Преувеличавам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преувеличавам ли?
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 920 пъти
Здравейте!
От 3 години живея с приятеля си. Преди година се сгодихме, преди това всичко беше мед и рози, но последно време имам усещането, че ме възприема повече като прислуга, от колкото като партньор в ежедневните задължения. Спря да прави жестове към мен, знае, че обожавам цветя, напомням му за даден повод и той пак не го прави. Ако го помоля да направи нещо елементарно в битовизмите, с което ще ми улесни даденото задължение отново не го прави, защото му се струвало безмислено. Върши нещата само, които засягат пряко него, но общите - не. Те никога не са му важни, предпочитал да свърши по-наложителното, друго можело да чакат, тоест разбирайте аз да го направя. Когато е при родителите си върши всичко, майка му ги е наредила под строй, тя не докосва нищо, всичко правят останалите и никой не мърмори. Като му го напомня казва, че ги вижда рядко и иска да им помага. Аз ли съм НЕ добре с главата или е по-логично да помагаш на човека, с който си решил да живееш под един покрив, не е ли това любовта, подкрепа и тн.
Мислела съм да си тръгна, когато му го кажа, твърди, че тези битовизми са във всяка една връзка, че преувеличавам и винаги успява да ме накара да се чувствам виновна, че ми минава през ум просто да си тръгна. След подобни разговори вечер си лягам и си мисля “ добре, наистина ли една кофа за боклук може да ни раздели”. После си мисля, че нямаме деца, аз искам много, но и осъзнавам, че той няма да си мръдне пръста да изпере например. Винаги е изморен, винаги нещо не му е наред, а аз работя като вол по 10-11 часа, прибирам се и той не е докоснал нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 6ccc8d8f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Подходът ти жено е неправилен, вземи пример от майка му тя не мрънка като теб и у тях те си знаят задълженията.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 43076f8c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не. Така ще бъде и занапред.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: b045aa3d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   До номер 1:
Прав/а си - мърморя, знам, че е ужасно досадно, НО какъв е правилния подход тогава? Аз явно се чувствам в безисходица и влагайки си цялата енергия да обяснявам, че имам нужда от помощ и не съм домашна помощница се превръщам в мрънкало.
И обратно.. ако си мълча промяна няма, не се усеща.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 88542d3a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 1
Подход ти трябва.
Миличко, измий чиниите, докато аз приготвя вечеря.
Иди до магазина - трябва ми сол, олио, хляб. Или предпочиташ да ти направя списък?
Избирай - ще изхвърлиш боклука или ще забършеш прахта.

Опитай, нищо не губиш
А ако и така не стане - няма ад се промени и ще става все по-зле с годините

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 9822003a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не разбираш ли, че насила и с принуда нищо няма да постигнеш? Той е такъв и няма да се промени. Ти решаваш дали да останеш с него.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 7a9c787bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Двама души в една връзка винаги трябва и двамата да правят жестове един към друг взаимно, а не само единият да го прави. Нали жените искахте равни права? Имате ги. Сега вече е модерно мъжът да си лежи и попръцква на дивана по цял ден, а жената да работи като вол по 12 часа. Тъкмо ще поддържа трътка и няма да мрънка за щяло и нещяло и да е вечно недоволна. Блазе му на съпругът ти, добре се е уредил. Това където е послушен при майка си и там изпълнява всичко, малко ми мяза на ергенчето Алек от трети сезон по характер, ама както и да е!
Добре де, раздели се с него и ела при мен! Аз ще върша битовизмите вкъщи и всичко, което поискаш, но в замяна няма да искаш пари от мен. Това е единственото ми условие. Иначе ще ти давам подаръци за рождения ти ден и цветя от време на време де.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: cb02db9e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Кажи му, че или почва да се занимава с "битовизми" или ще си намериш мъж, дето му се занимава. То тия "битовизми" са основното, аз за такъв се ожених дето една крушка не може да смени. Цял живот се разправям - аз с майстори и съседи, правя ремонти, вися в абонатни станций, плочки съм носила. Момиче не си е работа ако ти е гот ти да си мъж и жена, продължаваи да си с него.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 037c99e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Еми прави и ти като него, като няма кой да го свърши ще започне и той. Учи го отсега. Като имаш деца ще е всичко за теб, такъв човек не си заслужава, гледа удобството си просто.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: d90c97fb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Без него пак ще вършиш всичко сама, но ще чистиш переш и готвиш само за себе си. Не се оставяй да си мисли, че си се примирила.
Спри да чистиш, Пери само твоите дрехи, готви за себе си.
Ако те пита защо е така, кажи му, че трябва да ти помага.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ee949935c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Наистина ми липсва подход. Цял живот съм била добра със всички, дори в работата ако мога ще ида да свърша на другия дадена задача - качват ми се на главата, разбира се, но това някак го очаквам от чужд човек. Явно съм и доста наивна щом си мисля, че този, с който си споделяш леглото не би трябвало да те използва, а като вижда, че правиш всичко да си каже “чакай да й улесня малко”. Родителите ми са такива - баща ми никога не стои седнал на дивана да гледа как майка ми се трепе след работа. Свършват всичко заедно, после се опъват пред телевизора и двамата. Грешни представи за днешно време явно.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 1dcf59f9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И едната, и другата крайност от историята не ми допада. Нито да се редим "под строй" и да ни се раздават задачки като в казарма, нито да се молим, тръшкаме и даваме ултиматуми.

Не може ли двама души просто да се грижат и един за друг, и за дома заедно?

С уважение един за друг, без иронични забележки кой къде лежал, имал 2 леви ръце, не можел, не изкарвал достатъчно и т. н. Аз не бих се подигравала, че даден мъж не можел "и крушка да смени" (макар че така се е случило, че всички важни мъже в живота ми като че ли са родени майстори, просто си го могат и обичат постоянно да "чоплят" нещо) - е, ок, ще го свърша аз, за друго ще плати, за трето ще асистира и така.

Същото е с готвенето, чистенето и прочие - единият не се справя, значи другият поема, няма място за сърдене, претенции по пол, подигравки. Някой да е умрял? Да е станал някой мъж "джендър", че сготвил и пуснал пералня? Да го е ухапала прахосмукачката? Да се е превърнала жена в мъж, че е боядисала нещо, или платила сметка и услуга?

Много ли е трудно просто да се оглежда какво има за правене и плащане и който може - го прави? Като му е по-тежка работата на мъжа и вкъщи пада от преумора (у нас сега е така, уви) - ами, жената ще се размърда. Като взима тя повече пари (и това се е случвало) - ами, ще плати тя по-големите сметки, пък той ще компенсира с друго.

Въобще, защо от някакви битовизми се стига до войни и грозни обвинения коя била използвачка, кой бил мърльо, кой бил под чехъл, никога не съм разбирала. Колкото по-малко ги мислим нещата и просто ги вършим - по-добре.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: e848517b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Първо, това е твоят избор.
Второ, прави разлика между жестове /подаръци, дарове/ и помощ /вкл. за бита/.
Едното не можеш да изискваш, защото подаръкът е по негова воля. Ако не прави, значи е такъв човек.
Другото е взаимопомощ, партньорство. Не може да не дава такава, освен ако не сте се разбрали - единия носи пари, а другия чисти.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 9e61f8be14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Вървите към раздяла, не към брак, според мен. Преди да сте семейство вече си омръзвате и ви наляга рутината и сивотата на ежедневието. Създавайте си повече развлечения, ходете на екскурзии, различни събития, туризъм, каквото обичате, вместо да се занимавате толкова с битовата страна на живота. Като обичаш цветята, изненадай го, заведи го на цветния пазар или на градински център, снимайте се сред цветята, покажи му кои ти харесват най- много, със сигурност ще ти купи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ead16942ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Намери си мъж, който ще върши част от домакинската работа, без да го молиш. Мъж, който иска само да те товари, не е за брак!

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 5cda218837
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   М 31, готвя, пера(това от по-късно), чистя от 12 годишен, от 14 живеех в друг град на общежитие. Когато съм си имал приятелка, или като си някоя мацка на гости, напрактика я каня на домашно приготвена вечеря от мен, а в нас мога да посрещна гости по всяко време на денонощието, без да преживяват шок. Та, ако каня някоя мома - хем не я оставям да пипне каквото и да било, хем я оценявам дали може нещо, в случай че съм решил така да направя, точно по този начин - оставям нещата леко недосготвени, уж съм бил закъснял малко, и я помолвам да ми помогне - разбира се за 5 минути какво може да се очаква в бъдеще.

По това както са ме учили бабите ми - между мъжа и жената всичко трябва да е поравно, ако тя върши по-леката работа, тя пък се грижи за децата, а той за всичко останало, ако трябва, ако се наложи - ще трябва и да пере и да си свирка народни песни.... що за връзка е това да има делби и кавги за битовизмите, които напрактика се вършат по-лесно от двама? ! И един льоьло да си почесва тумбака и да си мисли, че до него е майка му, та даже и това не е - сякаш е на почивка от майка му!

Девойко, ако си се решила да имаш деца, то не мислиш ли, че именно от този мързеланко ще имаш и е много вероятно да станеш затворник и роб в собствената ти къща, а те - неподредени, защото децата копират, това е най-сигурният начин за възпитаване - с личния пример. Сети се какво ще се случи.

Аз съм ЗА това да почнеш леко да го натискаш, но и да си дадеш една година гратисен период - ако не се усеща накъде и защо отиват нещата - прати го на консултации при майка му как да си намери следващата, която да му робува.

Някак НЕ си представям как приятелката ми ще чисти около мене, а аз ще си бъркам в носа, или ще живеем с изгоряла крушка, прецакано кранче и тн... та то аз мебелите за настоящето ми вкъщи сам си направих, сам боядисах, шпакловах и тн....

Виж, това да я оставя да се понатовари и тя, ако има сериозно количество работа - ако е българка - със сигурност бих го направил, така са ме учили, че става у нас, да си изцапа ръцете със шпакловъчна маса, с боя, да помогне на 30 процента, но ако сготви и изчисти след края на деня, ако да кажем правим поетапно ремонт, това пак си е 100% поравно. Едните ми баба и дядо са били вдигнали къщата двамцата сами, всеки ден след работа, и това далеч не е единственият пример за това, какво е нормално за българската народност (не за чалгаро-новобългарската)

Е, ама аз приятелка нямам, де... последно една французойка искаше да сготви... щеше да получи нервна криза, докато се опитва, почнах аз да ѝ готвя българските селски и традиционни манджички - взе да учи кирилицата сама... :D :D :D

та, понатисни го малко, ако не поддаде - слагай му обувките с бомбетата към вратата, демостративно... като пита защо - "да си ги прибереш докато все още може"... бил съм с парцаланка - някак любовната хигиена не ми позволяваше да си помисля за нещо по-сериозно, а помислех ли си за деца - изпадах в ужас... Но, ако решиш да го понатиснеш - не го натискай, в самото изречение с леката принуда винаги прикачвай накрая и своето съучастие в дадения процес, така ако пак откаже - еми тоя си е пълен дебил или недорасляк и не те заслужава и така....

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5cda218837
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   11. именно! Само дето много малко станахте такива представителки на нежния пол.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: b2d3234200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Семейната организация се реди от вас, двамата. Спри да прислугваш и за период от време прави това което на теб ти харесва и доставя удоволствие. Ако не му просветне на мъжа ти- ситуацията е безнадеждна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a7ec1b1974
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Виж сега авторке, тук няма правилно и неправилно!
Това е: както се разберете двамата човека в семейството!

Сега, вие още не сте семейство, и ако искате да бъдете, тези въпроси трябва да се изяснят и да се решат!

Тоест - в подходящо време - сядате и говорите сериозно, обсъждате варианти и вземате решения! Ако не се справите с това - как после ще станете добро семейство? - НИКАК!

Ако не преодолеете това - по-добре се разделяйте, докато е време!

Аз в моето семейство също не помагам особено за домакинска работа, защото това е ЖЕНСКА работа! Но жена ми не мрънка и няма нищо против, защото аз си върша МЪЖКАТА работа!

За сравнение, ще ти обясня как е в моето семейство:

В къщи сме се разбрали така: аз си върша мъжката работа в семейството, съпругата ми - женската.

Значи тя чисти, глади, простира, гласи масата за храна, мие чиниите. Понякога, когато има желание и време(аз не я карам, защото и двамата работим) готви нещо набързо.
За вечеря по-често вземаме готова храна от БИЛА, ЦБА и др. , а за закуска и обяд - си правим сандвичи от вкъщи.

Аз поправям и ремонтирам нещо по дома, което се повреди, сменям ел. крушки, водопроводни кранове и др. такива проблеми, които възникват. Боядисвам, варосвам... Въобще с всеки проблем по дома, който възникне, се занимавам и оправям аз. Изхвърлям боклука. Пазарувам за храна и всичко нужно за дома.

И сме женени от доста години(с църковен брак също- за да има Божие благословение над семейството) и нямаме никакъв проблем с това разпределение! И сме много добро, сговорно и задружно семейство: обичаме се, уважаваме се и живеем в мир, разбирателство и любов!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 6905a4b4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мързелив е просто.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5b0af7bf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката:
Не ме разбирайте грешно - аз също смятам, че нещата са 50 на 50 в една връзка. Нямам против да върша домакинска работа, дори ми е приятно, просто го усещам по-скоро като неуважение към мен. Явно подхода ми е грешен, не съм се научила да “обръщам” нещата в моя полза, ако мога така да се изразя. Когато действам с “моля те пусни пералня, аз ще я простра”, когато се прибера вечно е забравил, много е бил изморен и “какво толкова”, а когато остане без дрехи (започнах да пускам само мои) се сърди като малко дете. Чувствам се като балъка във връзката, опитвайки се да говоря винаги успява да ме накара да се чувствам виновна, буквално ми е стъпал на главата и не знам как да променя ситуацията, ако въобще е възможно. За мъжка и женска работа - той не може нито едната, нито другата. Ако нещо се повреди и го помоля да хвърли едно око следва “аз от къде да знам как се прави”, отговарям, че е чудесна възможност да разръчка и да се научи, но накрая винаги стигам до там да помоля баща ми за помощ. И тук пак го оправдавам, защото родителите му вършат всичко вместо него. Сгодени сме, уж сме само ние, а в същото време той им звъни за всяко нещо с въпросите от типа “ама как, ама кога, ама купи го ти, запази ми ти час” и т. н. Всичко се прави през тях, не веднъж е имало случай, ако му заяви, че ще извикам майстор да боядисва на другия ден майка му ми звъни да ми обяснява, че било излишно например. Просто него го няма никъде. Не си тръгвам, защото не беше такъв. Или аз съм била сляпа, или типично по женски си мисля, че аз съм причината да е такъв. Преди се държеше по-добре, помагаше, прибираше се с подарък бонбони - сега го няма. Опитвам се да му обясня, че моите мрънканици не са паднали от небето, че тези неща ме провокират, но не иска да ме разбере.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 028796a075
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   18, голям тарикат си се извъдил, па и набожен го даваш...

"Значи тя чисти, глади, простира, гласи масата за храна, мие чиниите. Понякога, когато има желание и време(аз не я карам, защото и двамата работим) готви нещо набързо.
За вечеря по-често вземаме готова храна от БИЛА, ЦБА и др. , а за закуска и обяд - си правим сандвичи от вкъщи.

Аз поправям и ремонтирам нещо по дома, което се повреди, сменям ел. крушки, водопроводни кранове и др. такива проблеми, които възникват. Боядисвам, варосвам... Въобще с всеки проблем по дома, който възникне, се занимавам и оправям аз. Изхвърлям боклука. Пазарувам за храна и всичко нужно за дома. "

Я сега кажи КОГА се НАЛАГАТ нещата, които ТЯ прави, и кога- тези, които ТИ!??? Ежедневно срещу веднъж на.... година (освен пазаруването за храна и бокула- аууууу, колко "помагал")!???

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5bc6039696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторке, излез от общият ви дом за няколко дни без много обяснения. Кажи му само, че искаш да помислиш насаме, защото не си представяш живот с пораснал чуждо дете за което даа се грижиш като да е инвалид, имаш нужда от мъж, а мъжът го няма...
Ако това не го "ошамари" и да реагира, няма какво да правиш с такъв.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: a7ec1b1974
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   до 21

от човекът с коментар 18

И какво недоволстваш?

Това си е моето семейство, където аз съм глава на семейството и така съм преценил и така съм поставил нещата!
И съпругата ми НЯМА НИЩО ПРОТИВ това разпределение на домакинските задължения! И НЕ МРЪНКА И НЕ СЕ СЪРДИ И ТОВА НЕ Й Е ПРОБЛЕМ, защото ме обича и уважава! А и аз съм й доказал любовта си към нея през годините...

Нещо на теб преча ли ти?

И аз не съм казал, че МНОГО помагам!

Казах, че в разпределянето на домакинските задължения няма правилно и неправилно!
Това е: както се разберете двамата човека в семейството!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker