Почивка или раздяла .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Почивка или раздяла ..
преди: 1 месец, 4 дни, прочетена 1048 пъти
Здравейте!

Ще карам направо, без излишни обяснения.

На 25 години съм, приятелят ми е на 28. Заедно сме от 5 години. Преминали сме през много трудности, за да стигнем до този етап на връзката ни. Тръпка има, любов има, разбирателство има... Или имаше.
До един момент всичко изглеждаше добре, но преди месец осъзнахме, че сме си премълчавали много. Споделих му за една конкретна ситуация, която ме изкара извън равновесие, скарахме се. Почувствах се наранена и обидена, дори неразбрана от него. Няма да навлизам в подробности за ситуацията - просто ще кажа, че напоследък не му бях приоритет във времето, поне така го усещах. Чашата ми преля и поисках да се разделим, казвайки го импулсивно, без да помисля за последствията. В началото той смяташе, че говоря глупости, но накрая го прие и се съгласи - каза, че имаме различия, които не могат да се преодолеят. В продължение на месец не си говорихме, не поддържахме връзка, аз отидох да живея при родителите си за известно време. Всеки чакаше другия да направи първата крачка. Преди няколко седмици отидох при него с идеята да си взема някои неща. Тогава в продължение на три дни говорихме за всичко, изляхме си душите и беше толкова хубаво и успокояващо. Свалихме товар от плещите си, като си споделихме премълчани неща. В крайна сметка взехме решение, че трябва да си починем един от друг. Трудно ни беше и на двамата, защото през цялото това време намирахме поводи да се докоснем, да се целунем, че и до секс стигнахме.. А знаете, това още повече обърква нещата. Въпреки това, той продължи да смята, че е по-добре да запазим приятелски отношения, да си говорим, да се виждаме, докато изясним и решим проблемите си напълно, за да сме заедно отново и да бъдем по-добри един за друг. Сега си комуникираме, разбира се, без нежните думи, но сме също толкова близки. Знам, че като се видим, отново ще бъде същото като през онези три дни. Но ми е адски болезнено да сме в такива отношения. Смятате ли, че партньорите имат нужда от почивка, за да си избистрят ума, или е по-добре да останат рамо до рамо и заедно да се борят? Защото аз съм за втория вариант, но уви, той смята, че така нищо няма да се промени и просто ще отложим неизбежното. Постоянно го мисля, страх ме е, че по този начин ще ме забрави или ще срещне друга. Много го обичам и искам да се борим да разрешим всичко, да направим компромисите, които са необходими. Но колкото повече го мисля, толкова повече се питам дали просто не иска да остане сам, дали изобщо ме обича още и наистина вярва, че можем да се оправим. Макар че когато ме изпращаше, каза: "Според мен изобщо не сме се разделили с теб". Не спираше да ме целува и прегръща, да ме успокоява. Дава ми смесени сигнали - хем иска да си дадем почивка и ако намерим решение на проблемите - да се сдобрим, хем ми говори, че всичко това са детски истории и вероятно допускаме грешка, че се разделяме. Не разбирам какво иска, наистина. Вие какво мислите? Да говоря ли с него отново или да не го притискам? Благодаря ви предварително и дано всеки от вас открие щастието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9bb26b1932
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Държи те на кукичката. Ей така приятелски ще се опита да спи с теб. После ще ти каже, че нищо не е значело.
Като ще слагаш край, нека да е окончателно. Без вратички.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 259ae6b2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Според мен сте изчерпали връзката. Животът продължава.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 941b310495
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Това с временната раздяла е нож с две остриета. В повечето случаи единият от двамата разбира, че без партньора си е много по-добре, отколкото с него. Дааам. В тоя случай това е авера ти. Добре му е без теб, а това, че ще се случи да се видите и да се ебнете му е като комплимент. Направи опит като се видите да не му пуснеш. Излъжи го, че си излизала с някакъв мъж чисто приятелски два пъти и, че не е редно да се шибате. И толкова без много подробности. Проследи му реакцията и така.
Има друг вариант. Да вярваш на лъжливите му думи и чак когато болката стане по-голяма от любовта ти към него да приключиш окончателно тази връзка. Успех

М30

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 5f0c865a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ох, Използва "почивката" да е свободен... като ти замазва очите и държи на сигурно като да не сте разделени.
Момиче, отвори си очите или го проследи няколко вечери и сама ще се увериш. Аз се обзалагам.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e64405a702
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Хаха, крайно объркана и противоречива история.
Със злоба и злопаметност казваш, че нещо не ти давало мира, от там си се цупела и си се правила на жертва. Очаквала си той да ти лази в краката, ама той не го направил, все пак всеки си има достойнство.
И като цяло в отношенията не случайно жените руинват нещата. Не разбирате че за да сте добре, трябва и половинката ви да в добре. С подмятания и опити за наказване без думи, пича си губи либидото, спира да ви желае и просто вече не е точно мъж. И тъй като
Правите такива драми почти ежедневие, пича няма как да е адекватен към всяка нова мрънканици, вместо да акцентира на някакви градивни неща. Така ти се опитваш постоянно да го умаловажиш, а пък на него му е писнало постоянно са се защитава.
Резултатът е на лице, тотално съсипани отношения, защото нямаш какво да правиш и се занимаваш с глупости, и когато не си се изучила и нямаш преспективна кариера, наблягаш над личните взаимоотношения като ги до съсипваш. Така връзка не се гради и няма кал подобни отношения да са зрели.
Питаш какво да направиш? Избави човека от себе си, 5 години се е мъчил достатъчно. Намери някой със същите глупсоти като твоите, карайте се всеки ден, избийте се, мъчете се заедно. Хората се събират не случайно, трябва ти някой достоен за теб, жалкар, който да се прави на жертва.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 051529a102
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пет години без брак... според мене работата е ясна. Тия драми на тази възраст не биват.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: dc4070181d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   "В крайна сметка взехме решение, че трябва да си починем един от друг"

Авторке, кажи ми честно, с ръка на сърцето - може ли човек да си почива от любимия си човек? И ако той действително има нужда да си почива от някого - този човек неговата половинка ли е?

Естествено, че не бе жена! Разбираш ли го това?

Когато даден човек ти е любим - ти не можеш да дишаш без него, не можеш да живееш и ден без него!
Какви са тия глупости - да си почивате един от друг?

За мен това просто означава, че НЕ СТЕ ЕДИН ЗА ДРУГ!

Така, че разделяйте се и си търси подходящ човек за твой съпруг!

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: a5a1aa7bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторката го обича защото пича не тича след нея.
Представям си ако беше ревнал и да и се моли веднага щеше да и падне в очите та и по лошо да го намрази.
Браво на пича. Ако небеше го потърсила първа на него въобще няма да му пука. Евала му. Така се прави.
Авторке момчето не те иска вече.
И аз съм излизал с този номер през доста жени. А в същото време се виждах с друга.
Пича е играч Браво. Така трябва.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 2c17922042
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Почивката значи раздяла. Ти си предложила раздяла, за твоя изненада той се е съгласил, следователно си носиш последствията за думите. С тях или без- той е охладнял и си иска свободата. Не е директен, защото си мисли че така те щади. Пиши го бегал. Не го търси.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 1fb23675c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Не знам дали знаеш, но почивката е културното име на секс ваканция. Т. е. този, който я предлага или поне повече държи на такава условна връзка е този, на който повече му е писнало, но къде поради незрялост, къде от малодушие, няма сили директно да сложи точката. Такива предложения ги правят хора, които предпочитат да се поогледат за нещо друго на хоризонта, даже вече може и да има такава възможност, но за всеки случай не искат да си губят резервата, за да се върнат ако нищо не се получи. Ти нали не искаш да си в ролята на пристанище и да чакаш този да благоволи да ти обърне внимание, само когато не му се е отворил парашута с някоя друга? Щом се е стигнало до тук, връзката е изчерпана и да я позалепите няма да стане чудо, само ще удължите агонията. Така че по-добре сега ужасен край, отколкото ужас без край.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 47b665ea6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Разбирам колко е трудно това, през което преминавате, и колко объркани и противоречиви може да изглеждат нещата в момента. Взаимоотношенията са сложни, особено когато и двамата партньори изпитват силни емоции и несигурност относно бъдещето.

Нека започна с това, че не съществува универсален отговор на въпроса дали почивката е най-доброто решение или дали трябва да се борите заедно без прекъсване. И двата подхода имат своите плюсове и минуси, и много зависи от спецификата на връзката ви, личностите ви и проблемите, с които се сблъсквате.

Почивката: Идеята на почивката не е задължително да значи, че връзката е приключила, а по-скоро дава възможност на всеки от вас да размисли и да преоцените какво искате. Тя може да помогне за изясняване на емоциите и мислите ви, ако в момента те са прекалено объркани. От една страна, ако продължите да сте плътно до него без решение на проблемите, наистина рискувате да се въртите в кръг. Такава почивка може да помогне на всеки от вас да разбере какво иска от тази връзка и дали е готов да направи нужните компромиси, за да я поддържа.

Заедно да се борите: Ако и двамата смятате, че може да решите проблемите, като останете рамо до рамо и заедно работите върху тях, тогава това е напълно валиден подход. Връзките изискват работа, комуникация и често компромиси, но за да успее този метод, и двамата трябва да бъдете на една и съща вълна и да работите активно за подобряване на отношенията. Ако само единият партньор се стреми към това, другият може да се почувства задушен или неспособен да допринесе.

От това, което описваш, усещам, че твоят приятел също има чувства и не е напълно сигурен какво иска, което може да го прави объркан. Смесените сигнали, които ти изпраща – хем иска почивка, хем показва любов и привързаност – са индикация, че той вероятно сам не е решил как най-добре да се справи с ситуацията.

Моят съвет: Не го притискай, но и не оставяй нещата в неопределеност прекалено дълго, защото това може да те нарани още повече. Бих ти предложил да имате откровен разговор, без обвинения и емоционални изблици, където и двамата да можете спокойно да изразите чувствата си и да изясните какво очаквате от връзката ви в бъдеще. Този разговор би трябвало да даде по-голяма яснота и за двамата.

Важно е да се запиташ: какво искаш за себе си в дългосрочен план? Ако и двамата сте готови да работите върху проблемите и да правите компромиси, тогава има смисъл да продължите да опитвате. Ако обаче само ти си готова, а той все още не е сигурен, може би ще трябва да дадеш на себе си и на него малко повече време.

Надявам се, че ще намерите пътя към щастието и разбирателството, независимо дали ще решите да останете заедно или ще продължите по различни пътища.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 965fc8fe05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   И аз, както повечето от коментиращите смятам, че най-вероятно вече има друга на хоризонта. Трябва да решите за себе си дали го обичате и искате да сте с него. Ако отговорът е да - направете всичко възможно да се съберете колкото е възможно по-скоро. Няма смисъл от следене и сръдни. Ако си искате човека борете се за него, но тактично и ненатрапчиво. Според мен проблемите в семействата и връзките в днешно време често се дължат на нежеланието на партньорите да влагат усилия и време за разрешаване на възникналите противоречия, че лесно се отказват да се борят за връзката. Временната раздяла е голяма грешка, според мен. Желая Ви успех, каквото и да решите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 0f5a3e8a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Сега ще ти кажа какво е станало. Ти си била младо момиче, агнешко и приятелят ти те е харесвал чисто сексуално. Че те е харесвал чисто секдуално, говори и това, че не е имало свободна комуникация във връзката ви, а си трупала неща в себе си. Сега вече започваш да се превръщаш в жена и вече не си толкова свежа и младичка и гаджето ти е започнал да се оглежда за други агънца, от момента, в който си го усетила че е хладен към теб, това е момента, в който той вече има друга, която му е завъртяла главата. Ти си направила това, което си правила и преди и е минавал номера, а именно да му кажеш да се разделите. Но понеже той вече се е заиграл с друга, този път не ти е паднал на колен е, а даже това му е дошло като разрешение на проблема как да те разкара без той да се чувства виновен, че приключвате. Сега той сваля момичето или повече момичета, но те явно му се дърпат за секс и той е на сухо. Затова и като те види ти налита и се възползва от чувствата и наивността ти. Говори ти ги тия, защото осъзнава, че го обичаш и едва ли ще намери друга толкова наивничка и зальохана да му се връзва на глупостите. В същото време точи лиги по тия малките, но осъзнава, че ти си по-ценна като човек, просто по- нееатрактивна. Като им се насити пак ще ти звънне и ще ти каже, че е решил да заживеете заедно. И ти ако си същата патка, каквато си сега ще се съгласиш и този сценарии ще се повтаря многократно в живота ти, като вече когато имате семейство, ще си рогоноска и многострадална Геновева. Съветвам те да му биеш един як шут и да си намериш някой луд по теб за да нямаш същите проблеми за в бъдеще. You are welcome.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 5cd244094e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Проблема е че женте си мислят, че "лудите по всяка от тях" в света са милиони. И чакат само някоя да им свирне. Истината е, че през целия живот на жените "лудите" по самата нея са само един или максимум двама човека. А останалите които им налитат (и заради които си пропиляват и захвърлят любовта на живота си) само искат да ги минат, и един вид да си направят ч. кия с нея между ръцете. И после да се хвалят в коч компании естествено. А самите жени остават да мислят какво, защо?

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: a5a1aa7bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторке.
Трудно е да се получат нещата. Щом се е стигнало до тук.
Почнат ли почивки те един от друг повече от ясно е какво ще се случи, но явно само ти не го разбираш или просто не искаш да погледнеш истината в очите.
Търси си друг. Има много свободни мъже.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: a220552e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Напълно съм съгласна с номер 10!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 617536fbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Да се говори за "почивка" може евентуално след 20-30 годишен монотонен брак. Извинявай, но от какво точно ще си почивате - нито сте отгледали деца, нито сте градили дом, нито пък сте били достатъчно дълго заедно че да си омръзнете! Във вашия случай изглежда като да нямате бъдеще заедно.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0741f16b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Преди много години и аз преживях нещо подобно с първия ми приятел. Живяхме заедно пет години. В последната една година отношението му много се промени. Накрая разбрах че тази една година той си е чукал и друга. След като се разделихме той остана известно време с нея, после я разкара заради трета. Има мъже които са си такива, постоянно искат нещо ново и различно, търсят нещо което и те не знаят какво е и на 45-50г се сещат че трябва да създадат семейство и се женят набързо за последната в списъка. Това което ти описваш като отношения звучи точно като "да те държи на кукичката" както е написал друг читател по-горе. Знам че сега ти е болезнено, но вярвай ми, за твое добро ще е да се отдалечиш от такъв мъж, който още след пет години се е "изморил" от връзката ви. Ами след 10? Той и на 45г може да има деца, но ти не. Трябва да помислиш за себе си, защото по всичко личи че той само ти губи времето.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: ef9b8c3692
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   до 17 от 5

Под почивка, авторката има в предвид, че му е дала време, той да се поправи, че иначе няма да намери такава като нея (дай боже всеки му).
Така е възпитана, така си говори с приятелки, че покрай голия и гъз всеки трябва да тича, иначе нямало да е връзка и тя щяла да е нещастна, не че сега е по-щастлива.
Фактически днешните пикли са такива, че неоснователно искат някой да прави нещо за тях, за да жишеят пак нещастно, но някак обосновано, че има някакъв балък там, да ги води тук там и да ги гледа в очите.
Отстрани от моя гледна точка, като човек с доста големи обществени виждания и реализации, виждам някакви недосали жени, които се опитват да изпъкнат чрез някой, който е постигнал нещо или ако не е, то поне да се държи с тях така, както другите не го правят. Честото неуважително отнощение към подобни на авторката, което е обосновано през погледа на вятър в ущите и куп направени глупости, ги докарва до желание в нещо да са пробили и тъй като сами не могат, то поне някой друг за някакво време да ги помисли за много големи за нещо. И така този порочен кръг с бивш, сега с този, който очевидно ще я отсвири, след това ще е със следващия и така докато един ден няма просто да има избор, за да се отдаде на битов алкохолизъм и трайни депресии.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 135b59d62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Един смислен и окуражаващ отговор на т11 Не бързай с мрачните изводи. Ако прецени, че може да поеме отговорност занапред към теб и е готов да работи върху проблемите и най вече да ги чистете, то това ще да е твоя човек. Може осъзнати и оценили качествата си вече с подобрени чувства да тръгнете напред. Хора много по света но усещането за взаимност е към един/една. Понякога за това наистина се иска време, но пък избора е траен и единствен.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: b4ba8e22bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 17 ми взе думите от клавиатурата. Какво да кажат хората с дълъг брак, преминали през битовизми, деца, здравословни проблеми, безработица, безпаричие, остаряване и т. н.? Те направо трябва да избягат през 9 планини в десета..

Винаги ми е било чудно за какви "почивки" иде реч в такива случаи? Двама души или искат да са заедно, или не. Това е издевателство за човек, който все още обича и се надява, а другият. Май май си казва, че ще пробва с други, но иска да не му се сърдиш. "Да не губим връзка, да се виждаме, да си говорим" - аз мога и с приятели, познати и колеги мъже да си говоря, но не са ми интимни партньори и не ги обичам, нали? Хем да не си около него, хем дебне да не потърсиш и ти щастие другаде, хем и иска да вижда как го обичаш и се терзаеш. Не е ли доста извратено?

Или семейният статус "Сложно е".. Ами, не, доста просто и ясно е. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. И известно време наистина не се виждайте и чувайте. Не можеш да поддържаш отношения въпреки всичко.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 10 часа
hash: a669fef981
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   "Да си починем един от друг" преведено означава "да се разделим плавно и меко". Има ли случай, при който партньорите са решили да си починат един от друг (изрично подчертавам: по собствено желание, а не по стечение на обстоятелствата), след което са се събрали и всичко е потръгнало по мед и масло? Ако някой има такъв, да сподели.

 
  ...
преди: 22 дни, 15 часа
hash: af72735b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   "Да си починем един от друг" означава "мъжът да си походи по чуждо". А ти си му в кърпа вързана и му подхранваш егото.
Вместо да ти предложи брак, той си дава почивка
Проблемите, които са изникнали между вас вероятно не са били случайни и според мен са се дължали на охладняване и липса на внимание от негова страна, което те е изнервилл.

 
  ...
преди: 22 дни, 8 часа
hash: 557322bba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Искате само за приятелка с привилегии. Хем да няма ангажимент към теб, нито морален нито финансов, но като му е кеф да те пое... бва. Унизително положение за жена. Бягай далече

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 23 часа
hash: a5a1aa7bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторке какво стана нищо не казваш..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker