Заслужава ли си да умееш немски език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужава ли си да умееш немски език?
преди: 1 месец, 9 дни, прочетена 395 пъти
Започвам 11 клас съм и умея езика на ниво B1-B2 и се надявам по време на учебната година, както и в 12 клас да достигна до C1

От една страна се случиха много промени на запад предимно от политическа гледна точка. Специално за Германия крайно дясната партия Afd( Alternative für Deutschland) е водеща между останалите, което според мен не е много хубава новина.

От друга страна престъпността не само в Германия, но и във всяка немско говоряща страна е значително висока, спрямо 2015 година заради Меркел. Става въпрос главно за по-големите и развити градове, където човек има предимно повече възможности за реализиране и интегриране, но сякаш не си заслужава, тъй като всеки трети там или е от близкия изток или от африка. Споменават, че има райони където дори не се говори немски, камо ли да има чистокръвен германец.

Заслужава ли си? Какво смятате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 8 дни
hash: e54cf22366
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Първо умей българския и след това мисли за чужди езици.

Като цяло обаче немският е най-безперспективният език от популярните. В самата Германия за изцяло поамериканчени и просто няма предимство да го владееш.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 45bbd82244
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Заслужава си, разбира се. Там можеш да постигнеш неща, за които в милата родина не можеш и да мечтаеш. Но трябва наистина да го искаш. И да не спираш пред трудностите. Там ще имаш възможността да бъдеш оценяван, според уменията и способностите си, а не според това кой е бил дядо ти или баща ти. Просто няма таван. Всичко зависи от тебе.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: df5cbefaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Немски език ми е бил нужен в някои моменти за малко време, но винаги от полза. Живея в друга страна, но и по работа и за удоволствие съм била в немскоговорящи страни, винаги е полезно.
В Швейцария също един от говоримите езиците е немски, в Люксембург и Австрия работят немскоговорящи, пък някои от тях си живеят в Германия за по-евтино. Пътуват с влак или кола. А аз дори пеша съм ходила между Австрия и Германия--4 км от града, в който бях тогава.
Та ДА, има полза от езика, има полза от всякакъв допълнителен език.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: e76ae0322c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   На първо място мисля, без да се обиждаш, че не владееш на В1 дори български език. Езикът не се "умее", той се "владее". На второ място, въпросната партия е СРЕЩУ продължаващото пълнене на Германия със сволоч от близо и далеч, както и против безропотния немски слугинаж спрямо американския империализъм. Темата за мен лично е една префинена провокация, но в Германия спокойно може да се разбира човек на турски в днешно време. Иди в Дортмунд на мач на Борусия и пробвай да купиш билет от някой, който НЕ говори на турски. Германия отдавна не е това, което беше, и повече никога няма да бъде.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 08f2baff40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се, че си струва, всеки език е полезен. Колкото повече хора го говорят, толкова по-добре, така че продължавай смело.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 23f06c7ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4 Е аъде сега без легенди, в Германия се говори немски и без немски в някое гето ще се оправиш, но за какво ли. Институции, лекар, а де сега масово навсякъде езика се ползва, защото един турчин, друг арабите езика за комуникация е немски. Английски не се толерира особено в ежедневния живот.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: e0922c86e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Да, струва си. Учих го няколко години в училище и все още го владея отлично. Вършил ми е работа по време на екскурзии и състезания. Но като цяло, не е толкова говорен език.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 1b96c15750
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нито Германия, нито Швейцария или Австрия са приритали за теб, където с теб, там и без теб. Щом си толкова негативно настроен срещу тези страни и езика, по-добре да не се занимаваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker