Възможно ли е семейство със самотна майка, без да поемаш отговорност за доведеното дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122736)
 Любов и изневяра (30147)
 Секс и интимност (14522)
 Тинейджърски (21991)
 Семейство (6593)
 Здраве (9690)
 Спорт и красота (4743)
 На работното място (3257)
 Образование (7373)
 В чужбина (1672)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18914)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е семейство със самотна майка, без да поемаш отговорност за доведеното дете?
преди: 1 месец, 8 дни, прочетена 3073 пъти
Здравейте,

Пише ви мъж на 39 години. От около 8 месеца се виждам с жена на 32 години, която има дъщеря на 5 години.

Всичко е абсолютно перфектно между мен и нея. Вече излизаме заедно и с малката и имам и много добри приятелски отношения с дъщеря и.

Бащата на момичето присъства в живота им, детето ходи при него от време на време и също така им помага финансово. Аз също се запознах с него и изглежда разбран човек и няма да има драми между него и мен.

Говорим си от време на време да живеем заедно и че има желание да си имаме наше дете, обаче тук идват, моите дерзания.

Не желая да бъда бащина фигура за дъщеря и. Винаги бих се държал добре с нея и да и бъда приятел. Но не искам да участвам във възпитанието и също така да имам отговорност към нея. Виждам, се по-скоро като приятелче на детето и как идва при мен, да се оплаква как майка и се е скарала и я е наказала, а аз да съм там да я утешавам.

Моето мислене е, че това дете не е мое, не съм и баща и съответно тя и бащата си имат отговорности спрямо нея.

Не искам да съм финансово отговорен за дъщеря и като става дума за рожденни дни, дрехи, джобни за училище, универститети, екскурзии с приятели и т. н. Това са неща, които тя и бащата са отговорни да предоставят.

Естествено, от време на време, ще и правя подаръци по поводи, и ще помагам. Но не искам, да се очаква това от мен и няма да е винаги.

Също така, естествено, за ежедневни разходи, като храна, ремонти и мебели по апартамента, домашни потреби, нещата ще са 50 на 50 и съм окей с това.

Проблема е, че спрямо нея и бащата на детето съм много много по-заможен. Тя живее под наем, а бащата на детето имат закупен апартамент на кредит с новата му приятелка.

Аз имам два изплатени апартамента, които ги давам под наем и в момента имам закупен с ипотека голям 4-ри стаен апартамент, също така имам и ивнестирани около 120 000 Евро във ETF фондове, акции в ресурсни компании и малко крипто. Като цяло и доходите ми на месец са в пъти по-големи спрямо нейните.

Всичко каквото съм постигнал и все още постигам бих желал да го оставя на собсветното си дете, защото това е моя отговорност, да подсигуря родното си дете. Лошото е, че не знам как ще го приема това приятелката ми.

Нещата ги виждам, че нейната дъщеря е отговорност на нея и баща и, а нашето дете ще си е отговорност на мен и на нея.

Просто се притеснявам, дали не се възлползва от финансовото ми състояние, а ако е склонна, да живеем така, както описах по-горе, то това означава, че наистина ме обича и иска да е с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 88

преди: 1 месец, 7 дни
hash: 6df75f1547
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Леле, какъв сметкаджия... Може да имаш пари, но си много дребна душа. Какви пък толкова разходи може да има едно 5-годишно детенце, при положение, че си има майка и татко, които се грижат да си има всичко? Ако случайно с дамата имате общо дете, но и нейното живее у вас, ще е толкова грозно да ги делиш. Практически няма как да НЕ участваш във възпитанието й, ако живеете заедно. Направо като от някоя приказка на Шарл Перо си го представям - Пепеляшката и царкинята... Отврат. Супер незряло разсъждаваш... Няма как чуждо дете да те наследи, споко... За останалото има предбрачен договор (ако изобщо стигнете до брак, което ме съмнява... )

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 634f1814b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Не ми се вярва да ти се получат нещата.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: fdea2b724e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Представи си, че имате дете. Като стане на 5, ще искате да го заведете на екскурзия. Ще вземете ли и другото момиче на 10 години с вас? Като седнете на ресторант, ще платиш ли само за жена си и 5 годишното, а за 10 годишното не? Като се преместите да живеете заедно в 4 стайния, ще вземете ли и 10 годишното? Като отидеш до магазина ще купиш ли храна и за него или само за 3мата? Абе лошо си се хванал с жена с дете. Бившия и да не е хванал жена с дете и той?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 8cddd4ba56
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Имаш ли чувства към тази жена? Ако имаш, то отвътре сърцето ще ти казва да участваш и в тези разходи, сам ще изявиш желание да плащаш и за нейното дете.
Няма начин да живееш с детето, а да си просто наблюдател и грам да не участваш нито във възпитанието, нито финасово.
Съжалявам, но така стоят нещата.
Обмисли доколко си готов за тази връзка, щом отсега започва делене на децата, а твоето дори още е създадено.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 6e7cb2d2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Ти си неспособен да обичаш! Когато обичаш един човек искаш той да е щастлив. Когато този човек има деца и ги обича, той иска те да са щастливи. Няма как един нормален човек да зареже детето си и да започне отначало. Не че не познавам такива случаи, но те са далеч от определението за нормално. Аз имам чисто приятелски отношения с вдовица и всеки месец и помагам финансово да свързва двата края. Синът и е добро момче и заслужава подкрепа. Тя е разумна и никога не е харчила парите които и давам за себе си. Плаща сметките, купува храна и това е. Никога не си е позволила да направи нещо за себе си. Да отиде на фризьор, да си купи нова дреха или нещо такова. Виж за синът си е готова да си свали и дрехите от гърба. Така са майките. Но и той е разумен знае в какво положение са и никога нищо не е искал, а животът им преди това е бил доста охолен. Та така нищо няма да ви стане да бъдете хора. Едни 200лв в повече всеки месец едва ли ще ви бутнат финансово. Това са пари които повечето хора дават за кафета, цигари или бири.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 160a4e18f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   По-скоро си намери жена без дете. По начина ти на писане изглежда че си се хванал с приятелката си, за да имаш дете, а не толкова заради друго. Наивно е да смяташ че другото дете не е част от семейството, и ще полагаш грижи само за своето.
Най-малкото забравяш че двете деца ще са брат и сестра, брат и брат, сестра и сестра (не разбрах пола на сегашното дете, затова изреждам всичките варианти). Какво очакваш, някой ден че твоето дете, което има закупен апартамент от теб, няма да помогне на брат/сестра си да отседне при него/нея например при нужда? Едва ли майката ще иска да ги възпитава във вражда. За нея двете деца ще са равни. Още повече че сегашното й дете е малко, това означава грижи с още 20 години напред по сегашното дете (докато стане на 25). Хайде, да кажем че ще се грижи финансово за него/нея до 20-годишна възраст т. е. още 15 години. То пак не е реалистично, защото годините в университета са най-скъпи, та по-реалистичното е 25. После ще правите сватба на първото дете. Второто ще следва в университет. Бащата на детето си прави ново семейство вече. Децата се гледат от родителите, при които живеят, така се получава. Ако не си готов на такива отговорности, наистина ще трябва да си търсиш жена без дете, както си и ти. Не е случайно това че хората казват разведен с разведена, сам с друг, който е сам, иначе стават много усложнения, и то не веднага, а чисто и просто във времето.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 6dcc4b8610
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   По принцип си прав, дефакто за това се е намърдала. Иска да не е под наем, иска някой да си я гледа. Сега е на 32, което значи, че детето се е появило на 27. Значи работи нещо що годе като работа, но реално си знае, че е инкубатор за деца, само чрез това може да се докопа до нещо.
8 месеца са малко за да видиш пълната картинка, изчакай още година и пак ще си говорим. Тактично в питай как вижда нещата за в бъдеще, обича ли почивките, кафетата, мотаенето.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 549d55f745
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Кажи го това на майката, че да ти бие шута по навреме. На 40 станал и си няма и на понятие какво е семейство. Пак бягане от отговорности и скръндалък.
Ти как си представяш живеенето ви? ! Наистина? Ти ще си вторият мъж на майката, няма как да нямаш отговорности спрямо детето. Да, то си има баща, но ти какъв ще си? Далечният чичо, комшията? Как си го представяш? Как си представяш да живееш с майката под един покрив, да спите, да се храните заедно и като дойде РД на детето ще си правиш оглушки? Или ако ти поиска пари за сладолед? Дори и за една играчка? Че кажеш да пита майка си, ти не си и баща? Не смяташ ли, че на детето ще му е тъжно и на майката? Децата се засягат от подобни неща повече от голям човек. А майката ще те намрази.
Няма да купуваш дрехи, джобни, тогава за какво ще си на тая майка? За секс само? Като си направите ваше, ще има делене. Осъзнаваш ли колко грозно е това? Явно не. Това няма да е семейство, а някакво извращение. Той ще си дондурка неговото лапе, а чуждото си е чуждо. Нищо, че ще живее с майката и ще го гледа това чуждо всеки ден вкъщи. Ще седи до него на масата като се хранят, ама да не го търси детето за нищо освен да му се оплаква, и той, благосклонно, ще го утешава. Ама нито ще му помага за домашни, нито нищо. Ама за тукашните стандарти е нормално.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 4c07d8b048
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторе, бях в твоята ситуация и затова ще ти пиша от опит.

Главният ми съвет е ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАШ!

Защото най-добре е хората в едно семейство да са равнопоставени: тоест ерген да се жени за мома и разведен за разведена!

Така, че съветът ми е да прекратиш тези отношения и да си търсиш свободна(и не разведена) жена за своя съпруга!

---------------------------------

Сега, знам че навярно няма да ме послушаш, защото вече изглеждаш влюбен, и затова ще ти напиша още съвети, в случай че решиш да се ожениш за нея и да си създадете семейство.

Такъв вариант, който си написал в заглавието: НЕ СТАВА!

Или се жените (като сключвате и църковен брак, за да има Божие благословение над семейството ви) и си поемаш пълната отговорност за всичко, или нищо не правиш!

И при нас бащата на детето го виждаше и го вземаше редовно, но аз си поех 100% ролята на съпруг и баща, имаме и наше дете - и двете съм ги възпитавал като свои деца! Строго( твърдо и не съм ги глезил и угаждал) - но и с много любов!
И каквото съм купувал за едното - такова и за другото! Не съм ги делял(външно) изобщо!
(Единствено - не съм осиновявал нейното дете, но практически съм му бил като баща на 100%)

По-късно майка им ме предаде... но аз отгледах своето дете, то остана да живее при мен, а първото беше вече пълнолетно и си беше поело по своя път.

И двете ми деца и досега много ме обичат и уважават, помагат ми, когато имам нужда. Дори доведеното ми дете ми каза, че мен ме смята за свой баща - повече от биологичния си баща!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: d54095756a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Сега самотните лелки ще се включат да ти обясняват разни глупости и да развиват филсофии. Ще ми наблъскат минусите и това ще е точно потвържение на това, което
е кажа. И то е че, отговора е само един - с жена с дете, НЕ, НЕ и НЕ!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: cdc15b6a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Еми няма такова положение пич... Да не говорим, че подобно мислене не ти прави чест като човек и като личност... То бива егоизъм и егоцентризъм, ама чак пък толкова... Би трябвало да си безкрайно благодарен, че бившият помага финансово и му пука за детенцето - нещо много рядко срещано в наши дни.
Или се хващаш на хорото и го играеш до край, или... кой от къде е.
Между другото, след като бившият е толкова свестен, не ти ли светва някъде една червена лампичка, че момата може и да не е стоката, за която ти се представя?

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: bf17efc9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Като не искаш отговорност за дете, което не е твое, не се събираш с майка му, това е най-точното и най-неангажиращото. Търсиш си свободна жена без деца. На 40 не ти е останало много време за търсене, но може и да се получи. Иначе натрупаното от теб ще зарадва родата и ще си го харчи с кеф.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 1af73eb75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Виж какво имоти и пари няма оставиш на чуждото дете. Отнасяй се с уважение обаче и баланс. Щом ще живее при вас ако майка й се държи не както трябва естествено, че трябва да създадеш ти приятна атмосфера вкъщи и най-важното да създадеш връзка между твоето дете и чуждото, защото утреэвас няма да ви има, но те остават, да растат достойно и равностойно. И да не искаш, това дете ще ползва твоите пари, колкото и да дели, но с толкова пари какъв ти е проблема. Иначе естествено, че това е тяхна отговорност. Настоявайки и за гъвкаво гледане 50 на 50, такаэи вие ще сте повече време заедно. Оз съм отраснала като заварено дете. Мащехата ми 0еше отвратителна, дано Гъспод я накаже за всичкото и безхаберие и отвратително отношение към едно нещастно дете загубило майка си, естествено баща ми също е виновен. И не забравяй, че има родова карма, и всяко действие, мисъл оказва влияние поколения наред. Внимавай какво посяваш.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 5f7c16e53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Заможен си, намери жена без деца... Братовчед ми на 42, се ожени за 26 годишна... наскоро се сдобиха с 3то дете..

За 5 години 4 деца... и той е доста богат..

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: dc6013e4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   По принцип то си е така и ти няма да имаш отговорности към детето. Нито възпитателни, нито финансови. Но аз като жена никога не бих се съгласила да живея с мъж и да си делим разходите 50/ 50. Мъжът трябва да поема основната роля по покриването на разходите. Научете го това веднъж и завинаги. Иначе няма смисъл от мъж. Всяка жена ще си изкара колкото за себе си. А и не виждам никаква логика човек с добри доходи като твоите да чака от жена да му помага. Това е смешно и немъжко.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 21256040bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Аз съм в нейното положение и
1. Бих искала тези неща да ги чуя, а не да ме залъгват.
2. Бих ти била лута на мига и никога не бих родила от теб.

Тя как да си направи разлика между децата, бе, сладур? Как да стане? Ако дъщеря ѝ е притеснена финансово утре пък вашето дете не е, защото ти му даваш… тая жена как ще се чувства?
Не я обичаш.
Дано и тя го разбере и да не съсипе живота си с теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 99be187a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Нищо няма да успееш да изградиш с това мислене с конкретната жена. Щом имаш такова мислене си търси някоя без дете...

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 99be187a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Всъщност с такова мислене най-вероятно не си подходящ изобщо за връзка... Къде ще живеете заедно? в твоето жилище ли? тя ще ти плаща ремонтите на жилището ти ли?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: f0e6b501aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   "Но не искам да участвам във възпитанието и също така да имам отговорност към нея"

Ти няма как и да искаш да участваш във възпитанието на детето, тя няма да ти даде, то не е твое. Ама отговорността ще си я поемеш, няма бягане от нея. Не знам на 39 как не осъзнаваш тези прости житейски факти...

Да, ще избягаш от повечето отговорности ако си по-безскрупулен и ходиш примерно само за секс. Но това дете има потребности, има проблеми, има нужда от баща и сигурност. Жените колкото и да плямпат че всичко ще му осигурят сами, реално ще видиш колко неща му липсват на това дете и трябва да си баси социопата за да стоиш отдалеч и да гледаш. Особено ако заживееш с нея, и да си социопат нямат да ти помогне да избягаш..

Не си малък, за да работят тези връзки, жената трябва да направи компромис да ти направи дете, и ти да направиш компромис да гледаш предишното сякаш е твое...

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 4d8d8871f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Тоест ще си там само за хубавото - смях и шегички. Ама ако има проблем в училище с някого, ако се разболее, ако й трябва друга помощ - ще биеш отбой. За какво си им на тях такъв? За хахо - хихи винаги ще се намерят хора. Що за мъже съществуват. То и ти като грохнеш по твоята логика не трябва да очакваш нищо от нея. Ти ще си болен, а тя да дойде да ти пуска шегички и да се прави че няма нищо. Евентуалните ти деца да се занимават да те водят по доктори, по изследвания, по болници... Окей ли ще си? Защото каквото дадеш това ще получиш един ден. Няма да си вечно млад и здрав, нито ще взимаш вечно голямата заплата. Ще увиснеш с мижавата си пенсия на ръцете, на това дете. По-добре си тръгни от тези хора. Не ставаш. По-добре ще са без теб.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ee72fbbe30
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   ок за чуждото дете сметките както и да е, ама ми прави впечатление друго... Тя била под наем, той имал апартаменти и изкарвал в пъти повече от нея, ама щели да делят сметките 50:50 бил ок с това... Жената и преди теб се е оправяла някак и не е просила някой нещо да и дава, ама ти от твоята позиция, то трябва да те досрамее да и искаш пари за каквото и да било, разбирам да си на минимална заплата. Колко са тия общи битови разходи и храна без лични неща за нея и за детето 1000, 1500, 2000 лв? Какво има да ги делите? А пък очакваш да се нагърби с още едно дете. Ето това е пример как хората като изкарват пари и стават все по-алчни и само мислят да не се минат. Това БГ мислене, че жената трябва да е и инкубатор и прислуга и бачкатор плащач на сметки и жрица нощна смяна унищожи междуполовите отношения и демотивира жените да търсят трайни отношения с мъж.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 5fc31f5c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Като заживеете заедно животът така ще ви завърти, че искаш или не, ще си замесен във възпитанието на малката. Трудно ще делиш теоето дете от нейното, прост животът ще предложи най-различни ситуации

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: d773f53770
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Детето е част от тази жена. Ако истински я обичаш, би обичал и всичко, за което я е грижа.

Така работи любовта. Не може да си само с единият крак вътре, а с другият навън. Иначе по- добре не се хващай.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 4d8d8871f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Стискай си париците. Не ставаш за семейство.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0055a4b72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Авторе, по принцип си прав и аз те разбирам. Това, което искаш, за възможно е възможно, но е потенциал за доста проблеми и неприятности в бъдеще. Няма как да разделиш хладилника, няма как да оставиш жената сама да се грижи за детето когато е болно или да я оставиш да ходи сама до спешното, ако се наложи (т. е. можеш, но е кофти). Как ще платиш уроци, школи, спорт и т. н. на твоето дете, а нейното ще гледа? Как ще купувате дрехи от втората употреба на нейното, а маркови от мола на твоето?
За нея децата ще са еднакви и ще я боли за по-голямото, въпреки че от твоя гледна точка си прав.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: d09fc71b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   До 16. Охо сладураната наша. Ама какво него го бърка, че бившия ти мъж и ти сте направили дете, което не може да гледате. Откъде на къде той ще покрива сметката на дете което не е негово, като това дете си има родители?
Ти явно си от тия, дето мислят че като дават дупка, тоя насреща трябва да е 100% семеен тип даващ всичко, пък ти какво даваш?
И после първото дете винаги богопомазано, за него първо, пък и той ще трябва да плаща сметката, ама няма да може да се меси и да му се кара като се усере, щото то си имало майка и баща.
А пък на теб кво не ти достигна с бившия, че да останеш самотна майка? Не ми казвай че са претенциите и биенето на шута, защото това лесно, ама после виете на умряло.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0e2f66037c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Възможно е, ако носиш енди 20 бона на месец ;)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 48bf8b79de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, на твое място бих се радвал, ако някой ми повери функции по възпитание и отглеждане на дете, което не е мое.
Масово самотните майки са паднала маса с токсични и обсебващи отношения на нездравословни зависимости с техните деца.
Ако твоята приятелка е изключение от тази пасмина, само може да се радваш, че имаш такъв партньор, който ти гласува такова доверие за такава високо отговорна дейност.
Ако материалното ти е толкова по- важно и сметките са на първо място, по- добре и го кажи на жената, за да знае, а не да се надява, че в твое лице ще намери мъжка фигура, на която са се опре.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: e571d75a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   От автора:

Не ме разбрахте, естествено, храна и семейни почивки, каквито за едното такива и за другото, естествено сладолед по време на разходката в парка, ще отида купя. Такива малки неща, не са ми никакъв проблем. Обаче при положение, че искам да купя апртамент за моето дете, трябва ли да го правя и за дъщеря и? Таткото на дъщеря и, ще купили апартамент за нашето дете? Просто това, не съм съгласен да правя и не знам дали ще го приеме добре, защото тогава вече наистина едното дете ще има повече от другото.

Естествено, ще бъда до дъщеря и ако има нужда от съвети и житейски проблеми и разговори ще говорим, но най-вероятно като добър приятел, а не баща.

Относно 50 на 50, ще се чувствам като глупак ако не е така. Точно когато е 50 на 50, ще знам, че тази жена е с мен не заради пари и удобство, а защото наистина иска да е с мен. Също то е ясно, че няма да е 50 на 50 точно, такъв е израза, ама като ще се купува нов диван примерно и струва 4000 лв. ами ще очаквам от приятелката си да даде 1000 0 1500 лв и тя.

А относно другите неща, дъщеря и е в добри отношения с бащата и аз никога няма как да го изместя. Ще се чувствам, като глупак, който гледа чуждо дете, ако всичко давам аз. Защото в края на краищата, тя ще нарича него татко и на сватбата, най-вероятно с него ще отиде до олтара, а не с мен. Пред гаджето и, ще съм приятеля на майка и, а баща и ще си го представи като баща и.

Да се замислим, като си имаме дете с въпроснота жена, другия татко, ще му купува ли дрехи, ще му плаща ли екскурзиите с приятели, ще му плати ли образованието, ще го води ли по доктори като е болен? Аз защо трябва да го правя, за дъщеря и вместо татко и?

Големи хора сме, всеки си има минало, разбирам. Ама е редно, всеки да си поеме отговорностите от действията, които е направил, без да ощетява близките си.

Ами съжалявам, но се ще се чувствам, като използван, ако правя всичко за дъщеря и при положение, че си има баща.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 2af2b075d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   След като не искаш да гледаш чуждо дете, защо просто не си потърсиш жена без дете, а тази не я оставиш да си намери мъж, който ще иска да и помага за детето?

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 21256040bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Аз се вбесих от прочетеното.

Твоето дете ще е братче/сестриче на това.. чуждото. Брат или сестра имаш ли? Знаеш ли как се обичат? Как си делят афлата, как се гушкат на едно легло и си споделят? Ти отсега.. без твоето дете да е реално... насаждаш разделение. Леле!
Майката на твоето дете, ще е износила и двете в тялото си.
И я си представи следното: жена ти трябва да постъпи в болница за ражаднето. Дъщеря ѝ да си ходи при таткото. Теб те чака прекрасен момент, не те вълнува това другото сополанче.
О! Момент. Това дете също го чака прекрасен момент, защото НЕГОВАТА майка ражда братчето му. Знаеш ли колко кеф ще ѝ е на малката? !

Толкова си... грозен! Направо... ужас!

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 8be763a5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Щом имаш такива възможности си търси нещо младо и свободно. И аз имам добри възможности и щях за малко да се наиграя с една парясница, която реши че ще съм врори баща н анейното хранениче.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 741b2718e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Човек, ти как си представяш подобно съжителство, още повече, ако имате общо дете. Ще купуваш подаръци на твоето, а другото ще стои отстрани и ще гледа. Нали се сещаш колко гадно ще се чуства. Радвай се, че детето те приема, защото можеше и да не те иска. Ако наистина имаш сериозни намерения към майката и искаш нормално семейство, трябва да приемеш детето, като твое. Да не говорим, че подаръци и рожденни дни са дребни разходи. Сам казваш, че уж имаш някакви пари. Казвам го като мъж.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 3f18f1c337
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   29, авторе, ето това не вдява твоята 40- годишна глава. Вашето евентуално дете ще е сестра/брат на другото. Тоест роднини. Една кръв. А не непознато. Ще делиш децата и те ще се мразят. Не си готов за семейство, пиле. Не си, щом правиш такива тънки сметки. Ти си поредният дърт ерген, който иска уж нещо, ама на него да му е изгодно. Още нямаш нищо, а вече мислиш какви имоти щял да купува. Пък другият мъж какво щял да прави. Да те светна-ако се държиш добре с неговото дете, ще се държи и той. Защото вашето дете ще е братче или сестриче на неговото.
Кажи всичко това на тая жена. Ни дете ще видиш от нея, ни нищо, ако и кажеш. Детето само да те търси да я утешаваш, а реално ще си като мащехата от приказките.
Представи си, че стане нещо с тоя баща и не може да е родител? Заболяване, контузия, смърт? Счупи си крак, легне болен на легло? Временно не може да купува дрешки, да води детето на лекар? Ако е извън града, страната? Или напълно не може да се грижи, ако почине? Тогава как ще се оправдаваш?
Не губи времето на тази жена. Детето е дете. Не можеш да му забраниш да те търси за нещо, а само от време на време, когато
на теб ти изнася. Да, не си биологичният баща, но няма как да минеш между капките, щом мислиш ужким за семейство. Това е отговорност, за която ти очевадно не си готов.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0055a4b72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Е, авторе, да беше пояснил, че става дума за апартамент :-) Разбира се, че не си длъжен да купуваш на нейното дете, то наследява родителите си. Иначе постът ти прозвуча доста дребнаво и сметкаджийски, оттам и целият този хейт.
номер 25

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 223a8dcd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   То, бива, вива, ама такъв сметкаджия заслужаваш жена да не докоснеш!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: d6fd94f8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   По принцип си прав, че основните отговорности по едно дете са на родителите. Но много студено ми е звучало винаги това настояване за 50: 50 от мъж. Особено от такъв, който иначе е хвали с възможности, инвестиции, грандиозни планове. И все гледа да не се мине с нещо.. И за жената ли са такива плановете винаги - абсолютно всичко да се дели? Не знаеш как ще ви завърти животът и дали някой ден тези хора, за които те е страх да не дадеш 5 лв. в повече няма да те гледат болен..

Който се страхува да не мине по-добре да не събира да живее с хора. За какво и кого ги пазим тези пари, освен да ги споделим с най-близките? На Онзи свят ли ще ги носим?

Програмист ли си? Обичайно те имат такова мислене?

Лично аз бягам от такива мъже.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 0e0969c036
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Какво е за теб думата семейство? Не било от неговата спрма детето, еми търси си някоя бездетна.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: e571d75a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Пак от автора:

Също искам да кажа, че съм окей и с това примерно да изляза само аз на разходката с децата за няколко часа, за да може жената да си почине и да има малко време за себе си.

Или да си останем сами вкъщи, а тя да излезе малко навън.

Така и така, това нещо бих го направил с нашето дете, за да и дам време за нея си, не ми пречи и дъщеря и да е с нас.

Но като си представя чисто финансово да давам, огромни средства, било то за образование, или дом, или сватба, кола, или нещо друго, на дете, което не е мое и не е моя отговорност се чувствам като глупак.

От към отглеждане с повечето неща бих проявил разбиране, просто в личен план имам определени цели и амбиции, които искам да постигна и на края бих желал да има някой на който да завещая всичко, което съм постигнал, иначе се обезмисля някак си, цялата работа и труд, които хвърлям.

И имам страшно силно желание да си имам мое собствено биологично дете и да изпитам щастието да създвам живот.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: e4b3ba8f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Реално тема, дъвкана 100 пъти. Жената развела се, под наем с дете, 100% и помагат всички нейни близки. Защо е разведена, защото си е правила криви сметки или кофти избор. Какво ще търси? Тъй като очевидно сама не може да се справя с живота, ще търси някой да и го оправи. Как да и го оправи, да и плаща сметките, да не плаща наем, да и плаща някой почивките, да плаща за детето.
Грозно и грубо, но това е реалността. Сега все още го играе добричката и не искаща нищо, но стъпи ли ти на главата както вече са ти написали, по дефолт ще си длъжен да плащаш за всичко и най-вероятно ще си виновен за нещо. След време ще трябва да се чувстваш длъжен че имаш такава жена до теб, детето от другия от компромис ще стане първи приоритет дори да не искаш. Другото е ясно, за това че ще даваш повече, ще правиш компромиси ще бъдеш възнаграден с критика и премълчани неща, без да знаеш какво и става в главата. Избора си е твой и ти решаваш какво и защо.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 6235fb0053
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Всички те оплюха, но аз те разбирам пич. И ще ти кажа защо. Защото първо съм мъж, второ съм в твоите обувки. Единствения вариант е малката да отиде да я отглежда баща и. Не виждам нищо лошо. Все пак и той е родител, колкото майката. Но крайната дума има майката, ако отсече че не желае този вариант или я приемай с детето и никога не дели нещата между на вашето общо и нейното дете, или си потърси жена без дете или такава, която има, но то е основно при баща си. Просто няма как да приемеш едно дете в домът си, а да го третираш като детето на комшийката.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: cd7027b13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Като не искаш да гледаш чуждо дете, най-доброто е да не се хващаш с жена с дете. Има много жени вече над 30, които нямат деца. Имаш избор от тях.

За 50:50. Като искаш да видиш дали е за пари с теб, това може да го правиш за определено време. Но после няма как да оставиш жена си да се гърчи, докато ти изкарваш много повече пари от нея. И не става въпрос за скъп диван, а за основни нужди като храна, място за живеене, здравни осигуровки. Просто няма да се изхвърляте в харченето за скъпотии.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ebe3ea0175
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Няма да се получи. С толкова пари по-добре се ориентирай към друга жена. То е ясно и защо тази се е лепнала за теб де - да не мислиш, че е защото чукаш много здраво.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: a151018efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   И как смяташ да ги делиш тези деца, едното задоволено с всички луксове, а за другото нищо? Да живеят заедно и нейното дете само да гледа отстрани като хранениче, на което отвреме на време подхвърляш някакви подаяния? Това е отвратително! Как ще се чувстват това дете и майка му, какви отношения ще се създадат между тези деца? Не ти е там мястото, намери си жена без деца!

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: d8fb353f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Явно такъв тип връзка не е за теб, щом отсега си правиш тези сметки. Обясняваш, че имаш много добро финансово състояние - имоти, акции, .. и защо са ти тогава? За наследника вероятно, а за чуждото дете да мислят родителите й. Принципно си прав, ти си се трудил, за да постигнеш това, но представяш ли си ситуация, в която купуваш нещо скъпо за твоето отроче или го водиш в чужбина, а бащата на другото дете не може да си позволи такъв разход.
Защо си с тази жена? Предполагам, че още в началото си знаел за детето. Излизанията за два-три часа са едно, съвместният живот в тази конфигурация е нещо съвсем друго.
Търси си жена без дете, за да нямаш тези Терзания.

Ж.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 2612472754
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Много емоции, много нещо... Истината е, че биологически мъжът няма как да приеме чуждото дете за свое, авторът чувства това, но го представя по кофти начин, няма дар слово човека, не може да се обоснове. Искрено препоръчвам на автора да си потърси жена без деца, няма нужда да причинява това както на себе си, така и на жената с детето. Да не се залъгва от чувствата си към жената в момента, всичко това ще изтлее много бързо в битовизмите, в които ще се вкара заради детето и всички ще страдат - и той, и жената, и детето. Нереалистично е очакването, че някой друг би могъл да бъде добър родител на чуждо дете. Масово жените с деца имат такива очаквания от новите си мъже и много скоро разбират, че няма такъв филм, природа, не можеш да се бориш с нея. Новият водач на прайда убива, а често и изяжда малките лъвчета, деца на предходния водач... А от мъжа се очаква не само да не "изяде" чуждите наследници, ами и да ги заобича като свои? ! Според мен това е почти невъзможно, има и хора които преодоляват собствените си инстинкти и дават всичко от себе си, но това са единици, останалите са просто себе си, деца на майката природа, те са истински родители само на своите "лъвчета"... И затова нека жените не очакват твърде много от мъжете, за да не останат излъгани в нереалистичните си очаквания, и не съдете авторът, единствената му грешка е, че живее в заблуда, че подобна връзка може да му се получи, мисля че вече е по-наясно със ситуацията благодарение на всички списващи...

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 8512dc3733
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Ако ще делиш децата до най - малката подробност - не се занимавай.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ceb35c6b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

51.   Авторе, аз съм доведено дете. Моят кръвен баща ни е оставил, почти не го помня. Майка ми и доведеният ми баща имат още две деца. Никога, ама никога той не ме е делил от кръвните си деца. Каквото е имало за братята ми, е имало и за мен. Мъжът на майка ми е най-достойният мъж, който познавам - всичко в живота си е изградил сам, има възможности и е можел да си вземе жена без деца, но се е влюбил в майка ми и е поел отговорността и за мен. Можел е като теб да си прави тънки сметки, но е избрал да създаде здраво семейство, в което децата се обичат помежду си.
Аз вече отдавна не съм дете, отделих се по своя си път, но вторият ми баща продължава да се интересува от мен и да ми помага с каквото може. Уважавам го безкрайно много, защото е много трудно да приемеш чуждо дете като свое. Не всеки го може. Трябва да си много здраво стъпил на земята, да не ти е чупливо егото, да не правиш тънки сметки, да ти е голямо сърцето и кой знае какво още.
Затова от позицията на доведено дете, ако нямаш тези качества и не искаш да се нагърбваш с отговорността към чуждото дете, недей да бъдеш с тази жена. Ще обречеш и трима ви, и бъдещото ви общи дете на болни взаимоотношения. Има много свободни жени без деца, с които можеш да създадеш семейство, насочи се към тях, за да бъдат всички щастливи. Отговорност е и то голяма, не е залък за всяка уста и в това няма нищо лошо. Но като знаеш, че ще ги делиш децата, не прави семейство с тази жена.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 3818a38d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Привет наборе.
И моето подобно на другите мнения е че не е трябвало да навлизаш, толкова бързо в живота на тази жена.
Нищо не е късно. Млад си на 39. И на 45 може да имаш жена и деца. Не ги слушай разни плазмодии и кокошки с разнебитена психика. Много е лесно да се ръсят подобни квалификаци от страни.
Масово жени, като твоята са сменяли доста мъже и са били влачени с години.
Срещал съм се с такива. Поне с мен са били искрени.
Живеем в такива времена, където властва измамата,
и задните мисли.
Не се знае утре дали тази жена, няма да се промени спрямо теб.
Повечето съвременни жени имат навика, след като си помислят, че някой им е в кърпа вързан да започват да си показват истинската същност.
Има и нещо друго не рядко коментирано в сайта.
Тази жена вече е родила и е много възможно следващото дете да носи различна генетична предопределеност, различна от твоята. Изобщо да не стане след време така, че да се вкараш в някакъв голям филм, който ще ти стъжни живота и да се чудиш "какво е станало"
Рядко нещата завърват щастливо в тованположение.
Щом си токова добре материално подсигурен най добрият вариант е да си търсиш по млада съпруга.
Свободни жени, желаещи да бъдат булки от път и над път а кандидати за сериозни отношения изключително малко.
Не бързай да се хвърляш в филм, който изглежда, като романтична комедия а след време да се окаже, че е тежка драма!

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 0091639011
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Аз съм била в положението на жената. Имам даже 2 деца от първия брак. Две години след развода заживях с нов мъж, с който имаме още едно дете. Новият татко се грижи и за трите деца еднакво. Не ги е осиновил, защото биологичният баща не би се съгласил(разбираемо е).
Той не съжалява, че ме е взел с две деца. Аз правя абсолютно всичко за нашето семейство. Помогнах му да развие бизнеса си и сега печели три пъти повече от преди. Всичко градим заедно, няма мое и твое, мои и твои деца...
Относно парите и имотите... ако нямаш брак с жената и само припознаеш нероденото дете, по закон само то ще те наследи.

Какви са тия сметки, които правиш? Още нямате общо дете, според мен ако живеете заедно и минат години, ти ще се привържеш към нейното дете. Това изисква време. Опознай жената първо, ако е добра и работлива, ако наистина те обича, какъв е проблемът?

И говори с нея за всичко, бъди открит и честен още в началото.

 
  ...

1-50 от 88
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker