се вълнуваш излишно. Млади раждат само от един етнос.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 23 часа
hash: 32e780bfc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Хора, стига трупахте коментари на тая тъпа, провокаторска тема, ами я изтрийте, задръствате целия сайт и бавите одобряването на всички други теми и коментари заради тая простотия!!!

 
  ...

...
преди: 12 дни, 23 часа
hash: 8abaa16ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

43.   Много си права, авторке. Преди да роди жената трябва да е независима. На мъжете днес не може да се разчита. И тук се вижда от темите "съпругата или любовницата да избера" и оня с командировките. А, представи си че родиш на 20 и на 30 утьото решил да те смени с по-млада. На една жена с професия няма да й мигне окото. Няма кой да я бутне. Но мъжете искат жените да са зависими от тях. Така е и оня, дето се сърдел че приятелката му работела на две места. Гони си целите професионално. Мъжете няма да избягат. Независимо какво пишат комплексираните утьовци тук.

 
  ...
преди: 12 дни, 22 часа
hash: a8a39f8359
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Разбира се, че ще живееш както искаш, но имай предвид, че деца не идват непременно по нашите планове, а когато е дадено да дойдат. Иначе учене и работа- тях ги имаме по всяко време! Там зависи изцяло от нас.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 21 часа
hash: 75d0c0de07
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   На колкото и да ражда една жена, не трябва да се оставя някой да я отклонява от амбициите ѝ - че не ѝ трябвало висше, че объркали жените с кариерно развитие, че никой нямало да я помни някой ден и прочие безумни приказки на нереализирани, които искат и другите да са като тях. Това са техните комплекси, не вашият път в живота. А ако мъжът ви дърпа назад, защото го е страх да не го надминете с нещо - не е вашият човек.

При всеки различно се подрежда различно и може и с дете на 19 после пак да учиш и да се развиваш. Може и на други жени да им е причина да не работят и да си останат на ниво домакиня.

Но помнете, че после никой няма да ви каже "Благодаря, че пренебрегна себе си, за да ми е добре на мен".

Колкото до дискотеките и заведенията - на всякаква възраст може да се ходи. 21-и век е, нито изглеждаме дърти, нито се чувстваме такива. От нас си зависи.

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: 4cbe8ac710
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

46.   Според мен е по-нормално да се ражда на 20-25, отколкото на 40 и нагоре, както правят масово напоследък

А и това, че си видяла една такава, не означава, че е масово. Напротив аз вече почти не познавам жена да е родила преди 30-35 от новото поколение. Ако въобще е родила, защото много от тях вече не искат и деца въобще. Неслучайно сме най-намаляващата нация.

 
  ...
преди: 12 дни, 12 часа
hash: d6fa51abd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Ще прозвучи малко крайно, но да се ражда на 20 си е живо консуматорство цял живот. Покрай детето губиш поне 5 години, които после с малки изключения нямат наваксване, що се отнася за професионално развитие. След това тези жени стават продавачки, козметички, фризьорки, чистачки и тн, като голяма част от тях са даже неграмотни. Което значи, че после някой трябва да ги дондурка, гледа, да им плаща. За това и често, после стават самотни родители, търсещи нещо по-добро за тях, което ще рече, някой по-заможен, за да им угоди на изискванията.
Не пиша това пристрастно, а от наблюденията ми.

 
  ... горе^

...
преди: 12 дни, 12 часа
hash: 9e66a1908b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   На 20 една жена е напълно готова да роди дете - поне физически тялото й е в перфектната възраст.

Съвсем друг е въпроса дали е достатъчно зряла за това.

След 35 за жена е късно в повечето случаи да се ражда, има изследвания, че тогава е много по-вероятно да се роди дете с проблеми!

На мен едната ми баба е родила първо дете на 20, другата на 24, майка ми ме е родила на 21.

Впрочем майка ми тепърва на 40 направи кариера, когато вече бях поотраснал, така че не винаги избора е между дете и кариера

Т. Т.

 
  ...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: 08edc3b713
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Звучи като да завиждаш. Всеки си има своя съдба, какво да ти кажа, малко нелепо е да се коментират тези неща. Първо на първо, никой даже не спомена един важен факт - за да има едно бебе, то не се само появява, очевидно го прави неговия татко! Не зависи само от жената. Ти и да искаш бебе, ако няма кой да ти го направи, файда никаква. Въпросът е не само да го прави, ами и да може да го отгледа!
100% не си ме разбрала какво точно искам да ти кажа. Ще го обясня по друг начин. Феминизмът е най-голямата пропаганда, която ни излъга нас жените да гоним кариери и да отлагаме семейството до все по-късна възраст. Дори и една жена да роди на 34 примерно, то статистически шансът от 100 жени на възраст над 30 да родят, сигурно ще родят под 20 от тях по ред причини (ненамиране на партньор, репродуктивни проблеми, финансови причини и тн) а ако 100 жени на възраст между 25-30 вземат съзнателното решение да се опитват да имат бебе, шансът 80 например от тях да успеят е по-реалистичен.
Също така, оказва се че схващането че едно бебе пречи н кариерата е обратното, на това което ти твърдиш. Обяснявам защо. Проста сметка:
Раждаш на 25. Като си на 30, детето ти е почти първокласник. Ти си вече обратно на пазара на труда и вече няма какво да те разсейва. От 30 до 35 трупаш първия си сериозен трудов стаж, детето ти вече е почти самостоятелно (между 5-10 годишно), ти качваш заплата заради натрупан опит и знания, перфектно.
Обратното - отлагаш дете до 34-35, трупаш стаж между 25-35, десет години, тъкмо почнат да ти плащат като хората, и ти ще излизаш по майчинство на 35, и прекъсваш сериозната си работа именно в пика на кариерата си. Да не говорим за шансът дали изобщо е възможно или не на 35 да имаш деца.

И за справка само ще кажа, не питай старило, а питай патило. Аз нямам деца, и именно защото като много други, също като теб се хванах на тази пропаганда като бях млада. Също така, похвално е че твоите набори са се усетили за пропагандата, защото моето поколение бяхме първите деца на прехода, и масово нямаме деца!!! Говоря ти за хора на възраст между 31-35 години! Статистически, някоя от нас може и да успее да направи едно-две, но от група жени например 100 на възраст между 30-35, сигурно не повече от 20 ще имат. Някои даже нямат и партньори, та закога?
В крайна сметка, естествено че зависи и от това да намериш мъж, това бебе няма да се роди от нищото, а и е важно да не е фикс идея, все тая кой е таткото. Важното е да се обичате с партньора си, и това действително да е плод на вашата любов, а не необмислен ход, защото така трябвало. Но ако имаш такъв мироглед че имаш много време, това е най-страхотната заблуда, която ни се насади като общество, времето минава изключително бързо и е важно да си подредиш приоритетите съвестно.

 
  ...
преди: 12 дни, 9 часа
hash: e5a8b8d395
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Нормално е хората да раждат между 20-25 годишна възраст, тогава жената има най-голям шанс да забременее, след това вече става все по-трудно. Аз пък вас не мога да разбера, да ходиш по дискотеки да лягаш с всеки един мъж е нормално, а да родиш и да създадеш семейство не, ех, че модерни станахте, думи нямам. А когато станете на 30 се заглеждате по женени мъже, защото на ваша възраст мъжкото внимание драстично пада, а мъжете на 30 гледат по-млади да хваната, за да имат деца. А вие си оставате едни хайде да не кажа какви с много бройки зад гърба си и завиждате на тези, които са създали семейство на време и искате техните мъже.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 9 часа
hash: 39d80fe3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Ма що не гледаш себе си, а гледаш живота на другите? Завист. Точка.

 
  ...
преди: 12 дни, 9 часа
hash: b0e0f1c5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Авторката: Благодаря на интелигентните хора, които са коментирали темата с аргументи и без лични обиди и нападки. Като цяло очаквах негативни коментари и обиди към себе си, то е нормално - все пак цивилизованите и възпитаните хора са значително по-малко и глупостта преобладава.
Вие не разбрахте, мили хора, че аз не давам на никого съвети и не казвам как да си живее живота. Казвам просто моето мнение и СПОРЕД МЕН, че не е нормално. Нима нямам право? Защо се обиждате и палите, толкова ли е важно какво мисля аз? Не е престъпление да родиш и на 20г., но е престъпление да подложиш детето си на лоши условия и нездравословна семейна среда. Колко жени познавам, които са се омъжили прекалено рано, родили са и в последствие техният любим ги е заменил с някоя по-красива и по-млада. Какво ви кара да имате това доверие, че и с вас няма да се случи същото. Според психолозите повечето бракове, които започват от ранна възраст завършват с развод, а браковете според 30 са по-устойчиви и здрави. И моля ви, не се сравнявайте с бабите си. Преди 50 години всичко е било различно и жените са нямали никакъв избор и право да работят и да се развиват, били са потискани години наред от мъжете и са стояли заради брака и децата си, дори и да са нещастни. Сега жената се еманципира достатъчно и показа, че е по-интелигентният пол. Не случайно има толкова жени на ръководни позиции и с по-високи доходи в семейството. Казвате, че не било важно жената да гради кариера и да е независима, обаче утре като остане сама с малко дете трябва да се хвърли на следващия ли? Знам, че на мъжете не им изнася да имат умни, работещи и финансово осигурени жени. Каквото и да говорим, колкото и да се лъжем, това ги комплексира. Всеки би предпочел жена, която зависи от него, за да се чувства “значим‘ и “мъж“. Дами, отворете си очите и мислете преди да е станало късно!

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker