Приятелят ми е патологичен лъжец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми е патологичен лъжец
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 717 пъти
След две години връзка, аз го разбрах това нещо с пълна сила. Като всяко начало всичко е цветя и рози, изграждаш доверие на човека до теб, връзката се задълбочава.... но от един момент на татък започнах да осъзнавам, че той много лъже. Лъже ме от не значителни неща до сериозни такива. В началото се борих със себе си, но лъжите ставаха все повече и повече. А аз вече твърде добре го познавах, бях вече и на вътре в живота му- за да си дам ясна сметка, че той е един голям лъжец.
Винаги се изкарва жертва, скаран е с майка си, баща си, с брат си, с братовчедите си. С приятелите си. Общо взето с всички. Лъже ме за работа, лъже ме за пари. Лъже ме за планове, които не съществуват. Например във вторник знае, че имам курс и до слетобед съм заета. Но винаги ми се цупи и казва вечерта във вторник ще имам планове. Ако не дойдеш у нас сутринта после, а няма да мога. А цялата работа е, че иска да не изтърва секса във вторник сутринта. Ставала съм рано, рано да бързам за 1 час да мина през тях. Веднага в леглото и после аз тръгвам. Защо да форсирам себе си, нима не можем да се видим слетобед. Но той започва да си измисля.
Често няма пари, взима на заем. Лъже ме и за парите. Въобще изгражда си една напълно фалшива личност.
Като всеки патологичен лъжец, се овърта в лъжите си и е лесно разбираем. Защото няма как да следи кога се дъни.
Взех да му казвам, когато ме лъже. А той започва да ме обвинява, че не го обичам, това било работата. Веднъж вече проведохме разговор, в който му казах, че не искам да ме лъже. Той обеща, но работата беше до секса. След него пак същата песен. Значи можете да си представите за колко кратко време говоря. Всяко нещо по-сериозно, за което ме лъже после ме овещава да забравя за тази тема и повече не ми говори за това или ме лъже. Дължи пари на хора. Лъже, че ги е върнал. Ето един малък пример.
Изобщо всичко е лъжа. Не знам объркана съм, а не е лош човек. Но дори дребните лъжи вече ме дразнят и ми идват в повече.
Само мърмори да заживеем заедно, но имам едно вътрешно чувство, което крещи "Не".
С времето аз го опознах истински и това не е човека, който всъщност се представи в началото.
Лъже ме къде се намира. Лъже ме за хора. Лъже ме за пари. Лъже ме за работа. Лъже ме за всичко, дори дали е ял....
Вечни драми са при него, непрестанни. Извъртания за всичко.
Какво да правя вече не знам, уморена съм. Започнах да мисля за раздяла. Щял да се самоубие, щял да изчезне. Казах му че това е манипулация. Който ги говори тези неща, значи няма да ги направи.
И имам чувството, че секса е наркотик за него. Силно сексуален тип. Сам казва това го успокоявало, било му терапия. Но това ме отблъсква. Не искам секса да е терапия, а страст и любов.
Имали ли сте вземане с такъв човек? Вече и аз не зная кое е истина и кое не? Не знам има ли смисъл да я караме така? Как да заживея с него? Съвети....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: c64f9b4c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   "Като всяко начало всичко е цветя и рози"

Не знам дали си забелязала, ама истинския живот не е цветя и рози... Ти още от началото си тръгнала с човек който да те лъже и са ти трябвали 2 години НЕ за да го разбереш. То е било ясно още от начало, а да започнеш да виждаш негативите от това.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 5153c0f792
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Късай смело. Такива нито се трепят, нито нищо. Само си приказват, колкото да се плашиш и да ги съжаляваш.
Как ще ставаш рано да го обслужиш и да си отидеш? ! Малко като жрица. Чисто луд нарцисист.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: f661b9d0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   В никакъв случай не можеш да си съсипе живота като за живееш с този човек!
Паталогипен лъжец, освен това почти сигурно епе е би полярен. Също би полярните са доста по-сексуални от нормалните хора.
Въпросът е, че ще те вкара в дългове, в постоянни лъжи (то вече е факт) ще трябва и да го издържаш и да се разправям с хора за негови дългове и проблеми.
Изобщо какво хубаво имаш с този човек? !
А това, че заплашвал със самоубийство, негов си проблем. Ако иска да мре-да мре, не си му психиатърка. Но бързо ще увисне на врата на друга с комплекси да спасява... Да си знаеш и ти, де.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 50c0d5d567
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ти самоуважение имаш ли някакво, капчица?
Звучи като психопат, социопат, нарцис, шизофреник, за лъжец е ясно, поне това си разбрала!
И ти години губиш с Това и не живеете заедно зори и деца нямате, те хората след месец познанство заживяват заедно, а вие години се мотате
Подхвърля ти трохички, ти нямаш уважение към себе си, ползва си те, с извинение и дори не поема отговорност към теб? !
Ти си представи имаш ли бъщеще с тая отрепка и какъв евентуален баща би бил той, въпреки, че дете няма да ти направи, гарантирам ти! Айде ходи да го облекчиш и после шута и у вас, някои жени това заслужават, нямате морал, нямате ценности и после ревете, разкарваш го и толкова, света е пълен с готини мъже, но ти нямаш толкова мозък, за да го проумееш.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 14a26a2940
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, имала съм. Приятелят ти е психопат.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 6fc22bd684
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дано измежду всичко останало се научиш да пишеш ПРАВИЛНО...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 96ee16d434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Неправилен въпрос. Не как да живея с него, а кога да го зарежа? Отговарям- веднага. Даже е трябвало да го направиш отдавна.
Моят въпрос- Защо си с него? Най-вероятно и ти заради секса. Щом ставаш рано сутрин и му търчиш на крака да те изчука преди работа. Или много малко уважаваш себе си или и за тебе сексът е наркотик.
Извинявай, но за да търпиш човек, който те лъже за всичко, трябва да си много глупава.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 6f28bb8727
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Жените обичате и искате да бъдете лъгани, стига сте се правили.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 4b14263e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не го прочетох докрая, момата сигурно пита за съвети - ето един от мен - да поработи над правописа, че след едно "на татък" и "слетобед" - едва ли някой ще иска да се занимава с даване на съвети насериозно...

"слетобед"... как може даже някой да стигне до такова изписване - за "следобет" може да се съглася от раз, но за "слетобед".... въх....

Та, най-правилният ми съвет е - работи над правописа, ще помогне за много други сфери от живота...

Представям си как получавам писмо от подчинена или колежка, в което тя се изказва по даден въпрос, сякаш е Върховния Съд, като последна инстанция, но пък то е пълно с такива грешки... ще се разцепя от смях....

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: c37a3d7eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Няма да го промениш, не се шашкай.... Лошото е, че лъжите са за цял живот това е болестно състояние, нужда от внимание и други комплекси, но те осъзнават 20% от лъжите си на повечето дори и те си вярват.... ;)

 
  ...

...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 04f1cd5a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ужасно звучи. Не се унижавай, този човек е много под нивото ти. Зарежи го, за да срещнеш някой, който наистина ще те обича и цени! Успех!
Ж37

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: b149a72432
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не се занимавай с подобен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 7c3e6be405
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Когато ми казваха, че ще лъже, че има дете утре, не можех да повярвам. Е, случи се.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 402ad98ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Да, имала съм отношения с патологичен лъжец, макар че от дистанция на времето си дадох сметка, че с такъв човек всъщност нямаш отношения, а само една имитация. Дълго е за разправяне, а и не искам да зъдълбавам, че достатъчно си обремених психиката, но ще ти дам съвет да приключиш контакт колкото се може по-бързо и то напълно, защото този тип взаимоотношения неусетно се превръщат в токсични и ти изпиват енергията. Изхабила си две години от живота си да се бориш с вятърни мелници. Разбери, че такъв тип хора не се променят, само става още по-зле, те така са свикнали от малки, корените вероятно са в комплекси, травми и други дефицити. Лошото е че хората около него осъзнават, че има проблем, само не и той. Такива нито ще отидат на психолог, нито ги интересува дали нараняват хората. Предпочитат да се закачат за някой според интереса си и да точат от енергията му. Единственото, което им е важно е да крепят нестабилното си его, за което ще ти замазват очите най-бязсъвестно. Просто са сбъркани и не могат да изграждат нормални връзки, вечно са в някаква драма. Този, с който имах кратка връзка беше изкусен манипулатор, но който лъже трябва и да помни, а той забравяше как за същата ситуация ми е казвал преди друго. Ако съм го засичала или отричане, до степен да ме изкара мене луда, или ставаше озлобен и затваряше телефона, или веднага се измисляше друга версия. Също го раздаваше много сексуален, даже си го и казваше, но имаше проблеми с ерекцията. Той обаче се правеше, че няма нищо. Вечно беше скаран с някой, я с роднини, бивши, приятели, въобще с целия свят. Щях да полудея и като осъзнах, че неволно започнах да се държа като някой детектив и реших, че няма смисъл. Сложих точка и се освестих чак когато го блокирах. Блокирай го, защото той ти е научил как поддаваш и умело те манипулира. Излез му рязко от болната игра.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: dfaa627372
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Еми аз имах едно такова гадже и накрая ме излъга и забременях. Разправяше всеки ден, че иска бебе и накрая като се случи ми каза, че сме само секс приятели и било от друг, а не от него.
Да видиш докъде стигат лъжите на мъжете. Между другото, сега забелязах, че всички мъже се държат така, когато някоя жена забременее от тях и не го искат. Почват да лъжат, че не е от тях. Истината е, че мъжете са боклуци. Тия, които ти изглеждат, че не са, също са, просто всеки има различни кусури.
Друг няма да те лъже, но на него пък ще му е малка пишката. Трети ще е надарен, но ще те бие. Четвърти няма да те бие, но ще е мега прост. Пети ще е с три висши, но с психически отклонения и такаааа докато намериш някой да става за гадже, ще престарееш.
На мене почти ми е все тая с кого ще се хвана, защото всички са боклуци малко или много. Най-добрите момчета пък, ако се спреш на тях, имат кусура, че са нерешителни, женчовци. Квото мама каже, това правят. В резултат на това уж си мислиш Ето тоя не изневерява, а накрая такъв точно не е склонен на семейство и съвместно съжителство.
Аз избирам мъже, които са прями, директни, супер сексуални и които искат бебе и са готови да живеят с мен и то веднага.
Ж35

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: be8c38f98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Я го повърти малко на шиш - лъжи го и ти за всичко.
Ще ходя при наш’те, не мога да те видя. После приятелка да те таг е (без снимка) от заведение. Като те пита небрежно: А, сигурно се е объркала.

Ама супер нагло е така си поиграй с нервичките и после му бий шута

100% и ти изневерява

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3ff1784a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да не работи във Виваком или А1? Ако е така - това е професионално изкривяване. По цял ден на работа лъже и после по навик.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 0b9859e174
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Преди да се запознаете лъжеше ли или от както тръгна с теб започна да лъже!?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 280f5c0f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От жизнения ми опит съм виждал 3 вида патологични лъжци-първият лъже за абсолютно всичко, всичките му лъжи са за някакви несъществени неща, например казва, че е пил кафе с Иван вчера, а не го е виждал от 2 години, лъже даже за неща, на които сте били двамата, вторият тип е хазарто и алкохолно зависим, който лъже за да прикрива/подхранва пороците си, лъже, че не ходи по казина, лъже по всякакъв начин да вземе назаем, лъже жена си, , за да ходи на казина, лъже приятелите си, че ще се оправи и тн. Третият тип е най-брутален, патологични лъжи са характерни за психопатите, имам близък роднина такъв, в името на някаква манипулация те гледа в очите и те лъже, тотално променя истории, ако го хванеш в лъжа, променя историята на момента и пак те лъже, въобще не се церемони да те клевети с неща, които никога не си направил или казал, лъже винаги 1 на 1, наговори глупости и обиди по телефона, после твърди, че не се е обаждала, ако покажеш обаждане, казва а да, имаше обаждане, той/тя почна да ме обижда и др. Поканиш я на празник, почва да сипе обиди, че не е уважавана, не идва, защото си е резервирала почивка някъде, после те наклевети, че не е поканена и така. Без доверие няма връзка, а с лъжи няма доверие.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 2ab94bc601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И какво правиш толкова време с него? Къде ти е акъла? Хванала си се с най-голямата утрепка, че си му дала и да те уножда. Айде сега му дай да ти надуе и тумбака. Толкова сте прости днешните жени, че и лявата ми маратонка е по-умна от вас.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 2ab94bc601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   И какво правиш с него толкова време? Къде ти е акъла. Че и му даваш да те уножда. Сега остава да му дадеш и да ти надуе тумбака. Днешните жени сте толкова прости горките, че лявата ми маратонка има повече акъл.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker