Химия, желание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122338)
 Любов и изневяра (30030)
 Секс и интимност (14473)
 Тинейджърски (21979)
 Семейство (6553)
 Здраве (9668)
 Спорт и красота (4735)
 На работното място (3233)
 Образование (7357)
 В чужбина (1668)
 Наркотици и алкохол (1121)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1752)
 Други (18815)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Химия, желание
преди: 19 дни, 14 часа, прочетена 631 пъти
Намалява ли химията между двама души с годините?
Започва ли да ви дразни човека до вас?
Имате ли същото сексуално желания, какво правите за да върви връзката?
Защо според вас много хора се разделят, особено след появата на деца във връзката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 19 дни, 2 часа
hash: bfb242f473
гласове:
1 2 3 4 5
  (300465 гласа)

1.   "Химията" винаги е временно явление!

Представи си всеки ден да ядеш едно и също! И най-вкусното да е - ще ти омръзне!

Затова, за да създадеш семейство и да сключиш брак(и църковен също - за да има Божие благословение над вас) трябва да гледаш по-важните неща от физическото привличане, които са:

Да имате еднакви(или поне много сходни) цели, ценности, възгледи и приоритети, и виждания по най-важните неща в живота! Тоест: да гледате в една посока!

Трябва да изградите силна духовна връзка между вас, за да оцелее лодката ви в бурното море на живота!

 
  ...
преди: 19 дни, 2 часа
hash: 462bf7b609
гласове:
1 2 3 4 5
  (247582 гласа)

2.   Ами то първо човек трябва да си даде сметка, че оригиналната (природната) идея на самата връзка по принцип е да се създадат и отгледат деца, а не за кефа на единия или на двамата... Ако не го осъзнае човек навреме това нещо, се получават нещата, които сте описали по-горе.
Естествено, че "химията" намалява. Влюбването трае между половин година и две години. Може да бъде удължено до 5-10 години, но не повече. Според мен е много по-важно партньорите да имат приятелство и взаимно уважение като основа предварително, а не като им мине влюбването тепърва да разберат колко много са различни и как не могат да се дишат...

Да се разделиш с някого, след като се появят децата, е възможно най-абсурдното и неправилно нещо, което на човек може да му хрумне! Най-първосигналните и нискоинтелигентни хора го правят на практика. На децата им трябват двама родители, баланс на мъжката и женската енергия, ако щеш. Пример за поведение и от едната, и от другата страна. Иначе израстват в дефицити...

Сексуалното желание, докато и у двамата има хормони на нормални нива, винаги има. Въпрос на стиковка между двамата е как да го канализират, така че хем да нямат дефицит, хем да не досаждат на другия. Най-доброто решение е да се събират хора със сходна сексуалност, но това не винаги се знае предварително. Чрез дългогодишно напасване също могат да се постигнат значителни резултати. Като абсолютно крайна мярка - някакъв таен любовник/любовница, но от там пък тръгват куп други проблеми, та човек трябва много внимателно да си направи сметката струва ли си...

И отново - хората трябва много ясно да си дават сметка, че в основата на една връзка стоят децата и отговорностите/задълженията около тях. Гледаш ли на връзките консуматорската - като че ли Природата е измислила всичко за твоя кеф и "щастие", нормална и успешна връзка никога няма и да имаш!
Здравите основи на една връзка са НАПАСВАНЕТО, екипната работа, взаимните компромиси, ефективното разпределение на задълженията и отговорностите, приятелството и взаимното уважение, добрата стиковка в леглото. И разбира се - децата! Тяхното не само създаване, но и отглеждане, възпитание, образоване и... постоянна подкрепа и подпомагане (на по-късен етап с внуци и т. н. ).

 
  ...
преди: 18 дни, 20 часа
hash: 65bc21bdc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (218848 гласа)

3.   Намалява ли химията между двама души с годините?
Да, когато сте се събрали не от истинска, безкористна обич, а по принуда на обстоятелствата - може да са всякакви: забременяла е, родителски натиск, чувство за самота, страх от биологичния часовник и т. н. В началото е влюбването. Сега, за да правим секс с някого, трябва да има физическо привличане. Но, когато няма любов... то след година-две си заминава. Следва една привързаност, чувство за дълг, отговорност. Които са много хубави и ако двойката успее да комуникира хармонично тези емоции биха и помогнали да се съхрани.
Доста често обаче именно проблемите в комуникацията, липсата на обич водят до пагубните за една връзка: ревност, контрол, недооценяване, приемане за даденост.

Започва ли да ви дразни човека до вас?
Мен лично - да. Съпругът ми ме дразни до степен, че вчера му поисках развод.

Имате ли същото сексуално желания, какво правите за да върви връзката?
Каквото и да прави единият - все тая. И двамата трябва да седнат, да помислят, да обсъдят. Една връзка е работа. Ако само единият гледа да вървят нещата, то значи обича представата си за връзката, такаква каквато му се иска да е и няма очи да погледне действителността.

Защо според вас много хора се разделят, особено след появата на деца във връзката?
Ако обичта е силна - децата сплотяват. Ако не е - децатя разделят.
Те искат своето време и внимание, те докарват на майката редица хормонални промени, които дълго след раждането и влияят, те са тези, които харчат пари (още за памперси и т. н. ) Варианти всякакви - майката превзема детето, бащата не я желае вече, различни виждания за начина на отглеждане и т. н

И една история.
Не всички двойки са такива и с умиление сега си спомням баба и дядо (Мир на праха им)
Бях вече голяма и им отидох на гости. Те са били тогава по над 70. Но зимата отивам, късно е. И баба ми казва: Няма да ти паля печка оттатък, с дядо ти на едното легло, ти на другото. Заспахме. И се будя от шум. Правеха секс, хора. И само чух шепота на баба: Тихо бе, мръсник такъв, детето!

Детето вече на 20, но това е друга тема :) С такова умиление си спомням тази случка. Е, тогава ми стана сконфузно, завих се през глава.. и така.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 20 часа
hash: dfbc9c278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Неизбежно е. Който отрече, че не е така, лъже.
Чиста физиология е.
Връзката преминава през различни стадии - страст, любов, обич.
При обичта любовта е на доста по-високо, духовно ниво. Достига се след години.

 
  ...
преди: 17 дни, 19 часа
hash: 5d10f54ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Отдавна сме заедно, 3 деца и все още има химия и привличане, луди сме един по друг. С времето дори все по-малко неща те дразнят в другия!

 
  ...


...
преди: 17 дни, 16 часа
hash: a390b93c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За 90% от двойките, които познавам, химията е първите 1-2 години, секса - първите 5, след това става веднъж месечно, а след 7-та година - 1 годишно и то не всяка година.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 22 часа
hash: 214a6ba19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Химията ти е в главата, там се обработва информацията. Да, има хора които значат и винаги ще значат за нас повече, отколкото другите хора, ама това вече е до други неща, не до химия. Вече как става с годините, зависи изцяло от това какво мислиш и от там правиш. Като не върви не е защото така е навсякъде или защото е неизбежно, а е защото така си го направила.

 
  ...
преди: 16 дни, 13 часа
hash: 13ceb52342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Естествено е че си омръзват. Дори се мразят ю. Не се понасят. Как да ти кажа. Според не е нормално хората да са дълго време заедно. Като си омръзнат чао и следващата. То иначе си е мъчение. Почват изневери скандали абе ужас.

 
  ...
преди: 15 дни, 23 часа
hash: f54d593f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не, загубването на химията се получава, зашото ние жените имаме навика да забравяме себе си и да започнем да живеем за мъжа. Забравяме нашите интереси, нашите хобита, нас самите. И се превръщаме в това, което мъжа иска и желае от нас. Само че забравяме, че този мъж се е влюбил в нас, преди да се променим по неговите представи.
Съвет: не губете себе си във връзка (важи и за мъжете и за жените). Връзката с вас е най-важна, защото вие оставате със себе си, когато партньора ви си тръгне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker