Дали да се разделим с жена ми или да си дадем пореден шанс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали да се разделим с жена ми или да си дадем пореден шанс?
преди: 2 месеца, 9 дни, прочетена 1364 пъти
Аз съм на 44 години, като сме женени от 14 години и имаме две деца - на 8 и на 4 години. Първите години от брака ни бяха страхотни. Пътувахме много и бяхме истински влюбени.

Когато се роди голямото ни дете, жена ми се фокусира само върху него, като го приех за нормално. Започнахме да си говорим все по-рядко, вече не пътувахме и дори рядко оставахме сами.

Бях много против за второ дете, но тя ми каза, че покрай майчинството ще може да стартира бизнес и да има повече време за нас двамата. Това не се случи. Въпреки че сега и двамата работим от вкъщи, почти не си говорим - все е заета с бизнеса си. Вечер децата не ни дават да останем насаме и за минута.

Дори вече не спим в едно легло. Тя е при децата, защото е било рано да остави малкото да спи само. Сексът е 1-2 пъти на месец и не е нещо особено (и преди не беше, но се случваше доста по-често).

Дори когото сме сами, нямаме много общи теми за разговор. Имаме баби, при които може да оставяме децата, но това се случва рядко.

Не мисля, че има друг мъж, а аз също не съм изневерявал.

Грижа се да имаме всичко - дом, коли, вила и други. Помагам повече вкъщи.

Обмислям развод, но както и тя ми каза, децата ще останат при нея и ще трябва да напусна жилището ни. Аз ще се оправя с финансите и мога да започна отначало, но децата ще ми липсват. Не знам и дали ще мога да си намеря нова жена.

Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 9 дни
hash: b5fbd6969a
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Посетете психолог и дайте шанс на брака си. Изберете доказан и качествен професионалист и след няколко месеца ще видите съществено подобрение. Имате дълъг брак зад гърба, деца, а и няма непреодолими различия. Общувайте честно и без обвинения и си дайте шанс да бъдете щастливи. Казва ви го човек, който е минал през подобни трудности. Всичко минава! Успех.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 589b861cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Забелязах, че семействата, при които и двамата родители работят от вкъщи, идва ден, в който явно си омръзват.
Няма как ежедневно да сте заедно, нон стоп и тръпката да остане, друго е да излезеш до работа, да се прибереш към 17-18 ч, да има какво да си кажете, някоя случка или нещо друго, а при вас ежедневието ви е сиво, еднообразно и все някога този момент е щял да настъпи

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 2e11366802
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Защо ще се развеждате. На нея не и пречи този живот.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: d37c243ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   "бяхме истински влюбени"

За мъж на 44, нещо не се сещаш какво значи "истински влюбени". Значи мерак да създадете поколение. Викат му биология. Създали сте, какво очакваш? Радвай се, че не ти изневерява и ти пуска от време на време секс. Но нереалистичните очаквания в живота обикновено са женски патент. В тоя случай явно жената е по-зрялата...

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 0155a25e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   От мъж близо на 60 години - щастливо женен

Е, щом няма изневяра и в семейството ви, и не се вижда да има особени изкривявания, и тежки проблеми между вас - защо да се развеждате?

Бракът е нещо свещено и трябва да се съхранява с всички сили и от двамата човека в него!

Развод може да се допусне само при изневяра и то, ако няма разкание и поправяне в изневерилия! Също и при още няколко извънредни и тежки разстройства в семейството.

А при вас няма нищо такова - просто малко сте си помръзнали и поотчуждили.

Освен това имате и деца, не ги ли обичаш авторе? Как сериозно обмисляш да им причиниш това?

Аз дори само заради децата си бих направил всичко възможно, за да не се разведа! А в твоя случай - изобщо не бих мислил такова нещо! Хора с много по-сериозни проблеми си запазват брака и семейството!

Да, страстната любов с течение на времето намалява и се трансформира в обич и привързаност, но ако няма духовна близост между хората - следва отчуждаване, което в този случай е нормално.

Съветът ми към теб е да обърнеш повече внимание на духовните неща в живота, защото те са много по-важни от материалните и житейските! Хубаво е да се обърнеш към Бога и постепенно да се въцърковиш в православната църква, и ще видиш нещата в друга светлина и животът ти ще придобие смисъл!

Намери си и нещо интересно, с което да се занимаваш и да те увлича - примерно направи си уеб сайт(сам, с помощта на HTML и CSS) и го поддържай - това е много завладяващо и въобще няма да си мислиш за глупости!
Или ако имаш някакво друго нормално хоби - занимавай се повече с него!

Обърни и повече внимание на децата си, защото бащата като глава на семейството също трябва да възпитава децата, дори и повече от майката!

Хайде със здраве и прогонвай помислите за раздяла и развод, защото те са от лукавия(дявола)!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a1a90f9d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо искаш да се разделите?
При нас е нещо подобно, аз предпочитам детето да спи при мен, свикнало е да не спи само, но може да намирате време за вас си.
Имате две деца все пак.
Направете си график и се опитайте да сте само двамата, може да отидете за два, три дни някъде само двамата.
Аз много бих се радвала, ако мъжа ми ме заведе някъде без деца, но той няма да го направи.
А ти защо не спиш при тях, предполагам леглото става за трима.
Можеш да и кажеш, че я очакваш, когато детето заспи.
Не е само при вас така

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 2c5cf93ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Ами приятелю, ти си завършен егоист:) Само твоето его и желания виждам тук. Обичаш децата си, ама не искаш да ги гледаш? ! Не искаш и жена ти да ги гледа, за да ти обръща повече внимание. И кой тогава ще е длъжен да ти гледа децата? ! Сексът не бил нищо особено /явно прекаляваш с порното/, няма за какво да говориш с жена си /сигурно жената не гледа футбол/... Мъж съм и съм две години по-дърт от теб, и аз имам 2 малки деца и мога да погледна на ситуацията като доста позната, ама за разлика от теб не се дразня на децата ми, когато търсят вниманието на родителите си, когато майка им се грижи за тях, защото това е истинската майка, малко си голям да ти даде да сучеш, за да си доволен и ти:) Не се дразня и на жена ми, че сексът не е много често, може би и аз нямам нужда кой знае колко често, но мога да кажа, че малкият като е вече малко по-голям, и сексът също е по-често. Та човек, радвай се че имаш семейство, жена и деца, не бъди дребнав, че ще загубиш и това, което имаш в момента и ще попаднеш в ситуацията на самотниците, които се оплакват от живота си. Със сигурност има как да оптимизираш живота си, жена ти няма вечно да спи при малкия, пък и като заспи може да усамотявате с нея, стига разбира се да не продължаваш да я заплашваш с развод, защото не е това начина да засилиш чувствата в семейството. Не си някакъв пъпчив тинейджър, бъди по-мъдър!

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: edf59a5a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Поредният, който плаче за внимание и заплашва с развод. Ами кой те спира? Жени много, пък може и да си намериш майсторът.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 99a5f8105d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А някаква инициатива от твоя страна освен да остави детето и да отиде да дундурка теб?
Нещо като да уредиш за един уикенд кой да гледа децата, а ти а си купул вече билети за някъде? И в "някъдето" да не я притиска за секс, а да се насладите на почивката, да правите любими неща, да се смее от сърце?
Тя сама ще пожела после повече близост. Но ако не и върнеш смеха и нови неща в живота ви, т'ва е положението.
А после и да я отменяш няколко часа, да я пратиш да си се разходи с приятелки или си свърши нещо женско- фризьорка например, просто да се почувства поглезена жена? !
Да излезеш и ти малко по мъжки, та да имаш и какво да и разказваш извън битовизмите? !

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 16a1355362
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не пишеш да имате сериозни проблеми, а просто ви е налегнала скуката и сте си поомръзнали. Не си струва да се развеждате за такова нещо, иначе досега да не са останали семейства.
Постарайте се да отделяте малко повече време един на друг, оставете децата при баба им за някой уикенд или поне някоя вечер, в която да излезете. Нещата най-вероятно не са непоправими, просто сте влезли в битовизми.
Жена на 52

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: eb683f8d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Говориш за шанс, а в същото време си като някакъв държавен служител, казвайки сухата статистика. Описваш ситуации и напасването ви, в което ясно си личи грам не ви дреме един за друг, което вероятно е било така от самото начало, само че тогава е имало очаквания за семейство, деца, а сега при всичко налично виждате последиците от изборите ви.
В момента ти не искаш шанс с нея, ти сам знаеш че няма как да се променят нещата, теб толкова те мързи, че не ти се занимава тепърва да търсиш друга, ако изобщо намериш, така че проблемът ти е че искаш да ебеш, пак си планирал нещата както преди да намериш тази, само чакаш да ти мине мързела.
Казваш че не си изневерявате и си сигурен че тя не го прави и всичко това само защото те е мързяло да се занимаваш с нея и да разбереш дали е така. Тя е жената с пеньоара, не до там бръснатите крака, което на теб ти дава спокойствие че тя не ходи никъде, което е достатъчно за теб, че е също толкова нещастна колкото ти, което някак ти носи повече успокоение, от колкото да ти е притеснено за ситуацията. Вероятно и на нея не и пука по същите причини, намерила си е хоби и се е пуснала по течението броейки само минаващите дни.
И всичко описано е дефиниция за днешното здраво и добро бг семейство.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 95ec8a85fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Добрият мъж уважава и обича жена си. При вас това е период. Децата са малки. Намерете си хоби, нещо, което да ви вдъхновява. Хубаво е, че при вас бабите дори понякога са на линия, защото при нас едната баба е болна, а другата бе проявява особено внимание към внучето си и то е все нас, нямаме грам свободни дни.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 6e50a8ef72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Поредното доказателство, че децата развалят връзката.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: f4cd1cd1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Жена ти те използва, . Ти си просто дохор на сперма. Направил си две деца, ще ги отгледаш, ще ги изучиш, и ще дойде време, тя ще ти покаже вратата. Сигурно, вече го е мислила, щом е разпределила, кой къде, ще живее.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 36d5b4b357
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Ето дами - учите, имате хубава професия, намирате уж нормален мъж, раждате му деца и какво получавате в замяна. Развод заради някакви несъществуващи проблеми., Така описано и родителите ми трябва да се разведат. Баща ми е международен шофьор, а майка ми тук се разкъсва между работата й, неговите и нейните родители и мен и брат ми. Да се чудиш как издържа и как не е подала молба за развод. Още повече че последната половин година е все по изследвания с някой от бабите и дядовците. Не че някога съм мислила за семейство, но тук пишещите семейни мъже сте отврат. Не се учудвайте че все повече самотници ще има. До 5 години над 50% от българските мъже няма да са виждали гола жена. А на бас?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: c7c5c086d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти, майна звучиш като жена... не се обиждай, ама "ах, не ми обръща внимание както в началото" досега бях чел от мъж. :)

Ако нямаш други сериозни причини, за които не споменаваш тук, например изневяра, насилие, наркомания или нещо подобно - това е просто един пореден етап от семейния живот, който ще отмине.
По-добре се опитайте да съживите тръпката, вместо да съсипваш живота на всички.
Като начало - убеди жена си да спи при теб. Това не е нормално, макар че жените често го правят (предполагам е някакъв инстинкт). Детето може да спи само. Или - при вас двамата.

Ако толкова ти липсва секс и тя не откликва - намери си любовница и се крий. Няма да си първия.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 37cf48f606
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторът

До №7 - благодаря за определението "егоист". Досега винаги съм поставял желанията и интересите на другите пред моите. Виждам, че и много мои приятели са го правили същото.

Към дамите, които коментираха историята ми: не е приятно да си давал всичко, за да съществува едно семейство, отделял си време за жената и деца, осигурявал си всичо, от което имат нужда и накрая тя да ти каже, че те напуска, взима децата, жилището и колата, пък ти се оправяй. Това е реална история на приятел от последната седмица.

До №15 - на бас, че и все повече жени ще си останат сами, защото си мислят, че някой им е длъжен и трябва да им осигурява всичко, което искат.

На останалите - благодаря за коментарите. Допускал съм грешки и сигурно ще продължавам да го правя. Може и да съм проявил доза мързел. Ще се опитам да поправя нещата.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: aaadbafcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не може хем вълкът сит, хем агнето цяло. Отношенията неминуемо се променят след децата. При всички тази промяна е различна, но разлика все пак има.
Ж

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 9af5c329e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз пък (жена съм) разбирам този мъж. Иска да усеща човекът, че има жена до себе си, не просто майка на децата му, нито съквартирантка - ей така, да не се прибира в празно жилище. Какво по-нормално от това?

Децата не са вече толкова малки, а и трябва да свикват малко по малко на самостоятелност. Спокойно могат да спят сами. Имат си стая/стаи, родителите си имат спалня. Тя не е просто за секс, това е знак за близост между двамата партньори. Приспиват децата и лягат ЗАЕДНО. Другото не е семейство.

Доста хладно ми се видя отношението ѝ - бизнесът, кой къде ще спи, кой къде ще живее (при развод). А и този секс, колкото да се каже, че го има...

Не мисля, че на 44 (в отговор на коментар нагоре) било наивно да се мисли за любов. Битовизмите, сметките и задълженията са едно, чувствата към партньора - съвсем друго. Който може да обича - обича и на 14, и на 24, и на 104.

Авторът още обича тази жена, иначе не просто щеше да "обмисля развод", а да е факт отдавна. Или да е по любовници. Аз бих дала последен шанс - но твърдо, сядаме някъде, без децата наоколо, говорим, изговаряме всичко и тогава. Даже и да чуе от нея не особено приятни неща, поне е по-добре от... това.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 9e82f31f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз съм в твоята ситуация, но съм жена.
Предимството при мен е, че детето си остава с мен.

Но не ме е страх от самотата. Ако не намеря никого - все ще се справя.

Но повече в живота си няма да търпя да съм винаги в услуга. Да поставям все чуждите нужди пред своите, да се свивам до размерите на по - малкия свят, за да съм обичана.

Обичам себе си вече. Взела съм решение. Сега само си изпълнявам плана.

Успех и на теб!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 570faa26dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Достигнали сте най-ниската точка в отношенията, но НЕ СЕ РАЗВЕЖДАЙТЕ!!! Направете всичко възможно да спасите брака си. Просто трябва поробители с добър семеен терапевт и да промените част от нещата. След време, дори да не е много скоро, ще усетите промяна към по-добро. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 5b3e4c7b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Приятелю, ти търсиш под вола теле в момента.

Моят баща беше моряк. По 9 месеца го нямаше на моменти. Майка ми не се разведе с него. При условие, че отглеждаше две деца сама. В момента и двете деца сме семейни, със собствени деца. Майка и татко отпразнуваха 45 години брак миналият месец.

В момента си търсиш извинения да се разведеш. Като искаш, разведи се. Никой не може да те спре. Ама ще направиш голяма грешка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 64968471d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Това са първите отрицателни мисли и равносметки в един брак. След като сте "изпълнили плана" идва еднообразието за вас и много важен момент за децата- култура, образование и умения. Не бъдете егоисти и отгледайте и развийте едни достойни българчета!

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: bc74861dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Намери си нещо странично за секс.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: d5584b3c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Н 21каква "ниска точка" просто са в сивото ежедневие и се носят по течението. Никой от двамата нищо не прави за да проме и нещо, хайде жената е изморена повече със сигурност, заради децата най-вече. Но и той се оплаква само от липсата на секс, а не се сеща, че жената трябва да е от починала, свежа, да се почувства жена, не само майка... Просто са забили на едно място. Нямат някакъв проблем реално, но изстиват. Ако за нея се е превърнал в задължение секса, нормално да няма желание.
Редно е в тази ситуация той да поеме инициатива. Да си я сваля като гадже дори, да се освободят малко от децата и да ходят ако ще дори на палатка о нещо различно от сивото ежедневие, дори пари не трябват за да се усмихнат и двамата и си набавят нови неща.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 7 часа
hash: d1369770b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Разделете се. Така тя ще има шанс да си намери нормален мъж, който е адекватен и е здраво стъпил на земята.
Ж

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker