Как се забравя даден човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се забравя даден човек
преди: 1 месец, 11 дни, прочетена 735 пъти
Момиче на 21 години съм, имах връзка с едно момче бяхме заедно две години (беше първото ми гадже), но в един момент дойде и каза искам да се разделим (не сме имали интимност, не е това причината за раздяла друга е, но предпочитам да не казвам). Вече мина един месец и все още боли. Опитвам се да го забравя, намирам си хоби, работя, уча, но някъде вътре в мен още я има любовта към него. Може ли съвет как да го забравя, но моля без думи от сорта на "човек се забравя с човек", не искам да използвам никого като "лепенка за рана" на този етап само искам да го забравя и да си продължа живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 11 дни
hash: 056c9b9308
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   От човек на близо 60 години щастливо женен!

Авторке, по принцип "времето лекува" - този израз е верен, защото с течение на времето емоциите улягат и болката вече не е толкова силна, и постепенно намалява още и още.

Но, за да ускориш този процес трябва да направиш следното:

1. Да не мислиш изобщо повече за този човек!
2. Ако ти дойде помисъл в съзнанието за него - моментално да го прогонваш и да започнеш да мислиш за други, хубави неща, но несвързан с него!

Ако ти е трудно да направиш това - помолвай се на Бога, да ти помогне да прогонваш помислите за този човек и да го забравиш!

Ето и някои съвети и мисли от мен, които е добре да имаш предвид занапред:

Първо - винаги гледай на всеки мъж, който ти допадне и искаш да започнеш връзка с него, през призмата на това - дали е подходящ за твой съпруг?
И ако не е - изобщо не започвай отношения с него!

Знай, че за да създаде човек добро и здраво семейство - трябва да се свърже и да го създаде с ПОДХОДЯЩИЯ човек!

А подходящ означава човек, с който имате първо духовна връзка и след това еднакви(или поне много сходни) възгледи, цели, приоритети и виждания по най-важните неща в живота!
И разбира се трябва и да си допаднете визуално, но това е второстепенното - достатъчно е да ти е приятно да сте заедно.
И накрая вече да се обикнете!

И ТОВА ТРЯБВА ДА ВАЖИ И ЗА ДВАМАТА ЧОВЕКА - И ОТ ДВЕТЕ ГЛЕДНИ ТОЧКИ!

А най-ценните качества, които ще ти бъдат много необходими и нужни при създаването на семейство с даден мъж са:

1. Да е добър човек - това е, което жените масово не гледат, а всъщност е най-важното - за да живеят добре с този човек!
2. Да е сериозен и отговорен
3. Да е благочестив - това някои порочни хора даже не знаят какво значи...
4. Да е жертвоготовен - тоест да не е егоист, и да е готов да пожертва почти всичко заради теб, без да го караш.

Има и още - но тези са най-важните.

А и последно - недей гледа да е красавец и атрактивен за жените! - с такива мъже - НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ ИЗОБЩО!

Хайде със здраве и всичко най-добро ти желая!

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 8379f14f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Махаш го навсякъде, където го имаш-телефон, социални мрежи. За по-сигурно блокираш. Без обаждания, съобщения. Триеш снимки, изхвърляш подаръци. Не ходиш до тях, работата му, или някъде, където може да го засечеш. Ако имате общи познати-не ги питаш за него. Ако повдигнат темата пред теб, молиш ги да спрат и намираш друга тема. Не можеш да ги спреш да снасят инфо, но все пак помоли да не го правят.
Ако го засечеш някъде случайно в града-подминаваш. Не се спираш, не го заприказваш. Вдигаш високо главата и подминаваш. Ако ви се засекат погледите-бързо извръщаш и продължаваш. Ако той те спре-може да го поздравиш с кимване и пак да продължиш. Ако те заговори-кратко и ясно. Без усмивки, без сълзи, без проява на емоции и заяждане. Не го питаш нищо, дори и от учтивост. Трябва да си хладна. Примерно добре си, радваш се, че се виждате, но бързаш за нещо си(дори и да не е така). Трябва да си дадеш зает вид.
Забравя се човек като го третираш като дух. Помага и като си напишеш на лист всичко, което те е дразнило в него.
Ще се сещаш от време на време, няма как.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 9e8248488c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това което правиш е достатъчно. Бъди сред хора, приятели. Един месец е нищо, ще мине повече време докато спреш да ревеш. Остани сама, анализирай както твоите, така и неговите грешки, напиши ги на един лист. Да кажем след 5-6 месеца наистина започни да търсиш нещо друго, защото ще ти хареса да си сама и после зор. Да кажем, че две години са нищо. Има хора които се разделят след 7-10 години и осъзнават, че сами са много по-добре и изобщо не искат да влизат във връзка. Няма да те лъжа, ще те боли известно време. Не става с магическа пръчка. Успех.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ed61ef3365
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма да го забравиш, просто с времето ще се научиш да живееш със спомена, който все по-малко ще боли, а накрая ще е просто етап от живота ти.
Но да, добре е и сама да си създаваш ситуации, които д аате разсейват--приятели, хобита, книги дори, неща които ти харесват и ти доставят приятни емоции.
Неща от живота, няма как да изтриеш файла от главата си, но с малко време сама ще се убедиш как все по просто спомен си става, като всички останали.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 286ee217b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С време, един месец е много малко. Хубаво правиш за работата, ученето и хобитата. Продължавай, просто дай още време на ситуацията да ти мине. Успех.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 8ba0c839bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Изключително си зряла и това ми харесва. Постъпваш правилно.
Моите съвети, базирани на онова, което помогна на мен самата в предишни отношения и ме спаси от потенциални низини, са следните:

1. Прекрати всякакъв контакт, дори и приятелски. Просто блокирай навсякъде, без обяснение. Спри и да го следиш "инкогнито". Да знаеш какво прави и с кого го прави няма да ти е от полза. Фокусирай се само върху себе си, настоящия момент, работата/ученето и близките ти хора.

2. Поплачи си. Ей така, отдели си един ден само за реване и за гледане на романтични филми. Препоръчвам ти филма "He's just not that into you". Използвай времето също така да рефлектираш върху ситуацията. Замисли се върху това, че реално този човек не е бил "твоят" и не ви е било писано да сте заедно. Превърти лентата и си припомни както хубавите неща, така и лошите. В този ден напиши писмо до този човек, в който изказваш всичките си емоции - напиши всичко, което би искала да му кажеш, и след това го изгори. С това финализирай нещата и от този ден нататък, просто спри да мислиш за случилото се. Мислиш, че е трудно, но ще видиш, че не е съвсем така.

3. Приеми го изцяло и не търси причини в себе си за това, което ти се е случило. Просто така се е случило, че той си е променил нагласата към отношенията ви и е поискал да ги прекрати. Ако смяташ, че някъде си сбъркала или не си направила нещо правилно, размишлявай върху това и го приеми като урок, но не се самоупреквай. Хората се учим от грешките си. Каквато и да е ситуацията, става въпрос за решение, базирано на много фактори, от които нито един не е твоята стойност като човек. Съответно горе главата, просто се опитай да си най-добрата своя версия тук и сега, за себе си и за хората, които са все още в живота ти. Остави този човек и ситуацията ви в миналото.

4. Намери си ново хоби. Колкото повече се занимаваш със странични неща, толкова по-лесно ще го забравиш. При мен лично това го разбрах спонтанно. В момента, в който се захласнах по едно от вече любимите си хобита, абсолютно забравих за съществуването на хората от миналото си, които са ме наранили по някакъв начин, без значение романтични партньори или не. И не само това, но и това хоби се превърна в професия, в която съм много добра вече няколко години.
Фокусирай се и прави неща, които са ти наистина много приятни - това е ключът към това да си истински щастлива след раздяла, а и по принцип.

5. Глези се. Мхм. Не забравяй да се грижиш за себе си и да се радваш на отражението си в огледалото. Още на втория ден след окончателната ми раздяла с партньора ми, с който бяхме заедно 10 години, аз лично отидох на екзкурзия. Е, такова приключение беше, толкова красиви емоции изживях там, с толкова хубави хора се запознах и сприятелих, че последното нещо, за което ми се мислеше беше това, че въпросният човек е решил, че не иска да гради повече с мен. Оставих го да е с когото иска. Още няколко минути след като публикувах снимки от пътуването си, явно той ги беше видял отнякъде и ми се обади, но вече беше свършило и аз също на свой ред го бях оставила. Такъв е животът понякога просто - низ от избори. :)

6. Фокусирай се върхи личното ти израстване. Върху професията ти, върху желанията ти и мечтите ти. Те ще са с теб до края, независимо от това дали имаш човек до себе си или не, и ще ти помагат при нужда. Партньорът до теб е временен лукс - радвай му се, бъди влюбена, но бъди и независима. Когато не си зависима от това дали някой друг те обича или не, нещата ги усещаш по различен начин. В момента съм лудо влюбена в един мъж и имаме много красива връзка от една година, но ако утре ми каже - "няма да станат нещата, съжалявам", просто ще се усмихна и ще му покажа вратата, като даже и ще му подаря бутилка вино, да се запомним с хубаво.


7. Поставяй граници. Когато знаеш коя си, от какво имаш нужда, какво търсиш в живота и какви са ти ценностите, ще се насочваш по-лесно към хора, които реално са за теб. Много време изгубих в живота си в това да обръщам внимание на хора, които показват интерес към мен, но не са подходящи за моята идентичност. Когато разбереш, че съвместимостта между хората е ключова при общуването от всякакъв вид, ще ти стане ясно, че този човек, който сега те е оставил, просто не е бил твоят човек и не сте били един за друг.


8. Не спирай да обичаш и не се затваряй. Мисли хубави неща за себе си и за света. Октривай си хубави новини. Радвай се на различни неща от живота и обичай силно близките си. Реалният проблем, когато обичаш някого, е внезапната загуба на фигурата, към която си насочвала любовта си. Любовта все още си я имаш - тя е универсална енергия, и можеш да я дадеш на когото си поискаш, под каквато прецениш форма - да прегърнеш близка приятелка и да изпиете хубаво кафе заедно, изслушвайки проблемите ѝ, да дадеш сандвич на бездомен, да осиновиш животинка. Просто обичай. Себе си на първо място, а после и другите.


Успех! Била си обичана, обичана си и пак ще бъдещ. :)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 5c0ce876d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Може да пробваш с деменция. Само че тогава ще забравиш и майка си и баща си, че и името си.

Друг начин е чрез изрязване на части от мозъка, където са невроните, които помнят това момче. Малко трудно обаче ще се локират и изолират само те. Възможно е да не помниш и други неща след операцията.

От неинвазивните методи може да пробваш да го забравиш с друг човек, ама този метод не ти харесва.

Друго, за което се сещам е, да направиш нещо много фрапантно, драматично и шокиращо, нещо за което да пишат в новините. Да изживееш много силен стрес. Така мозъкът ти ще мисли само за новите проблеми и ще забрави старите.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: a069134bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не можеш, просто свикваш с времето да живееш без него.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 49b946b432
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Месец не е много време. Може още да свикваш с новото положение. Вече ако и след няколко месеца продължаваш да го обичаш и да те боли... Обичай си го, защо трябва да го забравяш. Това е положително чувство. Обич, макар и от разстояние. Можеш да си щастлива и сама, докато поискаш да имаш друго гадже. Всеки трябва да умее да е щастлив сам. Болката е от друго. Дълбоко в себе си ти не приемаш, че сте се разделили напълно. Надяваш се той да размисли и пак да се съберете. Е, добре, но той ти е казал в очите, че иска да се разделите, и ти знаеш и за някаква причина за раздялата ви, която предпочиташ да не ни казваш.
/Малко извън темата - 2 години без интимност, Боже мой! Но ти си знаеш какво е (не е) станало. /
Не приемаш ли причината му? Защо не я приемаш? Говори с него/пиши му и му обясни какво не е наред с вашата раздяла. От отговора му може да те заболи още повече, но така по-бързо ще продължиш напред. Ако не те отреже, а като истински мъж почне да го увърта... е, тогава добре дошла в клуба на жените, страдащи от смесените сигнали на мъжете. Тогава може и да се съберете, може и да не се... и пак опираме до това да се научиш да си щастлива и сама. Междувременно си продължавай с хобитата, работата и ученето и си цени времето и пространството, за които обвързаните могат само да мечтаят. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: a069134bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Милата, ще отмине трябва време, но не се отказвай от себе си знам какво ти е. Когато аз бях на около 25 скъсах с приятеля ми с който дори сме мислили за семейство деца, бяхме заедно 5 години, но наложи се той да си тръгва а днес вече и двамата сме женени с други, но любовта си остана неизживяна дълго време не можах да допуснах мъж до себе си не бързай

 
  ...

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: a069134bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Радвай се, че не сте имали интимност иначе повече щеше да хлътнеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: a069134bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Добре де, предполагам не е изневяра или нещо подобно щом не се оплакваш от него. Дайте си време знае ли се може и да се сдобрите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: dfec1327d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Месец?
Приготви се за поне 2 години...
И престани да мастурбираш с мисълта за него, ако го правиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: a069134bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Благодаря на всеки, който е оставил коментар, честно казано ме трогнахте и ми дадохте надежда, че може би наистина ще мине някой ден и че все още има хора, които могат да проявят емпатия.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: ebc96cb199
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От любов не се умира.
Като те ударят други топки по дупето ще го забравиш ами още по гадно то е че ще се ядосваш че си страдала за този. Повярвай ми след раздяла е много хубаво да правиш само секс. Хвани някой там само за секс и действа за една Седмица ще забравиш за жалкото му съществуване. Гарантирам ти

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker