Не си намирам партньор, целя ли се твърде високо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не си намирам партньор, целя ли се твърде високо?
преди: 2 месеца, 16 дни, прочетена 6912 пъти
Здравейте,

Аз съм жена на 32 години. Висока съм 174, тежа около 58 килограма, мерките ми са 87/63/91, спортувам и съм с хубава фигура, но имам малки гърди. В лице минавам за симпатична, не съм красива. Имам по-остри черти, няколко различни души са ми казвали, че им напомням Кийра Найтли. Кожата ми е криво-ляво - боря се с дерматити, широки пори, понякога пъпки. Бръчки нямам, но имам по-силно окосмяване по лицето и тялото, което щателно премахвам. Стилът ми на обличане се приближава най-много до т. нар. "dark academia", нося качествени и естествени материали, земни/тъмни тонове. Не нося грим почти, не се боядисвам, поддържам къс маникюр.
Работя по специалността си - ландшафтна архитектура, на свободна практика. Финансово съм добре, имам собствено жилище (от родителите ми), купих друго със заем, което изплащам от наема, нямам кола.
Хобитата ми включват градинарство, рисуване, катерене. Преди четях повече - предимно история, философия, френски автори; слушам метъл, пост-пънк и производни. Уравновесена съм, спокойна, състрадателна и разбрана. Като най-добро качество другите изтъкват чувството ми за хумор, макар че е черно. Имам несигурности - страх от изоставяне, проблеми със самочувствието и т. н. заради засилен тормоз в/извън семейството до късно юношество, с които се боря упорито. Песимистичен реалист съм. Това мога да кажа за себе си.

Нещото, което ме притеснява, е, че не мога да си намеря половинка вече три години. Последно имах много дълга връзка, в която и двамата не бяхме на подходящ етап, затова и не се получи. Като приятели, се разбираме чудесно - всеки ден се чуваме, помагаме си, можем да разчитаме един на друг, не съжалявам. Съградихме нещо изключително ценно за това време без да има никакъв физически контакт между нас, откакто не сме заедно. Преди него имах няколко връзки с различна продължителност и това е. Не се интересувам от изпълнения за по една нощ.

Чудя се защо съм сама и съм убедена, че проблемът е в мен, но не знам какво точно. Харесвала съм мъже, правила съм деликатни опити, изобщо не се притеснявам да общувам, да подавам теми за разговор, леко да флиртувам, ама досега греда. Или изобщо не ме отразяват, или водят някакъв кратък разговор с по 1-2 изречения и трябва да им вадя думите с ченгел, като накрая просто ме игнорират. Срещала съм ги покрай работата, както и в приложения. Най-много да излезем един път, на живо е супер, ама после бяла тишина. Единствените, които имат интерес, се оказват разни отчаяни лепки и въпреки че са ме привличали в началото, всичко умира, когато на втория ден се започне с въпроси за общо бъдеще, кога ще се влюбя, влюбена ли съм в него и т. н. Това поне знам на 300%, че не го правя, защото се чудих дали пък не изглеждам така отстрани, но подобни глупости от моята уста не излизат, гледам максимално да се държа на ниво.
Търся човек на своето дередже - интелектуално, физически, финансово. Харесвам по-небрежни мъже с момчешко излъчване, не красавци, ами симпатяги. Нормална фигура, остроумен, забавен, да може да се оправя сам. Скъпи подаръци, коли, снобизъм - не, най-добре да си използва градския. Не мога да направя компромис с интелекта, височината и хигиена, останалото варира в някакви граници. Не търся Аполон, Стив Бушеми е адски секси мъж според мен, за бога, и не мога да разбера дали се целя твърде високо? Не е възможно толкова мъже да не ми отвръщат, а да ме налазват все отчаяни под моето равнище. Характер, външен вид, нещо не ми е наред, защото никой не бяга от хубавото, в това съм убедена.
От написаното мислите ли, че искам твърде много? Реалистични ли са представите ми, трябва ли да занижа изискванията си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 85

преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 018d7e37a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Според мен ключовото, което казахте е това със страха от изоставяне и ниското самочувствие. Първо работете върху това, най-добре със специалист. Успех и не се отчайвате! Макар че понякога ни идва късмета точно след като вече сме се предали ;)

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 070dfed0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Не, не трябва да занижаваш! Ако си в чалга ска България си е съвсем нормално, че не попада на качество, а количество от типичните.
Разгледай чужди сайтове за запознанства.
Влизай и във форуми по интерес-хобитата и спортовете, които упражняваш, там ще има хора със същите интереси.
Но НЕ прави компромиси със себе си!!! За какво ще ти е да си с някого и нещастна или най-малкото не пълна, не ти, не себе си? !

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: c12b44b897
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   “Характер, външен вид, нещо не ми е наред, защото никой не бяга от хубавото, в това съм убедена. “ - Може и нищо да лошо ти няма, не е нужно да имаш недостатъци, за да си незабележима, на запад имаше някакво движение на 40-годишни лелички, които драскаха с графити в протест, че след една определена възраст ги игнорират отвсякъде, ироничното е, че пак никой не им е обърнал внимание, дори когато са вандализирали улиците. А ако те избират само по външен вид, така или иначе ще те заменят, ако им се отвори възможност с по-хубава.

Реално те харесват единствено доста по-възрастни мъже от теб. Затова и тези, по които си падаш, нямат голям интерес, ако са горе-долу колкото теб, защото могат да си хванат нещо по-младо.
Няма да се хванеш с прост беден бачкатор или нисък, така че може и да няма мъж като за теб, защото имаш просто е пълно с МЛАДИ жени с твоите изисквания, а мъжете, които ги покриват не са много (българите нито са високи - поне от твоето поколение, де, голяма част от тинейджърите са, нито са богати, нито са много умни).

Най-важното нещо е да попаднеш на добър човек, с когото да се разбирате или няма да си щастлива каквито и да било други критерии да покрива, всичко друго е бонус.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: aecad10811
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Какво значи да занижиш изискванията си? Да приемеш да си с някой, когото не харесваш ли? То май ти си отчаяната, дето пита в Интернет как да си намери мъж, но явно много се опитваш "да си на ниво" и да не изглежда така.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: cbb1c99e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

5.   Не. Просто тук няма как да ти се получи. Тук и мъжете са жени. Искат да ги ухажваш, да им се доказваш. Искат вечна любов от първа среща.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: ed29e8d0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

6.   Беше ми интересно да погледна един мой проблем от другата страна. С тази разлика от авторката /момичето/ , че аз с лекота мога да И бъда баща, та тя е по-малка от моята скъпа дъщеря, която все се опитва да ме променя по някакви свои критерии и виждания, но среща моят инат и дебелоглавие. Класифициран съм като "консерва", но аз и съпругата сме от това поколение, което сега се определя като бумъри. Бях толкова грозен в моите очи, че гледах колкото е възможно по-малко да се мяркам пред очите на момичетата. Бях пъпчив като корнишон, а на кое момиче ще е хубаво да ходи до "корнишон", ясно е че на никое. Както казваше майка ми кожа, кости и шили, че на ребрата си съм могъл да свиря като на акордеон, а през стомаха да си броя прешлените на гръбначният стълб. Живот сив и еднообразен, учене, джудо, пак учене, четене на книги, основно фантастика, приключения, а вече в краят на гимназията под влияние на съседското момиче / с което бяхме истински приятелчета от детските години/започнах да чета Мопасан, Родителите ми имаха огромна библиотека и там осем, красиво подвързани тома на Мопасан, Достоевски също прочетох, Шолохов, Джек Лондон, българските класици. Бях доста силен ученик, но загубен. Влезнах в НШЗО, , след това още една година в парашутно-десантен батальон, който беше с непълен състав. Чак след казармата започна моето социализиране, много харесвах момичетата, но психическата травма от пъпчасването ми остави дълбоки следи. Станах инженер по радио-електроника, научен сътрудник, но някъде дълбоко в мен имаше една несигурност относно "Файса" ми, иначе вече атлетичен, не висок към 183см, продължавах да тренирам джудо, но по-. скоро като за емоции. От доста време забелязвах, че ме харесват колежките и в следването и в института, но някак бях винаги притеснен. Разбира се ожених се за едно умно, по-малко от мен момиче от нашият факултет, пълна отличничка от елитна столична гимназия, добра математичка на инженерно ниво, имаме момиче, което също умно, също пълна отличничка от елитна столична гимназия/моята/, също нашият факултет, специализация и докторат в чужбина, софтуерен инженер, попадна на лигльо, който и разби сърцето, не го харесвах, но някои жени, в случая визирам съпругата си като видят мъж край дъщеря си започват да изпадат в розови мечти. Аз го виждам, че лигльо, но бивам от всички жени в родът "оплют", като "консервативен, всичките момчета ли искаш да са като теб, всичките ли трябва да са били войници, а ти какъв беше като млад, а спомняш ли си еди коя си, а какво стана с онази, ти не е ли раздели с трета, какво постигна, какво направи и т. н., и т. н. " А ако майка ми знаеше подробности за една бивша, нейна, много по-млада колежка, щеше да ме изяде заедно с парцалите. Така, че Авторке и в момента някъде в България, някое момиче или момче си задават Вашите въпроки, вглъбени в себе си, сами си правят психоанализа като, че ли са Фройд, гледат с невиждащи очи някъде в далечината или преминаващите хора. Живот. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: b4bbe80748
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

7.   Нека да позная - зодия Лъв си :)
Първото нещо, което направи впечатление е прекалено подробното описание. Ако търсиш мъж който би забелязал (или би се интересувал) от всички неща дето си ги описала - никога няма да намериш.
Иначе за всичко останало - имаш прекалено конкретни изисквания. Никой не е перфектен, но да пасне някой на предварително зададен калъп е много трудно. Още повече, че след като минеш 30, шансовете ти да намериш свестен мъж, на подходяща възраст, който да иска връзка - рязко намаляват. Най-малкото защото всички свестни мъже, които искат сериозни връзки, вече имат такива. Тези, които са останали свободни, няма как да отговарят на критериите ти, а и в повечето случаи те си търсят млади (под 30) мацки - за забавление. Ти очевидно не си мацка за забавление, така че няма как да ти обръщат внимание.
Според мен имаш 2 неща, които може да направиш
1 - Да се опиташ да откраднеш чужд мъж. Тоест намираш някой, който отговаря на изискванията ти и систематично и целенасочено го сваляш докато развалиш семесйството или връзката му и се събереш с него. Това е ужасно. Не го прави! За съжаление много жени правят точно това. Накрая и те си патят.
2 - Разшири малко критериите си - Огледай се в малко по-възрастни или по-млади (от границите, които си си сложила в момента), гледай на потенциала на мъжа а не на сегашното му положение. Има мъже, които изглеждат смотани, но то е така само защото нямат жена до себе си, която да ги направи уверени. Има и мъже, които се притесняват да общуват с жени, това ги прави да изглеждат глупави а те реално са притеснителни.
Успех, дано да си намериш подходящата половинка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 61412cffc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

8.   Ако си мислиш, че в България ще намериш тоя тип хора, който ти си описала, лъжеш се жестоко! За хигиената всеки ще се съгласи, че човек било то мъж или жена трябва да се поддържа, но за интелект и финанси, няма шанс! Освен ако не попаднеш на мамино синче, което смуче парите на техните и не знае нищо от обща култура.. трудно! Давам ти пример в тикток - питат разни тийнейджъри по улиците въпроси от обща култура. Един от въпросите беше “Коя е столицата на Румъния” и един истрасък каза, че е Варна (нашият град). Въпреки че не търсиш кой знае какво, явно те не намират нещо в теб, което да ги кара да те искат. Пък и всеки вече иска да ебе и да бяга! В началото си най-красивата, пуснеш му и след това те върти с още 2-3, докато накрая не те заебе. Аз съм на 28, мислиш ли, че ми пука дали ще намеря някого? От толкова лъжи, тесногръдство, изневери и глупости така ми е омръзнало, че идея си нямаш.

Гаро

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: d6e7fad968
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Не е че се целиш на високо, просто най-вероятно имаш твърде висока преценка за себе си. Ако те игнорират много значи най-вероятно ти си им скучна и няма какво да им кажеш. Поне хубаво, че се поддържаш във форма щото иначе ако беше и дебела щеше да бъде доста депресиращо. Но ти ще си хванеш някой, въпрос на време е просто. Не е чак толкова трудно щом си жена и имаш достъп до навънка.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 13ff19c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Ами де да знам, то така по описание по картинка как да кажа, без да те познавам? 100% имаш нещо, което отблъсква мъжете, но как да ажа, без да съм те виждал? Сама казваш, че от хубавото никой не бяга.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 7b62f88218
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

11.   Интересно, според това, което казваш за себе си, е трудно да се каже къде е проблемът. Срещаш ли мъже, които покриват изискванията ти и какво става с тях? С всички ли приключват нещата след първата среща? От твоя страна или от тяхна, а и как минава самата среща? Какви са тези мъже, на които трябва да им вадиш думите с ченгел от устата и какво ти харесва в тях? Много въпроси, на които да отговориш, преди да може да се даде съвет.
Права си, че никой не бяга от хубавото и е добре, че осъзнаваш, че проблемът е в теб. Като те чета, чисто интуитивното ми усещане е, че си по-интровертен тип, може би имаш поведенчески отклонения (не е обида, има един тип невродивергентни хора, които се различават със социално поведение от нормата), които са отблъскващи за повечето "нормални" хора.
Това възпрепятства общуването с типажа мъже, които харесваш: "своето дередже - интелектуално, физически, финансово.... Нормална фигура, остроумен, забавен, да може да се оправя сам.... Не мога да направя компромис с интелекта, височината и хигиена"
Този тип мъж със сигурност не е изчезващ вид, нито пък е твърде висока топка за образована, обезпечена и поддържаща външния си вид жена в ранните 30. Но този мъж е социално адаптиран, знае как да се държи в обществото (не, че е някакъв благородник по маниери и прочие глупости, а че умее да поддържа лек разговор, да се пошегува, да предразположи компанията и т. н. ). И очаква същото отсреща - жена, която умее да се забавлява, да не взима всичко много насериозно, но ида умее да е жена - да се закача, да покаже чувства, емоция, да не го натоварва с много очаквания твърде рано или да се мерят по интелект и постижения.
"Черно чувство за хумор" и "песимистичен реалист" - така описваш себе си в малкото, което казваш за характера си. Състрадателността и другите хубави качества може и наистина да са там, но колко хора ще са съгласни да минат през песимизма например, за да стигнат до тях? Цялостното ми усещане е, че в теб има затвореност, известна доза мешанхоличност/депресивност, съчетана с неумение да се позиционираш като желана компания, и от там не се получава. Разбира се, това са само догадки на база няколко параграфа, но може би ще ти помогне да прочетеш това, което ск написала за себе си отстрани и може да ти даде някакво отражение и отговори.
Дано успееш да намериш своя човек!

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 98cd3184ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   От това което си написала може би единствено стила на обличане и песимизма. Обличай се по-цветно и женствено и по-позитивно. Или имаш ниско самочувствие, а по мои наблюдения повечето мъже искат нахакани мадами.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 431949a2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

13.   Хем си с малки гърди и много косми, хем имаш изисквания. Виждам в теб потенциална лелка с много котки. Според мен се продай на промоция, че срока ти на годност изтича. Трудно ще намериш мъж с интелекта на Стивън Хокинг и фигурата на Киану Рийвс, особено ако ти самата не си Хайди Клум.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 357ece0138
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

14.   Така, както се описваш, трудно ще срещнеш мъж като за теб, защото са много малко. Различна си в добрият смисъл. Виж, ако беше куха, с дълъг маникюр и екстеншъни чалгарка, щяха да ти се лепят по 20 на ден. Не си за нивото в България, което е потресаващо просташко, затова си търси чужденец, например скандинавец

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 5f05cd021f
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

15.   Авторке, аз искам красива, възпитана, културна, послушна, неизискваща, благородна жена с големи гърди и красиво заоблено дупе, с хубави зъби, красиви очи, приятна усмивка, блага, интелигентна, сравнително заможна (да не чака на мене за всичко и да може в случай, че мен ме няма, да издържа себе си и децата). Да не слуша в никакъв случай метал, рап, рок и други подобни зомбиращи стилове музика, които са характерни за диваците. Да в висока около 1. 70 м. и да не тежи повече от 60 кг.. Да е и сравнително умна, чистоплътна, с бяла кожа и руси коси. Да не е мрънкяло, лепка и някаква с ОКР! Да живее в моя град.

Много ли искам?

Мога да изброявам и още, но мисля, че това стига.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 89c9480dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

16.   Не мога да правя големи заключения от написаното, но имам тази лека презумция, че си някак мрачен характер. Не го приемай лично, тъй като и аз не съм сигурен, но е важно каква енергия предаваш. Повечето от нас искаме нежна, женствена енергия, позитивна, като последното си противоречи с характера ти, защото си песимист. Може да си невероятен събеседник за интелектуални теми, но аз лично искам да релаксирам с приятелката си, а не да дискутирам, като тя ми предава енергията, която споменах. Предполагам и повечето мъже са така. Но иначе не, не са ти големи изискванията, въпрос на време е да си намериш някого. В моите среди е пълно с такива

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 13ff19c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   14, и аз това щях да кажа, ама самия факт, че все пак се намират мъже да излизат на срещи с нея, но повтарят, говори, че не е това проблема. Иначе изобщо нямаше да изилизат с нея.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 13ff19c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

18.   Тук е пълно с теми на мъже и жени, на които по техни думи нищо им няма и са готини, красиви, обаче все не се намират кандидати за тях. Може би много хора нямат реална представа за себе си. Просто предполагам. Не може пък в цялата държава да няма по един човек за тия толкова перфектни хора.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 431949a2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

19.   Казваш, че не можеш да правиш компромис с височината, а после се питаш дали Стив Бушеми (175 см) е прекалено висока топка за теб? Хахахахаха. Иначе за интелекта не се притеснявай, 99% от мъжете са на или над твоето ниво, поне там проблеми няма да имаш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 431949a2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

20.   До 14 - да, скандинавците, които не са гейове (доста малък процент), чакат на опашка за поредната надценила се застаряла космата Ганка с претенции, защото там няма по-хубави жени. Хахахахаха

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 838d04225f
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

21.   Тука в тоя сайт всички са перфектни. Поддържат се много, имат жилища, доходи, не били красиви, ама се поддържали много, скъпи дрехи, не знам си какво, четат книги уж, слушат готина музика уж...
В същото време се държи като ледената кралица и се чуди що е сама.
На живо като ги видиш нишо особено и си викаш как се преебах, а тя с големите претенции си мисли, че е голямата работа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: a471edca3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

22.   В България наистина е вярно правилото, че хората си намират най-лесно половинки по време на следването. Всички са млади, неангажирани, със сходни интереси.
Тогава най-много се котират тези, които и най-лесно се забелязват, но мисля, че всеки има голям шанс да срещне подходящ човек.
Събираш се с приятна компания и все си навън, така всъщност и срещаш най-много хора!
Завършиш ли, всичко рязко се променя.
Нито имаш интересна среда, нито хората около теб са свободни. Като става думи за колеги, нека си останат такива.
И се оказва, че се прибираш вечер сам и няма излизане от омагьосания кръг.
Имах близка роднина, която така и не се събра с първата си любов от университета, защото уж били млади и зелени, време имало и накрая изтърваха момента и се разминаха.
Но цял живот не спря да споменава пустия Иван.
После завърши, на работата се хвана с един доста по-дърт от нея коцкар, женен с две малки деца и 15г му беше любовница. Имаше опит да си намери свободен мъж, но не се получи, не случи на партньор и тогава дъртият коцкар, който вече си беше отгледал децата, осъмна при нея. Жена му го изхвърли с една риза на гърба само и познатата ми го приюти в апартамента си и се взеха. Но не можаха да имат деца и тя сега гледа един 80 годишен, а е толкова по-млада и си остана без деца.
Не прави грешката да се хващаш на подобно хоро и никога не бъди ничия любовница - втора цигулка.
Може би трябва да започнеш да ходиш по чужди форуми за дискусии по интереси и да си разговаряш с всякакви хора.
Не се знае с кого ще симпатизираш? !
Познавам жена, която се запозна с мъж в някаква ФБ група по интереси. И двамата разведени, но се събраха и общо гледат две нейни и три негови деца, буквално е дядовата ръкавичка, но сам не се живее и без компромиси не може.
Та дерзай. Опитай да се събираш с хора със сходни интереси.
Успех!

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: bc42aed782
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

23.   Положителното е че признаваш, че проблема е в теб, много от самотните жени, не искат да го признаят, а все са им виновни мъжете, отрицателното е че въпреки че го признаваш не виждаш в мнението ти колко изключително нереални са ти изискванията, ето ти цитати "Търся човек на своето дередже - интелектуално, физически, финансово. Харесвам по-небрежни мъже с момчешко излъчване, не красавци, ами симпатяги. Нормална фигура, остроумен, забавен, да може да се оправя сам. " "Не мога да направя компромис с интелекта, височината и хигиена". Жена ако не може да си намери партньор е единствено и само заради нереалните изисквания, които не покриват това, което реално тя предлага насреща (не в собствените си очи, които при жените винаги е хиперболизирано, а в реалността). Т. нар. "отчаяни лепки" са това, което отговаря реално на това, което предлагаш, което пак е добре, защото има много самотни жени, при които дори и такива "отчаяни лепки" няма. Ако има съвет, който бих ти дал то е да обърнеш внимание на мъже, които те харесват и чиято компания просто ти е приятна, без никакви други очаквания. Едва след достатъчно сближаване, тогава може да помислиш, кое е важно за теб и кое не чак толкова. Но с настройката искам такъв такъв, такъв и такъв, неминуемо ще продължиш да се сблъскваш с неуспеха.
Успех, дано нещо от това, което съм написал те е накарало да помислиш и да успееш да си намериш партньор.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 9aea56e04b
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

24.   Номер 3: нямам проблем да ме харесват по-възрастни до към 40-45 стига да се грижат за себе си. Даже предпочитам. Голямата ми любов (несподелена, отдавна има жена и деца) е '81, но още бие 95% от "младоците" по всички параграфи.

Номер 4: искам да знам дали съм твърде претенциозна, дали се целя в "high value" мъже, които са ми над нивото. Критериите е невъзможно да се занижат според мен, освен ако не искаш да се обречеш на вечно нещастие. По-добре да умра сама, но все пак ми е интересно дали това не е една от причините.

Номер 9: това е едно от подозренията ми, да. Аз съм доволна от живота и интересите си, но подозирам, че са доста нишови/безинтересни за хората. Все пак смятам, че един интелигентен човек няма да забива само в своите нужди, а ще се интересува и от други неща. Много важно, че хабер си нямам от дърворезба, ако на Х му е интересно да говори за това, ще се радвам да чуя всичко.

Номер 11: много интересен коментар, за който искрено благодаря.
Да, срещала съм мъже, които покриват изискванията ми (много претенциозно ми звучи така, но са ми допадали). Ако говорим за последните години - единият го срещнах на работа, беше много ентусиазиран да се опознаем повече, писахме си, излизахме няколко пъти, но с времето започна да иска все повече разни услуги - може ли да ми изготвиш проектче за това, тука за нещо друго да ми направиш, я да провериш еди що си, мостричка да ми намериш и т. н. Нищо друго, та ми писна и спрях да говоря с него. Втори се оказа с дългогодишна приятелка. Трети срещнах в приложение, покани ме да излезем и мисля, че мина добре, взе ми телефона, писахме си още малко, но постепенно той намали обема и честотата на съобщенията, а на мен ми омръзна все да инициирам разговор я с шега, я с нещо друго. Имаше и още един колега, с когото се разбирам супер, но от по-лични разговори, усещам, че е страшен мизантроп и много по-голям песимист от мен, та сигурно ще се избием. С тези съм имала контакт на живо, останалите са в приложения, в които те спират да отговарят след известно време.
Нямам проблем с притеснителни мъже, нямам проблем да съм водеща в комуникацията, имам какво да кажа, интересувам се от другия, искам да го опозная и чак след това говоря за себе си. Не искам никой да се притеснява и да се чувства некомфортна с мен, защото знам какво е. Искам да предразполагам и помагам, доколкото ми е възможно, защото на мен нямаше кой да помогне много дълго време. Не говоря само в интимен план, ами по принцип - дружелюбен човек съм, освен ако срещу мен не седи отявлен кретен.
Да, меланхоличен човек съм, лекувала съм депресия с медикаменти, в момента посещавам психолог веднъж седмично.

Тези, които казаха, че в България е малко вероятно да се намери такъв мъж - съгласна съм, поне визуално. Ние сме ориенталци и подобен тип мъже има в по-нормалните държави, тук са по-скоро изключение. Сама се усещам, че когато съм на запад, много по-често някой ми хваща окото, отколкото у нас. Обаче за интелекта и, донякъде, финансите мога да поспоря - прости, тъпи и изпаднали хора почти не познавам. Знам, че са повечето в България, но ги няма в моята среда. Такова ми е семейството и съм отраснала сред интелектуалци (пак се извинявам, че звучи адски претенциозно).

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: df5cd514b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

25.   Срещата на подходящ партньор е или късмет (рядко) или въпрос на достатъчно опити. Между другото - всяка дълга връзка започва с изпъление за 1 нощ.

Не виждам къде можеш да си занижиш критериите, а и да ги занижиш - доколкото чета - избора въобще не стига до теб.

Колко често поддържаш връзка с бившия ти и споменаваш ли го пред другите мъже? Това е огромен червен флаг.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 9e6a4e053b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Някой бягат и от хубавото :) Зависи кой ги гони и с колко голяма сопа:) -

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: e6a9e34e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

27.   До 15, и аз точно това щях да и напиша, за да може да се усети какви абсурдни изисквания има, но мисля че няма да помогне. Е защото в днешно време много са малко хората които си мечтаят за любов. Търсят се само числа, тип сантиметри, килограми, финикийски знаци, брой къщи, брой коли, брой почивки, брой излизания и т. н. и т. н. Тъпо поколение, но каквото, такова.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: f8bf4cd109
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

28.   Би ли направила компромис с финансовото състояние на потенциалния партньор? Моя приятелка, на 38 г., с добра кариера и закупено от нея собствено жилище се омъжи за интелигентен, много симпатичен мъж, малко по-малък от нея, с добра професия, но без жилище и никаква вероятност да получи нещо от родители - останал без баща много рано, грижил се е за майка си и по-малкия си брат. Настани се да живее в нейното жилище. Приятели го изкоментираха в началото, че е златотърсач, но виждайки, че двамата са щастливи, спряха с коментарите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 44b7e66286
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

29.   Много интелигентен пост, поздравления! Според мен нищо ти няма, а е въпрос на време и късмет да си срещнеш твоя човек :-)

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: df8c50f57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

30.   Авторке, сега след коментарът ти като допълнение смятам, че си прекалено голям залък за тях, а знаеш, че голяма част от българите вместо д а работят над комплексите си, ги избива на злоба или се покриват...
При теб се е случило дори хитрец да те ползва за всякакви услуги.
Не бързай да показваш възможностите си, интелигентен човек може да посмъкне малко (просто по-малко информация и повече подаване на теми за отговори и разкази за себе си на другият) и даде възможност на другият да покаже магариите си... обратното е невъзможно- това е един от най-ценните съвети от татко и винаги работи.
Някои мъже тук естествено ще те гризнат тук-там, типичното за което споменавам по-горе. После същите в други постове виждаш и сама "над 30 е лелка, искам жена без претенции"- много ясно, като няма съвсем нищо, което да предложи в една връзка...
Ти не искаш някой просто за да не си сама, нито интелектуален/емоционален/физически паразит, още по-малко пък комплексарче, което ще ти брои стриите или ще следи дали си си остъргала петите, та да има с какво да те смъква като не може даа те стигне.
Има доста чужди Апп гратис, потърси ги (на английски) виж също форуми, но не смъква критерии.
Така или иначе после във връзка вече винаги се налага да се правят някакви компромиси, но да започнеш отначало с по-ниски критерии, вече си се предложила за патерица на другият- недей!
Да смъкнеш критерии е да подцениш сама себе си, да не дадеш нужното уважение към себе си, веднъж влезеш ли в това отровно отношение към себе си... за да бъдеш придавка/полезна вещ на някой друг? !

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 7b62f88218
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

31.   От 11 към авторката:
Тези мъже, за които разказваш, не са имали интерес към теб, поне не и сериозен. Ако мъж ти иска услуги, не говорим еднократно по нужда, а системно отношенията ви да се базират на това какво му даваш, този мъж не те възприема като потенциален партньор. Ако чака на теб да инициираш разговор, срещи, да си водеща в комуникацията, както сама се изразяваш, значи не е човек за теб. Има една порода мъже, които нямат нищо против да излизат с жена, към която нямат интерес и нямат намерения към нея, да си четкат егото и даже да получават материални и нематериални облаги. И докато жената кълве (сори за цинизма, но така най-добре ще го разбереш), продължават да смучат. Един вид, жената сама се предлага, защо да не се възползва, като му се е паднало?
Не прави големи крачки към мъже, които не са се доказали. Да правиш услуги, да предлагаш срещи и да си инициатор е много бърз път към това да бъдеш използвана и залъгвана. Жената трябва да бъде жена, да бъде приемаща, а не даваща, да остава мъжа да води и да бъде мъж. Жената не се доказва, мъжът се доказва и жената или одобрява, или отхвърля. Когато започнеш да преследваш един мъж, ти обръщаш ролите, той няма за какво да се бори, не може са те спечели, защото ти вече сама си се предложила, и от там губи интерес. Не говоря да се правиш на недостъпна и да си играете на котка и мишка, но да го оставиш да те спечели. Ако не полага усилия в тази посока, а чака на теб, значи не те харесва достатъчно.
Не е вярно, че в България нямало такива мъже, каквито търсиш - има. Но човек среща този, който трябва, когато е готов за него, а ти имаш още път да извървиш, докато станеш готова за мъжа, който искаш.
И последно: добре е, че посещаваш психолог, но знай, че психологът не може да ти даде онова, което живият живот ти дава. Или иначе казано, желязото се кове в огъня, и липсващите комуникационни умения и женска интуиция и поведение се учат в реалността. Няколко срещи с правилните мъже (дори да не е твоят човек, а просто реални мъже с техните плюсове и минуси) могат да ти дадат много повече откъм знание за себе си и умение за общуване със срещуположния пол и усещане на тънките сигнали, които всеки човек излъчва и показват намеренията му, отколкото ще ти даде изолираната среда на кабинета, в който с психолога разисквате детските ти травми. Желая ти всичко най-добро, да се калиш и да срещнеш твоя човек!

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 0f7311d63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

32.   От това което чета си те представям някаква хипарка.. Само като прочетох, че слушаш метъл не ми беше нужно да чета останалото :) най вероятно си като повечето жени, които са 5-6 но искат мъж 8-9.. И само да ти кажа, че най силното оръжие на жената е нейната визия и женственост.. Така че всички други качества които изброяваш, ако това което ти казах не е наред малко губят смисъл.. Малко мъже им пука каква работа имаш, какви интереси, колко си умна и т. н, ако на първо място не го привличаш сексуално.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: a6f9efae83
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

33.   Авторке, това което искаш, го търсиш по неправилния начин!

Относно това, защо не те харесват всички, след като на пръв поглед (според теб) си симпатична - веднага ти обяснявам:

Започвам с външния вид:

1. Много си висока! - и след като не искаш да правиш компромис за височината - губиш поне 70% от евентуалните си кандидати! (Защото колко мъже са по-високи от 1, 80 м? - не повече от 20-30%)

2. Това, че ти се определяш като симпатична - не е никакъв критерий! Важно е как те възприемат другите хора?
Защото много по-важно е какво излъчване имаш, чаровна ли си? Лъчезарна ли си?

А това вече идва от душата на човека!

Познавам дори красиви жени, които са отблъскващи... защото нямат чар и ведро излъчване, а са студени...

Продължавам с духовните неща, които са много по-важни!

1. Това, че слушаш метъл - води до много други негативни неща, защото това е демонска музика. Води и до депресия, и до черногледство и до песимизъм, и до отчаяние...

2. Начина по който обясняваш, защо не се е получило в "сериозната" ти връзка - също не говори добре за теб!

И си имала "сериозна връзка" - 3 години? !

Ако една връзка е наистина сериозна - до няколко месеца(максимум година) тя преминава на следващия етап: сключване на брак и създаване на семейство!
Всички мои познати добри семейства - са се оженили така! Никой не е влачил " сериозна връзка" по няколко години!

Ако хората много се помайват - така и няма да създадат семейство! Имам познати, които по няколко години бяха заедно(едните даже 10 години) и така и не се ожениха и не създадоха семейства! - а после срещнаха подходящия човек и за няколко месеца и се ожениха!

Има и още много неща, които мога да ти напиша, но ще направя следното, ще те насоча към една друга тема:

Имаше една много добра тема по този проблем, която би трябвало да помогне и на теб, и която аз съм си запазил. Тя е в раздела Любов и Изневяра и е със заглавие:

"За хората, които са сами, но искат да си намерят съпруг/а. "
http://spodeli. net/4/story-172076. html

(за да се отвори от връзката - махни интервалите в нея, защото сайтът автоматично създава два интервала,
или напиши заглавието й в Гугъла - и ще ти излезе)

Прочети я многократно като обърнеш внимание на съветите на автора, а не на хората, които спорят с него!

Там са дадени добри съвети на хората в подобно на твоето положение, ще ти копирам някои от тях и тук:

--------------------

За хората, които са сами и искат да срещнат сродната си душа:

1. Трябва да търсите човек с еднакви(или поне със сходни) с вашите интереси, цели, ценности, възгледи и приоритети!

2. Трябва да бъдете много търпеливи, постоянни и упорити!

3. В никакъв случай не трябва да се обезкуражавате или отказвате, дори дълги години да няма резултат!

4. Трябва да влезете в такава среда, където има хора с близки до вашите интереси!

5. И не се отчайвайте, ако не се получава, а продължавайте да опитвате и да търсите, и да се молите на Бога за това - щом много го искате и полагате усилия, Бог накрая ще ви го даде!
(С едно изключение - ако това няма да бъде полезно за спасението на душата ви. Само в този случай Бог не изпълнява нашите молитви! )
3. В никакъв случай не трябва да се обезкуражавате или отказвате, дори дълги години да няма резултат!

4. Трябва да влезете в такава среда, където има хора с близки до вашите интереси!

5. И не се отчайвайте, ако не се получава, а продължавайте да опитвате и да търсите, и да се молите на Бога за това - щом много го искате и полагате усилия, Бог накрая ще ви го даде!
(С едно изключение - ако това няма да бъде полезно за спасението на душата ви. Само в този случай Бог не изпълнява нашите молитви! )

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 41d7547c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

34.   Номер 28: под финансово състояние разбирам да не трябва да го издържам аз или да чака на мен. Това важи и за двата пола. Не съм богата, средна класа съм. Бившият ми приятел живееше у нас и си деляхме сметките. Взимаше към 1300 лева, учител. Да чакаш ма друг е по-скоро манталитет, работливият човек си личи дори и на минимална.
Писала съм, че дори кола не държа да има, но някои решиха, че търся милиардер.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 4ef710fca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

35.   Здравей, според мен ти самата дълбоко в себе си мислиш, че не заслужаваш такъв партньор (че не си достатъчно добра).
Промени това твое състояние и нещата би трябвало да се подредят.

М29

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 25547e5102
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

36.   Авторке, ще се опитам да съм последователен и кратък, защото проблема е много прост. :
1. В заглавието ти пише "намирам". Това е фундаменталната ти грешка. Жените не търсят, нито намират. Жените ИЗБИРАТ мъжете. Тях ги намират.
2. Ако ти не ИЗБИРАШ, значи нямаш кандидати. Ако нямаш кандидати значи не се предлагаш. Няма такава която се предлага и да няма кандидати.. И най дебелите и грозни имат.
3. Да се предлагаш значи да си жена. Жените това правят и това им е в природата.

Накратко, не се държиш като жена. Масово в днешно време сте вземали ролята на мъжете. Ходите на работа, печелите пари, градите кариера. Мъжете не се интересуват от тези неща. Напротив, това ни отблъсква. На нас втори мъж не ни трябва. Това с кариерата работи при омъжени жени, които не се предлагат повече и вече хранят децата си. Ние тях ги възприемаме като... колежки. Нищо повече. И всеки нормален мъж в офиса няма да ги сметне за нещо повече. А ти ходиш по тия релси вече.
Така че замисли се какво очакваш, а всъщност какво предлагаш. Ако търсиш секс, се облечи като за секс. Ако търсиш внимание се облечи провокативно. Ако търсиш приятели отиваш в социална среда където да ги намериш. Обаче не може да ходиш на работа и да очакваш да получиш любовна авантюра там. Има си място и ситуации за всичко.

Честно да си кажа в днешно време от всички жени 1/10 ще се държи като жена, другите понятие нямат какво е това..
Сложи си грим, рокля и токчета. Излезе на бар, клуб, кафе.. и виж какъв ще е резултата. Направи го 5 пъти и ела отново тук да се оплачеш.

Успех ти желая!

М. В.

Апропо. Точно преди малко, докато пиша влезе една колежка в офиса, отиде да си сложи токчета. Върна се и всички мъже около нея почнаха да си чупят вратовете, да я поздравяват, да й се усмихват и да я заговарят. Очевидно днес търси внимание и определено го намира. Най простото нещо на света е да си жена и най лесното нещо е да те намерят за връзка. Изобщо не разбирам вие от какво се оплаквате.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 1911a8337a
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

37.   Много нависоко се целиш. Умен с интелект, с добра хигиена и висок, това е топа, каймака на мъжете. Такива мъже няма да искат сериозна и стабилна, независима жена като теб. Такива мъже искат млада, плодородна, усмихната жена/момиче, което да ги разтовари и психически и физически. Ако е надарена, още по-добре. Интелектуалните и високи типове с добра хигиена са и доста възпитани и в 99% от случаите идващи от добри семейства, имат професии и пари. Такива мъже избират, а не биват избирани. Тъй че най-вероятно да те отрежат, тъй като не излъчваш секс ( секса не е задължително да бъде излъчван чрез гротескния начин на силиконовите устни, цици и т. н. ), а тези мъже това харесват. Това, че има интелект не значи, че не е мъж. Просто ще си хареса умна жена, с интелект, но секси, а не сериозна и стабилна като теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: dce603c68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

38.   Ами трудно е да се каже без да сме те виждали и да сме говорили с теб на живо. Щом излизат с теб, явно на първо четене ставаш, но нещо в държането ти после ги отблъсква. Няма как да разберем дали си скучна, не умееш да поддържаш разговор, дали си темерут или обратно - лепка или друго (с това просто стрелям напосоки, не казвам че непременно си такава).

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: f354308d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

39.   Странно е как за пореден път набедиха жена, че имала твърде високи критерии, а същите мъже пишат за жените "нищо особено", "космата Ганка", "добре поне, че не си дебела" и прочие. И абсурдното мнение, че 99% от мъжете ѝ били на интелектуалното ниво или над нейното и поне тук няма да има проблеми - като точно това често е основният проблем на по-умните жени.

Т. е., мъжът има право на критерии и избира почти само по външен вид (а, да, и да не иска жената пари), но жената като има изискания мъжът поне да е интелигентен и да има интереси - о, много иска, да си снижи изисквания, какво толкова искала. И любимото ми - "много била мрачна". Толкова елементарни разсъждения и с цел отново да обидят жените. Високи ѝ били изискванията - защото много мъже не искат да ги достигнат ли? И на 30 години не е престаряла, това е млад човек!

Е, интелигентните жени сме така, няма как да сме чуруликащи барбита, комбинация от кухненски робот с подобрения и да слушкаме. И наистина колкото по-интересна е умна е една жена, толкова по-трудно ще ѝ е да намери мъж. И не е в нея причината.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: c06e83d157
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   29 точно, взехте ми думите от устата

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: aecad10811
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

41.   много глупости са ти наговорили, което можеше да очакваш, ако се беше запознала с този сайт

да си намериш човека може да отнеме много време и късметът също играе роля

иначе винаги можеш да си намериш някой да те оплоди и след 3 години да се разведете, освен ако не решите да се търпите заради децата - това е дереджето на поне половината българи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 39ceb506e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

42.   Студена си

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 6cd4d64b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

43.   Една секунда е достатъчна за да забележиш някой. Една минута стига за да харесаш някой. Един ден дори е много, за да се влюбиш в някой. Но понякога един живот не стига за да забравиш някой.

Авторке, най-голямата грешка, която можем да направим в този живот е да поставим несподелената си любов на рафта със спомените. Риска, тя да го заеме целия е огромен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 6628fb5236
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

44.   Средно интелигентен, да се къпе, да е над 174см. = топ, каймакът...? ! :D
Очаквах гадни коментари към мен и, като цяло, към женската половина, но в глупостта си, някои господа не се усещат как грандиозно се излагат, показвайки какво реално представляват, след като смятат хора, които спазват хигиена, могат да водят разговор и са със средна височина за България, за върха на еволюцията.

Иначе да, някой правилно отбеляза - не съм сексапилна и много женствена в онзи конкретен смисъл на думата. Наричали са ме сладур, симпатяга, имам леко детско излъчване, предпочитам да съм по-небрежна. Никога не съм се чувствала комфортно с типично женска визия и поведение, което ме ограничава със сигурност. Съвсем логично е мъж да харесват повече такава жена. От друга страна и аз не търся "типичен" мъж. Падам си по-затворени, може би малко особняци.

30, 31, 36: благодаря! Градивни и полезни коментари. В началото мъжът, който ми искаше услуги, се държеше по съвсем различен начин, но веднага, след като започна да ме търси само за това, прекратих комуникацията. Все пак мисля, че трябва да има някакъв баланс. Много мъже се притесняват, по различни причини, да направят първата крачка, да преследват и т. н. Не всеки мъж е създаден по калъп и доста се страхуват от отхвърляне. В такива случаи мисля, че е ок жената малко да "побутне", за да има шанс нещата да отидат нанякъде. Честно казано, ако чаках всички да ме преследват, сигурно щях да съм имала една връзка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 1f2a330a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

45.   15 - Ти може да искаш и Марго Роби да ти сервира ракията и салатата, проблемът е, че тя няма да се навие.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: f3cad8a189
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

46.   Авторке, от описанието ти не изглежда да имаш някакви кой знае какви затруднения да срещнеш подходящ за твоите интереси и физика мъж.
На вид (поне по твоите представи) сигурно си средно хубава в лице, а пъпки и пори няма как да са пречка да се сближиш със сериозните мъже, които приемат като нещо нормално човек се бори с хормонални или други неразположения. Което пък значи, че имаш най-малко 10 000 пъти по-голяма вероятност за уреждане на срещи и запознанства в сравнение с нормалните мъже.

Ако не вярваш, пробвай в истински условия да заговориш 100 непознати средностатистически мъже на улицата и после преброй колко от тях ще се спрат, ще те посрещнат с усмивка, ще те изслушат търпеливо, ще говорят с охота с теб и ще се съгласят на предложението ти да се разходите и да излезете на среща. Ако средностатистичеки мъж стори същото, почти гарантирано и 100-те средностатистически жени ще го отрежат или веднага, или ще побързат да го разкарат след първите 1-2 изречения. Повечето от тези жени не просто ще го отрежат, а що го сторят по възможно по-груб начин и стараейки се да го изложат и осмеят пред всички останали хора наоколо, което прекрасно говори за културата, нрава и нивото на въпросните средностатистически жени. При по-голям късмет и с много условности, може би 2-5 от тези жени все пак биха се съгласили на допълнителна среща, но пак зависи.

Твърдиш, че си уравновесена, но не си, понеже имаш навика да преувеличаваш и да извърташ думите на хора, писали в темата. Това веднага се набива на очи. Може ти да си мислиш, че само иронизираш, но всъщност залиташ в другата крайност и клониш към озлобление. Вижда се лесно в думите ти:
"Очаквах гадни коментари към мен и, като цяло, към женската половина, но в глупостта си, някои господа не се усещат как грандиозно се излагат, показвайки какво реално представляват, след като смятат хора, които спазват хигиена, могат да водят разговор и са със средна височина за България, за върха на еволюцията. "
И сама знаеш, че няма как да докажеш, че някой друг е писал тези твърдения, тъй като това са само и единствено твои думи.

Облеклото и музиката, която слушаш, няма как да са пречка за един осъзнат мъж със сериозни намерения, стига да се съобразяваш и с неговите музикални предпочитания (ако са много различни от твоите) и да не слушаш прекалено силно и натрапчиво любимата ти музика в негово присъствия, виждайки, че на него не му е приятно. Но ако е разбран човек, би те приел и с тези особености. Значи и тук няма препъникамък да срещнеш разбиране.

Под "катерене" не се знае какво имаш предвид. За едни това са планински преходи с леки наклони, за други е скално катерене. Но като цяло повечето нормални мъже обожават разходките и би трябвало и в това отношение да нямаш затруднения да срещнеш подходящ мъж.

Пишеш, че търсиш мъж с ръст над 174 см (50% от мъжете са с ръст над 176 см), но това значи ли, че "над 174 см" значи "от 174 см нагоре" или "от 180-190 см нагоре"? Последното е всъщност това, което повечето жени имат предвид, когато лицемерно твърдят подобни изцепки за мъжкия ръст. Пример:
Някаква ниска жена с ръст 150 см твърди как искала мъжът "просто да не е по-нисък от нея", но в изкривените си представи тя няма предвид "той да е 151 см", а да е значително по-висок от нея, дори когато тя се е качила на 15 см токове, т. е. мъжът да е най-малко 180 см редом до нея, неповторимата принцеса. 180 см, защото жените не искат мъжът да е висок толкова, колкото те са с високи токове, а искат още по-високи мъже дори и при това условие. съответно този вреден женски навик лицемерно да не се споменават високите токове, когато се има предвид "да не е по-нисък от мен" изиграва лоша шега на мнозина жени.

Същото женско лицемерие се среща и когато те описват какъв мъж търсят. Женските думи "Да не печели по-малко от мен" се превеждат на български език ето така: "Аз може и да съм безработна или да печеля по 900 лева месечно, но ако той не печели поне по 2-3 бона месечно и не ги харчи по мен, въобще да не се надява да склоня за втора среща! " (или ако вече случайно са заедно, тази си прави тънки сметки да го зареже заради първия срещнат с високи доходи, като зад гърба му флиртува с други мъже). Това не са просто мои думи, а са именно действията на преобладаващия дял жени в България. Осъзнатите и с опит мъже са наясно, че действията на жените на практика крещят по-силно от думите им.

По подобен начин и женските думи "Да не кара трошка" се превеждат на български език като "Да има лъскава гъзарска кола! ". Познавал съм достатъчно мъже с нови модели среден клас "Хонда", "Форд", "Шкода", "Сеат" (предпоследен модел "Ауди", но с нови калници и емблема, каквито са повечето нови модели на "Шкода" и "Сеат"), които са чували груби откази само защото колите им не са от по-гъзарските марки; нищо, че са нови и добре поддържани, а мъжете също са били читави. И се отнася за съвсем обикновени, дори под средна хубост жени, част от които и аз съм познавал и съм се чудил откъде го вадят този вирнат до облаците нос, че да се мислят за велики и неотразими, само задето са се навлекли с два пласта грим на лицето, прикрили са тлъстия си задник с хитро подбрани дрехи и са повдигнали с една педя увисналите си гърди. Не са били кифли, даже напротив - точно тези жени са се опитвали да се представят за скромнички и непонасящи кифлите. Но накрая са се оказвали доста злобни и надменни. Та, както и да е. Тук става дума за теб и защо (по собствените ти думи) не си способна да намериш подходящ мъж.

Оставяме настрана признанието ти за хапчетата и психотерапията. Това ти си го знаеш най-добре. Има къде-къде по-важни неща, които трябва да пребориш у себе си. Първата огромна червена лампа е, че страдаш от "несподелена любов" по някакъв мъж в миналото ти, който задушава мислите ти поради това, че сега вече е избрал друга и тя го е дарила с деца, а не е щастлив с теб. Трябва това да излекуваш на първо място.

Второ, ти хубаво твърдиш, че търсиш "мъж поне 174 см", но колко от бившите ти мъже са били с този ръст и колко всъщност са били доста по-високи? Не зная как е при теб, но при много жени това е също голямо лицемерие. Може някоя в училище да е била с момче с нейния или дори 2 см по-нисък от нейния ръст, но после се е опердашила в креватите на 50 мъже с 1-2 глави по-високи. И после гордо се пъчи "Ама аз съм добричка и съм ДАВАЛА ШАНС (сякаш мъжът е нисшестоящ, а тя е някаква от графиня нагоре) и на ниски мъже! ". И това го латернаджийства постоянно, но същевременно удобно прикрива как без протакане и условия лесно се е дупила пред десетки батки и после е гълтала горещото им мляко. Затова ти следва да си честна и да отговориш с какви мъже си била преди и с какъв всъщност би била склонна да си сега. Но не отговорът ти да е тип "Абе, бих могла да съм и с мъж 174 см, но ако покрива на 300% всичките ми други изисквания". Тези номера мъжете ги знаем и е ясно, че са въздух под налягане. Средностатистическият мъж е чувал толкова лъжи от средностатистическата жена, че трудно вече някое гръмко женско твърдение може да го изненада.

Когато ми отговаряш, използвай умело хитростта си и бъди блага и уравновесена, за да не потвърждаваш отново третия ми абзац, засягащ темата за уравновесеността. :) Не бъди като дъртите киселячки, които са налазили този форум и оревават света как щели да си хванат някой от много чужденци, които въпреки техния (на киселячките) огромен избор все не ги искат. :) Опитай се да се владееш и ще усетиш колко по-щастлив ще бъде животът ти занапред! Не бъди една от тях, както загатваш вече на два пъти в тази тема и те хитро се опитват да те прикоткат "към техния отбор", тъй като ги е яд, че не са на твое място и са изпуснали своите възможности на младини. Лесно ще ги познаеш по овълчения им нрав и мъжемразките излияния. :)

Моят съвет към теб е да не се съсредоточаваш над това колко печели мъжът и дали е "на твоето ниво", дословно сравнявайки интересите ви 1:1, ами просто да се харесвате взаимно като отношение и да върви гладко приказката помежду ви. И задължително не се опитвай да вкарваш в рамки първите ви срещи, изисквайки посещения на заведения,
а предложи да се разходите на чист въздух сред природата. Нормалните мъже със сериозни намерения ще оценят това. Ако пък се окаже, че мъжът не желае така да прекара времето си с теб, значи е ясен знак, че си залитнала по поредния неподходящ въздухар в живота ти. От твоя подбор на мъже зависи с какъв човек ще излизаш на срещи и дали ще живеете после заедно.
Пиша ти го като човек, който повече от година е в сериозна връзка с изключително грижовна, постигнала и взискателна, но земна жена, умееща да прави разумни отстъпки; така както и аз! От първия миг заложихме именно на самото открито общуване помежду си, а не на тънки сметки кой какво предлага в замяна на "нашите постижения". Започне ли се с надпревари и сравнения, считай, че работата е вече обречена.

А, и не изисквай от мъжа да те черпи, преди да сте се любили! Не бързай да си лягаш с мъжа! Постарайте се и двамата да се опознаете взаимно при чести разходки! ЧЕСТИ! РАЗХОДКИ! Не киснене по заведения, не безкрайни писаници от разстояние. Очи в очи, разговори и романтика. Говорете си с ДЕЙСТВИЯ, не с гръмки хвалби и обещания за необозримото бъдеще! Ако търсиш верен и романтичен човек, споделящ твоите интереси, ще го познаеш по това, че той желае да прекарва свободното си време с теб, изпълнено с отношение и общуване, а не в лъскава обстановка, струваща пари. Ако вместо това обаче решиш да слушаш дъртите киселячки, които ще те убеждават "да не отстъпваш нито крачка от твоите изисквания" и "да изискваш от мъжа да има пари и всичко останало", рискуваш да се превърнеш като тях след години. Те също са си мислели навремето, че вечно ще са на 32 години и че ще "има много време, но сега ще се забавляват", обаче виж ги в какво положение са се вкарали заради собствените си безразсъдност и надценяване. Не бъди като тях, а бъди себе си, стреми се да бъдеш по-добра от твоето вчерашно Аз, бори се чрез разумния ти подбор да имаш верен, ценящ те и раздаващ се за теб мъж! :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 91c461a36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

48.   Според мен имаш 2 основни проблема:
- не се вписваш в масовката, което колкото и да лансират всички като нещо позитивно не е
- годините

Реално на 32 години няма как да очакваш да имаш време да развиеш връзка естествено, т. е да излезете, да минат 2-3 години, да се опознаете, годеж, сватба, дете. Времето доста е накъсяло, а мъжете избират обикновено жени 20-25 години именно с тази цел. Вариантите ти са да наблегнеш на красотата и да избягаш от метълската тъмна визия. Бъди цветна, приветлива, женствена. Заложи на нова прическа - дълга коса с балеаж или изрусена, ако не е твоето поне много светло кафяво. Черната коса състарява лицето. Повече процедури, ботокс, филъри ако е нужно. Довери се на специалисти задължително. Казваш, че имаш добра фигура. Показваш ли я? Къса рокля, прилепнал панталон с висока талия, блуза с деколте, отгоре сако. Красиви аксесоари - обеци, часовник, колие. Запиши се на групов спорт, не залагай за интернет запознанства, там е пълно с ненормални. Идеалната възраст на жената е до 25 години, казвам го от опит. На 20-25 ме заговаряха по 10 пъти на ден какви ли не, сега на 27 ме оглеждат видимо по-възрастни, а на челото ми не пише “омъжена”. С други думи старай се да изглеждаш възможно най-млада, разшири кръга. Огледай се и за разведени мъже и такива около 40г. Изясни приоритетите си - искаш ли да имаш мъж и семейство? Защо не залагаш на финансовата част? Ако имаш дете в автобуса ли се возите? С едно майчинство ли ще го гледаш? Помисли добре какво точно искаш и с какво би разширила басейна, в който плуваш. Според мен не си наясно със себе си и това, което искаш в бъдеще. Погледни и от мъжката страна. Ако си мъж на 32 години отговарящ на описанието защо ти е да бъдеш с жена на 32, а не с такава на 25?

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: a2ff348406
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

49.   от 27 до авторката 28, и другите подобни,
как точно преценявате финансовото му състояние, та чак да го преценявате дали да направите компромис с него? Щото иначе е под нивото ви. Искате му финансов отчет на фирмите му за последните 10 години, или му искате декларациитеза доходите му за този период, или да предположа, че просто вярвате на това което ви каже? А не можете ли да предположите че той нарочно ви казва по-малко финансово състояние, за да отсее златотърсачките като вас (интелигентните мъже, точно така правят, но ти как да разбереш като нямаш такъв интелект), които видиш ли искат да преценяват финансовото му състояние, а не дали имат общи интереси, общи визии за бъдещето, дали има химия меду тях. Толкова сте зле, че въобще не може да си представите колко сте зле. Ефект на Дънинг-Крюгер в най-чист вид.
И колко да му е интелекта IQ, 95 105, 120, 140. А твоя колко е, та да можеш да преценяваш колко е на другия, или те е страх да го премериш, за да не те удари истината като с мокър парцал.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: b9d877ea6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   от 27 до 45, а пък авторката може да иска Брад Пит да я иска за съпруга, проблемът е че той няма да се навие. Само че това което е казала авторката, го е казала сериозно, не осъзнавайки, че тя е много ниска топка за претенциите които изявява. А н15 това го е казал иронично, с цел да и покаже колко несъстоятелни са и претенциите. Но явно и двете с нея не сте достатъчно интелигентни, за да го разберете.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 13ff19c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

51.   Има един момент, че човек не иска да чуе истината, а това, което му гали егото, защото истината е трудна за преглъщане, макар че точно тя ще ти даде най-полезни насоки. Да, има и злобни коментари, но има и такива, които ти казват истината по добронамерен начин и ако се вслушаш в тях ще намериш ключа за бараката. Ти обаче не благодариш на тях, а благодариш на тия, които ти казват, каквото искаш да спираш, а именно че ти си много готина, обаче всички мъже са прости и бягат от хубавото, което просто не е вярно. Такива коментари освен да ти галят егото с нищо не ти помагат.

Ако си тук, за да ти галят егото, а. не за да си решил проблема вече е друг въпрос. Но има една стара приказка - истината ще те освободи.

 
  ...

1-50 от 85
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker