Да търпя ли, или да сложа край на всичко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да търпя ли, или да сложа край на всичко?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4678 пъти
Здравейте,
Искам да помоля за съвет.
Преди 4 дена с моя приятел отидохме да обядваме. В този момент реших да повдигна темата „Къде ще празнуваме нова година?”, защото не исках да празнувам сама както миналата ”ДА” Той ме остави сама на нова година. Тогава мислех да празнувам с приятелки, но той ги обяви за курви и, че не му било приятно да празнувам с тях, и така останах сама.

Тогава той, отново не прояви интерес да празнуваме заедно, това му бил семеен празник и щял да си празнува с мама, тате, и роднини. Аз все още не съм била част от семейството. На по- горе зададения въпрос той ми отговори, че тази нова година, ще празнувам с моите родители, които живеят на 350 км от мен. Аз му отвърнах, че не искам, а и почивам само на 31-ви, 1-ви и 2-ри, и за един ден не искам да пътувам. Казах му, че ме третира все едно съм любовница, и че искам тази година да съм с него. Нали сме гаджета и това е съвсем нормално, не съм искала нещо невъзможно. Той отговори, че щом е така от сега казва край на нашата връзка и тръгна към колата, и да не съм го следвала.

Мислех, че се шегува, но като пресегнах да отворя вратата на колата, той я беше заключил. Постоях 2 мин., но от негова страна нищо, топлеше се на климатика, а аз зъзнех и чаках да благоволи да ми отвори, но и така не го направи. Тръгнах, а той с бясна скорост потегли. Веднага му звъннах и го попитах нямали да ме закара до вкъщи, знаеше, че съм пред заплата и нямам достатъчно пари, а той ми отговори - ” Хвани си такси”.

Така 4 дена той не ми звъни. Аз му се обяснявам в есемеси, „Как трябвало да реши, какво правим с нашата връзка”, а от него получавам отклончиви отговори, че ме бил обичал, и аз съм била тази, която е искала да се разделим.

Той е на 40, а аз на 26. Нито той, нито аз имаме деца или предишни бракове и връзки. Заедно сме от една година. Не живеем заедно. Той е много желан мъж поради положението му в обществото. Знам, че го желаят много жени. Проблема е, че много ме заблуждава с това, че непрекъснато казва, че аз съм най-специалната жена и че ме обича, но само на думи.

Какво да правя? Да търпя ли, да го изчакам ли, да ми даде по конкретен отговор, или да сложа край на всичко.
Търпя, защото го обичам, а и съм свикнала да изчаквам възможно най-дълго, но май в това ми е проблема.

Заблудената:(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5e876d67ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той ти го е казал - ти не си част от неговото семейство и явно няма и да бъдеш! Какво да чакаш? ! Да пропуснеш шанса да те обича някой истински, а вместо това да си само любовницата? ! Най-спецалната? ! Много плитки лъжи, как изобщо им се връзвате? ! Ако беше така, щеше да празнува с теб и не само това. Сама си знаеш отговорите, само ти се иска някой да ти каже че не е така, но си е точно така. Може би съм малко рязка, но това е за да погледнеш трезво на нещата, да обърнеш гръб на тази глупост и да откриеж мъжа, с когото ще се обичате истински.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0e1a2d8c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си заблудена, Заблудента!
Човекът е скъсал чисто и просто с теб, нашата се чудила какво да прави. Писнало му е от капризи и глупости, а за него си една пикла явно. Ще ти кажа нещо - един 40-годишен мъж не можеш да разиграваш като малко момченце. Явно си е търсил само повод да те отсвири...
Аз винаги си празнувам с на шите Нова Година, моят приятел също с неговите. Не съм разигравала театри и глупости. Организирам си яко парти, купувам си с мои си пари бална рокля и му показвам снимките. Умира си от яд, че не е бил там. Така му се пада....
После излизаме някъде и си наваксваме. Какво толкова? И той е по-възрастен от мен, баща му почина, братята му са пък са с почти 18 г. по-възратсни от него - какво да правя с тях? Болна е снаха му, майка му - нека си се видят. Аз пък ще си спретна и тази година як купон, ако иска да присъства, нека се помоли!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 11e07b0d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Това, че е на 40, а се държи като някой на 20 не ели достатъчен показател? Казал ти е край, защо ходиш по дире му. Да си гледа работата, като е толкова желан. Ти си имаш твоя живот, а той тепърва предстои и не би трябвало изцяло да е зависим от един мъж, или който и да е било друг, освен от тебе си. Теглиш чертата, поне това бих направила аз.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 00bb339e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Той се държи като парцал с теб. Не иска да празнувате заедно, да те води при семейството си. Дори е редно не ти, а ТОЙ да те пита къде ти се празнува. Как може изобщо да допускаш така да се държи с теб. Явно това, че му се носи славата на много желан и той сега врътка теб те кара да се чувстваш много горда.
Запомни- когато думите и действията на един човек се различават- гледаш действията. Опичай си акъла, за да не останеш цял живот изтривалка.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c552294803
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен авторката си е в правото.. има връзка с някого и е нормално да иска да бъде с него на нова година.. доколкото знам коледа е семейния празник нова година е за купон.. и що за абсурдно отношение... да я зарязва на улицата и т. н.. тоя човек е на 40 а още не е порастнал.. смятаййй!!
до номер 2 : в какъв измислен свят живееш момиче???

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 605286f121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Той е на 40, а аз на 26. Нито той, нито аз имаме деца или предишни бракове и връзки. Заедно сме от една година. Не живеем заедно. Той е много желан мъж поради положението му в обществото. "
-----
Има ли нужда от коментар??? Според мене няма, ние си направихме изводите :)))))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0e1a2d8c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 - не пише ли там, че родителите ? живеели на 350 километра и авторката не иска да пътува - т. е. той трябвало да ходи да празнува с родителите ? или тя да остане да празнува с неговите?
Аз точно така го разбрах.
Е, след една година, все пак е малко пребързано. При един 40-годишен хората чакат бъдещата му съпруга...не е като при един 20-годишен, които днес е с една, утре с друга.
Измислен свят или неизмислен, аз съм с моя приятел всеки ден, а с роднините си не. Той също е така, имат си и проблеми и защо да не празнува с тях, а аз да си празнувам, както аз си знам?
Нима една връзка се изчерпва само в празнуването?

Иначе, мъжът я е зарязал така, защото само си е търсил повод. Не е това причината. Явно не е приемал връзката на сериозно или авторката не е приемал насериозно. Не се е държал детински, той е на 40, а просто е решил да скъса с нея по някакъв начин. Какво пък толкова? Догодина момичето поне ще има приятел, които да иска да ? играе по свирката. За целта я съветвам да погледне сред 20-годишните, не сред 40-годишните!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7dee6c43e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Използвал те е и намерил точния момент да ти каже чао.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5210fc87ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Авторката.

Мисля, че една година е напълно достатъчна да разбереш дали желаеш да си с една жена/мъж, и мисля, че не съм прибързала с желанието да празнувам с него. Мисля, че сме големи хора.
Аз не съм искала да празнувам с неговите родители или той с моите. Искам да сме някъде с приятели.
Аз не го карам да е с мен на коледа, за това го разбирам, и не съм повдигала въпроса.
Имало е много кризисни моменти, в макар кратката ни връзка, в която пак аз съм свеждала глава и сме се оправяли, и след това той се държеше по влюбен от всякога.
Сега нещата са по различни с това, че на мен ми писна от всичкото това. Искам конкретика. Както той изисква много неща от мен, така и аз от него.
Например, аз се преместих на друг пост, защото той не одобряваше това, че ще пътувам. Не посещавах важни семинари, поради неговото нежелание да съм някъде без той да е до мен. Предлагах му да идва с мен, но той все отказваше. Много забрани, породени от неговата ревност. Бях съгласна, все пак исках да споделя живота си с него и исках да му докажа, че ще направя всичко за него.
Снощи ми писа есемес, без аз да съм му писала преди това. Писа ми „ Липсваш ми”, а аз му отговорих, че и на мен и това беше, без последваш отговор.
Толкова съм объркана. Пропуших, а ги бях спряла заради него. Чувствам се празна и нещастна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ee87245a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първият път не коментирах, защото историята ми се стори измислена. Сега виждам, че пак пишеш и не се стърпях.
Сериозно ли сте на такава възраст? Аз все още не мога да повярвам. Не искам да ми се обиждаш ( не знам защо всички си мислят, че се заяждам), но аз на 16 не разсъждавах по такъв детински начин. Някъде измежду редовете ти видях, че заговори някакъв разум и реших отстрани да ти кажа как изглеждат нещата.
1) Направила си компромис с възрастта 100 процента, разликата ви не е малка, следователно имате и доста различия във вижданията и разбиранията за живота.
2) Направила си компромис с кариерата си, защото той не одобрявал това, че ще пътуваш.
3) Направила си компромис с това да приемаш мнението му за приятелките ти и обкръжението ти, което за него не струва.
4) Направила си компромис с ревността му и породените от нея забрани за съвсем нормални неща - като да пътуваш и излизаш спокойно.
5) Сама казваш колко пъти си навеждала глава.
6) Пак пропуши ( в кръга на шегата разбира се).
И след всички компромиси този човек не смята, че заслужаваш да седнеш на една маса с него на такива хубави празници. И то не до уважение, то отвътре човек го избива на такива празници на чувства - всеки иска да е с най-любимите си хора, нали?
До тук трябваше да ти светне не лампата, ами светофара за какво става въпрос. Тези работи с заключването в колата, тръгването без обяснения ги правят 17, 18 годишните. И, дори от човек на такава възраст не ме е оставял да се прибера сама, без пари. Какво остава за един 40 годишен мъж с ПОЛОЖЕНИЕ в обществото (както ти казваш в началото). Сетил се след 4 дни да ти пише ЛИПСВАШ МИ.. Еми как няма да му липсваш като ти си добрата, милата, тази която свежда глава пред всичко.
И всичко това през първата година, когато хората са най-влюбени и нещата вървят най-добре. А след година? Или две?
Много хубаво седни и се замисли. Пропиляваш си излишно младостта - времето, през което да се развиваш в професионален план, да живееш, да растеш. И за какво? Да те остави един ден, защото не му е харесал месечния хороскоп. И ти да си сама, с разбити нерви и неосъвършенствала се.. никъде.
Надявам се наистина да намериш сили и да сложиш край на тази имитация на връзка.
Успех

Лоша

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bd1796746e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Разбирам да си на 16 и така да те мотаят, ама си на 26!!! Голяма жена си и би трябвало да имаш акъл в главата. Абе направо се чудя на жени като теб, сериозно! Не разбирате ли, че докато вие самите не се научите да се цените, и другите няма да го правят! Какво значи живеем заедно, ами живейте си, ама това не значи, че си единствена, не значи, че мисли да се жени за теб, но определено значи, че си му удобна за каквото и когато ТОЙ поиска! Не виждам нищо нормално в това приятеля ми да направи такъв проблем от един нищо и никакъв въпрос, освен ако разбира се няма други планове, изключително НЕвключващи моята особа (ама много се извинявам Бъдни вечер и Коледа са семейните празници, Нова година сигурно 40 годишния ти приятел е празнувал с техните последно на 17 години) и какви са тия детинщини да се заключи в колата а ти да дремеш на студа??? Е, извинявай, ама освен заблудена си явно и много глупава, и нещо много силно ми подсказва, че любовта ти към него е по-скоро към ''общественото му положение'', иначе не виждам от какъв зор човек би търпял подобно отношение.
По-добре се огледай за човек на твоята възраст, пък и ако те влече на 40 да е, но преценявай хората, не по това какво положение имат в обществото и колко финансово красиви са ;)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8b8610092c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Послушай номер 10 и 11. Заrежи го! Мъж на 40, вероятно си мисли, че си му в кърпа вързана и може да прави каквото си иска. Майната му на общественото положение! Да си го завира...! С този манталитет и поведение ще си остане стар ерген, самотник.
Ти имаш бъдеще! В никакъв случай не си зарязвай кариерата заради него и не си губи приятелите! Това е голяма грешка. Зарязвай го веднага и никакви такива есемеси "липсваш ми". Пиши му че си обидена, празнувай с приятелките си и не му давай обяснения.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d10eae88d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   СТИГА с търпението... и с обажданията... и въобще с този мъж.... ясно му кажи, че единственото, което искаш от него е само секс и то през седмицата, защото в почивните дни си заета... ЗАРА36

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d5c179937d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   ехоо момиче ти си на 26 години, луда ли си? личи си, че този мъж не държи на теб! ти сама го разбираш от начина по който се държи с теб, просто бягай. Не очаквай нищо добро от този мъж!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5210fc87ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравейте,
Днес е 01. 12. , Шести ден от фаталния обяд с моя вече бивш приятел. Вече няма есемеси, и от моя и от негова страна. Болно ми е, защото се провали още една моя връзка, а се надявах това да е човекът до мен. Още съм доста зле емоционално, не мога да спя, и съм нервна.
Сега трябва да почна отначало, а не знам откъде. Лошото е, че вече нямам и с кои да излизам, покрай тази моя връзка загубих контакти с външния свят. Искам да излизам да се забавлявам, но все още не знам как.
Знам със сигурност, че той ще звънне и ще иска да ме види, но от сега се настройвам, отговора ми да е не. Трудно ми е, но не съм нито първата ни последната.
Благодаря, че ми написахте нещата такива, каквито са. Знам, че той не държи на мен и за напред едва ли щяха да се променят нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9de59d04ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Боже жена, мислех че аз съм зле... спасявай се докато е време!!! Какво ще го правиш този мамин 40 годишен?
След още 5-6 години, когато ти ще си в силата си, той няма да е, ще мрънка, нервничи и всичко ще се върти около неговите претенции, а ти и твоите желания ще са на втори план.
Бягай на където ти видят очите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker