Различен вкус за музика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123658)
 Любов и изневяра (30421)
 Секс и интимност (14593)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Различен вкус за музика
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 638 пъти
Здравейте, искам да ви попитам за съвет относно една пречка във отношенията с приятелката ми.
Искам да поясня, че от скоро сме заедно, едва две седмици.
Работата е там, че тя слуша единствено чалга, а аз слушам всичко друго, но не и това. Пробвал съм, но просто не ми харесва изобщо. Не ми пречи тя да си слуша каквото иска, но ме притеснява, че скоро ще и се прииска да отидем на дискотека и тук идва проблема, че аз не искам да стъпвам на чалготека повече, тъй като преди години съм опитвал да видя какво е и съм ходил 2-3 пъти с тогавашните ми приятели, изобщо не ми беше приятно, просто не мога да се отпусна на тези така чужди за мен кючеци и основно тъпи текстове. Във тези заведения се чуствам не на мястото си.
Моля, ако някой има подобен опит да сподели как да подходя. Все още не е ставало тема за това, а и не съм я питал дали въпросното културно мероприятие е приоритет за нея, но се опасявам, че - да.
Иначе много си пасваме с нея и държа на връзката ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 23 дни
hash: 1936fa1c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Добре дошъл в Бг. Тука всички жени са чалгарки, проститутки, наркоманки и невежи простакеси. Другояче няма как да бъде, след като си се хванал в Бг пача. Ако искаш друго, хвани си чужденка.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: d75122b7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Каква връзка от две седмици, каква приятелка? Скоро ще започнете и на часове и минути да ги смятате тези "връзки"? ! Смешна работа! Вие някои пубери ли сте? Да ти имам проблема, авторе! Новата приказка за Нероден Петко - още нищо не станало, той вече за дискотеката се закъхарил! Ами няма да я водиш по разни просташки клоаки, като се бараш голям пич, заведи я на скъп ресторант или бар. Покажи ѝ класа и лукс. А пък ако тя се окаже селска пръчка и не го оцени, я разкарай. Да си друса кючеците с някой цървул.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: b1b2be821b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Чалгарка= мазохистка със склонности съм кифлеене, много бройки и меркантилност. Посмъртно не ти трябва. Това не е музика, а начин на живот и мислене. Предишните и ще са били батки, с които е била в токсични садо-мазо връзки.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 9820a0dc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   За мен е по-скоро "непреодолимо различие" хипералергична съм към чалгата, чалга феновете, чалга поведението.
Предполагам не бих имала нищо против да си слуша, но със слушалки, не и мен да ме принуждава да слушам.
И не бих отишла в чалготека, то ще си е мъчение за мен.
Не знам каква музика слушаш ти, но примерно покани я в рок бар, пиено бар, джаз или каквото решиш и виж дали и харесва.
Кажи си обаче директно, че не понася чалгата.
Ако ти нямаш нищо против тя да ходи с приятелки, не виждам проблем, освен ако не си ревнив.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: d2e2b97974
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Кажи и че не ти харесва в подобно заведение, Аз също съм чалгарка, а приятелят ми слуша хаус, и на дискотеки или музикални мероприятия си ходим по отделно.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: c32185b100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пробвай да ѝ пуснеш малко от своята музика. Заведи я на някое заведение или концерт, където би се чувствал на място и се опитай да я предразположиш. Като цяло, бъди искрен; всичко е до проба-грешка.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: dddea3cb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Разбирам те, при мен е същото. Където и да отида съм човекът който не слуша чалга и човекът който слуша изпълнители които тук не са на почит, като например Juice world, XXXTentacion, Lil Skies и като цяло тази индустрия. Моята приятелка също ме кара понякога да ходим на дискотеки, с нежелание отивам, обаче правя компромис заради нея, видно е че не се забавлявам, обаче нали трябва да има разбирателство. Съветвам те да отидеш заради нея, не е чак такъв проблем, ще убиеш няколко часа. Стига да не е всяка седмица, не мисля че ти е такъв проблем. Пий едно питие и ще ти е по лесно. Най тъпо ми става като започнат да пеят песни които знаят а пък аз мълча защото нямам и на представа от текста :))

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4bb6a71256
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Чалгата сее разрват и тъпотия сред населението.
Нооо ако се обичате достатъчно няма да има проблем музикалния вкус.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7a03d4e943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ама вие сте сигурно диаметрално противоположни по манталитет и възпитание.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ebb84da96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Както 8. каза аз само бих добавил, че ходенето на чалга-дискотека мероприятие, но в никакъв случай не е културно, нито пък свързано с каква-било култура...

Чалгата и мутрите бяха въведени ударно от службите след промените, като част от новата идеология за контрол - за едната група от населението - чрез страх, рекет и наказателни отряди, за другата - чрез морално-културна лоботомия.... или помията на Фики, Тони Стораро и Азис е стойностна за изпращане в Космоса, или за влизане в списъка на ЮНЕСКО?

Знаем, че не е, и подмамилите се по тая кич-некултура също знаят, когато пишат сълзливи коментари под песните на Георги Христов, Васил Найденов, Тангра, Миро и всички нормални творци, създаващи музика с добавена стойност. Пример за това ми е също и циганчето, което направи чалга версия на Моя Страна, или другият на Химна... Ако обичаш тази немузика, значи одобряваш всичките ѝ свинщини, които тя носи некултура - това да млатиш мазни ориенталски маанета на чалга версията на химна, това те ошлайфа до ниво полуживотинско духовно ниво, това да прововядваш бесния материализъм, да си ултра егоист и нихилист.... и няма отърване, като наркотиците е - започнеш ли ще дойдат и тези ефекти, така е замислено от идеолозите, които управляват процесите в България.

Та, авторе, съветът ми е да я разкараш тая чалгарка и да си търсиш свястна мацка и дано не разбереш защо ти го казвам, преди да се е случило....

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4ebf140cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Успокой топката, номер 1! Не всички жени сме такива - просто Ганьовците като теб само с такива могат да се уредят.
До автора - обясни ѝ още сега, че не ти харесва чалгата и че нямаш желание да ходиш на дискотека с нея. И ако това ѝ е проблем, да си търсите други партньори. Още не сте "във връзка" - че вие сте едва от две седмици "заедно". Сега е точният момент да си изясните дали ставате един за друг или не. Според мен не си пасвате. Жена, която слуша чалга, не блести с особен интелект и дори не знам как си се спрял точно на нея.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 1936fa1c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От 1 - така си и знаех. Чалгарките са ми набили минусчетата, защото им казах истината право в грозните, наклепани с 10 тона грим сурати.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: c8c635e0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз съм от възрастното поколение. Тези тве седмици, през, които се познавате могат да ги характеризирам с термин от военната тактика. Нарича се разветка боем. Основно това е тактика при събиране данни за условният противник. Когато провеждащото подразделение, се натъкне с превъзхождящи сили на противника завързва бой, и следва оттегляне към основните сили. Така поне го учихме ние тогава деветнадесет годишни момчета, а аз бях ПКВ /старшина- школник, командвах още 19-20 десантчика, момчета в моят взвод/ и това ми беше като настолна книга. Вече като студенти слушахме Led Zeppelin, the Beatles, Rolling Stones, Doors, deep purple, Uriah heep, Foreigner, Roxette, Rednex, както и ред други. Когато в приглушената светлина на здрача, погледнеш в бездънна тъмнина на очите на харесваната колежка, където светят звездите на цялата вселена, тя е притиснала до твоето до теб, своето гъвкаво и топло тяло, уханието и на парфюма И е зашеметяващ. Тогава се чувстваш като скитник между звездите, все едно сте само двамата, и времето, и пространството не съществуват. Това са мигове, които се помнят. Понякога когато съпругата ми е вече заспала, тихо на слушалки и на само на настолна лампа си пускам тези парчета. Добре е слушалките да са жични, качеството е по-добре, може и да пуснете Шостакович, или пк Шопен, Шуберт, Чайковски, Сметана, Албинони. За настроение и по-пълно изживяване малко "Чивас", няма да навреди, винаги стайна температура и тогава пътуваш в най-милите спомени. Чалгата е душевен пургатив, слуша се от умствено незрелите и с ментални проблеми, също така от лумпените и дегенератите. Вие се определете кои сте //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 263093c332
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   А мен питаш ли ме като обичам джаз от 30-те до 60-те и поп от 60-те, както и поп и рок от 70-те и 80-те? В БГ едните слушат чалга, другите черно и RnB, третите метъл и твърд рок.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 1936fa1c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   12, няма да ми казваш "успокой топката" на мен, успокой я ти. Очевидно ти си тази, която се е засегнала от истината, която казах за вас, и реагира емоционално и нападателно. Не сме всички мъже "Ганьовци", а само тези, с които ти си спала, и продължаваш да спиш.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 4ebf140cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   О, 16/1, спри да си показваш комплексите и ниския интелект - видимо си точно от Ганьовците, за които споменах и ти си този, който реагира емоционално и напада. И то не единично, ами всички жени. Много си личи колко си комплексиран и смачкан.

Но като повдигаш темата - нито си ме засегнал, нито нищо. От човек като теб, който не прави връзка с реалността не мога да се засегна, дори да искам. Просто нормалният човек като види някой да бръщолеви глупости, го спира. В случая аз спирам теб, защото говориш тотални безсмислици.

"Тука всички жени са чалгарки, проститутки, наркоманки и невежи простакеси" е крайно НЕВЯРНО и обидно твърдение за българките, за което би си хванал една условна присъда, ако го споделиш пред мен на живо. Зад клавиатурата си "опасен", виждам, но в реалния живот те мачкат, нали?
За да стигнеш дотам да обиждаш жените по подобен начин и да казваш на непознати "Не сме всички мъже "Ганьовци", а само тези, с които ти си спала, и продължаваш да спиш", значи не си особено качествен материал.
Не бих се учудила и да си криминално проявен.

И още нещо - за каква истина ми говориш?
Не съм нито едно от изброените и нито една жена в кръга ми не е. :) В кръга ми няма и дрисльовци като теб, освен това. И ако някой от мъжете около мен те спипа някъде на живо, със сигурност би бил доста по-смирен.

УСПОКОЙ ТОПКАТА!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker