Преспах с терапевта ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123803)
 Любов и изневяра (30460)
 Секс и интимност (14612)
 Тинейджърски (22044)
 Семейство (6695)
 Здраве (9749)
 Спорт и красота (4764)
 На работното място (3322)
 Образование (7411)
 В чужбина (1698)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1768)
 Други (19194)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преспах с терапевта ми
преди: 9 дни, 15 мин., прочетена 1613 пъти
Искам да бъда възможно най-кратка. Имам както физически, така и психически травми след една тежка катастрофа преди няколко години, в която едва оцелях, мисълта ми е не си личи нито визуално, нито някой ще каже "тая не е добре", но изпаднах в дупка.
Не съм била с мъж от години, а преди само с един, нямам и интерес, либидо. Няма да говоря повече, само аз, семейството ми и терапевтът знаят какво ми е. В дълбока депресия бях. Вместо да натоварвам хората, както правят повечето, се обърнах към специалист. Имах нужда, а и възможности и всеки петък имах час в късния следобед.

Последната една година го посещавам, доста добър професионалист в работата си и дори завързахме нещо като приятелство. Различни методики освен разговори пробва с мен, хипнотерапии, регресии, опознаване на вътрешното дете. Напредъкът беше огромен. Вече се отпуснах и я нямаше вътрешната постоянна дупка. Промених си мисленето.

Последния път навлязохме в темите за отношенията и как още не съм готова, накратко разревах се за пръв път пред него, просто нямам сили да се запознавам с хора, да им разказвам живота си за някакви измислени отношения, но и сама ми е криво. Не искам ничия емпатия да прося, но имам нужда. Той се доближи, сложи ръка на рамото ми, опита се да ме успокои. Ситуацията ескалира като го попитах като жена не съм ли привлекателна, да оставим малко професионализма, буквално му се нахвърлих и предизвиках с думи и действия. Е стигна се до секс, много нежен и чувствен. След това той изобщо не беше притеснен, целуна ме по челото и гушнати постояхме в кабинета и аз бях по-щастлива, но вкъщи като се прибрах 1-2 часа по-късно ме удари какво съм направила.

Единственият човек, който ми помагаше, да - защото си плащам, но има разлика между човек, който разбира от работата си и е негова мисия и еснаф човек. Аз прецаках всичко. Също така се замислих, той е на 36, няма брак, жена, деца, приятелка. Говорили сме си за толкова време. Дали така не постъпва и с други пациентки? В същото време аз направих крачката и бях доста настоятелно, няма какво да виня човека. На всичкото отгоре още имам нужда от сесии, тоест терапия, не съм готова да прекратя и то при НЕГО. Обаче това няма да ми излезе от главата.

По-рано никога не съм го гледала като мъж макар че е привлекателен. Това стана много спонтанно. Сега какво следва? Панирах се и не съм записвала нов час, избягвам го, а той дори във Вайбър ми изпрати няколко съобщения. Тоест успокояващи и че ме чака и искал да помогне, нямало да плащам, само да се явя, такива. Не знам какво да мисля.

Това още повече ще ме затвори. Моля пропуснете шеговити, вулгарни или съмнителни коментари. Не само че не съм имала преди забивки, а и не съм имала други партньори освен бившия. Сега сигурно и ще се влюбя, но в същото време не го виждам като преди, но имам нужда от помощта му... не знам. А защо съм избрала мъж, не жена терапевт, ей така, защото веднъж исках мъж, по-силен и стабилен психически да ми помогне макар чисто професионално. Не съм предполагала някога, че това ще стане, а и да не забравяме, че с него работим заедно от година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 дни, 16 часа
hash: 37129588c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами ако се окаже, че сте един за друг? Мисля, че нищо кой знае какво не се е случило. Двама млади индивида от различен пол, в такъв близък момент сексуалното напрежение е ескалирало. Според мен трябва да отидеш и да говорите.

 
  ...
преди: 8 дни, 16 часа
hash: 1c777632a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Е, какво толкова? Открил ти се е шанс. Непрофесионално от негова страна, но опитай да опознаеш и ти него. Ако се харесате, продължете напред. Не се панирай само, така звучиш...

 
  ...
преди: 8 дни, 15 часа
hash: 90bb9821ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, според мен дай шанс на тази връзка след като той не е женен и няма деца. Вероятно и ти си толкова нещастна. Недей да мислиш, че оправя всяка пациентка като мъжка проститутка.

В действителност е постъпил неетично, като се е възползвал от теб, но може би преди всичко е просто обикновен човек.

Според мен си потърси друг терапевт.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 15 часа
hash: ece15e172e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Някаква страшна тъпотия е това. Той е толкова и терапевт по принцип. Ти си толкова неадекватна, че каквото и да кажа ще е малко. Резултатът е на лице.

 
  ...
преди: 8 дни, 14 часа
hash: 9b3a006320
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   "... доста добър професионалист "! Той ако е професионалист никога не би се случило подобно нещо! На този човек трябва да му бъдат отнети правата да практикува (ако изобщо има тапия за това)!

 
  ...


...
преди: 8 дни, 14 часа
hash: 9b3a006320
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Историята звучи като фантазия на тийнейджърка. Абсолютно измислена, чак ми е смешно.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 14 часа
hash: ae09322c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Сам на 35 може да иска семейство. Питай го...

 
  ...
преди: 8 дни, 14 часа
hash: 96a39731cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Сексът с откачалки е готин.

 
  ...
преди: 8 дни, 12 часа
hash: be43e6cc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Ами случват се такива неща, но ако трябва да бъда честен, терапевтът е постъпил изключително непрофесионално. То или ги правиш тези неща с пациентите, или си професионалист, средно положение няма. Реално един добър специалист може да го докара дотам да спи с почти всичките си пациенти, защото ще ги предразположи да го направят, но това е не просто непрофесионално, в известна степен е дори подсъдно.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 12 часа
hash: 638eefbac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Че се е възползвал от слабостта ти, възползвал се е, в това нямай съмнение. Относно дали те харесва достатъчно за да предприемете брак, не знам, ще трябва пак да си директна и да си искаш отговорите.

Едно ще ти кажа, такива неща обикновено водят до дисциплинарно уволнение, та ако се вземете той вече няма да ти е полезен като терапевт и не просто заради липсата на кабинет.

Честно казано, както ми го описваш, звучи като някой който по принцип се възползва от наивни жени и ако с тебе така е сторил, уж за твое добро, да те успокои, със сигурност ще го стори и с други.
Вероятността да има искрени чувства към тебе е минимална и ще разбереш само, ако питаш директно. В случай, че го извърти, че е преспал с теб от добри подбуди, като част от лечението ти, стой настрана от този и по възможност го докладвай.

 
  ...

...
преди: 8 дни, 11 часа
hash: 976a9b3f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Като психолог ще го кажа — бягай надалеч… това е хищник, а не психотерапевт. Поведението му демонстрира липса на професионална етика, несъществуващи граници; нарушава безпардонно терапевтичната рамка. За съжаление, едва ли си единичен случай в „кариерата” му. Недопустимо е.

В терапията се разглеждат често така наречените „преноси” от страна на клиента към терапевта и контрапреноси от страна на терапевта към клиента. На прост език казано — ти си пренасяш несъзнавано някакви преживени емоции/чувства върху него и се „закачаш” за образа му; той явно има недообработени свои такива също и ги лепва върху теб, което му действа по такъв начин, че да не успее да се възпре от сексуален контакт. В случая той не е удържал именно контрапреноса, което означава само едно — не е достатъчно подготвен или компетентен за подобна работа. Рано или късно взаимоотношенията ви единствено ще подкопаят твоя прогрес, доверието ти и себеусещането, което си достигнала.

Бих те посъветвала да се обърнеш към Дружеството на психолозите в България, има посочени контакти на сайта им — подай анонимен сигнал, няма нищо срамно. Лица с подобни изяви не бива да упражняват професията и е редно да им се потърси отговорност. Не бих се учудила и ако е някой шарлатан — нито бакалавър в областта, нито сериозно обучение зад гърба си…

 
  ...
преди: 8 дни, 10 часа
hash: 1bb2fb6f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Психотерапевтът ти затова е избрал тази професия - точно, за да ебе най-различни жени и те да си плащат затова. Не си мисли, че ти си Избраната. Но не си мисли, че той пък е единственият психотерапевт, извличащ подобни изгоди. Само виж колко жени "специалистки" в областта на психологията и психотерапията има. И каква огромна част от тях от километри си личи, че са стръвници. Бутнали хиалурон или ботокс в джуките, силикон в гърдите, постегнали дупетата и бедрата с малко фитнес и вече готови да помагат за подобряването на психиката, особено на натренирани жребчета на по 18-25 години, които от задоволена глезотия животът им станал сив и скучен..

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 9 часа
hash: e0dbc4781f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Тоя е поредния измамник, дето вместо да ти помага за 1 година те е направил по-зле.

Той изобщо каза ли ти каква ти е диагнозата? Предполагам, че е Посттравматично стресово разстройство (PTSD) и ако е това - то се лекува за три месеца.

Използвал е психо номера да те накара да се влюбиш в него. Това е много лош човек. Блокирай му номера и никога повече не ходи при него.

Търси друг (ако си в София - в Токуда има добри).

Аман от измамници, дето се възползват от хората.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 4e1566897e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Ако не си измисляш, това не е никакъв психотерапевт. След като сам не може да се контролира и да натисне спирачка, значи от този не става психотерапевт.
Незнам гледала ли си in therapy, ако не, гледай го.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 4e1566897e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да добавя, не in therapy, in treatment се казва сериала.

 
  ... горе^

...
преди: 8 дни, 1 час
hash: b285166db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Мненията на хората тук, нямат смисъл, ако не са в твоята ситуация, така стоят нещата.

 
  ...
преди: 8 дни, 1 час
hash: 649b4f6b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Какво толкова драматично е станало? Щом е било хубаво и за двамата го приеми като част от терапията и го направи пак. Имаш нужда и от това.

 
  ...
преди: 8 дни, 36 мин.
hash: 2de7514e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Пише ви авторката. Историята е абсолютно истинска и точно затова съм в паника, не съм спала последните нощи. Това стана миналата седмица. Никакви фантазии не са, защото сама съм чувала за подобни случаи, но с жени-психолози и най-явният пример е една участничка от първия сезон на "Ергена". Самата тя е нестабилна, не че аз имам право да я съдя, ще се сетите.

Не съм предполагала, че на мен може да се случи обаче. За хората, наричащи ме неадекватна, аз и не крия, че имам проблеми, от труден живот получени, на мое място като не сте, не давайте оценка, защото сигурно на вас най-трудното в живота е, че гадже от 3 месеца ви е зарязало. Не ви се е налагало дълго време хората да ви гледат като инвалид и да се борите за живота си след операции и много болка, нали? Докато се оправите напълно, но вътрешно още да се чувствате зле. Ама по-лесно е да съдим, нали?

Не го съдя, защото аз налетях първа, не е отвърнал веднага, но в последствие се поддаде. В момента чувствам привличане, нужда от помощ, предателство, вина. Много комплексно. Аз съм на 26, също така, с 10 години е по-голям.

Да, сега повече ме е объркал, но така или иначе аз реших да направя стъпката. И то не по правилен начин. С него обаче сме практикували различни терапии, научил ме е на медитация, detachment (да се откъсвам, когато блокирам), бях много релаксирана преди последния сеанс. Тогава явно бръкна в рана на мен като жена, а и чисто на подсъзнателно ниво съм виждала в него спасител предполагам и емоциите са излезли на повърхността.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 22 часа
hash: 2d264ab4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 12 - Ооо, това не звучи никак лошо! И аз има нужда от прихиатарл, тогава :)

 
  ...
преди: 7 дни, 14 часа
hash: 0339974ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Под, , Няма да плащаш, , има напредвит, че с пари няма да плащаш. Иначе секса ще продължи, ще започнат и манипулации до като те подчини и ще му станеш робиня. Такива хитрци, много добре знаят, кои бутони да натискат на изтормозени момичета като теб.

 
  ...

...
преди: 7 дни, 5 часа
hash: 2566bd92dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Влюбила си се. Може да се случи, слува се когато някой ''излекува'' образно казано другия. И далеч не се случва само при пациенти на психотерапевти. Имам сходен опит (не съм психотерапевт и не съм ходила на такъв), но това е друга тема.
Мисля, че тук е точката, в която трябва да прецениш дали ще гледаш на него като потенциален партньор, което автоматично вече означава да престанеш да го възприемаш като терапевт или да спреш да го посещаваш, защото НЕ виждаш в него потенциален партньор. Във втория случай определено трябва да спреш и да търсиш друг терапевт.
Това, което казваш, че не си готова да спреш сеансите и още по-малко при него, означава, че искаш да го виждаш! Ти си влюбена и е време да признаеш това пред себе си.
Той ти казва, че не трябва да плащаш защото преценява (правилно), че е момент на изясняване на това как ще продължат нещата занапред. Неизбежен е разговорът с него, но повярвай ми, на него сега му е по-трудно отколкото на теб!
Но... преди да потвърдиш среща с него изясни за себе си какво искаш занапред от този мъж. Искаш ли връзка с него, любов?
Според мен отношенията ви пациент-терапевт са приключили. Не насилвай такива. Единствено могат да продължат като лични отношения или да приключат завинаги под каквато и да е форма. Това е моето мнение, дано ти е било полезно.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 4 часа
hash: 12c24eea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   11. И да подаде сигнал нищо няма да стане. Хубав коментар си написал, но нивото на психолозите е пот. есаващо да не говорим за контрола. Утре правя няколко видеа, обявявам прием и никой не може да ме спре. Разни коучове магьосници са с егати тарифите и плащат явно хората. Аз ползвах услугите на психолог, преди 10 г. уж на високо ниво, преподавател при това. Кабине мръсни к, детето му в съседната стая, приема обаждания по време на сесията, седи на едно като миндерче с д свити крак, любопитство как се казва точно фирмата в която работя, естествено не казах, излъгал и за бранша. Доверие не мога да имам на такива прости хора, явно някой може да е възхитен, но простотийката си личи. Затова много четене и самопомощ. Няма друг изход. Иначе познавам двама завършили психология и добре, че не работят като такива, прости, глупави, мързеливи и това "чудо" ще ме мотивира и помогне. Затова авторке чети, слушай видеа и мисли, като ходиш при "пишман" терапевти.

 
  ...
преди: 7 дни, 3 часа
hash: a677a7293a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   13. Къде и кой да намеря, който за 3 месеца може да ми помогне да се отърва от силно PTSD, което направо ми блокира живота на моменти? Обиколил съм като глух пес кои ли не терапевти, от много години се влача, и... не съм на себе си. Проблемът е от тийнеджърстовото още, имаше преживявания, в семейството и извън него, от които даже само едно е достатъчно да му "скъса струните" на човек, при мен са няколко....

Помогнете, моля Ви!

 
  ...
преди: 7 дни, 2 часа
hash: 382b896ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   И аз съм съгласна с номер 6, че това е една измислена история. Явно авторката иска да изглежда интересна, но явно не се е съобразила с едно като казва, че не е била с мъж от години а и нямала интерес вече, но изведнъж проявява интерес и желание за секс на който много се е кефила. Странни превъплащения. Авторке как си сега.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 17 часа
hash: fb51dba2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Няма нужда дори да ми казваш името на "терапевта". Щом ти е посадил чувството за вина, после те е вкарал в капана си - поредната жертва. От къде знаеш какво ти имплантира във съзнанието, докато си под хипнозата му? А центърът му се казва инсайтинг, познах ли?

 
  ...

...
преди: 6 дни, 14 часа
hash: 7de5796926
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 24, PTSD не се лекува за 3 месеца. Не знам откъде ѝ е хрумнало на номер 13.

Историята почти със сигурност е измислена. Не че няма изроди, които се възползват по този начин. Но никой специалист не би допуснал това, дори да са му слаби ангелите, защото до нищо хубаво не може да доведе дори да не излезе тайната. За да чувства една страдаща жена толкова емоционално близка, че да я заобича в лично качество, трябва да е свестен и особено чувствителен, поне наполовина да е изстрадал колкото нея. Но първо, толкова страдал човек няма сили да бъде психолог, второ, това че не я е срещнал някъде другаде в живота си, а като пациентка, трябва абсолютно да му е пречка, и трето - ако просто иска да се възползва, не я обича истински...

Аз съм с депресия от над 20 години, а съм на 34, тоест от дете почти съм така. Животът ми е в дупка, интересувам се от психология и смятам, че имам някакъв талант в тази област, но нямам сили за себе си, камо ли да се раздавам за пациенти. А с приятелите си удрям на камък, защото до един са по-зле от мен, не вярват в психиатрията, смятат, че животът е безсмислен... Ако психологът от историята съществува, е егати специалистът... И егати човекът. Не защото има лошо да търсиш човек с проблеми, а защото и обстоятелствата го забраняват, и просто не може да си с човек, който има нужда от професионалната ти помощ, пък да искаш да градиш нещо с него. Този параграф целия го пиша, защото преди 2 години намерих момиче, с което много си приличаме, но не приема почти никои от психологичните съвети, до които съм стигнал чрез моя опит, четене и разсъждения - защото е по-черногледа от мен и не ЖЕЛАЕ да изпитва значително повече щастие, докато аз го идеализирам и това ме крепи. Двама човека трябва да се подкрепят, възможно е да са си взаимна подкрепа макар и двамата да са "премачкани". Но един психолог не гледа по този начин на нещата и не смесва професионалното с романтични отношения.

 
  ...
преди: 6 дни, 13 часа
hash: d5f03b6d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Много хейтъри тук,
Станало е, любили са се хората, било е красиво.
До авторката:
Не бягай, уточнете се

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 13 часа
hash: 2de7514e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторката е.
Аз пак нямам либидо. Да се стигне до секс от чувства, не значи, че искам или търся секс в ежедневието. И извинявайте, но по някой непознат или в психотерапевта ми ще е по-логично за залитна тъй като вече имате представа горе-долу за мен?
Ще говорим другата седмица с него, на живо. Още не съм готова, но това трябва да стане.
Завършил е бакалавър психология и после два курса. Виждала съм дипломите - стоят в кабинета му.

 
  ...
преди: 6 дни, 7 часа
hash: 082d40339f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   И това е терапия чадо.

 
  ...
преди: 6 дни, 6 часа
hash: 3873190303
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравей!
Да ти кажа, че не е нормално. Не бих те държала теб отговорна, той е бил на работното си място. При него изглежда все едно, че това е чакал... Внимавай както са те посъветвали и други.
Според мен се е възползвал от теб, не мисля че има чувства или нещо такова при условие, че се познавате цяла година. Ако е имало нещо такова щял е да намери начин да ти покаже... интелигентен начин.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: af757c34ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Здравей. Знам през какво преминаваш много е трудно. Аз бях на косъм на преспя с лекуващия ме лекар по същия начин. Само че за разлика от теб съм и омъжена. На една от последните ни срещи се прегърнахме. Той ме помоли да ме прегърне като си тръгвах и аз просто му позволих. На следващото ми посещение ми обясни, че не може повече да ме консултира, благодари ми за отделеното време и средства и буквално ме изгони от кабинета си. Както и да е намерих си друга клиника, където да се лекувам и вече не гледат на мен, като на парче месо, а като на пациент с пари, изписват ми хапчетата от които имам нужда, назначават ми леченията и ме лекуват. Това е. Сега като мина повече от половин година от случая се радвам, . че не преспах с така наречения лекар. Иначе това което ми се случи ми даде импулс да поработя върху себе си и да пожъна някои професионални успехи само за да не го мисля, а относно мъжът ми, то е свършило и вече няколко пъти му го заявих, просто съм приела че бракът ми е пред разпад и е въпрос на време да се случи.

Една година редовни посещения са прекалено дълго време. Възможно е терапевта ти също да те харесва. Възможно е да става и въпрос на пренасяне. Вероятно в моя случай с лекаря беше пренасяне и обратно пренасяне. За да се отърва от това си мисля, ако го бях срещнала някъде другаде, а. нв я болницата, надали щях да му обърна внимание. В нашият случай разликата е абсурдна. Аз съм на 40, а той в началото на своите 60.

За разлика от твоя терапевт, тук лекаря постъпи етично като ме изгони.
И пак ти казвам едва ли спи с всяка пациентка, много често на тези хора покрай ученето и работата им не им остава време да си потърсят съпруги.

Срещни се с него в заведение, поговорете си извън кабинета му
Съветвам те в деня на срещата да не спиш с него. Дай си време да го опознаеш и да решиш дали искаш да си с него.

 
  ...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: af757c34ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Твоята ситуация наистина изисква внимателно и състрадателно обмисляне на следващите стъпки. Основното, което трябва да имаш предвид, е твоето психическо и емоционално здраве, което е приоритет. Нарушаването на етичните граници в терапията е сериозен проблем, който не бива да бъде подценяван, защото той може да доведе до още по-дълбоки емоционални последици.

Препоръчително е да се консултираш с друг терапевт, който ще може да ти предложи обективна помощ, без замесените емоции. Това ще ти даде възможността да възстановиш доверието в терапевтичния процес и да продължиш да работиш върху себе си.

Също така, важно е да разбереш, че не ти си „прецакала всичко“. В отговорностите на терапевта е да поставя и поддържа професионални граници, а когато те се нарушат, вината не е твоя.

Каквото и решение да вземеш, то трябва да е основано на това, което е най-добро за твоето дългосрочно психическо благополучие.

 
  ...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: af757c34ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Ситуацията, в която се намираш, е изключително деликатна и предизвикателна, защото засяга както емоционалното ти състояние, така и етичните граници на професионалната връзка с терапевта. Нека разгледаме няколко важни аспекта, за да ти помогна да вземеш най-доброто решение за себе си:

1. Етични нарушения и професионални граници

Поведението на терапевта ти представлява сериозно нарушение на професионалната етика. Връзката между терапевт и пациент е изградена върху доверие и безопасност, а интимните отношения са забранени в рамките на терапевтичния процес. Дори ако ти си направила първата стъпка, отговорност на терапевта е да поддържа тези граници. Когато тези граници се нарушат, това може да има сериозни последствия за психическото здраве на пациента, защото връзката става заплетена и трудна за разплитане.

2. Твоите чувства и нужди

Напълно нормално е да изпитваш объркване, вина и паника. Ти се намираш в уязвимо състояние и се опитваш да се възстановиш от тежки травми. Сега се налага да се справяш и с последствията от тази ситуация. Възможно е да изпитваш привързаност или дори да развиеш чувства към терапевта поради факта, че той те е подкрепял през трудни моменти, но тези чувства могат да са резултат от динамиката на зависимост, която често възниква между терапевт и пациент.

3. Нужда от помощ

Ти споделяш, че все още имаш нужда от терапия, и това е напълно разбираемо. Обаче е важно да осъзнаеш, че след случилото се, терапевтичната връзка с този специалист е дълбоко компрометирана. За да продължиш да получаваш ефективна помощ, може да е необходимо да смениш терапевта. Продължаването на терапията с този човек може да те доведе до допълнителен стрес и объркване, вместо да те подкрепи.

4. Какво следва?

Помисли за нов терапевт: Може би най-добрият ход е да намериш друг специалист, който да те подкрепи в този труден период. Важно е да работиш с някого, който може да поддържа здравословни граници и да се фокусира върху твоето възстановяване.

Поговори с него за случилото се: Ако решиш да продължиш комуникацията с този терапевт, е важно да обсъдиш ситуацията открито и да разбереш как той вижда случилото се. Ако продължите терапията заедно, това трябва да стане при ясно определени нови граници.

Обсъди го с независим специалист: Психолог или съветник, който няма връзка с тази ситуация, може да ти помогне да се ориентираш в емоциите си и да вземеш информирано решение за това как да продължиш напред.


5. Въздействие върху твоето психично здраве

Интимните отношения с терапевт могат да доведат до сериозни емоционални и психически последствия, защото тази връзка предполага неравновесие във властта. Терапевтът има задължение да се грижи за твоето благополучие, а не да поставя себе си или своите нужди на преден план. След подобно нарушение, е възможно да се чувстваш объркана и уязвима, а това може да затрудни процеса на възстановяване.


---

Препоръчвам ти да поставиш своето психическо здраве на първо място и да търсиш подкрепа от хора или специалисти, които могат да ти помогнат да възстановиш увереността си и да продължиш по пътя на изцелението.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 20 часа
hash: 6ec2590977
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   26, оня мазен пръч от "инсайтинг" е на 50 . Той си е имал жена, но я е зарязал заради някаква курсистка. Май беше стигнал до версия 3. 0.
Тук вероятно става въпрос за някакъв по-малд негов последовател.

 
  ...
преди: 5 дни, 18 часа
hash: de954cf1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   До 29

Напротив, искаш; описано се в началото на темата.

"но и сама ми е криво. Не искам ничия емпатия да прося, но имам нужда. Той се доближи, сложи ръка на рамото ми, опита се да ме успокои. Ситуацията ескалира като го попитах като жена не съм ли привлекателна"

Казваш, че сама ти е криво и че имаш нужда; нужда от какво? Явно от това да се чувстваш привлекателна, тоест мъжки ласки.
Причината да си ги поискаш от него са, защото е удобен; познаваш го, имаш изграден позитивен образ за него и ходиш при него да ти решава проблемите. Влюбване тука няма, има задоволство; приеми го.

Това, че е бакалавър не е впечатляващо, имайки предвид, че е минимума да практикува. Същевременно, познавам много студенти, психолози, от ПУ и повечето изобщо не трябва да припарват до тази професия.

Ти иначе ясно се изясни с него и бъди мнителна. Следи интонацията на говора му и езика на тялото му, и не се осланяй на всяка дума, защото бързо ще изпаднеш в захлас. Във всеки случай, бъди готова да прекратиш професионалните отношения с него и ако той се опита да те убеди в противното, че трябва да продължите, той със сигурност е лоша партия.

Очаквам да докладваш, след като си поговорите и изясните нещата.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 10 часа
hash: 2de7514e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Не, не е Д-р Т. от Инсайтинг, но е негов ученик (единият курс му е изкаран там). Освен за образованието му, за друго нямам представа освен дребни детайли като име, рожден ден, възраст, роден град. Писах му за следващия петък за час и че на място ще говорим, включително за това, което се случи между нас. Авторката.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 3 часа
hash: 7de5796926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   На гореспоменатата клиника почти всички ревюта в Google Maps са от профили, направили само ревю на този обект и нищо друго. Явно са писани в една насока и с маркетингов изказ. И не, не е защото хората се притесняват да пишат от истинските си профили. Имат някакво VIP дишане, изглежда за да привличат клиенти, които не искат да са сред "тълпите". По принцип е разумно да има някакви отделни сесии, но... "вип дишане" звучи доста нелепо.

 
  ...
преди: 2 дни, 14 часа
hash: c3c06e07d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Абе, момиче, как ще се срещаш с някого, който те е вкарал поз хипноза? Той ти е имплантирал тригъри, сама да поискаш секс със него и после да чувстваш вина. Това учи "доктор" т от инсайтинг. Много гадна, опасна и нечовешка работа. В миналото се е наричало spell, магия, сега - фипноза. Ти с какъв акъл разтварящ съзнанието си за хищници?

 
  ...
преди: 2 дни, 14 часа
hash: c3c06e07d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Проблемът е, че "клиентите" на "доктор" Т, или по-скоро жертвите му - са толкова добре обрабогени в хипнозата, че нямат спомен. Врътката е тъкмо, че те си "поискват" да спят с него, на база на имплантираното в подсъзнанието им чрез хипноза, "инсайтването" - това е термина.

Неговият ученик явно не е толкова добър. Щом си спомняш.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 12 часа
hash: 6145de3dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Авторката готви ли се за втори прочувствено удълбочаващ сеанс за утре, или са ѝ останали някакви натурални български, а и общочовешки, ценности и за да предпази и други уязвими хора от този явен мерзавец, като по-скоро се готви за добре аргументиран сигнал в прокуратурата и асоциацията на психолозите?

Подозирам, но няма как да знам, че житейската философия тип Глория, Азис и Преслава ще победи и този път, и авторката съвсем опортюнистично и себелюбиво ще отиде на сеанса, с надеждата да се продължи във връзка, но пък ако не стане - едва тогава, типично за чалгаропроститутщината и а
чалгаропростащината, обзели клетия ни, иначе добър, мъдър и умен народец, се готвят гореизброените наказания.

 
  ...

...
преди: 21 часа, 9 мин.
hash: 46b19ac8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Видяхме се. Отидох с намерението да говорим и изясним, като веднага щом го видях - се почувствах спокойна, не притеснена. Много странно ми въздейства. Само отбележи, че съжалява, че е минал границите, той би трябвало да се сдържа, но аз не съм виновна - така съм го почувствала. Мой избор било да се пренасоча към друг колега, като точно Инсайтинг даде за предложение. Но иначе подчерта, че държи на мен и като човек, не само като пациент и ще се опита да поправи всеки проблем. Попита ме какво чувствам в този момент (вчера) и аз бях много объркана, не можех да изясня. И му казах, че не знам честно казано. Решихме да проведем сеанс, след който се чувствам много отпусната, не мога да обясня. Спах като бебе. Просто ми е спокойно, независимо какво е станало. На тръгване той ме прегърна и целуна по челото първи. Запазих час и за следващия петък, защото ви казах, че не бих желала да спирам за сега. Няма защо да докладвам човек, към когото аз съм подходила първа и съм била настоятелна. Човекът не е изнасилвач! Авторката е. Има още няколко теми, които до тук не сме подхващали, а ще е добре да да им обърнем внимание - нищо общо с любов, сексуалност и връзки. А относно диагнозата, мисля, че казах, че освен ПТСР, при мен беше хронична депресия, която беше много по-изявена. Първото отдавна сме го отработили.

 
  ...
преди: 4 часа, 40 мин.
hash: 1c25b38f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   42. е... познах, но с лека забележка... абе, никак не е лека...

"Решихме да проведем сеанс, след който се чувствам много отпусната, не мога да обясня. Спах като бебе. "

излиза, че този злодей ѝ бърка във фирмуеъра на авторката и си записва каквито редове и подпрограмки си иска... ще ме прощавате за инженерния изказ. Тук ще зареди желание за секс, което тя ще припознае за свое, там ще изтрие обаждането на съвестта, че да се презастрахова от последствия. Най-вероятно това не е единичен случай, и този умишлено си и по хищнически си подбъцква пациентки, както по-нагоре казваха, докато си играе с оня вид хипноза, правена от майстори в занаята и специалисти, при която човека влиза в нея, без да се усети, не мога да се сетя за термина в момента... (знам го от личен опит, защото бях ходил при един, който без да ме попита ме вкара в това нещо, но някак съзнанието ми не загуби тотално спомена, или по-скоро остана спомен, че се връщам в съзнание, и оттам го хванах, тогава живеех за известно време в София, може и да е същия)

Давай моме, давай само тЕка напред!!! Едно че имаш проблем за решаване, едно се забъркваш в неща, които не просто не разбираш, не можеш да оцениш защо са грешни... Е, ще го решиш проблема, вЕрвай ми! Особено при тоя мурдар...

Какво става с нашата България?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker