Предпочита приятелите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предпочита приятелите си
преди: 2 месеца, 12 дни, прочетена 744 пъти
Здравейте! С приятелят ми сме заедно от 3 г. Още от самото начало (първите 2-3 месеца) се бяхме скарали и разделили за 2 седмици. При което неговите приятели се обърнаха срещу мен. Според мен това не беше причина, а само повод да излеят злобата си. Започнаха да ме обиждат, да му говорят че аз не съм за него. Даже ми направили чат, който видях година по-късно, където са ме обиждали, качвали са мои снимки. И през цялото това време моя мълчеше и си беше с тях. Обвиняваше мен, че аз не мога да се сприятеля с тях. А те просто не са хора. Правиха само интриги и когато се скараме за нещо, стоят от страни и се смеят. Знам че изглеждам глупачка че съм търпяла толкова време, но просто го обичам…. Аз не слушам никой за връзката ми, за разлика от него. Каквото му кажат родителите му или приятелите му, той винаги ги слуша. Даже вече му нямам доверие, защото много бързо си мени мнението. Един ден много ме иска, на другия не. Не съм се чувствала както другите момичета обгрижвана, защитавана, а винаги съдена и натрапена. Когато беше споделил на майка му( че са ме обиждали), тя каза че това са стари работи и няма за какво да се сърдя. Но ако беше на нейната дъщеря, така ли щеше говори? Той не ми пише много, защото през деня е на работа, а вечер с приятелите си. Чувствам се сякаш получавам трохи, колкото да не е без хич…. Аз си имам само него, той за сега ми е най-близък. Нямам толкова приятелки, тъй като не искам да съм разочарована… Но трябва ли да търпя това…Приятелят ми да предпочита приятелите си пред мен. Утре с тях ли ще създава семейство.. Разочарована съм.. Моля, споделете мнение..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 11 дни
hash: fff34a0568
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма ли пари, не се ли грижи за теб значи няма какво да му мислиш. На някакъв си пикльо там ще му се кланяш. По-скоро намери начин ти да разшириш кръга си от приятели/приятелки, знам че може да е много трудно за нас жените - повечето жени се случва да ни забият нож в гърба, да завиждат и е трудно да се намерят истински такива приятелки особено пък групичка, готов змиярник. Мъжете никога не ни виждат само като приятели, винаги има нещо повече за тях иначе не биха ни обърнали внимание. Наистина мъжете са привилегировани откъм тези неща, стига да имат качества, докато ние жените докато сме млади и хубави и недай си боже умни, няма кой много да ни търпи, все ще дойде онази завист. Просто имай няколко момичета зад гърба си, на които можеш винаги да разчиташ и те на теб и да не ти пука за такива льольовци. Той ако беше мъж на място щеше да те защити, а не да си мълчи още по-малко да си мени мнението и да се влияе. Въобще оставяй го, не си заслужава.
Само да вметна, относно приятелите не казвам че е невъзможно да си намериш компания и само ти можеш да си решиш дали искаш такава или не, но пак ти казвам хората са повечето лицемерни и особено в такива големи групи няма как всички да са истински, а за да имаш подкрепа трябва да имаш истински приятели, които ще са малко. В момента виждам че на теб ти трябва подкрепа и явно тези приятелки които имаш в момента не ти я дават. Опитай се това да направиш, да завържеш истински приятелства. От там сама ще придобиеш увереност и на такива като него много лесно ще им биеш шута, ще имаш съвсем други изисквания и очаквания.
Между другото те затова са си позволявали толкова време да ти говорят зад гърба, защото той не те е защитил, той е виновен не те, не ти. И най-вероятно сам е започнал да се оплаква от теб пред тях или да те обижда пред тях за да имат такова мнение за теб, повярвай ми. Надали си някакво извънземно и няма логика той да те харесва толкова, а те не. Ако е имало причина всичките му приятели да не те харесват и той не би още от самото начало. Той е започнал всичко и после е оставил нещата така, но знаеш ли защо? Защото вътрешно в себе си един неуверен и жалък, с хиляди комплекси, търсещ начин да те принизи към неговото ниво. Знаел е че си по-добра от него просто. Защо според теб толкова мъже разпространяват голите снимки на бившите си гаджета (не казвам че е правилно жени да имат голи снимки, но се случва)? Защото са слаби, търсят да си отмъстят по някакъв начин, дори да не е този начин, започват да обиждат бившата си, разправят навсякъде какъв боклук е тем подобни. Твоят е не същия, ами още по-голям страхливец щом прави подобни работи още докато сте във връзка. Ако всичко това което написах не те откаже от него, не знам какво може, но рано или късно ще разбереш истината. Не е много трудно, просто трябва повече опит и наблюдателност. Мисли логично и ще ти се получат нещата, ако не можеш сега отдръпни се известно време от него, колкото да ти затихнат малко чувствата тогава фактите ще ти проговорят.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 2e206c3f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Да не е обратен и да му трябваш за параван? ! Да не би с някой от тях да е гадже?
Не е нормално неговото изобщо. Аз бих си тръгнала още след чата, това е просто злобно и грозно. Просто явно ти си от онзи типаж, с по-робското мислене. Това е вредно за теб, момиче. На него му е все тая- има си някаква там като му се прииска. Той я пренебрегва, а тя стои.
Никога не прави мъж целият си свят, не е здравословно. Не сме във филм на Дисни, това е реалният живот. Ти не си добре с този човек.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: e43c7584bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Е, той си е нормален човек с неговата си социална среда.
А ти си се изолирана от всеки и всичко и искаш да си като кърлеж закачена за топките му... Ами не става така.
Да му дишаш нон стоп въздуха, да му даваш наклон на мислите постоянно, да изискваш 24/7 внимание, това е толкова натоварва що, негативно, обсесивно.
Жена съм и н а негово място досега съм приключила такава връзка. Това не е връзка, а някакъв емоционален вампиризъм.
Опитай да се видиш като страничен човек. Вашето че няма да го бъде-няма. Въпрос на време е. Но и занапред ако си така... Лошо за теб, другите ще те търпят временно.
Какво значи "не искам приятелки, че да не се разочаровам"? ! Очакваш и от приятелките си да се нагааждат поред твоите нужди? Е, няма да стане. Уважавай хората с техните си характери, избираш си средата така, че да си пасват, а не да обслужват твоите малко изкривени представи.

Ж

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 15d9c42e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От кревата до семейство разликата е земя и небе. Слагай кръст на тая агония докато още можеш да мислиш и да не търпиш на болка и унижение. С това конче няма да стигнеш далеко.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: b82d34ccff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Еми няма какво да направиш, отдръпни се леко, може би те са сами и му завиждат.
Занимавай се с твой неща, които обичаш. Не му показвай, че си винаги на разположение.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: a449d72a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма много лошо в това да предпочита тях, ама само като прочетох това за чатовете и как той е виждал всичко си и е мълчал, не те е защитил - директно чао му казваш. Това не е истински мъж. Пълен боклук.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: ac5a503928
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това НЕ Е твоят човек! Сериозно ли мислиш да задълбочиш отношенията си с такъв индивид? ! Та той още сега те има за изтривалка, а след дете и 10 години брак? Ти си знаеш, но поне моля те, не раждай дете, защото, горкото, много ще страда с вашата "болна" връзка. На твое място бих прекратила тия сбъркани отношения, но това си е твоят живот и ти си решаваш.
Обаче заслужаваш нещо по-добро. Истинска връзка и уважение!

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 85b71512ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   С такъв приятел по-добре сама. Ти си негов избор, в случая приятелите му се гаврят с избора му, което показва колко го уважават като човек. Не знам на колко сте, но това е инфантилен и безхарактерен човек, на когото не можеш да разчиташ. Правилно си преценила, че винаги ще си последна дупка на кавала. Съвета ми е да го разкараш и да си намериш човек, който ще те уважава и цени.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 0a1cd40158
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На колко години сте ти и приятеля ти, че да слуша той неговата компания? По така написаното ми изглеждате на 15 годишни ама пък той ходил и на работа, значи е по- голям, но с детски акъл все още.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 071fd55e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Сама виждаш отношението спрямо теб и въпреки това го ОБИЧАШ, какво обичаш да те правят на маймуна стегни ни се, имай СЕБЕ УВАЖЕНИЕ и си тръгни! Той няма да се промени ето ти пример знаел е за този чат бил е в него и дума не казал! И това е нещо елементарно, я си представи за нещо по сериозно. Не си губи времето с този боклук, колкото и да го обичаш и да се надяваш да е твоя човек това е само и единствено залъгване. Тръгни си ще боли, но ще е МИНЕ! ВСИЧКО МИНАВА! Заслужаваш МЪЖ, а не мижитурка!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 4421337cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 3. Знам, че всеки има различен характер. Ако аз не го приемах нямаше да сме заедно толкова време. Но ти би ли позволила да унижават човека, който обичаш. За мен това е лицемерие. А относно приятелите- имам 2-3 приятелки, просто се пазя защото вече хората са много фалшиви. Аз не го притискам по никакъв начин, може би не съм написала добре историята. Няма как да не изискваш поне минимално внимание от човека до теб, когато сте в сериозна връзка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: fff34a0568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От номер 1: Абе хора той не е безхарактерен, просто той самия е започнал да я обижда пред приятелите си, ако ще и най-смотаната на света да е, ако той си я обича и харесва никой нищо няма да му каже, даже напротив. В противен случай не са му истински приятели и той щеше да го е разбрал много отдавна или поне нямаше да си мълчи, пък като гледам до къде са стигнали тези негови приятели е ясна работата. Постоянно се случват тези неща без значение каква е жената с приятели без приятели, хубава грозна и така и така. Това идва от мъже със изключително ниско самочувствие и няма оправия освен да ги зарежеш. А тя вече за себе си да си прави сметка дали е добре да си намери приятели или да седи сама. Един мъж за да кажеш че е на първо място за теб, че е най-близкия ти човек, трябва мнооого години да са минали от връзката ви, да сте изградили семейство и т. н. И пак не е сигурно, аз примерно и тогава не бих го казала какъвто и ще да е. Тогава децата ми ще са на първо място и ще са ми най-близките, ама всеки както го разбира...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: ada50f304f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке (11) н 3 съм.
"Още от самото начало (първите 2-3 месеца) се бяхме скарали и разделили за 2 седмици. При което неговите приятели се обърнаха срещу мен. "
Ключово в поста ти. Посочваш факт, без да посочиш причина. Това казва достатъчно ясно премълчаното, подкрепено с реакцията на неговите приятели.
В последствие си видяла в чат разговорите от ОНОВА време, не настояще. Не те е защитил тогава... Ами не, разбира се!
Били сте в нова/прясна връзка, а приятелите му са хора които го познават от много по-дълго време. Предизвикала си сама тяхното отношение към теб в негова защита.
Затова коментарът ми е такъв, какъвто е в н 3, можеш да се опиташ да се погледнеш в него без да се чувстваш съдена или критикувана, това е, което виждам аз през моят поглед на първо четене.
Има достатъчно лицемерно подкрепящи те коментари, които няма да ти помогнат със сигурност.
Можеш да се навиеш на "ти си супер, той е гад, зарежи го" но себе си как ще зарежеш? ! Където и да отидеш, с когото и да си, винаги ще си със себе си... Ако не искаш да видиш и поработиш над собствените си грешки, те винаги ще са срещу теб, срещу връзките ти с други, но и срещу връзката ти с теб самата.
Не съм човек, който матира, симулира, търси розови облаци в които да облече неудобна истина (през моят поглед).
Дали ще приемеш и се замислиш върху своите си действия, евентуални грешки в миналото за които не си поела отговорност, си е изцяло твое решение.
Лично аз ако съм се "поосрала" в началото, онези първи месеци, в които са се настроили приятелите му срещу мен- нямам никакъв проблем да се видя отстрани и да се извиня на когото трябва да се извинявам.
Не приемам като задължение на партньора ми да ме защити пред приятелите си ако аз сама съм се поставила в тази позиция, дори ако го направи, смятам, че ще е безхарактерен охлюв. Как така ще се обърне срещу приятелите си за моя грешка? !
Че нали изводът ми веднага ще е, че утре и срещу мен и евентуални общи деца така ще се обърне в полза на някой/някоя друг/а, без собствена преценка, без коректно отношение.
Не ми е притрябвал послушко, добро "куче" което да върти опашка за мен, а да ръмжи дори приятелите си ако аз така поискам, вкл. когато не съм права... Говорим си за човек, мъж, партньор, нали? !

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 424915e781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката към 11. Съгласна съм с теб, но има някои подробности, които не съм написала, за да не става много дълго. Тези негови, , приятели'' домъкнаха две момичета, с които се познаваха не години, ами седмици и не мога да кажа, че са го познавали по-добре от мен. А нали знаеш, където има жени има и драми. Още повече какво търсят да се месят във връзки, когато никога не са имали. Да му вземат телефона, за да не ми пише, а аз да стоя вкъщи и да чакам. И никое момиче няма да се съгласи партньорът му да излиза с момичета. Да отбележа, че аз нито съм се занимавала с момчета, нито съм изневерявала, че да се стигне дотам да ме хранят. Всеки нормален човек, ще иска да предпази човека до него от хора, които му вредят. Не търся съжаление, нито да се изкарам най -най. Просто не е нормално да сме 3г връзка и да го е страх да каже на приятелите си, че е с мен. И то да не се разсърдят, че не е излязъл с тях. Колко пъти се разбираме да излезем и накрая да ми каже, че имал уговорка с негов приятел. Аз зимата уча в друг град (на 21г съм) и не можем да се виждаме постоянно. После се жалва ми вика '' ще си намериш по-добър от мен, ти си хубава, умна ''. При това положение аз ли съм се ''поосрала'' или той. Че изисквам само човешко отношение към мен и не съм меркантилна, даже гледам да избегна конфлликт. Дето има една приказка ''Както те посрещнат отначало, така и до края''. То и нашият край се вижда. Всяка жена ще иска да има мъж до себе си, който да гарантира сигурност, а при мене даже не може да избере м/у пияните си приятели, машинкаджии и приятелката си. Където се виждаме 2-3 пъти в седмицата. Ако това е голяма тежест, не знам. Права си проблема е в мен, че съм прекалено проста да се занимавам. :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 424915e781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката към номер 3, не 11. '''

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker