Има ли ценности в днешно време? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли ценности в днешно време?
преди: 2 месеца, 3 часа, прочетена 1028 пъти
Напоследък се чувствам не на място, споделяйки с близки приятели/партньор си оставам неразбрана, та идвам тук. Ще се опитам да се изкажа ясно въпреки, че в главата ми е пълна каша последните няколко седмици.
Винаги съм била с усещането, че не съм родена в правилните години. В днешно време всичко е материално, няма пълно откриване пред човека, с който си решил да градиш. Някак липсва патриархалното, ценностите на хората около мен все едно не пасват на моите. Всички искат бързи връзки, ако не този/тази, отварям инстаграм и да идва следващия.
Във връзка съм от година и половина, в началото, разбира се, всичко е рози и розови облачета, докато един ден просто не се събудих и него вече го нямаше. Друг човек е. И то толкова рязко, че чак акъла ми не го побира. (Не ми изневерява, в това съм сигурна). Всичко, с което ме е печелил в началото изчезва и сега се отрича от него. Правила съм си толкова много планове с този човек, защото възгледите ни бяха на 99% еднакви и изведнъж решава вече да не е така. Дали е от характер, който просто се разкрива с времето и до сега е бил потискан, не знам, но съм разочарована. А сякаш след него не си представям да се занимавам с друг, не искам пак да премина през толкова ужасна метаморфоза в отношенията си с някого, та просто си стоя и чакам да се върне моя човек.
Защо мъжете заблуждават толкова силно само, за да “клъвне”? После какво следва за вас? Ясно, че и жени го правят, но в момента насочвам само към мъжката част. Приятелите ми казват, че трябва да спра да живея в нереален свят и да стъпя на земята, а това в моята глава ми звучи изключително абсурдно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 29 дни
hash: b09cbaaec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Според мен ценостти в днешно време няма. Трите основни "цености" на хората са пари, власт, слава. Колкото и лошо да звучи реално ако погледнеш е така. С подобни ценостти какво очакваш. Хората постоянно преследват илюзии и после когато се разочароват и пострадат питат защо това им се случва. Случва се защото имат грешни ценостти и търсят щастие в тях поне според мен.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ddbb857eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Знам какво е това чувство, изпитвам го всеки Божи ден.
Искам да знаеш, че всичко е наред при теб, намираме се в общество, което се възпитава предимно от улицата, а не от ценностите на самото семейство.
Много хора не зачитат морала, защото те самите не познават същността му и душите им са "изгнили" отвътре.
Не се затормозявай от това, а опитай да промениш нещо и го направи за себе си, вслушай се във вътрешното ти АЗ и действай според насоките му.
Всеизвестно е, че българите не се славим с добра култура и разсъждение и логично е и морала да не е особено добре развито чувство.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: caacddf525
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Може пък да не те е заблуждавал, а ти просто да си игнорирала тези му черти, които не харесваш.
Но най-често случва това - рязко спадане в желанието у да бъде романтичен и да ти обръща внимание, не очаквай, че с друг мъж да е различно, това си е в реда на нещата, реално няма мотивация да го прави, след като сте вече заедно и по-добре да си се развива в личностен план, а не да си губи времето да те дундурка.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 8af57af7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Патриархални ценности и демокрация са две пълни противоположности! Няма как да очакваш да градиш и да имаш патриархални ценности с някой в общество, където е държавна политика "свободата" всеки да се ч"ука, прави, говори, друса с каквото си иска

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 01592f86d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Айде сега защо мъжете правели Еди какво си. Как в началото си била принцеса, сега било друго.
И ето ти още един виновен мъж, в случая аз, който ще ти каже че тотално си търсиш оправдания. Простата причина е че живота не винаги е само някой да ти целува краката, нито да ти сваля звезди. Я си представи че човека има проблеми и вместо да го съдиш може би трябвало е да си съпричастна.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 7884d394e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, не споделяш какво точно се е променило в отношението или вижданията му, за да се направи точна оценка.

Но от предоставената информация за мен излиза, че ти се е наситил сексуално и вече не си му интересна / няма такава мотивация да полага усилия, както преди. Доста мъже биха прикрили истинските си виждания за живота, само и само да не са сами, стига да имат до себе си жена за секс, домакинство и комфорт.

Между другото, на колко сте години? Ако приятелят ти е над 30 и изведнъж става коренно различен, то трябва много сериозно да ти свети червената лампа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 08d00fd9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма. Преструват се, да не са на сухо.
Представяш ли си да изкараш с него 5-10-20 години? Ако не можеш, не е това човекът.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: de3323c058
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 5:
Казах, че и от двете страни това нещо се случва, но в случая говоря само за нещата от моята камбанария. Иначе съм на ясно, че има жени, които са мнооого далеч от думата ‘морал’.

Не говоря за жестовете. Те изчезват с времето или поне става по-рядки, което считам за нормално. Говоря за погледа над живота. Разбиранията за нещата, които се случват ежедневно около нас. Буквално до преди няколко месеца за всичко бяхме на едно мнение, за това бях убедена, че това е моя човек, докато в един момент просто всичко изчезна. Замислих се аз ли не съм в час или наистина хората могат толкова умело да се прикриват, та дори и тези, с които делиш едно легло. На мен ми е изключително чуждо, гнусно дори.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: f5b74f12ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, споко, всички минаваме през това. Преди и аз бях супер наивен и си мислех, че неща като предателство, изневяра, манипулиране и подобни са много далеч и ги има основно по филмите. Да, обаче попаднах на супер актриса, на която и най-видните носители на Оскар могат да завидят. Използва си ме най-безцеремонно и после също така безцеремонно си тръгна. Даже ми се хилеше насреща. След това и приятели, които мислех за най-добри също ме предадоха, така че и това го усетих. Като цяло доста примери мога да дам, но основното е, че подобни случки те предпазват от бъдещи по-големи грешки. Ако не се бях опарил така, много вероятно щях да се нашия на още по-брутална жена. Хората се променят изключително много, когато преследват определена изгода. Това се отнася и за мъжете. Та, просто човек трябва да бъде внимателен и да не се хвърля веднага в дълбокото. Неслучайно хората са казали, че ако искаш да се обвържеш сериозно с някого, трябва първо да поживеете година заедно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 1d6e4fa96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Здравей. Разбирам го напълно това чувство за неправилното време. Липсва ми едно отминало време. Само че светът е такъв в момента и за съжаление няма да се промени скоро. Но сме тук и сега. И мен не ме разбират за много неща. Но винаги трябва да сме себе си. Някъде там има хора и за неразбрани като нас.
Относно рязката промяна, не става ясно каква точно е тя. При мен имаше нещо подобно, от моя страна, но то беше защото дълго време отлагах определена важна тема и възглед. Всичко останало беше чудесно и така си карахме. За нея тази тема някак не беше толкова важна, но за мен беше. Не успях да продължа да бъда себе си без този възглед. В един момент всичко свърши. Много е трудно. И на мен не ми се занимава, точно като теб. Дори понякога нямам вяра. Но ще продължа. И ти продължавай.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 4cb6e6bbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А защо не матриархални ценности?
Какво искаш ти от този човек?
Можеш ли ти да живееш с “новия” човек до себе си?
Какви са твоите фундаментални ценности, които държиш да му наложиш?
Възможно ли е да му ги наложиш?
Можеш ли да намериш такъв с твоите ценности?

Отговори си на тези въпроси и вземи съдбовно решение.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 995119d049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Като почне някой да реве за ценностите, дето 1 време ги имало, пък сега изчезнали :-)) Момиче, хората винаги са били такива, всеки гледа преди всичко интереса си, винаги е било така и ще бъде.
Човекът явно добре се е прикривал, за да те спечели и сега просто няма нужда да го прави. А може и наистина да има проблеми, както предположи някой. Ти си прецени можеш ли да живееш с него или не. Ако беше преди 150 г., родата щеше просто да те омъжи за него без да се интересува от мироглед, разбирания и т. н. и щеше да го търпиш хубав-лош, какъвто ти изберат. Помисли добре за това време ли страдаш :-)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 0b6ab4264b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Авторке, ценности в днешно време ИМА!

Просто не се движиш в правилната среда и сред достойните хора!

Ако търсиш ценности в чалготеките - естествено, че няма да ги намериш!

Ценностите и моралните принципи днес се спазват и изповядват главно от въцърковените православни християни - затова повярвай в Бога и ходи на Богослужения в православния храм и там ще влезеш в точната среда и ще общуваш с достойни и стойностни хора!

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 9af761ccce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 12. Едно време дядовците ти са отивали на война без да се замислят, защото е трябвало някак да съхранят това, което е най-важно. И са успели до сега, за да може ти знаещия всичко, да седнеш и да умуваш кака а нещата. Едно време се е знаело и никой не е разчитал на лесен живот, с това съзнание са съзрявали хората, с това съзнание са умирали. Всичко това за да се появиш ти и да ръсиш страшни тъпотии и баш ти да говориш за ценности.
Това разбира се отнася за всички тръгнали да гонят мекото. Разбира се че няма да се получи и разбира се че все ще сте в някакви филми и проблематика като цяло.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 6bce9c61bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Всеки търси "ценности" у другия, но не и в себе си... Всеки се оплаква че не получава, ама като стане дума за даване, и дори не се замисля. Та така авторке, поглени се в огледалото. Жените които очакват мъжете да ги гледат като през първите седмици, да им свалят звезди, им се налага да скачат от "цвят на цвят". Хората не се променят, просто и двата пола донякъде се преструват, донякъде и ги бие хормона. ОчеИзвадно тоя перод не продължава вечно. Нито за жените, нито за мъжете. И двата пола гледат да си прекарат добре, не ценят искреността, не приемат хората каквито са, а търсят "театрални образи"... после - ама що тъй, другия ме излъга...

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 6d956b2c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Ценности? Да го кажа така, в последните 30-ина години се изповяда така наречените американогейски, неолиберални ценности. Изчезват такива понятия като чест, достойнство, гордост, основно се заменят с: интерес, просташкият слоган "интереса клати феса", "как е далаверата" и други. Съпругата ми е от тези жени, които като дадат дума, за тях е повече от нотариално заверен договор. Когато каже час на среща или заседание, това е точният час. Тя не харесва дългите протяжни разговори по телефона. Харесва точността и дадената дума. Вече като, че ли не съществува безкористната помощ от всякакъв вид. Смятам, че Мъжът винаги трябва да помага на Жената, когато тя го помоли за помощ. Аз съм от поколението, което е ходило и на средношколски и на студентски бригади, не сме се интересували какво ще получим, защото като правило нищо не получавахме. Винаги момчетата вършехме по-тежката и мръсна работа, някак подсъзнателно пазехме момичетата. На една международна студентска бригада, край Бакьово копаехме тераски за засаждане на борчета. За момичета нормата е 20 метра, за момчета е 30 метра. До мен копае едно момиче от съседната група, слабо като врабче, вдигне кирката два пъти и почива, я тежи 45 кг, я не. Мъчи се горкото. Стана ми жал, казах И да седне под някакво да огледа склона да няма дупка на змия и да почива. Така, копаех и нейната и моята норма. Тя пък се шегуваше, че любовта дава неподозирани сили, като намекваше, че се бях запознал с едно Латвийско момиче и нямах търпение да се приберем в лагера и да отидем на реката, да се печем. Та само до преди година бяхме в казармата, а аз тренирах от години джудо. Една нощ заваля проливен летен, но планински дъжд, палатките на изравнена площадка на един не много стръмен наклон. Ние момчета сме служили и палатките опънати, и окопани, с отводнителни канавчици. До нас едни латвийски момичета, саковете на тревата под леглата, е какво да гледаме как момичетата страдат. Ами излезнахме на проливният дъжд, шибат яко струите, но окопахме палатката на момичетата, опънахме я добре, укрепихме я и това го правеха всички момчета на всички палатки на момичетата.. Няма да се мокрят момичетата и саковете да им плуват във вода, нали. Те са по-важни от нас //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 3f5a381bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Не към авторката, ами по-скоро към 16.
Само като ги чуя тези "жените са по-важни от мъжете", "мъжете винаги трябва да помагат на жените"... Интересно с какво някаква си непозната жена заслужава аз да се жертвам за нея по какъвто и да е начин, просто защото е жена? Да ми се докаже, че заслужава, и ще получи. Мъжете какво сме? От къде на къде сме длъжни на всички жени? Всички сме хора все пак. Трябва да има взаимно уважение и помощ.

Иначе, то че ценностите ги няма, няма ги. Особено в последните години. Винаги е имало такива хора, но сега им се дава публична свобода и възможност за промиване на мозъците на другите.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 9519a06cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До №17. Преди много години едно момче беше на курорт със своите родители на едно екзотично място южно от Бургас с име Отманли. Това е по време на социализма, мястото диво има само няколко големи бунгала, никакви развлечения. Има плаж, пясъка чист, водата кристална, няма шезлонги, , няма чадъри, няма спасители. Просто бунгалата бяха на едно министерство и няколко ДСО-та, точно срещу остров Болшевик, сега Света Анастасия /ако не греша/. Развлечение е едно салче закотвено на 100-120 метра от брега, плажуващите се качват върху него и скачат в морето. Не е дълбоко някъде към 3-3, 5 метра. До салчето се стига с ходене и повече с плуване. Та един късен следобед на салчето лежат две момчета, говорят с някакви момчешки фантазии и приказки, плажа почти безлюден. Водата кристална, по пясъчното дъно "играят" слънчеви зайчета, рибки се стрелкат насам -натам. Морето като езеро, тишина, спокойствие, щастие. По едно време към салчето се приближават три момичета, две от, които донякъде могат да плуват, а третото го побутват дърпат и как да е достигат до салчето и те лягат да се пекат. Плажа съвсем опустя, появиха се някакви микро вълнички и момичетата притеснени за своята приятелка, скочиха във водата и заплуваха към брега. Бяха се отдалечили на някакво разстояние от салчето, когато някаква вълничка ги плесна, и тогава те пуснаха, не можеща да плува приятелка. Започна някакво хаотично пляскане, голямото момче скочи и бързо заплува, опитваше се да държи главата на момичето над водата. То до тогава не беше докосвало голо момиче, не, че е голо то е по-бански, но е мокро хлъзгаво като риба, а и интензивно рита, опитва се да се покатери по момчето, та главата И да е колкото се може по- далеч от водата, но лошото е, че тогава след това се потъва по-дълбоко. Момчето имаше е друга грижа, освен мятащото се и изпаднало в паника момиче, то да не го изрита, в болезненото за всяко момче място. Как да е успяха да стигнат до място, където момчето можеше да стъпва на дъното, то тогава беше на седемнадесет години и високо към 180см. Слабо и жилаво, добро джудисче, смотано и срамежливо. На брега и на момчето и на момичетата /предполагам/, сърцата от преживяната дълбока емоция щяха да изскочат от гърлата им, краката им от умора трепереха и не можеха да стоят прави. Момичетата мило постъпиха, вечерта отидоха пред тяхното бунгало носейки сладолед, смяха се говореха си, съпреживяваха всичко, но го виждаха от смешната му страна. Момчето на салчето просто реагира първо-сигнално, без да обмисля пълно-форматно и предварително своята постъпка. Просто не може да гледа от салчето как едно момиче на 10-15 метра от него се дави, а той да гледа, ей така. Момчета е добър плувец, с не много изчистен стил, но няма никакъв опит в спасяването. Просто с давещото се момиче трябва да преплуват някъде към двадесетина метра, за да стъпи на дъното и с леки отласквания да стигнат до по-плитко и на ръце да отнесе момичето на пясъка, където направо краката му се подкосиха. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d5c960da5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   "Някак липсва патриархалното, ценностите на хората около мен все едно не пасват на моите.

Най-после някой да проумее, че патриархалното е доказало превъзходството си над еврогейската същност и политика, налагана от задкулисието с репресии срещу мъжката същност. Феминизмът е отрова проникнала дълбоко в женската душа и трови днешното поколение. За какъв морал да говорим, след като чрез извратени закони жените издевателстват над мъжете, чувствайки се безнаказани с бруталното си женско поведение. Матриархат е понятие при което жената определя законите и разпределя благата по нейно осмотрение, без да има женска заслуга за придобиването им. Някои мъже вече са се примиричи с наложеният им от запада мазохизъм, защото разбират, че противоборство с жените ще доведе до повече женска смъртност. Авторке, пресен пример за женска извратения е поведението на модератолките в този форум. Те винаги остракират коментари, които показват истината за днешната ситуация и оставят женски злобни коментари насочени срещу мъжете без отговор. Не знам дали ще имаш възможност да прочетеш коментара ми, но просто исках да отговоря на желанието ти за днешното положение и защо моралът вече не е общоприета ценност в обществото, което страда от поредния неуспешен експеримент за женска доминация над мъжете!

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 38cfc70a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Темата няма смисъл така написана.
Човекът трябва да притежава адаптивност иначе естествения отбор ще го изяде. Какво са тези фундаментални ценност, за които се пише - не кради, не убивай, не лъжи, не прелюбодействай или по-скоро са: изпълни желанията на жена си, обещал си и да я водиш на море и да и купиш рокля;
Именно не се разбира! Патриархат/матриархат все тая! Трябва да сте като водата, а не статични.
В литературата статичността е символ на смъртта.

От всичко на света най-мразя хората с принципи. Това са най-не адаптивните и мрънкащи животни в хабитата. За съжаление, те първи загиват при буря.

Мъжът ти се е променил, адаптирай се към това възможно най-безболезнено.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 36c3af00bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   "Винаги съм била с усещането, че не съм родена в правилните години. "
Да беше се родила във френско село по време на Стогодишната война или в украинско по време на Голодомора, щеше да си в най-правилното време. Или като робиня в някоя памукова плантация в южните щати преди Гражданската война. Тогава да видиш какви ценности е имало!
Колкото до финала, ще кажа само "Докато има балъци, ще има и тарикати. Докато има тревопасни, ще има хищници". Всеки може да ти говори каквото си иска и каквото му изнася. Дали приемаш всичко за чиста монета е твоя работа. Въпросът е доколко ти имаш способност за анализ, адекватна преценка и вземане на правилно решение спрямо един или друг човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker