Промяна на режим на лични контакти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Промяна на режим на лични контакти
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 366 пъти
Здравейте,
Следващата седмица ще говоря и с адвоката си, но все пак да чуя и вашето мнение, някой може и да знае нещо по въпроса.
С бившия ми мъж се разделихме преди почти 3 години, като по моя инициатива упражняваме т. нар. споделено родителство - свободен режим на лични контакти с него, на практика я вижда всеки ден след градина и всеки уикенд. Още тогава адвокатката ме предупреди, че това е лоша идея, детето се обърква къде е домът му, кой определя правилата за възпитание и т. н., но аз наивно смятах, че и двамата с бившия ми сме достатъчно зрели.
Всичко беше привидно наред, докато в началото на годината той не разбра, че се срещам с друг човек. Това по никакъв начин не рефлектира на детето, но той реши да ми отмъщава чрез него като започна да я настройва срещу мен. Ситуацията излезе напълно от контрол напоследък и искам да променя режима на лични контакти до стандартния, който определя съдът.
Някой има ли личен опит с подобно начинание? Смятате ли, че опитът за родителски отчуждаване от страна на единия родител е основателна причина за промяна на режима?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: a02b9321d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Абсолютно! Но за да не става лично и с предпоставки за скандали и впоследствие откровени измислици, нека адвокат изготви вид покана, в която да се упомене, че от дата... се прекратяват с вижданията, които си допускал на свободна воля, а се ограничава до установените съдебно.
Да си имаш документа подпечатан.
Изпрати му го по физическа поща или емайл.
И до там.
Всяка по "буйна" реакция от негова страна--запис и полиция докато му се изясни ситуацията, ако пък се налага след 1- 2 предупреждения от полицията или дори задържане.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: ef0dd34655
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ти не идентифицираш правилно проблема, той на пук и ти напук. Проблемът е, че детето е бутон на вашите отношения. Сидни и говори с него, че той, както и ти имате право на личен живот и би се радвала и той да продължи живота си, а не да ме отмъщават, като летиш и контролилаш контакта, защото това не е проблема. И какви са тези адвокати с такива безумни съвети, най-правилното е свободния контакт, защото утре вместо да го оставиш на него, ще го остовищ на някой непознат това ли е по-доброто за детето. Така моя позната, напук прави всичко възможно той да не го гледа и го остави на приятелка, вместо на него, който можеше да я гледа, е приятелката и толкова и е пукало, не го гледа детето падна и сега ще остане с травма за цял живот, от родителска простотия. Винаги може да се случи, на детето просто е било зарязано, и какви ли не още истории. Садаш и говориш с мъжа ти, че вашият личен път и живот продължава, свързва ви детето, , няма право да ти се меси, както и ти на него и, че е нормално, като мъж, жена да имате нови партньори. Да не говори на детето, да не го настройва, защото го срива психически, го е достатъчно травмирано от раздялата ви. Нисши отношения на безсилие е поведението на мъжа ти и твоя отговор. Мислете за десето а не за вашия егоизъм. И ти и той. Дай му да прочете това.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: e16502f8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен споделеното родителство е най-добрият вариант. Даже най-добре - 2 седмици при единия и две седмици при другия. С всичките отговорности, забавления, време заедно, възпитание. А не - единият да го вижда от дъжд на вятър, да подхвърля мизерната издръжка, отредена от съда и да счита въпроса приключен.

Детето няма "да се обърква", а ще си знае, че наистина има двама родители, които даже и разделени, продължават да го обичат и да се грижат за него. И при мама, и при татко, пак си е негов дом. Така израства без страх от възможен развод, без комплекси, че е изоставено, че единият родител се е жертвал изцяло за него, а другият си е живял живота.

И за родителите е възпитателно - ще си знаят отговорностите и няма да си въобразяват, че "разведен/разделен" е почти тийн, а детето ще го гледа някой друг. Личният им живот е едно, детето - съвсем друго. Това са съвсем различни роли, чувства, ситуации и разумен индивид знае къде да сложи граници.

Ами, бившият ще трябва да свиква, че никой не живее като монах. Той със сигурност няма да остане без жена до себе си, така че не знам какво очаква от теб. Животът на жената на приключва с раждането и отглеждането на детето. Изясни му го. Ако има забележки как се гледа детето му - да сподели, другото не е негова работа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 9912c3c9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От авторката - аз също смятам, че споделеното родителство е най-добрият вариант, но както вече писах, този вариант е работещ ако и двамата родители са осъзнати и емоционално зрели. Смятате ли, че не съм опитала с разговор преди да се реша на толкова крайна стъпка? Не смятам, че е нормално уважителното отношение да е едностранно, докато той побърква детето с налудничавото си поведение, кара я да лъже, да ме заплашва как "тати ще дойде и ще ви набие всичките" и какво ли още не в този дух

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: c52c6906a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Поредната българска простотия на хора които не знаят дали им се пикае или е"бе. Най зрялото е споделено попечителство. Моят съпруг е англичанин и има споделено попечителство с бившата му. Стандартното е две седмици при единият родител, две седмици при другият. Това е стандартното в целият свят, но българина е не зрял индивид. Ако единият има по успешен личен живот от другият, единият винаги прави мазало на другия и най лошото е че детето страда от глупава ревност в случая на бащата, защото имам приятелка в обратния вариант. Тя постоянно пъха носа в живота на бившият си само защото той има личен живот.. Даже малоумната реши да ходи на ходжа за да му прави мизерия. Какъв съвет очаквате да ви дам? Може да ви прозвучи злобно и гадно, но по добре отървете детето от присъствието на двама ви.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: c52c6906a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всеки един адвокат ще ти каже че при развод, единият родител няма право да настройва другият родител. При теб разковничето е да докажеш че бащата настройва детето срещу теб. Не знам как ще успееш да го докажеш. Това най добре адвокат ще ти каже, но ако успееш да го докажеш бащата е възможно да изгуби напълно правата над детето. Знаеш ли кое е най жалкото като втора съпруга че в такава история освен детето и вторите половинки стават жертва. Моят съпруг е разведен от десет години и до сега, защото е сама бившата му не спира да му прави мазало и в това число и на мен. Може би ще се оправи ситуацията ако бившият ти съпруг си намери нова жена и се влюби в нея.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: ef0dd34655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   6 Това е България, тук трябва да има омраза, както 6аза един холандец ро повод развода и заяждане, отмъщение, обиди, докато се сринат всички психически, разбира се родата също се намесва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker