Вярвате ли, че клин-клин избива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вярвате ли, че клин-клин избива?
преди: 14 дни, 1 час, прочетена 732 пъти
Питам хората, които са страдали по голяма любов, с която не се е получило. Как се справихте после? Работа, задължения, хобита и контакти, всеки казва да се почне така, което притъпява болката, но помогна ли ви наистина? Достатъчни ли са тези неща или наистина трябва да срещнеш нова, силна любов, за да забравиш старата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 16 часа
hash: 39dd87c53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Индивидуално е.

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: e3b99bc4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не, в случая първо трябва да преодолееш старата връзка, преди да си готова да се впуснеш в нова.
"Болката" ти е егото ти и от теб зависи колко време ще си причиняваш страдания. В любовта няма болка, значи не е било голямата ти любов.

 
  ...
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 6e6fc5a41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Помагат, ако сам си наложиш да ти помогнат. Нищо не става изведнъж и без усилие от твоя страна.
Имам чувството, че някои хора отказват да поемат отговорност в живота си и да приемат, че никой с нищо не им е длъжен и трябва сами да си стъпят на краката, каквото и да им коства това. Липса на характер явно или може би се опияняват от ролята на жертва, която някой друг трябва да спаси, не знам.
Естествено, че в някакъв момент ще се появи нов човек, но ако ти си разбит отвътре, ако не си се излекувал още, най-много да го нараниш и него. Аз лично смятам, че трябва да се започват начисто връзките и така процедирам в моя живот.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 081bc33ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Старата любов се забравя с нова. Което не означава да тръгнеш по срещи и да се насилваш да влизаш във връзки с хора, в които не си истински влюбен и да ги нараняваш, като ги използваш за изтривалки, докато си въздишаш по някой друг/а. На мен ми отне 2 години самота и страдание след първия мъж, който ме нарани, докато не срещнах любовта на живота си и не се влюбих до полуда, и сега за онзи първия даже не се сещам.
Това с работата и хобитата, да си поставяш цели и прочие, са глупости. Тези неща не могат да запълнят раните в душата от любов, нито да излекуват емоционалната болка.

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 552174a559
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не аз не вярвам. Щом като е любов Тя е една. Мислите дерзанието, инвестицията във време и болка, няма как да се заменят от други дейности. Любовта не свършва от една раздяла или пък замяна в юлизии, че видиш ли друга ще ти изпълни липси. Според мен най добре, да се опиташ да се доближиш до любовта си, така че да си дадете време на комфорт и сприятеляване. Все пак всеки е добпринесал и е влагал чувства. Но трябва с внимание и търпение да подходишВремето ще покаже какви ще се установите. Вече преосъзнали връзката си

 
  ...


...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 135a0872f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма точна формула. Виждал съм жени, които категорично оставят бившия си по различни причини и след като не им се получи с новите мъже, след време се сещат. Виждал съм същото и при мъжете.

Аз в последната ми връзка бях в много токсични отношения. Родителите на момичето изобщо не ме харесваха и не искаха да ме виждат. Малко след раздялата, тя ми писа че си има нов приятел, но не им потръгна. Аз си писах с няколко жени, но все още мисля за нея. Секса не беше хубав, но въпреки това много се обичахме... И още я обичам... Мина почти година, а аз се сещам за много неща, които правихме заедно. Бяхме много лоши един към друг, но въпреки това още ми е тръпка.

При един приятел стана същото. Неговата не беше читав човек. Разделиха се и тя изобщо не можа да си хване мъж. Сега тя иска да се върне при него, защото много хора я отхвърлят. Ако на нея и беше потръгнало нямаше и да се сети.

И мъже също искат да се връщат, но това се случва повече при жените, защото си мислят, че със следващия ще има голяма любов. А то няма такава.

Опиши малко повече историята си.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 433f1b0b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При мен помогна само времето и това, че си излях душата пред правилния човек. Мисля, че няма как да насилиш тези неща и да търсиш в следващия човек това, което си намирал в голямата си любов.

 
  ...
преди: 13 дни, 3 часа
hash: c6cad74007
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, клин клин избива, а на мен ми погна и да сменя държавата.

 
  ...
преди: 13 дни, 1 час
hash: 801fa2c24b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Клин клин избива, но... винаги единият остава. Т. е. ако си поставяш за цел да забравиш някого чрез други хора, почти сигурно е че няма да има желания успех, защото когато нещо се прави по изкуствен път, няма как да се получи смислено. Напротив, може след такива експерименти да се почустваш още по-тъпо и самотно, да не говорим какво можеш да причиниш на другия. Човек трябва да намери сили да си преодолее вътрешно и насаме страданието и болката си, колкото и да е трудно, вместо да се залъгва с измамно лесни начини за справяне от раздялята. Човек има смисъл да влиза в нова връзка когато е преодолял предишнана и отново е пълнъценен, за да може да даде нещо хубаво на другия. Иначе няма смисъл, никой не се кефи да бъде ползван за лекарство, кошче за душевни отпадъци и терапевтичен секс. Уплътнявай си времето със смислени неща, хобита, срещи с приятели или спорт. Време и търпение му е цаката.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 23 часа
hash: 562dfb197e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Зависи от случая. Аз още не съм се отърсил от загубата на любовта на живота си. Тя преди да започнем да излизаме, беше най-добрата ми приятелка. На нея дължа едни от най-хубавите спомени през живота си. За тези пет години, нямахме нито един скандал и конфликт, ама явно времето е дошло. За това момиче, все още съм готов и ада да пребродя, само за да мога да я зърна още веднъж. Тя все още се промъква в сънищата ми. След като тя ме остави през януари, аз лично намери отдушник в работата. На седмица правех по 72 часа. Това не притъпява болката, само те разсейва и като останеш сам с мислите си, това те удря с още по-голяма сила. Опитах всичко да я забравя, но поне за сега нищо не помага. За момента единственото нещо което не съм опитал е да излизам с друга. Осъзнавам, че не съм емоционално готов за това и рискувам да нараня човек който с нищо не го е заслужил.
При нея нещата протекоха малко по-различно. Още през първата седмица, тя вече преспа с новия ѝ. Един месец по-късно вече заживя с него. Явно при всеки човек е различно.
Надявам се да е щастлива, щом аз не мога да ѝ го дам предпочитам да е с друг и да не виждам никога тъга в очите ѝ.
М 25

 
  ...

...
преди: 12 дни, 22 часа
hash: b6064ebf5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ами зависи от човека!
Аз като цяло не смятам, пробвала съм всичко това / работа, хоби, друга връзка/ разсейват те от това да мислиш, но ако е имало голяма любов... трудна работа. Не се забравя ей така. Вече над 10 години сме се разделили били сме заедно 2, ами всичко е различно създадох семейство, той не... не е читав, но любовта не пита. Не избираме кого да обичаме, да сме привлечени и т. н.

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: bf7b4149c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз 2-3 пъти съм страдал и то наистина много. Някой ще каже - как 3 пъти, човек има една голяма любов?
Е, да, но аз 3 пъти успях да усетя какво е да те зарежат така. И не само това, ами бяха 3 последователни пъти. 3 жени, които една след друга ми влязоха под кожата по различен начин, както никои други. Един след друг. Питах се, какво съм направил, че заслужавам да се държат така с мен и да се случи 3 пъти това нещо.
Това беше обаче преди години. От 18 до около 20 и малко. Нищо не помагаше при мен. Абсолютно нищо, докато един ден не бях седнал сам вкъщи и не осъзнах колко съм глупав и най-вече наивен и жалък, че продължавам да ги мисля и да се самосъжалявам. Колко наивен съм бил, на никой не му дреме, а аз седя и ревнувам и се ядоствам.
И тогава не знам какво ми стана, но толкова претръпнах, че едва ли не станах в другата крайност грам да не ми пука. Нещо онази вечер наистина се превключи в мен, не знам как стана, но сякаш някой ми смени самоличността. Просто изведъж претръпнах тотално за всичко, явно съм бил прекалено отвратен от собствените си жалки постъпки.
Повече не съм се влюбвал толкова силно, даже изобщо не съм се след тези 3 случая. Би било хубаво да се случи отново, но не се надявам на нищо. Когато човек не очаква нищо не остава разочарован. Аз се оправих като се самоанализирах и установих колко съм бил прост тогава. Явно е трябвало да се вдигна сам, а не с работа, приятели или каквото и да било.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 2 часа
hash: e12cdd227a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, каква е тайната на това претръпване? На някои късметлии се получава, може би с по- силен инстинкт за самосъхранение след много време, но много хора, въпреки че осъзнават, че това, което се е случило, не е редно да продължава такс за тях, продължават да не могат да се преборят с емоционалната зависимост?
Апатията също не е добър изход, разбира се, но в такива случаи все мисля, че е по- добрият…

 
  ...
преди: 12 дни, 1 час
hash: 39dd87c53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не, това са измислици.

 
  ...
преди: 11 дни, 21 часа
hash: bf7b4149c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 14 от 13

Да, апатията не е добре също, но поне не се терзаеш.
Както казах, цяла вечер тогава, преди години седях и разсъждавах над всичко. Аз съм такъв, просто адски много анализирам всичко, докато не стигна до корена на проблема.
И накрая бях тотално отвратен от собствената си слабост и че едва ли не ми се подиграват. Това ми помогна, ядосах се адски много на себе си и действията си. Явно не при всеки действа.
Но да, после пък отидох в другата крайност. В момента ми е супер трудно да се влюбя. Казах си, че повече никой няма да се подиграва така и явно съм бил толкова гневен, че съм отключил апатията и безразличието. Да не изпитваш нищо не е по-добре, но аз лично нямам нерви за повече раздели като предишните.

 
  ... горе^

...
преди: 11 дни, 20 часа
hash: 1a6d06ac77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много добър коментар на номер 11.

Трябва да си преодолял бившата, за да започнеш нова връзка.

 
  ...
преди: 11 дни, 12 часа
hash: e12cdd227a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 13 от 14, благодаря много! Пожелавам ти да срещнеш човек, за който после да не ти се налага да изпадаш в апатия и да си истински щастлив. Твоят начин трябва да се пробва.

 
  ...
преди: 11 дни, 11 часа
hash: 4bb347050d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Защо не мислите извън кутията? !
Не се борете да забравяте някой бивш - любов, болка, опит, уроци.
Сърцата ни могат да обичат и това е прекрасно.

Разделяте се. Пожелаваш му най-хубавото и продължаваш. Без омраза, без опити да лепиш старото. Остава спомен за нещо преживяно. Остава обич… такава чисто човешка и чиста.
Как ще забравите 5 години от живота си? Взимате полезното от тях и : “Здравей, нов ден! ”

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 9 часа
hash: e1284e2bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Трудно е, особено в началото!!! Но... , за да бъдеш пълноценен човек трябва да забравиш за нея. След дълго търсене, най-хубавото нещо е да намериш точния човек!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker