Когато останеш сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато останеш сам
преди: 3 месеца, 10 дни, прочетена 1423 пъти
Здравейте.
Може би пак ще звучи поредната банална история, но реших да споделя.
Мъж съм на почти 35г. Сам съм. Нямам семейство, нямам деца, нямам приятелка. Още от сега искам да кажа, че не съм някакъв отчаян или депресиран човек от това, че нямам партньор до себе си. Не съм и от хората, които живеят с тази мисъл и развиват някакви комплекси, чувстват се постоянно напрегнати, изнервени и т. н. Просто понякога има моменти, когато чувствам скука, тъга или някаква меланхолия. Знаете това чувство още от детските години, когато например е нямало с кого да поиграете, да поговорите, да споделите даден момент. Именно тези моменти ги имаме в нашето свободно време. С годините стигнах до извода от свой собствен опит и от съвети от по-възрастни, че човек живее не заради работата си, не заради кариерата, не заради материалното, а заради хубавите моменти в живота, заради свободното време, заради нещо, което е много по-ценно от доказването пред началници, пред колеги, пред обществото и т. н. Да, тези хубави моменти, това свободно време може и сам да прекарваш. Може да обичаш да караш мотор, може да обичаш да четеш книги, може да обичаш да плуваш и какво ли още не. За всичко това не ти е нужна компания. Но понякога трябва да имаш човек до себе си с когото да споделиш един миг, с когото да седнеш и да поговориш след напрегнатото ежедневие, с когото да създадеш семейство и да възпитаваш деца.
Знам. Всеки човек е различен. Някои ще кажат "По-добре сам, от колкото зле придружен". И това е така. Съгласен съм. Аз имах две по-дълги връзки. Едната приключи по моя вина, заради това, че бях несериозен, бях несигурен в себе си, не бях мъж, а страхливо момченце. Втората беше с по-голяма от мен жена с пораснало дете. Аз бях влюбен, а тя може би просто запълваше някаква празнина с мен. Постепенно осъзнах, че тази жена нямаше никакво уважение към мен, а само изискваше и правеше каквото си иска. В крайна сметка преди 2 години се разделихме. От тогава някак си се затворих в себе си, макар и понякога да не го осъзнавам. Рядко допускам човек по-близо до мен, макар и да съм комуникативен - жена или изобщо, който и да било. А хората на подсъзнателно ниво усещат, че някой не желае да се отпусне.
Заради своя неуспех в личен план мога да виня единствено и само себе си. И причините са незрялост в миналото, а после необмислени, погрешни и емоционални решения. Не мога да хвърлям вина, в родителите си и възпитанието, което са ми дали, защото съм голям човек и смятам, че всеки е длъжен да се бори с това, което му е втълпявано или на което е учен по тотално сгрешен начин. Да, аз съм възпитаван по много много много грешен начин от своя баща, но всичко това е минало и останало в миналото.
Реших да пиша по този въпрос, заради това, че с годините макар и да създаваш все повече социални контакти, всъщност ти се изолираш още повече, защото тези социални контакти не са контактите от пубертета, от студентството или от годините на току що завършил образованието си млад мъж, когато имаш възможност често да излизаш с познатите си, със свободни млади жени и т. н. На моята възраст повечето хора са семейни, други са се забили в работата си, трети подобно на мен са се затворили, като някои за късмет са си самодостатъчни, а други са нещастни и за жалост стават и озлобени. И пак ще кажа - да, знам, има и безброй семейни с деца, които са тотално полудели, озлобели и изпръщяли от нерви. Общо взето на хората нещо ни куца. Дали заради временета, в които живеем сме развили егоцентризмът си до N-та степен или заради нещо друго, не знам.
Не търся някакъв съвет, как и къде да си намеря жена. Всеки ще даде различна идея. Но човек, ако се вглъби в това начинание по-скоро ще се превърне в един отчаян и нескопосан досадник, който още повече ще отблъсква жените. Аз мога да общувам с жени и изобщо с всякакви хора. Мога да говоря. Пък каквото ми е било отредено.
Написах тази тема с цел просто да дам съвет на по-младите, да се учат от грешките си, да не се притесняват да вземат решения и да не си губят най-хубавите години, забити от сутрин до вечер над учебниците и работата. Разбира се и да не станат хаймани. Във всичко трябва да има баланс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 128639c860
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Явно си много умен и всичко знаеш, даже прекалено. Само че доколкото виждам само едно не си разбрал досега. Проблемът ти е в "Мога да говоря". За да имаш връзка с жена, че и тя да ти стане съпруга - Не трябва да говориш, нея това не я интересува. Трябва да слушаш какво тя иска да ти каже, и да я подпитваш така, че тя да ти говори колкото може повече, а не ти да и дуднеш колко си умен и велик.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: c9d7543356
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   По описанието ти за теб самият и зрелият само/анализ смятам, че си перфектен партньор за иначе самодостатъчна жена.
Ти вече си свикнал със твоята си свободна самота. А тя е пристряваща, изключително трудно е после да се допуска човек извън вече очертаните лични граници. Сам казваш, че ПОНЯКОГА имаш нужда от човек, с който а споделяш моменти т. н. Именно- понякога, а не да си дишате въздуха нонстоп, както е в повечето връзки и семейства.
В днешно време вече май повечето хора особено около твоята възраст са си самодостатъчни и търсят подобни за свободна (не слободия, не отворена) връзка с не "половинка" а друг цял човек, така двама цели и независими споделят здравословно и независимо.
За мен това са най-здравословните връзки.
Можеш да срещнеш подобни жени навсякъде вече. Но тъй като за жените е по-трудно да срещнат подобни мъже, тези които са в търсене или просто си се забавляват иа, о се появи-добре дошъл, ако не-никакъв проблем, може би повече да ги намираш по пътешествия.

Да, знам, че не искаше съвет според теб, :) но всъщност се надяваше на такъв. И да, затворил си се така, че ти е малко трудно да видиш извън щита около теб, че всъщност си добър избор за независима жена.
За мен беше борба докато постигна тази свобода във връзката си. Мъжете, с които съм имала връзка трудно разбираха защо имам нужда от повече време сама, лично пространство, дори понякога да пътувам сама. Но когато има любов, доверие и уважение, се приема накрая, че другият човек не е наше продължение, не е част от нас, нито наша патерица, а самостоятелен със своите си възприятия, хобита, нужда от собствен "въздух". 20 г съм с човека, в който не само се влюбих, но и разбра, че не може да ме има като собственост. А повечето бг мъже имат жените си именно за притежание и това не е връзка, друго е...
За теб ще е много по-лесно, просто не правиш нищо за да си във връзка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 636d48d6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Аз съм имал такива моменти. Но реших, че трябва нещо да променя и започнах да излизам абсолютно всеки път когато някой ме покани, дори да ме мързи, да не искам да харча пари, да съм изморен. Излизам точка. Така се завързват контакти и приятелства. Днес съм женен с дете, малко по голям от теб. Истината е че, който търси намира. Любовта, социалната компания не е нещо което ни се зачислява като се родим, трябва сам да го направиш. Важно е да се абстрахираш от предишни неудачи, миналото е минало. НИКОГА не сравнямай един човек с друг, всички сме различни и всеки човек има поне едно хубаво качество.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: d1ff98ca3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Горкичкия, наистина те съжалявам. Дано все пак намериш това, което търсиш така отчаяно. Не губи надежда. По добре структурираните изречения, съдържателността на словата ти и пунктуационната издържаност на написаното, отчетливо се установява, че си интелигентен човек. Такива качества не остават незабелязани от стойностните хора и според мен за теб съществува реален шанс да намериш сродната си душа. В живота всичко е възможно, казвам ти го от гледна точка на един 52- годишен мъж с немалко житейски опит зад гърба си. Успех и при наличие на напредък да споделиш отново тук.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 59ac877cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Доживяхме да видим и тема в която липсват някои често срещани характеристики последно време:

- авторът не се хвали. Нема подмятаници от сорта "мноо съм готин, як, богат и тн ама пусти късмет, свършиха се добрите жени".
- не обвинява никого освен себе си.
- не апелира към омраза и ненавист към другия пол.
- обективно и зряло е изложил тезата си, без излишни епитетчета.

Смятам, че горното само по себе си е похвално, на фона на малоумните и откровено злобни темички последно време.

Аз лично нямам кой знае колко за добавяне. До голяма част споделям мнението на автора. Всеки сам си кове щастието. Тънкият момент, който много често забравяме като че ли, е че нашето щастие не се върти около чуждото щастие. Или нещастие. Лично аз имам чувството, че днешно време никой не прави нещо, освен ако няма некаква конкретна изгода. Която почти винаги е за сметка на некой друг. Затова вече не "даваме" толкова лесно. Всички отношения сведени до транзакции - "какво мога да получа" и "дали не давам повече в замяна". Бизнес в най изчистената му форма.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 6d2b306a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В днешно време е пълно с такива като теб и ще става по-зле в бъдещето. Днес например чета, че някакъв политик в Южна Корея обвинява жените за демографската им криза и самоубийствата на мъжете (неслучайно Корея е държавата с най-голям процент самоубийци, при това не само сред мъжете).

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: eb24381841
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Успокой се брат - на твоята възраст, въобще не са семейни хората.

Днеска чета статия:

"Баща на 78 и майка на 53: Мъж и жена от Поморие станаха родители на дълго чакани близнаци"

Аз съм на 32, повечето ми колежки от висши образования, работа и т. н. са без деца, да не кажа и необвързани.

А аз, чак на 45-50 ще правя деца (е не чак на 78 като човека от статията).

Къде си тръгнал да се отчайваш? Я по-ведро!

Хора излизат след 20-30 години от затвора, па успяват да си изградят живот, а ти на 30-и-нещо ми плачеш по форумите.

Стегни се, пооправи си живота и ще си намериш - свободни и необвързани жени много. А неверни жени за секс - още повече. :D

"Любов", че ще намериш - не мога да ти обещавам, ама дълеч не си си пропилял живота.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 38cc72b968
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Най-голямата тъпотия е да се доказваш на шефове и колеги. Това са хора, които след няколко години нама да те помнят. На работа се ходи, за да се изкарват пари, които да харчиш за любимите си хора. Кариери, хобита-това са пълни глупости, разберете го най-накрая. Кариера има Майкъл Джексън. Децата са най-хубавото нещо в живота. И най-смисленото.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: c2980a92e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Хехе 35 годишен, държащ се като тинейджър.
Някога е правен рисърч, за какво мислят и съжаляват възрастните хора. Отговорът в 80% от случаите е за пропуснатите възможности. Не деца, не семейство, за пропуснатите възможности. И тези възможности какви са? Чисто емоционални, не рационалните избори. Натам можеш да го разгърнеш както искаш, но това показва, че живот без емоции не е точно това, квото човек се нуждае.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 873ef64dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Здравей, напълно разбирам идеята и това, което искаш да изразиш. На 27 съм, в сходна ситуацията. Приключих сериозна връзка в началото на годината и също се позатворих. Излизам с приятелки, с колежки от време на време, но всяка е семейна, обвързана, има дечица и понякога е сложно. Колкото и да е хубаво да живееш сам, да имаш свобода, да си гледаш филм с нещо вкусничко пред телевизора, да стоиш до късно на телефона, без някой да ти мрънка да заспиваш, да можеш да идеш на гости при родителите си, когато искаш да се видите, за един два часа - да, чудесно е. Обаче се чувства и една липса, иска ти се да имаш твое си семейство, да се подкрепяте, да решавате проблеми заедно, да си разпределяте задачките за деня, а след това да седнете да вечеряте заедно, да си споделите как е минал деня, да се посмеете, да спорите дори. Обаче да сте си като гориво и мотивация във всеки един ден. Пожелавам ти, както и на всеки, да намери това, за което мечтае. Човекът не е създаден, за да е сам.. , че дори на птичките им взимат другарче, за да не са сами в клетката и да не се побъркат.

Успех и позитивна енергия

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: ec785a8c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Добър опит. Аз официално също съм сам.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 8734f54d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Защо си се отписал на 35? Все още спокойно може да хванеш 25 година, кажи речи "чисто нова". Нещо си се отчаял, а като станеш на 40-45 ще си спомняш сегашното време и ще се чудиш защо си бил толкова заблуден да мислиш, че вече си стар и нямаш шанс.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 75989d0885
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   до 10 от 1,
много си забавна,
явно почваш да чувстваш липсата - някой мъж точно теб да те подкрепя, (щото не съм видял или чул за жена която да подкрепя за нещо мъжа си, по-скоро да му казва "не" - за всичко което той е решил да прави)
-някой мъж да ти решава проблемите (уж ги решавате заедно, ти стоиш да гледаш как той ти ги решава)
-някой мъж на който да му разпределяш задачките за деня.
-някой мъж на който да му се присмееш (щото и дума да не става, ако случайно се пошегува с теб)
-някой мъж на който да му спориш безмислено, докато той се откаже въобще да ти слуша безмислените аргументи.
И накрая добро утро, че се сети че е тъпо да си сам. Ама когато се напъваше, че не ти трябва никой, а само приятелки, тогава не беше на този ъкъл. Но явно най-накрая разбра, че на приятелките освен за безмислени дрънканици, за нищо друго не можеш да разчиташ.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 80ddf5f2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Споко, аз съм по-зле, с 6 години съм по-голям от теб и никога не съм бил във връзка. Ти поне си имал някой, знаеш какво е. Не те е страх да заговаряш жени, значи имаш някакъв шанс, докато при мен заговарянето е много трудно, направо ме обзема паника, освен, ако ме съм пиян. Поради тази причина съм мислил да се пропия, но не ми е в кръвта, не ми е в гена, водя се спортист.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: abaec6a48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Все си мисля, че тези, които са сами, са сами защото го искат. Сакън нещо да не се прекарат, емоции, чувства, кинти, нещо да не сгрешат. Стиснати са за нещо. Еми сега, живота си е риск, който не играе, не печели, нали така. Ми раздайте малко енергия, направете някого щастлив, дайте подкрепа и надежда. Изхарчете някой лев и време. Дайте, за да получите. Ако сте в лоша ситуация и сте слаби, ми кажете си го - в момента съм малко в нищото. Да, има много разочарования, но има и много радост. Няма
гаранция. Ако не се прежалите за нещо, няма да ви се случи нищо. Раздвижете нещата около вас, сигурно няма. Вярвайте и късмета ще е около вас. Не може все да е лошо.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: ac8d399aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 15, авторът съм.
Мисля, че си прав. Напълно изключвам някакви скъперници. Те са без коментар. Но и другите както си изредил по-скоро на някакво подсъзнателно ниво ни е страх от нещо. И може би не осъзнаваме, че сами се поставяме в тази ситуация.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 863a045f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Пич, колкото и да ти обесняват тука във форума колко е готино да си сам да си хрупкаш чипс пред телевизора, да си ровиш в телефона без никой да ти дудне, как си имал цялото време на света да създадеш семейство, ще ти кажа горчивата истина. Първо гониш последния влак. Второ, ако беше толкова готино нямаше форума да е пълен с теми като твоята. Трето хубаво е човек да признае в прав текст, че му липсва човек до него. Това е съвсем нормално. И четвърто наистина ще трябва не просто да разговаряш с жени, а да намериш начина как да привлечеш такива иначе се обричаш на самота за цял живот. Съдбата ти е в твоите ръце.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 59ac877cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Бих искъл да изтъкна, че това за което говори номер 17 е проява на древния инстинкт, кодиран в гените ни да се размножаваме, чисто и просто. "Търси си половинка, остави поколение". Следвайки тази докторина, мозъчето ни награждава със микс от химикали, чийто краен ефект е да се чувстваш "пълноценен". Този ефект важи особено за жените. Точно толкова "пълноценен" обаче, колкого циганите, индийците и тн. Които осново правят точно това - размножават се. Нима си мислите, че вашия живот има някакъв по голям смисъл? Или, че като пръкнете едно чаве и това е достатъчно да лепнете този така търсен етикет - "щастлив живот"? И след това ще заживеете щастливо със семейството си? Що не погледнете статистиката колко бракове завършват с развод в моденрите страни? Що не се разкарате навън да видите дали семействата които се разхождат наоколо, ви изглеждат щастливи, ама наистина? Кога за последно сте виждали двойка да направи спонтанен жест на нежност един към друг? Въобще да покаже някакъв афинитет към половинката си? Повечето са заедно просто защото е "преспективно". Или са "хванали последния влак", преди да умрат от страх към самотата. Странно обаче, на мен не ми изглеждат особено щастливи, колкото и да се опитват да афишират обратното. По скоро честичко се наблюдава все някакво отчаяно търсене на отдушници които да запълнят тази празнота.

Днешното общество до такава степен е зомбирано и комерсиализирано, че буквално се самоизяжда, и то все по скоростно. В действие са процеси които промениха мирогледа на повечето хора, превърнаха ги в обикновени консуматори, във всякакъв аспект. Единици са тези които наистина осъзнават какво се случва около тях, още по малко - защо. Останалите се носят по течението и мрънкат. Или се причисляват към стадото, развивайки така ценените днешно време, качества - егоцентризъм, "позитивизъм", "важно е да имаш цели и мечти". Нийко не говори как всъщност да се реализират. Реално повечето притежават по малко отколкото техните родители. И следват тенденциите сляпо - ново телефонче, готина кола(за кредити никой не говори, въпреки, че всичко е на кредит), "сексапил" (който често е особено пошъл и все остава някак си пясъчен вкус в устата след "консумация"). Като например номер 1, със нейната абсурдна теория, че мъжа е длъжен, видиш ли, само да слуша жена си, без да и говори. Щото "нея това не я интересува". Най ми хареса, че спроред нея мъжът трябва да я "подпитва, така че тя да говори още повече". Да се чудиш колко мъже намират за особено интересн подобен монолог, и тематиката им, най вече. Като човек който предпочита да слуша хора като Питър Джосеф и Карл Сейгън, когато съм в присъствието на една такава като номер 1, ми се приисква това безмомъзчно кречетало най накрая да осъзнае, че никой не се вълнува от ноктите й, колежките й, кой къде ходил и правил, и просто да се забие да слухти във фейсбук, или да лапне телефона с майка си или приятелките си, и да ме остави на мира да си върша работата. Щото то е ясно, че сам ще си я върша, та поне да не ми пречи.

Както и да е, не забравяйте, че най голям принос във всяка една сфера, чийто открития са направили живота ни такъв какъвто е днес, е бил благодарение на хора които не са били типчините ви екземпляри, не са се страхували толкова отчаяно от самотата, и са мислили малко по различно. Останлите са просто прашинки във вятъра - крайно заменими и безлични. Като техните терзания и "мечти".

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 9bdd027ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Глупости. В личните отношения е въпрос на Проба Грешка. Просто хората се отказват много лесно и спират да опитват. Хващат се с някого колкото да не е без хич. Малко са тия дето не се предават до щастливия край. За мъж проблем на тая възраст не виждам. Аз съм жена, вече направих 35 и съм ужасно притеснена. Не знам как ще направя дете с някой, като с никой не се получава. Всеки месец съм с ново гадже и едвам ги издържам и се разделяме….. Просто като почнеш да пробваш с всеки набелязан изведнъж се оказва, че и компромиси да правиш, пак не става….. Последният беше груб с мен и ми разправяше, че съм стисната, при положение, че го поканих в нашия семеен апратемнт на морето. Очакваше да му напазарувам и сготвя, а той да е на аванта. Сексът беше зле и свършваше за по 5 минути. Въобщееее не е лесен животът. Аз като си се представих с този до края на дните ми и ми стана лошо направо……

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 08ca44c6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   до 18 от 1,
абе пич откъде ти дойде наум че съм жена. Мъж съм и имам 3 деца.
Просто ви обяснявам, защо никога няма да се ожените и дори да имате сериозна приятелка. За жената е много важно да има пред кой да си плямпа глупостите и той да не я прекъсва, иронизира, осмива и т. н.
Обратното - ако мъжът не млъква и плямпа само колко е велик (най-вероятно това правите всички вие девственяци), това на жената и е досадно и скучно. И никога няма да се обвърже с такъв мъж-плямпало (както сте го и забелязали). Няма никакво значение дали докато тя говори вие ще вниквате в нейните глупости, тя не иска да ги решавате. Просто иска на някой да говори, за да не изглежда че си говори сама. Ако нямате търпение да и доставите това удоволствие, никоя жена няма да се обвърже с вас. Бъдете сигурни.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 16 часа
hash: 1eea6ab7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   от 1 до 18,
И нетипичните екземпляри, чиито открития са направили живота ни такъв какъвто е днес, не трябва да забравят, че няма да има никаква полза от откритията им, ако ги няма типичните екземпляри, които да направят живота им толкова лесен, че да могат да си направят откритията. Както и да раждат и възпитават деца, които да продължат живота на земята, и да използват откритията на нетипичните екземпляри, и дори да ги надграждат. Иначе живота би свършил много бързо ако се разчиташе само на възпроизводството на нетипичните екземпляри. (Повечето не са оставили поколение или са оставили такова от типичните екземпляри).

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: c2069988e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   20 и 21, като човек който уж би трябвало да е свикнал вече само да мълчи и да слуша за ключови фрази при които да отговаря чинно "Да, скъпа" (щото иначе го чака цял месец "женски главобол"), нещо много ти се плямпа :)
Разбираме те, споко :)Усеща се един такъв мерак и ти да си кажеш мнението, поне от време на време :) Предполагам, че не е лесно цял живот да си в компанията на жена която те е взела само за да "има на кого да говори, само за да не изглежда, че си говори сама" :) Което е интересен пример от твоя страна, но не двъхва особен респект. И буди доста съмнения за редица аспекти, както спрямо теб, така и спрямо нея. Можем само да гадаем какви други реални качества има тази твоя женица (добре де, знаем много добре какви са, просто се правя на 'жентълмен :)), освен че явно обича да (си) говори. Още повече, че като те чете човек, е видно, че летвата която поставяш, не е особено височка. Лошо няма, както ти сам каза - света има нужда и от обикновени хора. Съмнявам се обаче Никола Тесла да е бил особено вдъхновен да измисли технологии, чиито плодове жънем с пълна силна и днес, от такива обикновени хорица за които говориш, че са толкова важни и те, видиш ли. Подозирам, че не ги е забелязвал даже. Но все пак предполагам, че е имал нужда от якички момчета които да мъкнат прототипите му насам-натам. Но не е било необходимо да знаят какво значи "интерференция", да речем. Лично аз си мисля, че такива якички момчета е имало, и ще има предостатъчно. Но Тесла е бил един. Не знам за теб, но лично аз всеки пък като си настройвам некъде WiFi, говоря по тела, съм някак си благодарен на него, не на тези якички момчета. На такива съм се нагледал и не ме впечатляват с нищо, сори. Може би щото ми липсват конкретните долни части и не усещам "пеперудки" като ги видя такива, знам ли.

К, стига толкова бъзици. Да сте живи и здрави и ти, и жена ти, и 3те ти деца. Ще ти разкажа обаче как е от другата страна. Макар и да подозирам, че май е излишно занимание. За нуждите на спора, да приемем, че съществуват и група мъже които се осмеляват да имат и малко по различни изисквания спрямо жените. Противно на множеството критики, те не са много. И определено не се изразяват в това, което повечето жени си мислят. Не държим жената само да си мълчи и да ни обгрижва по всякакъв начин. Ние сме големи хора и можем сами да се грижим за себе си. Даже е въпрос на лична чест и достойнство. Не настояваме, че трябва да си стои в кунята и да шета щото ние сме твърде умни и заети и е под достойнстово да измием чиниите. Повчето от нас са по добри готвачи от масата жени днешно време. Не желаем и да убеждаваме останалите колко сме умнички. Твърде е пошло. Тва е едно от онези неща, които ако ти се налага да ги казваш, вместо показваш, значи просто ги няма. Не бленуваме и да говорим през цялото време. Всъщност си мечтаем да попаднем в компанията на човек с който да седнем и просто да си помълчим. Като научиш този "език", един поглед е достатъчен. И всички останали езици ти се струват бедни и неспособни да предадат онзи широк спектър и обем комуникация. Подозирам, че колкото поетично да се опитам да ти го опиша, ще е напразно. Имаше един филм отдавна, "Perfect sense". Излгедай го и може и да придобиеш бегла представа за какво говоря. Кой знае, може и да си спомниш позабравени спомени който да те докоснат като хладка роса по босите крака в горещо лято когато си бил дете. Навярно това ти звучи твърде наивно, дори романтично. Сигурно ти иде ти да ни зашиеш един шамар и да изкрещиш в лицето ни "събуди се, момче, и виж в какъв свят живееш днес. Трябва да правите това и това ако искате да се ожените и да си цвъкнете семето на всяка цена". Тук може и да си прав. Но това е нещо на което ние не държим. И определено не е нещо с което ние искаме да правим компромис. Никога повече. "Човешко е да се греши". Ама е лудост да правиш 2 пъти една и съща грешка и да очакваш различен резултат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 943bb6f5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Щом не искате да имате жена и деца, какъв ти е проблема с моят пост. Ама доста от вас научите, че сте девствени на по 30 даже 40 години. Що го правите като не искате жени и деца. А освен Тесла, знаете ли колко хора след него са го надградили. И откъде са се пръкнали тези хора, като вие нетипичните сте си умирате девствени. Освен това сега едното ми дете ще бъде от следващите които ще надградят, и последователите на Тесла.
Дано и на вас ви се случи да почувствате това, което чувствам аз при успехите на децата ми, но едва ли.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 943bb6f5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Вие "нетипичните", защото само се мислите за такива, сте с много плитки мозъчета за да разберете, че всеки човек който си харесва работата и я върши с усърдие е ценен за обществото. И дори един работлив хамалин е по-ценен от един мързелив и крадлив професор или политик да кажем. И не можете да разберете, че всеки човек се ражда с различни дадености и това е много ценно. Тъй като не може да се направи общество само от учени, пък били те и най умните.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 2664a1859b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторе, звучиш като интелигентен и разбран човек. Думите ти ми напомнят на един мъж, когото познавам. Добър, свестен, интелигентен, не ревнив.... обаче /има едно обаче/ изключително стиснат! И всичките му хубави качества заминават на кино, щом цепи стотинката на две, а има възможност да не е така. Може да ме сметнете за меркантилна, но е от изключителна важност за мен, човека до мен да бъде щедър и да не се скръндзи за жената до него. Не говоря за някакви космически неща, а за нормални.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 0815f7d30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   И ти какво разбра от филма Perfect sense. Като те гледам нищо не си разбрак както от филма така и от това което съм написал. Не си струва да продължа да обяснявам, просто си "нетипичен екземпляр", но типичен пациент с Дънинг-Крюгер.
И жена ми е със научна степен доктор. Но освен това е и страхотна майка, благодарение на която и в по-малка степен на мен сме отгледали страхтни деца, едно от които със сигурност вече е ясно че ще надмине Тесла.
А ти какво точно си постигнал в живота си? Едва ли има нещо. Не ми казвай. Ти вече си го знаеш и това те гневи отвътре и като във филма вече си загубил всичките си сетива, и ти е останало само това, с някоя като теб нищо не постигнала, да се прегръщате слепи и глухи и да си мислите, че това е нещо велико.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ac8d399aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До номер 25. Авторът съм
За мен също едно от най-отблъскващите и неприятни качества в един човек, особено пък мъж е да бъде стиснат. Та, аз със сигурност не съм такъв.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker